Copilasi de 2001 (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Usor, usor ne adunam mai multe mamici cu pitici de 2001!

Bun venit pentru Irina si Dream! Sa va traiasca puiutii!

Irina am vazut pozele Ioanei. Mai, ce mandrete de domnisoara ai! Sa-ti traiasca! Ruxi a mea e doar cu o luna mai mica, dar cand spui de personalitate puternica parca ai vorbi de maimutica mea. Ce vrei, sunt domnisoare de acum si incearca sa o si demonstreze! Ruxi nu mi-ar iesi pe usa fara sa se "rujeze" sau fara sa fie asortata din cap pana in picioare, Doamne fereste! Si evident ca de cate ori iesim in oras, ne oprim sau nu pe la jucarii nu mai conteaza, dar e musai sa trecem pe la magazinul de clame si elastice de par. Acum, ca e vremea mai rece accepta sa plece la gradi imbracata cu pantaloni, dar neaparat sa-i dau la ea rochita pentru interior. Si voi aveti "probleme" de genul asta?

Nora sa-i faceti multe inregistrari audio/video lui Victoras ca sa se auda cum vorbea "cand era el mic". Noi lesinam de ras cand vedem casete inregistrate in urma cu 1 an sau 2. Au o evolutie fantastica si tare e placut sa vezi prin ce etape au trecut. Mai ales ca Victoras inca nu s-a lamurit prea bine care e franceza, care romana...e un moment perfect! Imi spunea o prietena din State cum vorbeste puiul ei engleza: "Mami, please give me the papucii!"

Lilach te asteapta petrecere mare, nu gluma! Sa ne arati si noua poze cu floricelele tale!

Cornelia frumoase poze, dar si mai frumoase modelele! Sa va traiasca frumusete de printese si sa creasca mari! Cum se inteleg? Te ajuta Agata sa ai grija de Tudora sau e un picut geloasa?

Mami Simona si printesa Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Buna dimineata,

Sim sa-ti traiasca si tie printesa ! Cand povesteai despre ea, parca vorbeai de Ioana mea... teroare cu fitele la imbracat , nu cu asta, nu cu asta, ba cu rochia cu floricele, ba cu pantaloni, ma termina! Acum are si ea parul un pic mai lung si bineinteles ca avem tone de agrafe si elastice, si le cara cu ea in posetuta cand merge la plimbare ...
Am observat de la un timp ca incep sa-i placa jocurile "casnice" , la bucataria ei, cu papusile, asa ca merge pe directia asta, e linistita cand se joaca asa .
In schimb mare tragedie cu desenele: ea e mare fan Alba ca zapada, dar incepe sa o imite din ce in ce mai mult pe mama vitrega asa ca am rarit-o si cu asta. Voi cum va descurcati?

Pupici




POZE

Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 9 luni)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Mai, mai, mai, fetelor, ma omorati cu printesele voastre. Prietena mea cea mai buna de aici are si ea o fetita, tot ce povestiti se potriveste perfect si pentru ea. Baietii mei...daca-i trimit la scoala in pijama cred ca nici nu observa.

Sa va povestesc si eu ceva caraghios cu Victoras: duminica a mancat fasole verde, nu prea mult, dar e singura explicatie pe care am gasit-o pentru parturile pe care le facea. Noi ne amuzam razand de el si spunandu-i ce rau miroase, etc. El ba isi cerea scuze, ba spunea ca nu stie de ce se intampla asta, ma rog, era haios. Dupa cateva randuri de remarci d-ale noastre s-a enervat:
-Eeei si daca nu-ti place, nu mai mirosi si gata!
-Pai n-am mami cum sa nu miros, ca vine mirosul in nasul meu, ce sa fac?
-Cand vine mirosul, sufla aerul din nas in afara si n-o sa mai mirosi!

Smart, nu?

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Nora, tare de tot!!! Au niste replici de te miri de unde le scot. Si noi ne confruntam cu astea in fiecare zi. De la o vreme am inceput sa le notez, ca sa am ce-i povesti mandrei cand s-o face mare si m-o intreba ce facea ea cand era mica.

Irina multumesc mult! Mai dar seamana nu gluma printesele noastre! Si Ruxi a trecut printr-o perioada in care i se parea fascinant personajul negativ, insa am facut exact ce zici si tu: am indepartat-o pentru o vreme de la desenele cu pricina si s-a calmat. Acum s-a intors la clasica admiratie fata de tot ce inseamna printesa. Imi dau silinta sa o fac sa priceapa ce inseamna sa fii ordonat si sa ma mai ajute la curatenie. Invata repede si uita la fel cand e vorba de asa ceva. Dar asa cum zici si tu, ii place sa se bage in seama pe la bucatarie, chiar si pe langa mine: aseaza masa (atat cat ii dau voie), da cu matura (atat cat se pricepe ) si alte d'astea. In rest, ne luptam cu pictura si coloratul. Imi zice ca eu sunt prietena ei si vrea neaparat sa pictam impreuna. Pot sa mai spun ceva? Tare sunt dragalase la varsta asta!

Maine vom pleca in sfarsit in vacanta 2 saptamani, la Sovata. Incercam sa vedem daca putem sa-l induplecam pe BB2 sa vina. Este tare incantata, ma intreb cat o sa reziste departe de casa.

Va pup si va mai scriu cand ne intoarcem.

Mami Simona si printesa Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Buna dimineata, dragalsilor, mari si mici. Ce mai faceti, cum mai merge gradinita?

Victor e bine-merci la gradi, vioi si fericit, doar ca ma streseaza cu mancatul. Mananca asa putin si e asa de slaaaaab. N-are nici 15,5kg! Tot sta pe loc si zau ca ar fi cazul sa se mai ingrase, o sa mi-l ia odata vantul... Merg maine cu el la doctor la un control de rutina si poate imi da vreo solutie miracol.

Asa a fost si Andrei si acum e muuuult mai bine, ii place sa manance (selectiv, fireste) si sper ca odata s-odata isi da drumul si asta micu', dar zau ca plang cand il imbrac seara in pijamaluta si-i vad oasele...

Ai vostrii cum mananca si cam ce greutate au?

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Nora draga , intru si eu in clubul celor cu copii dusi de vant. Ioana mea nu are inca 15 kg , vreo 14 si ceva mi-e si groaza sa o urc pe cantar . De mancat inca ii mai dau eu in gura , rareori mananca singura. La gradi mananca insa nu tot ...selecteaza. Plus ca nu mananca lactate decat cu mari lupte de convingere .De sanatoasa slava Domnului e bine si destul de rezistenta la boli. Doctorita noastra tot zice ca asa e constitutia ei , e adevarat asa am fost si noi mofturosi, oare e genetic?
Deci daca gasesti solutia miracol impartaseste-mi-o si mie te rog.

Cat despre gradi, numai de bine ca suntem deja anul 2. A luat si prima bulina rosie din anul asta...la voi cum ii motiveaza pe copii?
La noi in afara de buline mai este si panoul de onoare unde educatoarea pune lucrarile cele mai reusite in fiecare zi...

Va pup

POZE

Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 10 luni)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Irina, deci ne luam de manuta. Ti-am vazut copchila in poze, e frumusica-papusica si nu pare slabuta. Din ce-ai povestit, cel mai putin bine mi s-a parut faptul ca nu-i plac lactatele. Noi macar la asta n-am avut niciodata probleme, o cana de lapte nu refuza niciodata. Si sunt pe aici tot felul de branzici in forma de fantome, betisoare si alte comedii, cu surprize ascunse in cutii, tot gasim ceva care sa-i placa.

