M-am hotarat....adoptie (19)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Am uitat sa va spun, vaccinul pe care l-am cumparat pentru Otilia face tori banii. Nu a avut nici cea mai mica reactie. Doua nopti la rand m-am trezit din ora in ora sa vad daca are febra si nimic, ea dormea ca un ingeras. Si peste zi a fost asa cum este de obicei.
Dar sa va povestesc cum a fost la vaccin. Cand am ajuns la dispensar mama mea era deja acolo cu Otilia dar nu a avut curaj sa intre. Asa ca intram noi si incepem pregatirile pentru vaccin. O i-au in brate pe Otilia si o tin bine. Nu m-am uitat sa vad ce face asistenta. Vine asistenta o inteapa pe Otilia in piciorus si zic "Gata". Dar doctorita zice nu-i gata, asta e vaccinul pentru hepatita B acum il facem pe cel cumparat, intoarceti copilul cu celalalt picior. Va spun sincer ca mi s-a facut rau. Am intors-o si i-a mai facut un vaccin.
Cand i-a luat asistenta tensiunea mamei ( este hipertensiva si i-a tratament zilnic) avea 16 cu 10. Atunci mi-am dat seama ca si ei i se facuse rau cand a auzit de al doilea vaccin. Dar toate au trecut cu bine si acum ne pregatim sufleteste pentru vaccinul de peste doua luni si dupa aceea intram si noi in rand cu lumea.
Ghetutele ortopedice le-a acceptat foarte bine, de fapt nu vrea sa se mai incalte cu altceva chiar daca merge putin mai greu.
Si alta veste mare, ultima-promit, a inceput sa ceara olita "uaua".


carmen
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patri spune:

Carmens, ma bucur ca nu ne-ai uitat si ne incurajezi.Povestile despre Otilia le stiu de la inceput, am citit in urma tot si am fost cu sufletul alaturi de tine, asa cum stiu ca si tu ne urmaresti si ne doresti sa ne finalizam cautarile...ma bucur de realizarile Otiliei, si mai povesteste-ne din nazdravaniile ei...
Pupici

patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Patri ,intr-adevar acum te opreste faptul ca nu ai atestatul ,dar dupa ce o sa il ai ,poti sa te duci la ce dpc vrei tu din tara asta si sa depui o cerere de vizionare acopiilor adoptabili pe care-i are dpc respectiv .Cererea asta se insoteste de o copie xerox a atestatului.Dupa ce gasesti copilul iti anunti dpc .Daca gasesti copilul ,poti depune intai cerere de vizitare si abia dupa ce hotarasti daca acela e copilul tau depui cerere de incrdintare in vederea adoptiei si atunci abia e musai sa anunti dpc pentru a trimite la dpc de care apartine copilul o copie a dosarului vostru .De abia dupa ce ti se incredinteaza copilul totul va depinde de dpc vostru ,in cazul in care iei copilul din alta parte.
Nu cred ca exista vreun temei legal care sa te impiedice sa-ti cauti copilul ,fara dpc .Cel putin in legea de anul trecut nu era asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Patri, intaresc si eu ce a zis Briantis. Fara atestat e intr-adevar mai greu (dar nu imposibil...) sa gasesti un copil. Dar cu atestatul in dinti mergi oriunde sa cauti. Nu au cum sa te opreasca dar iti vor arata numai copii adoptabili (cel putin asa a fost in cazul meu). Adica din cei cu situatia clara, care invariabil sunt mari.
Cand inca nu aveam atestatul am mers la cineva trimisa de sora tipei respective, deci pot spune ca aveam o "pila" dar nu mi-a aratat nimic, nici poze. A zis ca dupa ce vin cu atestatul imi va spune daca au copii adoptabili si care e cel mai mic ca varsta dintre ei (avand in vedere ca eu am zis ca vreau mic).
Carmens, ma bucur ca ati trecut cu bine peste vaccin, la noi se apropie ala de 1 an si sper sa fie fata mea la fel de cuminte cum a fost la celelalte la cre nu mi-a facut pic de febra. Numai de la cel de 6 luni a ramas cu un mic nodul care s-a retras dupa ceva vreme.

Corina, facem sigur multe poze, cu 2 aparate chiar!
Si sper din toata inima ca saptamana viitoare sa ma imbat cot la cot cu tine!!!!

