"Concediu medical" pentru bona?!
Marti bona mea (de fapt a fetitei) a alunecat la mine-n bucatarie si s-a lovit destul de rau la picior. A trebuit sa plec de la serviciu si sa merg cu ea la spital, i-au pus piciorul in ghips si e suspecta de ruptura de menisc. Intre timp piciorul i s-a mai desumflat, luni va merge din nou la control iar doctorii vor stabili daca s-a rezolvat cu piciorul sau e cazul de masuri suplimentare (continuat cu ghipsul sau mai grav operatie).
Eu sper sa nu fi fost decat o alarma falsa si sa poata reveni sa aiba grija de fata.
Eee...si aici intervine problema, daca se va intoarce saptamana viitoare, la sfarsitul luni cand ii voi da salariul, ii dau bani si pe saptamana cat nu a venit sa aiba grija de fata ? Nu are carte de munca la mine, deci legal nu am asemenea obligatii, dar stau si ma gandesc, eu daca aveam o problema de sanatate si trebuia sa nu vin o perioada la serviciu, as fi fost platita in continuare, poate cu 75% din salariu, dar tot as fi primit ceva. Nu-i rea vointa ca a lipsit o saptamana, deci mie mi se pare normal sa o platesc pentru toata luna in conditiile astea.
Gresesc? Nu stiu, n-am mai avut probleme de genul asta cu bona pana acum, ea nu a zis absoult nimic, poate ca nici n-ar zice ceva daca i-as da bani doar pentru zilele "lucrate", insa mie asa mi se pare corect. Voua vi s-a mai intamplat asa ceva pana acum? SI daca da, cum ati procedat?
Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)
Raspunsuri
adriana spune:
Corect si moral asa e! Bonei trebuie sa-i acordam si concediu de odihna si chiar medical(cu atat mai mult daca la locul de munca s-a accidentat, bineinteles ca nu-i vina ta).
Mie asa mi se pare omeneste, si asa as face eu. In fond, ea este o persoana mai apropiata de tine si de fetita ta, merita tratata nu ca o angajata, ci ca pe cineva de-al casei..
--------------------------------------------------------------------------------------------
Adriana, mamica lui www.earpower.com/bebe/copii" target="_blank">Codrin(19 aprilie 2002) si a www.earpower.com/bebe/olguta" target="_blank">Olgutei(6 decembrie 2003)
Anny spune:
Da! Ar trebui sa ii dai niste bani. Si bona mea a fost racita o saptamana si nu i-am oprit din salariu.
saphir spune:
Micky draga, eu zic sa spui "merci" ca nu ti-a cerut "despagubiri" pentru ca s-a accidentat la tine in casa...in alte locuri asa se practica... si sa-i dai bonei salariul intreg.
Saphir si Amos Daniel
http://community.webshots.com/user/climamos
Mickyyy spune:
Merci de raspunsuri!
saphir, pai ce vina am eu ca s-a impiedicat si a cazut?? Nu i-am dat eu branci, Malina dormea, a fost pura intamplare! Oricum am vorbit si cu barbata-meu si el e de aceasi parere, sa-i platim salariul intreg chiar daca n-a venit o saptamana.
Dar daca doctorul ii va recomanda repaos la pat in urmatoarele saptamani sau poate chiar luni, atunci nu cred ca o sa-i mai platesc salariu pe perioada cat se va reface, va trebui sa-mi angajez o alta bona, fie doar si provizoriu, 2 salarii n-am cum sa platesc si sa vreau!
Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)