Le faceti jucarii? (2) Camera copiilor

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns heny spune:

Svety, pune poza cu lampa sa vad ce idei pot sa-ti dau. Pentru camera fetei mele voi face o lampa decorata de mine (tot cu picior); pe abajur lipesc flori artificiale gen margarete roz.

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Heny, multumesc mult, mult! Sunt asa de dragute! Mai pune cand ai timp.
Hai sa te mai intreb cate ceva daca nu te superi...
Cam cate grade sa aiba focul?
Lacul il dai doar pt. luciu sau cumva si protejeaza stratul de vopsea ca sa nu se crape? Intreb pt. ca nu stiu daca pot gasi astfel de lac.
Se preteaza aluatul si la miniaturi? Tu ai incercat ceva mititel de tot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

HENY - multumesc si eu pentru reteta de "aluat" si pentru link!
Si te rog din suflet sa mai pui!
Am facut aseara, desi nu aveam cu ce sa colorez, doua obiecte agatatoare si o broasca testoasa.
Sunt tare mandra de mine pentru ca sunt primele! Nu am mai facut niciodata si-mi era frica sa nu se sparga coca dupa ce m-am chinuit sa-i dau forme!
Am sa pun poze cat de curand!!

Sa nu ma uiti cu link-urile!!!



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

Eu am facut inainte de Craciun decoratii pentru casa. De aici m-am inspirat eu. Dupa ce am decupat formele din coca, l-am pus in cuptor 2 ore. Pe timpul uscarii in cuptor lasi usa intredeschisa (15-20 cm) tot timpul. Reglezi cuptorul la 75°C , dupa 1/2 ora faci 100°C, dupa alta 1/2 ora 125°C si ultima 1/2 ora 150°C. Daca observi ca incepe sa crape, scoti forma din cuptor si o lasi sa se usuce la aer 2-3 zile. Se poate si asa.
Dupa uscare completa, figurinele se vopsesc cu vopsea acrilica (ca si cea de usi, eu am gasit tuburi mici speciale pentru astfel de hobby la o papetarie - 8 culori/120 mii), se lasa iar sa se usuce bine si se lacuiesc (poti si lac de unghii incolor, eu le-am dat cu lac de parchet). Lacul da luciu, dar le si protejeaza de umiditate.
Mai poti sa colorezi coca direct cu vopsea gen tempera(lichida) sau coloranti alimentari. Torni culoarea direct in compozitie inainte de a o framanta. In acest caz nu trebuie vopsita figurina dupa coacere. Sa da doar cu lac.

Link-uri cu idei si tehnici de modelaj:
http://www.chez.com/mapatasel/mes_sujets.htm
http://perso.wanadoo.fr/missala/index.htm
http://www.teteamodeler.com/dossier/modelage.asp

Valiza de distractii:
http://www.inforadio.ca/jeunesse/leschatouilles/bricolage/coffre.shtml?sect=bricolage

Mini-case de papusi pentru printat (machete):
http://www.printmini.com/


P.S. Cand faci coca, pune faina si sarea primele si torni apa gradat, sa nu fie nici prea moale (atunci mai adaugi faina), nici prea tare (adaugi apa). Coca trebuie sa fie perfect omogena si elastica. Inainte de a incepe sa o modelezi, poti sa o tii putin la frigider. Daca in timpul modelarii coca incepe sa se intareasca, pune-o putin la microunde si se ramoleste imediat.

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

Am uitat sa va spun : pana mi-am cumparat vopseaua acrilica, unele figurine le-am colorat cu tempera. Au iesit la fel de bine (copiii mei le-au colorat, eu doar le-am dat cu lac). Stiu sigur ca nu se folosesc acuarele pentru ca se dizolva cu apa, iar figurinele vor incepe sa se moaie si sa crape.
Mai puteti face coca cu faina de malai. O sa caut reteta si pentru asta (ies miniaturi gen paine impletita , super!).

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Heny, sunt grozave toate linkurile! Multumesc mult si pt. toate explicatiile. Am gasit si multe alte chestii pe care doream sa le fac cu cei mici dar nu stiam de unde sa le iau (moara de apa, carticica cu desene "animate", parasuta,
castel, trenulet). Pfui, ce dragute sunt! Si macheta pt. casuta! Daca as gasi pe cineva sa-mi taie placajul zau ca m-as apuca. Stie cineva daca se poate taia placajul cu traforajul (parca asa se numea,nu?) si o panza obisnuita?
Cristina si eu astept pozele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina A spune:

quote:
Originally posted by ML

As fi vrut sa fie ceva mai de soi pentru inceput dar... Le stiti pe animalutele lui Susie (Susie's Zoo)? Eu le iubesc si am camera copiilor decorata cu ele. Iata-le (click pe ele sa le vedeti mai bine):
http://www.snumplewogs.com/diecuts.html


HEI sunt minunati snuplewogs-ii tai! mersi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Cristina A ca ai amintit de Susie's Zoo si mai sus fetele vorbeau despre decorat camerele copiilor si lampi... Asa-i lampa "mea".

http://images.amazon.com/images/P/B000056IXU.01.LZZZZZZZ.jpg

Nu stiu daca as indrazni sa pun eu ceva animalute de plus pe baza dar poate ca merge daca sunt mai mititele...
Dar eu ce sa fac cu 4 animalute care mi-au ramas de la mobil? Sa le agat si pe alea pe perete?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

ML, daca e vorba despre animalutele de la carusel, eu le-am prelungit cu niste sforicele si le-am agatat de lustra in camera la bebe...doua cate doua pe aceeasi sfoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariciu spune:

M-am gandit sa-i fac puiului meu care se indreapta spre varsta de 2 ani un pat de copil mai mare (ca acum nu mai doarme in cel de bebe). Vreau sa-i fac un patut sub forma de masinuta, pe care am sa lipesc stickere si sa o decorez. A facut cineva un asa pat?? Ma puteti ajuta cu ceva sugestii???
Toata camera vreau sa o schimb din cea de bebe in cea pt un copil mai mare care sa tina macar pina la scoala. Tema camerei vreau sa fie cu masinute ca acestea o sa-i placa si la 7 ani.
As vrea sa ma inspir si eu de pe undeva ca nu prea am imaginatie....

Mergi la inceput