Noua lege a adoptiei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns salisa spune:


Orice persoana care are in plasament, incredintare sau incredinatare in vederea adoptiei....un copil de pana in 2 ani are dreptul la concediu de crestere al copilului..
normal....!!!!ca orice mama care are un copil mic.
Atentie!!!!
Chiar daca adoptia nu a fost finalizata....mama adoptiva sau tatal adoptiv au deci dreptul la concediu de crestere.
Cereti legea de la serviciul juridic al Directiei de Protectia Copilului de care apartineti si care se ocupa de dvs.
Salisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Va rog pt cine porneste acum la drum in adoptarea unui copil sa ma tina si pe mine la curent care e mersul cu noua lege, ca nu stiu ce sa mai zic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Exact aceeasi rugaminte am postat-o si eu dar pe alt topic, toti cei care afla ceva sau fac vreun pas "conform noii legi", sunt rugati sa ne tina la curent si pe ceilalti.
Va urez tuturor sa aveti parte de ce va doriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diu spune:

Fetelor, salutare tuturor

intr-adevar legislatia s-a schimbat destul de mult in protectia copilului si inca este destul de confuza chiar si pentru cei in domeniu.
Mi-ar face placere sa va raspund la intrebari specifice referitoare la subiect, daca doriti. Sunt asistent social si lucrez chiar in protectia copilului, deci m-as bucura sa va fiu de folos.

Mult succes,

diu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Multumim, diu, si daca poti, lamureste-ne cum sunt tratate mai departe dosarele celor care am primit incredintare in vederea adoptiei anul trecut dar terminam cele 3 luni anul acesta.
Suntem mai multe in situatia asta, vezi si subiectul cu "M-am hotarat...", si deja una din fete sta pe loc pentru ca trebuie sa refaca niste acte si nimeni nu pare sa stie cum si ce din legea noua ni se aplica si la cazurile noastre.



Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Diu spune-mi daca stii te rog ca sa i-au un copil cu situatia clara privind adoptia cam ce virsta ar avea acum cu noua lege?
Sau care e mersul cit tre sa astepti dupa un copil, cit dureaza toate cautarile dupa mama,etc?
Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Aissa, chiar am vorbit azi cu cineva de la DPC. Intradevar e mare bulibaseala. Cica au deja dosare pe instanta, in mod normal se merge pe legea veche in cazul vostru dar pt. ca s-a desfiintat CRA iar nou infiintatul oficiu nu a preluat decat unele din atributiile defunctului CRA, aceste dosare treneaza pt. moment. In speta, de la dosarul vostru va lipsi acordul CRA. Cica, daca exista bunavointa din partea judecatorului acesta ar putea da o sentinta favorabila dar exista apoi posibilitatea atacarii ei de catre Parchet. Asadar, pt. moment nu se prea stie exact ce tactica sa se adopte, se asteapta chiar si la o modificare a legii(in urmatoarele luni), in sensul clarificarii unor aspecte.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Liliana, ce sa mai zicem, ca la noi....asa sunt toate legile. Bine, sunt convinsa ca, ca de obicei, dupa ce incep sa dea cu capul de usa ca nu stiu cum sa faca, or sa arunce si niste precizari. Dar de ce ar ataca Parchetul sentintele? Interesul copilului e clar sa ramana la noi, in familia unde s-a integrat, asa ca ce ar avea de castigat? Ca nu se respecta ceva ce nici ei nu stiu ca trebuie facut?
Ma rog, am emotii mari, dar sunt optimista, ca un lucru stiu: fata nu o mai dau la nimeni! Asa ca sa faca ce vor, sa rezolve dosarele cum vor si sa-si aseze ograda proprie.
Pana termin eu cele 3 luni mai e, sper ca intre timp sa se lamureasca.



Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Nu-i obligatoriu sa se-ntample dar ar putea exista posibilitatea asta in conditiile in care potrivit vechii legi nu sunt respectate toate procedurile, respectiv nu exista toate documentele-avizul CRA.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina70 spune:

Exista, conform legii noi, o varsta minima a copilului adoptabil ? Eu nu am gasit asa ceva in lege dar poate ea rezulta din insumarea diferitelor termene care trebuie sa treaca. Stie cineva ?
Cred ca intrebarea este cam aceeasi ca pusa de Ina - a raspuns cineva la ea ?
Multumesc mult

Mergi la inceput