Ce sa-ti zic... ieri am fost cu 'mnealui la doctor, e bine-merci sanatos, are 108cm si 15550g, pe curba de 75% la inaltime si pe cea de 25% la greutate. Doctorul a zis ca-i ok, sa-i dam vitamine pe perioada iernii si sa fim linistiti, ca e normal sa fie slabi la varsta asta si sa nu-i intereseze mancarea, au treburi mult mai importante de facut. Ca sunt probleme mai mari atunci cand copilul are un prea mare apetit si tendinte de obezitate. Stiam si eu asta, dar e incurajator sa mai auzi de la un specialist, din cand in cand.

Solutii miracol nu cred ca sunt. Noi, parintii, tot facem mici miracole in fiecare zi pentru copiii nostrii (si ei pentru noi), dar ne-am obisnuit cu ele si nu le mai observam. Trebuie sa avem rabdare si incredere in ei. Andrei, baietelul meu cel mare (are 6 ani si 5 luni) aveal 8100g la 1 an si eu eram cea mai disperata mamica din lume. Acum are 21kg, arata bine, nu mai e slab, mananca sanatos si cu pofta, foarte putine prostioare gen chips-uri si aproape deloc dulciuri. Toata transformarea asta, de la 8kg la 1 an la situatia de acum a fost una treptata, fara schimbari bruste si spectaculoase. Cu credinta multa in Dumnezeu, asta da.

Celelalte mamici, mai povestiti si voi de greutati&inaltime.

Azi dimineata, Victoras mi-a zis (imitandu-l un pic pe fratiorul lui cu care ne jucam demult de-a "cat de mult te iubesc"):
-Mami, te iubesc pana la capatul universului!

Multa sanatate va dorim tuturor.

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:



Ce mai faceti, ce va mai fac piticutii, cum merge gradinita? Mai povestiti ceva, pleaseee....

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Mamaaaaaaaa, de cand n-am mai trecut pe aici ...noroc cu tine, Nora draga !
Musiu Toma e si el la grupa mijlocie, am schimbat educatoarele si suntem mai multumiti acum.
Pe el nu l-a deranjat schimbarea pentru ca au facut-o si prietenii lui cei mai buni din grupa veche asa ca gasca a ramas intacta.
E intr-o dragoste nebuna, nebuna, nebuna cu maica-sa careia ii spune "fluturasul meu" dar primul lucru' pe care l-am aflat dupa prima zi de gradi a fost : "Tati, am pus ochi pe o fata !"
Bineinteles ca dupa prima saptamana de gradi au reinceput mucii dar poate ca o fi si vreo reactie la noua cura de "BronchoVaxom". Asta e, oricum de cand i-am scos polipii este mai cooperant in suflarea nasului si speram sa n-avem probleme prea mari.

copii fericiti tuturor



_
Sunt moderator dar ma tratez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

Ne primiti si pe noi?
RALUCA- GEORGIANA nascuta pe 14 martie, deci 4 ani si jumatate,
grupa mijlocie la gradi.
Cu greutatea si inaltimea stam bine mai avem putin si-l ajungem pe Ghita Muresan adica are deja 1,15 m si 21 kg.
e prea dezvoltata se pare pentru virsta ei, explicatia doctorilor e ca a crescut brusc dar de la o vreme stagneaza, de fapt maninca si foarte bine, desi selectiv, are preferinte dar e si tare pofticioasa.
in rest cocheta rau de tot, ne certam zilnic ca nu vrea sa se imbrace corespunzator vremii de afara...
acum daca s-a racorit eu vreau sa-i pun caciula si ea nu o vrea ca i se strica coditele( avem parul lung, nu am tuns-o de la 2 ani)
Ne plac desenele animate si daca s-ar putea sa stea numai in fata televizorului si al calculatorului nu s-ar plictisi deloc
Ii place si la gradi, are deja un "iubit" acolo: pe Denis care desi ii ajunge pina la umar e tare dragalas. il iubeste asa de mult ca il ajuta la masa de prinz, luindu-i din farfurie mincarea daca acesta nu mai vrea.
cam atit despre noi, o sa mai vorbim
va pup, nicol si ralu

Mergi la inceput