gradinita Valdorf
Raspunsuri - Pagina 2
gazzella spune:
Euritmia:
http://www.waldorf.ro/Particularitati/Particularitati_de_organizare-materii-euritmia.asp
http://www.euritmia.go.ro/seminar.htm
http://www.waldorf.ro/Particularitati/Particularitati_de_organizare-materii.asp
http://www.antroposofie.ro/Ramuri/Despre_Euritmie.htm
natali spune:
Multumesc mult pentru pagini in internet. Saptamina asta ma duc sa vad la fata locului. Am citit ca pentru inscriere nu trebue nimic special, dar as vrea sa intreb pe cei care sint iscrisi cum au reusit, la cine sa ma adresez?
Kariris spune:
Dupa parerea mea este cea mai proasta alegere!
Copiii nu invata nimic la gradinitele sistem Waldorf, ci sunt lasati sa faca ce vor. Nu se lucreaza cu ei dupa nici o programa. Inainte sa va dati copiii la astfel de gradinite v-as sugera sa mergeti si sa vorbiti la mai multe scoli cu invatatoare si sa le intrebati ce performante obtin in clasele 1-4 copiii care au urmat astfel de gradinite. Nu sunt deloc pregatiti pentru scoala... iar scoala din ziua de azi nu mai este chiar floare la ureche.
Freia spune:
quote:
Originally posted by lachione
Copiii nu invata nimic la gradinitele sistem Waldorf, ci sunt lasati sa faca ce vor. Nu se lucreaza cu ei dupa nici o programa. Inainte sa va dati copiii la astfel de gradinite v-as sugera sa mergeti si sa vorbiti la mai multe scoli cu invatatoare si sa le intrebati ce performante obtin in clasele 1-4 copiii care au urmat astfel de gradinite. Nu sunt deloc pregatiti pentru scoala... iar scoala din ziua de azi nu mai este chiar floare la ureche.
la ce te referi cand spui asta? Pe ce te bazezi?
Freia si Alexa
gazzella spune:
quote:
Nici eu nu stiu la ce te referi, dar incerc sa-mi imaginez.
Eu in nici un caz nu visez sa-mi indrept copilul intr-o anumita directie. Vreau ca acesta sa-si constientizeze adevaratele inclinatii si sa si le urmeze. Decat sa fie un informatician stralucit, dar sa se simta neimplinit mai bine un agricultor fericit.
Ori o scoala de acest tip nu face altceva decat sa-i ajute pe copii sa se descopere fara a fi impinsi intr-o directie sau alta. Aici, in Italia, sunt scoli Waldorf, iar un copil absolvent al uni liceu Waldorf are exact aceleasi sanse sa intre la o facultate ca si un alt absolvent al unui liceu clasic. Mi-a placut extraordinar de mult cum au abordat sarbatorirea Zilei Mortilor dascalii scolilor Waldorf. Elevilor li s-au explicat ce reprezinta in lumea crestina Ziua Mortilor, ce raport au crestinii cu moartea, ce raport au alte religii cu moartea, ateii sau agnosticii. Cred ca este mult mai educativ decat o ora de teologie unde preotul nu incearca decat sa indoctrineze un elev care inca nu are la indemana mijloacele specifice pentru a discerne in cunostinta de cauza.
natali spune:
vreau sa intreb pe cei care au copii la gradi Wordolf cum se face inscriere ce se testeaza? copilul, starea materiala sau alt ceva?
Miki8 spune:
Nu sint de acord ca Waldorf este o altenativa catastrofala. In grupa la Radu copii care merg la scoala fac aproape zilnic activitati pregatitoare (liniute, bastonase,etc, au caiete speciale) si se fac evaluari inainte de fiecare vacanta. Ceilalti fac in acest timp alt gen de activitati, in special practice pentru a le dezolta, cum am mai spus, rabdarea si logica. Cine isi imagineaza ca la Waldorf copiii nu fac altceva decit sa se joace toata ziua, greseste. Acum, in ce priveste pedagogia Waldorf eu merg cu Radu doar pe gradinita. El va merge la scoala normala de stat, nu pentru ca n-as avea incredere in scoala Waldorf ci pentru ca , daca la un moment dat, din diferite motive, ar trebuie sa renunte si sa treaca la invatamintul nostru traditional, diferenta fiind foarte mare, exista, am inteles in 80 % din cazuri probleme de adapare majore.
C bine
Miki
gazzella spune:
Miki, e foarte posibil sa se intample ceea ce ai spus, daca cineva intentioneaza ca mai tarziu sa dea copilul la o scoala traditionala cred ca risca ca acesta sa nu se poate adapta acestei scoli cu o programa rigida.
ankalaura spune:
Iachione - as fi curioasa de unde ti-ai format o asa parere. Si mai ales, daca ai avut cu ce sa compari - daca cumva opinia ta se bazeaza pe ceea ce ai vazut!
Eu una, am lucrat la o gradinita privata in Romania, am lucrat la un centre aere in Franta, am vazut unul in Germania, am lucrat in Romania in invatamant, am copilul la o gradinita privata, in afara de asta am mai vazut vreo 5, cunosc sistemul Valdorf pentru ca m-am interesat si am vizitat, cunosc si gradinitele de stat pentru ca m-am interesat si am vazut. Stiu ce inseamna o programa, stiu ce tre' sa stie copilul inainte de a intra in clasa I.
Ceea ce m-a incantat pe mine in sistemul Valdorf este ca se educa sufletul copilului. Nu am auzit inca - si daca ma insel va rog sa imi spuneti - ca la Waldorf sa fie educatoare cu mana ridicata, care sa nu dea copiilor jucarii, sa nu le citeasca o poveste, etc. Am vazut la ei serbari atat de frumoase, atat de deosebite fata de clasicele serbari unde copilul spune poezii, am vazut lucruri minunate facute de copiii de acolo....
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
http://community.webshots.com/user/ankalaura
natali spune:
quote:Am mai multe intrebari in privinta gradinitei nr.2 am scris pentru tine un mesaj privat,te rog foarte mult sa raspunzi.
Originally posted by madi nicolescu
miki a descris bine activitatea din gradinita waldorf . Am 2 fetite de 3 si 6 ani care merg la waldorf din pta Romana (str. Henri Coanda),cladirea a fost renovata din temelii,deci au conditii minunate iar educatoarele (dpdv al meu cu o singura exceptie) sunt dedicate si cu mult har. Este optiunea cea mai buna ptr.cei care agreeaza sistemul Waldorf si care sunt depasiti financiar de ofertele gradinitelor private,care de cele mai multe ori in afara taxelor mari-imense nu ofera cadrul educational necesar.mergi si vezi gradi.succes
madi nicolescu