Sus... in Scandinavia (68)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Bunineatza (copyright Toma, de acu vreo doi ani) !







_
Sunt moderator dar ma tratez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

'Mna ziua de-acum... Mei, noroc de tata lu Toma, care mai trece pe la subiectu' asta sa ne "ineteasca"...am zis bine??? :-))
Da' las' ca vine mama Rayu azi si, dupa ce o mai plinge inca doua zile ca s-a-ntors, o sa puna batu' pe voi
Pegasis ii bine c-a fost bine pin' la urma si , ai vazut si tu, ca se poate mai rau (ai citit ce patira suedejii, la vecinii nostri de la Dunare in jos)!!
Ia, nu va mai iau la rind, ci va pup pe toti gramada

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

neatza popor

veni si io cu stirile: aci au aparut in sfarsit toate detaliile despre rapirea mult discutata (jurnalistii romani + florence aubenas). Date, numele Boss-ului, cum au colaborat cele 2 servicii secrete (roman + francez), de ce Florence n-a recunoscut ca a fost impreuna cu romanii etc. Adica cam tot ceea ce se poate afla de catre 'neica nimeni' d'alde d'astia ca noi + raspunsuri la cam toate intrebarile pe care si le punea lumea p'aci prin poiana acu' ceva vreme.
Bossul era de fapt un escroc din mafia irakiana, tot timpul a urmarit sa castige si el un banutz "cinstit". In cardasie cu 'romanul' Omar evident. Cica jurnalistii n-ar fi fost implicati. La sfarsit, cand a eliberat-o si pe frantzuzoaica cica Boss-ul i-ar fi soptit: 'cand mai treci prin Irak cauta-ma si facem rascumpararea 'fifty-fifty' . Bineinteles ca Bossul e liber si s-a dat la fund... pentru o vreme probabil.
Sa tot faci reportaje p'acolo, mai ales fara nici o protectie.
www.nouvelobs.com/articles/p2126/a273899.html" target="_blank">Aci articolul din Nouvel Obs, e pe frantzuzeste da' poate apare si in ziarele din ro zilele astea.

aaa si mai aflai www.expres.ro/europa/?news_id=193506" target="_blank">d'acilea ca si capra vecinilor trage sa moara, asta imi placu ca tot ii aci am in coasta mea ... si macar bine ca nu suntem singuri (hehe, asa ma incadrez si io in gandirea tipica)

gata, mai vin io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Am citit articolul si...ma simt usurata ( ca sa zic asa)!!! Bine macar ca n-au fost implicati ziaristii!! :-)) Si pe bune, bravo negociatorilor romani!!!
N-am inteles insa de ce Boss-ul il prefera pe deputatu' Didi???

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

lilanda, pai ala (Didier Julia) e un deputat care cica are legaturi in lumea araba da' de care fac toti misto p'aci. Si boss-ul cica aflase de el din presa franceza

am gasit in presa romana un rezumat al rezumatului articolului din Nouvel Obs, dezamagitor, nu au tradus nici a zecea parte, uite www.jurnalul.ro/articol.php?id=3446" target="_blank">aici. Imi amintesc ca pana acu' vreo 2 luni tipa toata presa si toata lumea p'aci ca de ce nu li se spune adevarul, ca ei vezi doamne nu pot astepta 50 de ani si sa vina Basescu sa le dea imediat raportu'. Acu' dupa ce adevarul il aflara altii, nu mai e interesant. Sau poate pentru ca nu e critic la adresa autoritatilor romane, ba dimpotriva, mai indraznesc sa-i si laude (strainii astia domne) si d'aia nu mai e un scoop pentru presa romana. Bleah, asta da obiectivism jurnalistic.

iete din articolul Nouvel Obs :

"Début avril, quand le Boss apprend les révélations de la presse roumaine, il panique. La «manip» est éventée. Que faire maintenant de ces drôles d’otages, plus encombrants que jamais? Certains des ravisseurs sont favorables à leur libération immédiate. Une nuit, alors que les trois otages roumains sont enfermés dans un immeuble de bureaux, un gardien leur propose de s’enfuir, en leur offrant même des armes pour se défendre dans Bagdad. Terrifiés à l’idée de se retrouver seuls dans la ville, ils préfèrent rester avec leurs ravisseurs… Finalement, le lendemain, le Boss tranche: il décide de les garder et de les transformer en otages politiques. Après tout, la Roumanie a des troupes au sein de la coalition en Irak. Les journalistes, dorlotés durant les premiers jours, deviennent des ennemis. Le faux enlèvement fomenté depuis la Roumanie devient un vrai rapt à l’irakienne. Fini le «kidnapping Club Med»."

