Gradinite de stat selecte

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana75 spune:

Si majoritatea copiilor de la aceasta gradinita, provin din alte cartiere, fiindca zona Floreasca este plina de pensionari, cartierul nu are asa multi copii... si oricum sunt mai multe gradi in zona, una se afla pe Calea Floreasca, dar nu am detalii referitoare la aceea.
Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vistiana spune:

Mariana,chiar la grupa d-nei Dana Munteanu e fetita bonei mele si intrucat m-am dus de multe ori s-o iau de la gradi am cunoscut-o personal.Mi s-a parut destul de experimentata dar n-am vazut-o niciodata zambind.Plus de asta mai sunt in grupa niste copii din familii cu probleme si educatia lor lasa mult de dorit.Nu stiu daca gresesc sau nu,imi doresc pt.David un mediu fericit,senin unde toata lumea se poarta frumos si educ e (aproape)mereu blanda si cu zambetul pe buze.Mama imi spune ca nu treb sa-l tin asa ca in viata o sa intalneasca si duritate.Deocamdata o tin pe-a mea ca e de-ajuns ce vede in parc dar ca nu e nevoie sa simta pe pielea lui inca(cel putin daca eu pot evita asta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Cred ca ceea ce cauti tu nu exista. E o chestie idilica, utopica. In toate gradinitele ai sa gasesti tot felul de copii. La cele de stat sigur vor fi copii din familii mai modeste dar asta nu inseamna ca nu sunt dotati intelectual si sunt lipsiti de educatie. La gradinitele "de fitze" vei gasi copii proveniti din familii cu bani dar asta nu inseamna ca acei copii au o educatie neaparat buna.
Copilul tau trebuie sa invete sa relationeze cu tot felul de copii, trebuie sa faca parte dintr-un grup si sa se supuna regulilor acelui grup.
O educatoare nu trebuie sa zambeasca tot timpul. Trebuie sa stie sa se impuna in fata tuturor copiilor. Copilul meu stie de frica educatoarei dar in acelasi timp o si iubeste foarte mult. Se revolta cand unii copii fac prostioare si sunt pedepsiti toti. Vine acasa si-mi spune ca el nu a gresit nimic si totusi a fost pedepsit si el (nu te gandi la cine stie ce pedepse, de ex. nu-i scoate afara in curte la joaca).
Si mai este ceva: copiii sunt rautaciosi, chiar foarte rautaciosi. Copilul trebuie sa invete sa se descurce, sa le tina piept rautaciosilor. La scoala va fi la fel. In viata nu curge numai lapte si miere, desi fiecare mama isi doreste asta pentru copilul ei.

Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Otau, mi-ai luat vorbele din gura .

Si eu tot pe aceste principii merg...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Buna! O gradinita cocheta si foarte curata, cu un spatiu de joaca (afara) generos si cu toate jucariile de buna calitate (Chicco si alte firme specializate) este gradinita 192(Pisicile aristocrate) de pe Regina Maria. Ca orice gradi are si puncte slabe dar ca bile albe:
- copiii provin din familii bune (si credeti-ma conteaza!); chiar daca mai sar calul uneori au acasa parinti interesati de educatia lor...
- gradinita are interiorul foarte indragit de copii (este decorata potrivit destinatiei); salile sunt inalte (este cladire veche) si aerisite.
- anul acesta Ozi a avut o educatoare de exceptie: Dna Berescu Antonia. A fost inspectoare la prescolari pana anul trecut (are peste 55 ani). Va spun sincer,lucrez in invatamant si recunosc un om de calitate. Nu stiu insa daca anul viitor mai vine. Restul educatoarelor sunt in nota obisnuita (au insa o calitate: iubesc copii). Merita o vizita. Inscrierile se fac prin aprilie - mai dar se poate si mai tarziu. Va pup! Gratiela.

Mergi la inceput

Otau,nu e vorba de copii din familii modeste sau familii"cu fite".Si mie mi se pare un dezavantaj ca la gr britanica unde suntem acum David intalneste numai copii cu situatie mat buna,mi-ar placea sa cunoasca ca limitele sunt diferite de la o familie la alta.Oricum eu ii povestesc despre asta si citim povesti(Print si cersetor,Sindbad corabierul si Sindbad hamalul,etc)dar e alta sa aiba prieteni cu posib.diferite.Dar eu cand am spus copii cu probleme m-am referit la copii care sunt brutalizati ingrozitor acasa si nu stiu sa comunice decat cu pumnii sau tipand.Mie nu mi-a placut sa-i citesc nici Praslea cel...pentru mult timp iar cand i-am citit am facut remarca:Dar nu putea sa incerce sa discute cu balaurul si sa-l convinga sa nu mai fure?
Cat despre .................plange bebe,continui maine,va pup!

Mergi la inceput

Acum e liniste deplina,dorm toti 3.
....Cat despre a sti de frica educ,eu mi-am dorit ca David sa nu stie frica a nimic si a nimanui,sa asculte numai din ratiune si am reusit de minune! Daca ii explici logic de ce treb sa faca sau sa nu faca ceva e de ajuns.Uneori gaseste argumente contra f valabile si atunci renunt eu.M-as supara f tare sa vad ca educ vrea sa se impuna pt ca ea e mare si tare si copiii treb sa-i stie de frica in loc sa-si foloseasca rabdarea si imaginatia sa explice.

Mergi la inceput