Cind au inceput sa vorbeasca copiii dvs?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Freia, nici Seb nu zice decat "mama", "tau tau" (ciao-ciao), "tap tap" (tape tape - bate din palme), bebe si tata. Dar astea le stie de ceva timp si nu a mai evoluat.:( Si are peste 5 zile 19 luni. Vorbeste in limba lui, dar nu e nimic de inteles. Problema e ca intelege foarte multe din ce ii spunem noi. Si asta imi pune semne de intrebare.

Oana si Seb
(10.01.2005)


POZE
1 2 3
4 5 6 7 [url=http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_seb/album?.dir=203b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_seb/my_photosIULIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

primele cuvinte le-a zis pe la 6-7 luni, dar de legat propozitii, cu putin inainte de 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Cuvinte separate zice de pe la 10-11 luni. Pe la un an si 7-8 luni a inceput sa lege cate 2, iar acum la 1 an si 9 luni incep sa-i mai "scape" uneori si cate 3 cuvinte legate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

primul copil ,baiat a vorbit legat cam pe la 2 ani ,mama mea ii spunea -delfinul flipper ,exact asa facea chitaia ca un delfin ,spunea totusi cateva cuvinte ,apoi a vorbit corect si cursiv .al 2-lea,tot baiat spunea cateva cuvinte dar legat abia dupa 3ani trecuti. intre el si sora lui este diferenta de 2,6 luni,aproape ca au vorbit odata .fata a vorbit foarte repede si l-a spus pe"r"inaintea fratelui .sigur ca am fost la dr cu mijlociul dar nu era de dr .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Primele cuvinte cu adresa gen: mama, tata, papa , apa, pa in jurul varstei de 7 luni.
La 11 luni avea si cuvinte mai grele gen '' tendanda '' la telecomanda sau ''biteta'' la bricheta.
La mare la un an si 6 zile a inceput cu propozitii simple gen ''mami papa '' sau ''bebe apa mae'' adica vroia in apa mare si cel mai frecvent '' bebe, nani nu ''
Pana in 2 ani si-a imbogatit substantial vocabularul si a devenit un ''limbut'' asa cum de altfel este si acum , nu-i tace gurita nici in somn ( dar cred ca este si o mostenire genetica la mijloc deoarece si noi suntem o familie de ''limbuti '' )

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Printul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

mama a spus la 6 luni,dar bineinteles,fara adresa.pe urma,pana pe la 1 an si 2 luni,in afara de mama,tata,nu mai spunea nimic,in schimb statea f bine la capitolul gestica.iti arata orice il intrebai,obiecte,parti ale corpului,persoane.acum,la 1 an si 8 luni,spune vreo 40 de cuvinte,dar nu corect si nu leaga ,decat ceva de genul-tata,pa bobo-adica tata a plecat pa sa ia bobo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

La 9 luni a zis apa si pece (peste ).La 1 an si 3 luni le-a explicat la niste ,,neni care puneau un redresor la masina ca ,,mesina naie bateie , e sicata (la el nummergeu jucariile fara baterie ).Tot atunci i-a zis vanzatoarei de la butic care ii luase biberonul ca e o ,,vupe hoata Dusu (asta era el )nu-i da nici un pece , nici un pece (ne-am dumirit ca a asociat gestul ei de a-i lua bibele cu povestea cu ursul pacalit de vulpe ).
Acum trancane toata ziua , si cand se joaca isi explica ce face -acum pun , iau lipesc cu scoci , pornesc masina etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crykett spune:

CEL mare ARE 2 ANI SI 7 LUNI SI INCA MAI ARE CUVINTE CARE NU LE INTELEG MAI ASTEPT NU DISPER

cristina de Antonio 20-11-2006 Andrei 31-08-2004 POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiantudor spune:

Robert mi-a spus "mami" prima data pe la 1 an si jumatate. De precizat, niciodata nu mi-a zis "mama"...ci direct "mami".
Acum are 3 ani si jumatate, repeta cuvintele corect dupa mine, dar cand se apuca el sa povesteasca ce a facut afara cu copii in parc, tot le poceste ..in mod amuzant.
Nu disper ca marile creiere ale lumii au vorbit fluent dupa 5 ani....

Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

HRISTOS A INVIAT!

Fetita mea, a spus prima oara "mama"(nu ma-ma-ma-ma)la 5 luni si 13 zile(stiu cu exactitate, ca era ziua mamei mele)de ne-a lasat pe toti.Apoi a tot spus cuvinte noi, dar izolate.Primele propozitii din doaua cuvinte, le-a spus la 11 luni.Acum are 2 ani si 4 luni, spune poezii, povesti(ajutata)si canta.Desi vorbeste bine, nu-l spune pe R si unele cuvinte le mai pronunta cum le pronunta inainte, desi le poate pronunta corect(ex. tobogan-"potogan"),dar este vreme. Nu ma stresez. Sunt copii mai mari ca ea si vorbesc mai stalcit.
Va si va doresc o zi frumoasa!

Ps Am tinut un jurnal din prima ei luna de viata si am notat toate evenimentale importante(primul pas, prima raceala, febra, primul dinte,...), inclusiv cum pronunta cuv. si ce cuv. cunostea la acea varsta.Acuma cand scriu(cam o data pe luna) ma distrez grozav. INCERCATI!

http://community.webshots.com/user/tincadiana

Mergi la inceput