Pe scurt: cica atunci cand Boss-ul a aflat despre arestarile din Ro, a panicat si a vrut sa scape de ostatecii romani care devenisera acuma stanjenitori. Intr-o noapte un gardian le-a propus sa-i faca scapati, ba chiar a vrut sa le dea arme sa se apere in Bagdad dar ei au refuzat "terifiati de ideea de a se gasi singuri in Bagdad"! Cand Bossu' vazu ca nu-i chip sa scape de romani, isi fabrica si el revendicarile politice, ca deh, tot avea romania trupe in Irak. Si pe jurnalistii ii arunca la beci cu Florence ca pana atuncea fusesera tinuti in locatii mai selecte.


Adicatelea, avusera curaju' sa plece in Irak fara nici o protectie, sa mearga pe mana si pe banii unui infractor, sa se plimbe p'acolosha cu taxiu' si cu pletele blonde in vant da' cand vazura ca se ingroasa gluma le pieri si curajul de 'Rambo'. Nu ii judec, de fapt cred ca e omeneste, doar comentez si io ca ccc Cocosila ca imi place cum fac unii pe vitejii pana la proba contrarie, hehe.



"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

haideti incoa', la o bere rece, ca meritati!
pumnii vostri au fost tinuti cu succes.



ma duc sa ma refac, tare stresant a fost (din cauza de canicula, evident)

uffff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

julia, felicitari!

doruletz, multumim pt articole. ce am inteles eu ca acum Florence recunoste ca a fost in acelasi loc cu jurnalistii romani si de ce nu a recunoscut de la inceput. da' tot nu ni se spune nimic despre prima grupare care i-a rapit pe ai nostrii. ca boss-ul a fost doar un intermediar intre cele doua grupari, din cate inteleg eu. probabil de abia cand se va stii cine au fost rapitorii initiali se vor linisti spiritele totalmente. si asta se va afla probabil cand il vor aresta si interoga pe boss.

da' despre www.hotnews.ro/articol_28267-Basescu-Ha-ha-ha...-Am-io-fata-de-tatar.htm" target="_blank">ha ha ha ... am io fata de tatarce ziceti? ... ce reactie demna de un presedinte! ... nu dati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

julia, bravo, felicitari

adela, io intelesei ca nu au fost niciodata doua grupari, Boss-ul a fost capul afacerii de la inceput pana la sfarsit. In cardasie cu Hayssam care atunci cand s-a vazut fara sprijin politic in ro si-a zis sa puna si el de-o magarie. Dar nu le-au iesit planurile din cauza ca Hayssam a fost arestat rapid si planul lor dezvaluit.
Dupa mine nu mai e nici un secret de aflat in rapirea asta iar serviciile noastre de informatii au fost la inaltime!

uite aici fragmentul cu pricina:

Un événement va tout chambouler: les otages roumains. Ils n’étaient pas prévus au programme. Ils débarquent dans la cave de Florence début avril. Pour eux, le Boss, alias Abou Sahar, alias Saad, alias Zahir, avait prévu un autre scénario. Une manipulation invraisemblable qui va permettre aux Français de mieux comprendre ce personnage insaisissable. Le Boss, quelque temps plus tôt, s’est lancé dans un nouveau genre: le rapt téléguidé, le vrai faux enlèvement commandité de l’étranger par des escrocs avec qui il partagera l’argent de la rançon. Les otages? Les journalistes roumains venus interviewer le Premier ministre Allaoui. C’est un certain Al-Slimani qui lui a proposé la combine. Son commanditaire? Un riche homme d’affaires d’origine syrienne établi en Roumanie, Omar Hayssam. L’entrepreneur est prêt à payer une rançon de plusieurs millions de dollars avec l’idée d’en récupérer une partie. Pourquoi monter une opération aussi folle? «Ce n’est pas la première fois que cela se produit, raconte un fonctionnaire du Quai-d’Orsay. C’est une manière comme une autre de blanchir de l’argent sale avec un système de rétrocommissions. En Irak, l’enlèvement est une industrie mafieuse. Il ne faut pas l’oublier.»
Détails d’une magouille à la sauce roumaine: depuis la victoire du très atlantiste président Basescu, fin 2004, Omar Hayssam, milliardaire très introduit dans les réseaux politiques de l’ère Iliescu, n’a plus d’appui politique et se retrouve dans le collimateur des juges financiers de Bucarest. Il est soupçonné d’évasion fiscale, d’abus de biens sociaux, voire de blanchiment d’argent lié au terrorisme. Il risque de dix à quinze ans de prison et ne peut plus quitter le territoire. L’homme a besoin d’un coup d’éclat: s’il ramène les otages vivants, il deviendra un héros national et bénéficiera peut-être de la mansuétude des juges et des autorités. Il lui suffit d’organiser lui-même le rapt. Le calcul va se révéler calamiteux...

Pe scurt: Bossul se lansase in rapirile teleghidate, comandate din strainatate de catre complici cu care planuia sa imparta rascumpararea. se stie si numele irakianului care i-a propus afacerea cu jurnalisti romani: Al-Slimani. Iar comanditarul rapirii era Hayssam din ro. El voia sa plateasca rascumpararea de cateva milioane si sa-si recupereze o parte din bani dupa aceea. Unde mai pui ca scapa si de puscarie si devenea si erou national. Insa nu prea le-au iesit ploile.


hehe, vazui si io articolu' ala cu tatarii, io zic ca la asa acuzatie idioata, asa reactie, nici nu merita altceva indesatul ala de Severin care cica se da european da' vorbeste de alogenie si reia teza preferata a lu' Vadim 'strainii sunt de vina pentru toate relele din Ro, ca altfel noi suntem dashtepti si frumoshi". Mie nu mi se pare deplasata reactia lui Base. In plus, macar asta e o reactie de "uomeneasca" si io ma bucur, ca e prima oara cand vad si io un presedinte al Romaniei care are reactii omenesti nu de marioneta. acu' nu da tu

lilanda, nu, nu am terminat cu ghiduiala, astia sunt musafiri d'aia de stau cate 3 saptamani nu o zi asa ca mai am de bantuit prin Paris!
gata plecai si io acasa



"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

arborico, felicitari Acu' ti-or recunoaste americanii ceia, permisu'??? Ori tre' sa dai un nou examen???

Io acu' tre' s arecunosc ccc ca mi-am format o parere gresita despre Ohanesian. Cind l-am auzit in inregistrarea aia plingind, am zis ca-i chicken rau de tot, da' iote, ca acum se confirma ca era "piaza rea" ...nr. 99!!!
Auziti, da' Severinu' nu fu PD-ist la viata lui???

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io nu dau ... doar cu posetutza mea cu manere de lemn

io de la linkul ala romanesc pe care-l dadusi, am tras concluzia ca totusi au fost doua grupari, ca doar daca bine tin minte chiar si jurnalistii au spus ca primele zile au fost in posesia altui grup sau cel putin in alta locatie ...
"Potrivit cotidianului francez Le Monde, Abu Sahar este dat in urmarire generala in Irak incepand cu 22 mai, ziua in care au fost pusi in libertate cei trei jurnalisti romani. Potrivit unui raport al Serviciilor de informatii romane, citat de Le Monde, Abu Sahar, in varsta de 49 de ani, ar fi fost omul de legatura intre rapitorii ziaristilor romani si Brigazile Muadh bin Jabal. La 1 aprilie, aceasta grupare i-a dus pe cei trei romani in locul in care se aflau Florence Aubenas si Hussein Hanoun. " ...

cat despre Basescu sunt de acord ca e si el om da io zic ca ar fi trebuit sa se sesizeze si de tenta discriminatorie la adresa tatarilor ... asa el ce zice: io, tatar ? ha ha ha ... am io fata de tatar (etnie, alogen, sau ce-o fi) ... da' cum e o fata de tatar? acum alalalt de care care io habar n-am ce si cum, ca doar de anu trecut m-am facut membra a forumului o facuse si mai lata decat Basescu si aia e drept. spontan, am incercat sa-l vad pe Göran "al nostru" "acuzat" ca ar fi sa zicem tigan finlandez si ar avea o anumita comportare tocmai de aceea, si nu stiu de ce inclin sa cred ca nici macar n-ar fi comentat faptul ca el nu arata ca unul ci ar fi reactinat la faptul ca cineva categoriseste etnia respectiva intr-un fel sau altul ... dar Göran poate nu are simtul umorului

Mergi la inceput