Fetelor anunt in mod oficial: maine la ora 11 ne intalnim in parcul Tineretului, intrarea de la Sincai. Sigur venim noi, Rozi, Flory si Lorelei. Irina_g se mai gandeste. Daca vreti sa veniti, oricare dintre voi sunteti bine venite, normal, fetele din Bucuresti.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Patri, daca ai citit si partile celelalte poate ai aflat ca noi am luat-o pe Otilia din alta localitate. Noi dupa ce am terminat cu atestatul am cerut o copie a dosarului de la DPC. Acel dosar l-am depus la comisia care ne-a incredintat-o pe Otilia. Sincera sa fiu prea multe detalii nu stiu pentru ca asistenta de acolo s-a ocupat de tot. Are experienta de multi ani si nu lasa nimic la voia intaplarii. Sincera sa fiu cred ca acele persoane pe care ea le indruma (in ceea ce priveste adoptia) sunt niste persoane norocoase. Am sa incerc sa vorbesc cu ea zilele astea poate obtin mai multe informatii pentru voi, aspirantele.
Am citit despre fetita care ai vazut-o si mi-am adus aminte de inceputul nostru (devin iarasi nostalgica)
Noi cand am pornit pe acest drum, dupa cum deja stiti i-am avut pe prietenii nostri alaturi asa ca ne-a fost mult mai usor. Cand am fost intrebati ce copil vrem, daca avem preferinte la sex am raspuns ca nu ne intereseaza, vrem un copil intre 4-8 luni. Asistenta s-a gandit ca cel mai potrivit ar fi sa ne caute un baiat, avea ea o idee fixa ca daca ne-ar da o fata am incepe sa facem comparatii intre fetita noastra si fetita prietenilor (sau poate stia ea ceva din experienta ). Nu am avut nimic impotriva. Prin iulie 2004 am sunat-o sa vad daca are vesti pentru noi si mi-a spus ca baietelul pe care ea il credea potrivit pentru noi nu este adoptabil pentru ca mama nu-si da acceptul asa ca cauta altceva. A urmat concediul ei si apoi,asa cum va spuneam in septembrie m-a sunat si mi-a spus de Otilia.
De fapt unde vreau sa ajung. Mai tarziu am aflat ca Otilia a ajuns in acea fundatie cu o saptamana inainte de a face noi prima vizita. Prietenii nostri, in timp ce aveam noi intrevederea cu asistenta au stat in camera de joaca a copiilor si Adi a reusit sa faca fotografii cu copiii. Asa ca la noi primele fotografii cu Otilia le avem de pe vremea cand noi nu stiam ca va fi copilul nostru. Si Dumnezeu asa a aranjat lucrurile incat ea a ajuns acolo inaintea nostra, ne astepta.
Concluzia mea (iar m-am lungit ,dar ce sa fac azi am limbarnita ) este ca ceea ce este al nostru , dat de la Dumnezeu, va fi al nostru, mai devreme sau mai tarziu, mai usor sau mai greu. Nu trebuie sa ne pierdem increderea si speranta!
Stiu ca e usor acum pentru noi cele care ne-am gasit copilasii sa va incurajam , dar asta e singura posibilitate sa va dam sfaturi, sa va incurajam si sa ne rugam pentru reusita voastra.



carmen
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Am inceput procedura de schimbare a prenumelui care e o tampenie dar....Trebuie sa legalizam o gramada de acte sa scoatem caziere fiscale si juridice si sa asteptam sa treaca o luna de la publicarea in monitorul oficial.Asta e mergem inainte .

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca_tomescu spune:

Carmens
Ce fetita frumoasa ai! De fapt am bagat de seama ca toti copiii de la subiectul de fata sunt supeeerbi! Oare o fi o simpla coincidenta? Nu cred.
Asa mica Otilia si deja cere olita? Fetita prietenei mele, pe care o consider un mic Einstein, a inceput sa faca la olita la 2 ani.
Apropos de vaccin. Tocmai am vorbit cu prietena aceasta a mea, care locuieste in Germania, si mi-a spus ca acolo vaccinurile nu sunt obligatorii. La noi sunt? Prietena mea lucreaza chiar in domeniu (este moasa) si nu a vaccinat copilul.
Eu am dat sfoara in tara ca sa il gasesc pe bebe si am gasit urmatoarele: matusa prietenei cumnatei mele este asistenta maternala, dar in alt sector - asistenta sociala mi-a spus clar sa incerc sa ma limitez la sectorul meu; o prietena are ca si client la firma ei care importa produse de copii pe fiul directorului unei maternitati dintre cele pe care le-am primit pe lista; si a treia: eu insami i-am adus din Germania un PC cadou de la prietena mea moasei care a infiintat asociatia moaselor din Romania - dar asta cu mult timp in urma. Oricum pot da de ea si sa incerc sa primesc referinte pentru alte moase din sectorul meu.
Acestea fiind notate, astept cumintica atestatul si ii fac toate poftele barbatului meu ca sa il conving ca e bine sa luam un bb din maternitate. I-am cumparat si trei cadouri de ziua lui, care este peste 1 1/2 luni! Acum vrea sa iesim la o pizza, asa ca trebuie sa va las!
Va pup cu drag si va multumesc ca existati!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca_tomescu spune:

Andries:
Eu am intrebat-o pe asistenta sociala cum se p[rocedeaza in cazul in care nu se cunoaste familia. Si mi-a spus ca este situatia ideala! Ca trebuie ca DPCul sa initieze procedura in instanta (chestia asta poate dura, dar trebuie sa stai pe capul lor!) si gata, copilul este adoptabil pentru ca nu exista nimeni care sa-si dea consimtamantul!

Nu mai iesim la pizza ca este meci la TV! Cred ca ar trebui sa fac ceva de mancare totusi! Am venit de la piata si am lasat sacosele in mijlocul bucatariei! Am plecat la cumparaturi pentru ziua finutzei mele de 4 anisori, si de cand m-am intors, citesc si scriu mesaje pe forum!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

aissa, am citit povestea voastra si mi-au dat lacrimile...
Sa-ti traiasca puiutza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Saru'mana, Miag, pupa baiatul din partea mea.

Fetelor, vad ca sunt prima la apel. Tati sforaie (sa-i fie rusine), fata inca nu doarme (ma "chiuie" pe mine de dincolo in sensul ca striga la mine sa nu credeti ca vroiam sa zic chinuie). SI eu, ca sa nu stau am bagat ardei la copt.
Ne intalniram azi grup mare, iar fata mea a avut de unde alege numai ca a ramas fidela logodnicului ei Andrei.
Din pacate, asa cum ma gandeam de aseara, eu am ramas fara acumulatori la aparat. Am doar 2-3 poze si astept sa puna Lorelei si Rozi alte poze. Ce am pozat eu...aici

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput