Fetele din America (46)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Depinde si ce au trecut pe formulare cei cu "loteria". Daca au trecut ca vor SSN, le vine automat, daca nu, tre sa mearga sa aplice, oricum. Si la cei care au trecut ca vor au mai fost intirzieri, dar in general vine automat, acasa.



Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

In toate statele trebuie mers la SS si aplicat pentru SSN. In citeva saptamini vine cardul prin posta la adresa indicata in aplicatie. Deci nu aplica nimeni pentru tine..a nu se confunda cu GC care intr-adevar vine singurel prin posta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

quote:
Originally posted by kim222

In toate statele trebuie mers la SS si aplicat pentru SSN. In citeva saptamini vine cardul prin posta la adresa indicata in aplicatie. Deci nu aplica nimeni pentru tine..a nu se confunda cu GC care intr-adevar vine singurel prin posta.



Kim, in ultimii 2 ani s-a mai schimbat legislatia. Daca treci pe formular ca vrei SSN, vine singur(teoretic). Simina are dreptate.

Oana D - saptamana 32

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Multumesc fetelor...am sunat si eu la SSA (28 minute de hold) si m-am dumirit...trebuie sa astepte 2 saptamini si daca nu vine sa mai aplice o data dar teoretic are trebui sa vina in 10-14 zile...

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Pozele Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

OK...da intr-adevar, poate ca de acum 5 ani s-a schimbat legislatia..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Am revenit cu poze din Yellowstone. Il recomand la toti cei care au posibilitatea sa-l viziteze. Este o splendoare naturala.
Cam 36% din el a ars in 1988 si nu va pot spune ce impact a avut asupra ochiului meu. Imi amintea de acel joc de-l stiam de mica, Marocco. Cam asa aratau copacii lasati pe pamant sa putrezeasca, pentru a revegeta solul, niste bete aruncate. Se pare ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca focul trebuie lasat sa arda (sa nu se intervina decat daca sunt in pericol oamenii si locuintele) pentru a se reface ecosistemul. Pe tema asta sunt destule controverse. In fiecare an se pornesc in medie 30 de focuri de la traznete.
Parcul este renumit pentru fenomenele geologice, in special cele legate de activitatea vulcanica: gheizere cu apa fierbinte sau cu vapori, izvoare tasnitoare, cratere, cascade, canioane (marele canion de pe raul Yellowstone), lacuri divers colorate.
Drumul din Colorado Springs pana in parc a fost lung, cam 12 ore, pe care l-am facut cu mici pauze de o benzina si mancarica. Am intrat prin partea de sud, am trecut prin Teton park, lacul Jackson, iar la 19.00 am reusit sa ne punem cortul. Seara, in jur de 21.00, am fost la amfiteatru pentru o sesiune legata de parcul Y. Am ramas suprinsa cand jumatate din sala a ridicat mana la intrebarea cati au vazut ursi, lupi.
Zilnic sunt lovite animale de masini din cauza nerespectarii limitei de viteza.
Am avut la dispozitie doua zile pline pentru a vizita in mare parcul. Pot sa spun ca am vazut atractiile cheie: Mammoth Hot Springs (o serie de 5 terase cu piscine, care continua sa creasca datorita rezidurilor minerale depozitate), Norris geysers, West Thumb si faimosul Old Faithful (o minune geotermala, fiind evidenta uneia din cele mai mari activitati vulcanice din lume. Erupe la un timp stabilit (probabil de aici si denumirea de credincios, ca erupe cu strictete la un timp sigur), si improasca cam ii.ooo gal de apa la o inaltime de 46 m) ).
Activitatea vulcanica a parcului se face prezenta prin cele 10.000 izvoare fierbinti, 200 gheizere si alte fenomene geotermale cu aburi, gaze, vulcani noroiosi, etc.
Ne-a fost dat sa vedem ursi, lupi (am inteles ca sunt destul de scumpi la vedere), bizoni, cerbi, elk si moose (nu stiu traducerea lor).
Chiar am ramas blocati in trafic pentru vreo trei ore ca sa treaca o turma de bizoni.
Lumea foarte civilizata, nu se mergea decat pe trotuar, nu se aruncau gunoaie. Foarte multi voluntari care faceau curatenie.
Pot sa spun ca de cand sunt in US nu mi-a fost dat sa vad o asa mare adunatura de straini ca acolo.
Imi pare rau ca nu va pot descrie in cuvinte cat de frumos a putut sa fie, cat de impresionata am putut ramane, dar va vor convinge pozele facute.

Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Superb

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Superbe poze...

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Pozele Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

ciuf-superbe poze...

a reusit cineva sa vorbeasca cu consulatul din New York-ca eu tot ii sun de dimineata si nimic-nici macar un robot nu au...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-18+
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

anamari, sorru dar tot uit sa-l intreb pe barbata-miu ce acte iti trebuie pt. procura. Daca nu dai de cei de la consulat, te mai poti informa de la asociatiile de studenti de prin campusuri. Astia sint intotdeauna informati. Stiu ca la Columbia e o asociatei.

Lai, cu toata "expertiza" mea in imigrare m-ai blocat total. Cu H4, ai dreptate, nu poti sa lucrezi dar poti primi bursa, dar nu T.A. Pe de alta parte platesti taxe de resident californian, ceea ce la Berkeley va fi foarte putin. Si cu H poti sa calatoresti nestingherita cind vrei. De ce va trebui sa stai un an in afara US??? Am inteles ca esti pe F1, nu pe J, asa-i? Uite-te pe site-urile departamentului de stat sau cel al INS-ului (sau cum s-o mai numi el acum.) Uite-te si in Immigration Act si afla ce prevederi sint la categoria de viza pe care o va avea viitorul tau sotz.
In procesul de green card spouse-ul poate fi adaugat oricind, dar NEAPARAT inainte sa-i iasa I-485 aplicantului principal. Daca lui i-a iesit si dosarul tau e inca pe drum spre INS e nasol de tot. Iti mai iau vreo cinci ani sa te aduca inapoi. De aceea cei mai multi o includ pe Piranda in dosar cind aplica la I-140/I-485.
Eu zic sa pui intrebarile astea si pe boards.immigration.com pentru ca aia stiu foarte bine care mai sint legile acum.

PENTRU
Mi-am cumparat cartea "Baby Bargains" si vreau sa o folosesc intens. Este un catalog cu resurse pentru articole de bebelus, cu sfaturi, tabele comparative de preturi si locuri unde le poti lua mai ieftin. Va rog nu ezitati sa ma intrebati cind vreti sa o porniti la cumparaturi si ma uit in carticica si va spun.




DPN 31.10.05

Mergi la inceput