Cum vi se pare viata in Japonia? (25)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:



Michiyan drum bun si distractie la maxim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibos spune:

Michiyan, drum bun sa ajungi cu bine...si sa ne povesteti si noua cum a fost...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Michiyan iti urez si eu drum bun si sa te gandesti si la noi cand vei papa toate bunatatile de acasa!

Raluca&bebelusa 30 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

@michiyan, calatorie placuta si distreaza-te cit mai mult...

Ema's si Richard-Sora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

@ ralucami, ptr. informatii suplimentare vezi site-ul lui bogdan' s world.

Ema's si Richard-Sora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hitomi spune:

Raluca ,mai exact ce te-ar interesa despre bursele de studiu care se acorda din tara .De la noi de la facultate in fiecare an pleaca cineva cu bursa de studii in Japonia .Am inteles ca pentru examenul de Monbukagakushou au prioritate cei cu 3 kyu-ul luat.Si eceste burse nu se acorda chiar in fiecare an ,in functie de mofturile japonezilor .De exemplu anul trecut nu s-au acordat .Ar mai fi si limita de varsta ,(sub 30 ani).Oricum batalia este apriga pe alea 5 locuri.Dar mai sunt acordate si alte burse de diferite asociatii ,ambasada ,facultati .
Tu poti sa te interesezi direct la facultatile din Japonia .Fiecare facult are un numar de locuri si ptr studentii straini ,cursuri care sunt platite de student .
Bafta !Si te mai astept la lb.japoneza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

Raluca ,incearca si pe site-ul studentilor romani din Japonia http://groups.yahoo.com/group/destepti-si-curajosi/
sau pe noul grup de discutii al romanilor din JP http://groups-beta.google.com/group/japonia


//Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

@ ralucami , eu sint la colegiu si nu primesc nici un fel de bursa, cit despre limba japoneza o invat simultan cu studiu' de specialitate , examenu ' de licenta in cazul meu va fi in engleza sau japoneza , la alegere.

Ema's si Richard-Sora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Raluca, hai sa-ti spun cum a fost in cazul meu. M-am dus la Aichi University cu diploma mea tradusa in engleza si i-am intrebat daca pot face ceva cu ea aici sau... o arunc la gunoi... Ei mi-au spus ca teoretic nu, insa practic m-ar putea ajuta la un mnoment dat. De echivalari nu prea s-ar putea pune problema pana la un punct. Insa ca prim pas eu ar trebui sa urmez un an pregatitor de japoneza, la care nu m-as fi putut inscrie fara kyu-ul dat (pentru a demonstra nivelul de japoneza la care sunt). Apoi, dupa anul respectiv, mi-as putea alege facultatea (4 ani) sau colegiul (2 ani) pe care vreau sa-l fac, urmand pe parcursul acestor an sa tratez cu fiecare prof in parte echivalarea unor examene in caz ca ar fi fost vorba de aceleasi materii (deci echivalarea ar fi fost la latitudinea profilor). Si as fi avut de asteptat inca un an pe atunci caci tocmai ratasem inscrierile la kyu. De fapt atunci a fost si prima data cand am auzit de kyu.... Intre timp s-a ivit la primarie postul meu de acum si cu un CV scris frumusel in japoneza de cumnata, plus ... diploma din Romania si un interviu cu vreo 10 persoane ... a lor am fost.... Deci ( si asta pentru ca mesajul tau initial se referea la o echivalare daca nu ma insel) studiile din Romania depinde unde vrei sa le folosesti aici.. cu putin noroc si in functie de kaisha respectiva s-ar putea sa fie luate in seama... normal ca atarna muuuult mai greu in balanta o facultate facuta aici insa cred ca nici cele din Romania nu ar fi chiar de aruncat la gunoi... Insa cel mai important aspect ramane totusi japoneza, care scris- citit face cat multe diplome la un loc!
Mi-am mai adus ceva aminte. Stiu pe cineva care e la colegiu si nu i s-a impus an pregatitor de japoneza cum mi s-a impus mie la Aichi, iar ea si-a schimbat viza de casatorie in viza de student sau are ambele vize (habar nu am) cert e ca datorita faptului ca si-a luat viza de student, are reducere de 50% la taxele scolare.


rocsana
http://community.webshots.com/user/nshiro2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Deci cred ca sistemul e foarte diferit de la o facultate la alta... fiecare isi face propriile reguri.


rocsana
http://community.webshots.com/user/nshiro2003

Mergi la inceput