M-am hotarat........adoptie(partea a-9-a)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Aissa - fata ta arata superb!! A-propos am un baiat de insurat!!!!!

Pot sa iti fac o recomandare??? Incearca sa o pui sa stea in ceva - balansoar, de exemplu - in care sa stea intr-o pozitie semiinclinata si tu sa ai ambele maini libere. In afara de asta incearca sa folosesti linguritele mititele de silicon care se gasesc in comert. Nu imi aduc aminte ce firma le face dar daca le gasesc pe net iti dau link-ul. Sunt cate doua la set si sunt croite special pentru guritele lor foarte mici. Nu o raneste la gingiute pentru ca sunt molute si au o forma foarte avantajoasa si pentru tine. Insista, cu lingurita, nu te lasa. Eu am inceput cu lingurita la Eric la 4 luni si dupa aproximativ o luna deschidea singur gurita. La inceput trebuia sa ii tin lingurita mai mult in gurita pentru ca el practic sugea din ea.
Bafta in continuare.

Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

transmit rozi mama


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Multumesc, Oana, si sa stiti ca fata mea nu prea e fotogenica. E mult mai frumoasa in realitate!
Despre insuratoare, mai vorbim, s-a deschis deja o lista de asteptare, dar cuvantul decisiv ii apartine ei!
Da, ai dreptate cu scaunelul, trebuie sa ne mai rugam de tati sa vedem cand il convingem sa ne dea bani, ca abia ne-a cumparat robot sa facem piureuri si a ajuns la fundul buzunarului. Promit insa ca imediat ce simt ca s-a strans ceva dam iama la magazine. Eu presez in fiecare zi, trebuie sa-mi iasa pana la urma. Si cu prima ocazie iau si lingurite din alea de care spui tu, acum am folosit 2 pe care le-am primit si eu.



Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.vio spune:

Scriu si aici, ca acum am timp.
Aissa,sa-ti traiasca Alexandra, o dulcica la fel ca ea vreau si eu sa am.Ei, dar si aici eu despic firul in patru: pe fetita mea vreau sa o cheme tot Alexandra.....= acte in care un copil deja botezat cu un prenume,va avea un al doilea si ma framant ca mai tarziu nu voi avea poze cu ea la botez(vreau sa aiba minim 8 luni) si ma gandesc ca ne va intreba si ca trebuie sa mintim, in fine, sper sa ne descurcam.
Si voua, celorlalte fete va doresc sa va creasca copii mari si frumosi si sa va bucurati de ei.
Si eu am inteles si de la voi si din legi si din "antenele" pe care mi le-am pus in functiune dupa ce am avut intrevederea cu fetele de la DPC, ca imi pot alege eu copilul si ca asistentul social al copilului e diferit de cel care se ocupa de familia care doreste sa adopte.
Eu am primit urmatoarele sfaturi:
- sa caut o asistenta maternala cu o fetita cum imi doresc
- sa intreb in stanga si in dreapta, in Bucuresti la leaganele de copii, prin cunostinte;
- sa caut sa ajung si la leaganele din tara, bineinteles tot prin antene;
- de la voi am citit despre fundatii care au in grija copilasi, dar nu imi este prea clar cum e organizarea, unde le gasesc si daca nu va cer prea mult explicati-mi si mie cum e cu ele;
- sa urmaresc copilul de la maternitate.
Mai multe nu mai stiu, insa ma mai interesez si va scriu ce aflu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Eu sunt, bineinteles, calare pe subiect.
Vivi, si noi am vrut multe...Realitatea e ca atunci cand iti vei gasi puiul nu o sa mai conteze toate astea.
De nume nu sunt total nemultumita, desi ni s-a spus ca daca veneam mai repede il alegeam noi numele. Si noi am gasit-o cand avea 20 de zile. Iar de botez la fel, cand am vazut-o prima data nu ne-au zis nimic, pentru ca la a 2-a vizita sa ne informeze asistentele ca a botezat-o. Cand nu ma intreba, cine la fel. Certificat de botez n-am. Am vrea sa-i schimbam numele, dar fiind botezata cu un nume, oricum i-as spune eu tot asa o cheama in fata lui Dumnezeu. Cel mult, o sa facem cum spune Tony sa-i schimbam cat de cat din Ionela Alexandra in Alexia Ioana, dar ramane de vazut la vremea respectiva, eu una nu prea as vrea sa ma mai incurc, plus ca m-am obisnuit cu numele, desi nu-i gasesc un diminutiv sa-mi placa.
Ceea ce vreau sa spun e ca cel mai important e sa-ti gasesti copilul, restul sunt detalii.
Curaj si succes!





Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.vio spune:

Aissa, fetita ta are prenumele foarte frumoase si ai dreptate, tot asa o cheama in fata lui Dumnezeu.
Imi permit sa-ti dau un sfat : nu il schimbati. Mai tarziu, cand va avea nevoie de certificatul de nastere, daca va vedea cand e eliberat in mod cert va pune intrebarea de ce data eliberarii e mult dupa data varstei pe care stie ca o are. In alta ordine de idei , poate spun o prostie,dar am impresia ca , fiind adoptata, parca am citit undeva ca nu ai dreptul sa-i schimbi prenumele pe care l-a avut decat in cazuri foarte bine justificate, ci doar sa adaugi un prenume.
Asa ajungem la o situatie in care eu nu stiu cum sa procedez si de aceea platesc un avocat care sa-mi spuna cum sa fac.
Barbatul meu a fost unul din acei copii care a facut legaturi, a pus intrebari,a aflat mai devreme decat erau parintii lui pregatiti sa-i spuna,ca tatal lui nu a vrut sa o ia de nevasta pe mama lui cand s-a nascut el,ca nu a vrut sa-l recunoasca,desi stia ca e al lui,ca s-au casatorit dupa un an si ca are act de infiere cu drepturi depline.
Credeti-ma ca asta il marcheaza si acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Oricum, daca e sa faca ea legaturi si sa nu-i spunem noi, va avea certificatul de nastere eliberat mai tarziu. Ca acum il avem pe cel in care are numele mamei naturale. Mai avem 2 luni de incredintare, plus ce o mai urma ca vezi ca nu se stie, apoi pana trecem de tribunal...se face aproape anul cand o sa avem certificatul cu numele nostru de familie. Data de pe el va fi data eliberarii, asa ca vor fi multe luni intre data nasterii si cea a certificatului.
Sfatul asistentei noastre: spuneti ca l-ati pierdut!



Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Avem poze noi in album la doua luni. Nu prea mai am timp sa va scriu dar citesc mereu ce scrieti...:)

Va pup,

Flory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Vivi - stiu ca fiecare hotareste pentru sine dar mie mi se pare ca pornesti de la o premiza putin fortata - sa nu ii spui copilasului tau ca a fost adoptat. Gandeste-te ca lumea este mica si ... nu se stie niciodata de unde sare iepurele. Eu cred ca e mai bine sa stie de la tine decat sa afle in cine-stie ce circumstante de la altcineva. Ma rog, eu am avut un caz chiar in familie si poate de aceea sunt precauta din punctul asta de vedere.
Oricum- pe Eric nu il cheama asa in acte. El avea numai certificatul de nastere in care il cheama Iulian Adrian. Noi l-am botezat Eric Alexandru iar in acte va fi trecut Eric Melinte-Moraru.
Odata ce ai hotararea judecatoreasca pentru schimbare numelui, prenumele depinde doar de tine sa faci fata la toata birocratia respectiva. Iar noi intentionam sa facem in continuare fata la orice provocari, fie ele chiar si numai de natura birocratica.

Aissa - felicitari pentru robot! De care ati luat? Din cele de la Chicco sau robot normal de bucatarie. Eu folosesc foarte mult blenderul vertical de la Brown.
va pupam

Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Oana am luat unul normal de bucatarie, de la Philips. Am plecat dupa Braun, dar asta avea si masina de tocat carne, asa ca am ales pe asta. Sper sa nu-mi para rau mai incolo, ca nu am gasit nimic de el pe net, iar la site-ul lor nu au electrocasnice de bucatarie prezentate, asa ca nu prea stiu ce e cu el...



Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput