Retete testate pentru cartea de bucate!!!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Somn la cuptor cu ciuperci
Ingrediente: un kg somn, 200g ceapa, 250g ciuperci conservate, piper boabe/pisat, patrunjel, doua linguri de bulion, 150 ml ulei, 100 ml vin alb sec, 100 ml apa calduta.
Mod de preparare: Se curata pestele, se imparte in portii, se sareaza si se lasa sa se scurga. Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul din reteta, peste care se pun ciupercile taiate. Peste acestea se toarna bulionul, vinul si apa si se lasa sa dea un clocot. Se unge tava cu ulei, se presara cateva boabe de piper, se aranjeaza bucatile de peste, peste care se varsa ciupercile, se presara sare, piper macinat si patrunjel tocat marunt. Se coace la cuptor circa 35 de minute.
Se serveste cald, cu patrunjel tocat pa deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Placinta din cartofi si branza

Ingrediente:
500g cartofi fierti si zdrobiti, 150g branza feta, 4 fire de ceapa verde, 1 ou batut, 1 legatura de marar, ulei, chimen, hrean, sare si piper alb,sfecla rosie

Mod de preparare
Se amesteca cartofii fierti, bine zdrobiti, cu branza feta. Se adauga ceapa verde si mararul tocate marunt, oul, sare, piper. Se formeaza placintele rotunde, care se prajesc in ulei pana devin aurii. Se servesc cu salata de sfecla rosie (ulei, cubulete de sfecla, chimen, hrean ras).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

spaghete cu ciuperci

complexitate: 1
timp de preparare: 30-40min

ingrediente: 1/2 pachet spaghete
1 cutie mare de smantana (400g)
10 ciuperci potrivite sau 1-2 cutii
parmezan ras
sare, piper, ulei
mod de preparare:
se calesc ciupercile taiate cubulete in ulei
se adauga sare si piper dupa gust
se adauga smantana si se lasa la foc mic pana se leaga un sos
se adauga spaghetele fierte si de preferat nespalate (pt a se lega mai bine)
se amesteca bine pana se amesteca bine sosul cu spaghetele
dupa ce se stige focul se adauga parmezan ras dupa preferinta si se amesteca
se mai poate adauga parmezan deasupra la servire
se serveste ca atare cald sau rece
pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

STIUCA UMPLUTA
cantitatile sunt ptr 2 stiuci mai maricele
tai pielea in jurul capului si apoi trag de ea spre coada cu atentie sa nu se rupa se aleg oasele ,iar carnea o toc si o amestec cu:
-sare, piper, 1 leg. marar, 1/2 leg. patrunjel,putin delicat
-2-3 cepe, 1 capatana mica usturoi
-2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine
-1 cartof mare ras
-2 oua, 1 lingura pasta tomate
-1-2 linguri faina
se amesteca bine si se umple pielea.se coase .
pun ulei in tava ,pun stiucile si putina apa . atentie pielea stiucilor trebuie unsa cu ulei. tinem tava la cuptor cam 40-50 minute.
sosul :
3 linguri pasta tomate
1pahar si jumatate de vin alb
piper sare putin usturoi si o jumatate de leg de patrunjel verde .
sosul se pune cand e aproape gata
incercati ...n-o sa va para rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasacarmen spune:

http://carmenelenanastasa.blogspot.com/
am o lista de carti
daca doriti una dintre ele lasati-mi un mesaj la comments cu adresa de mail si eu le trimit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Cod cu ciuperci

Cantitati
800 grame cod
2 fire praz taiat marunt
200 grame ciuperci din conserva (400 gr ciuperci proaspete taiate lamele)
50 gr pasta tomate
3 catei usturoi pisati
100 gr masline
1 lamaie, sare, piper
1 legatura patrunjel verde
100 ml vin alb
Pestele se taie bucati, se adauga peste el prazul, ciupercile, se condimenteaza si se introduce la cuptor 10 minute. Se adauga maslinele oparite in prealabil, pasta de tomate dizolvata in vin, usturoiul. Se lasa inca 10 minute la cuptor. Se presara deasupra patrunjel verde taiat fin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ciocanele in crusta de cascaval

Ingrediente: 8-10 ciocanele de pui, 250 g pesmet, 6 lg. cascaval ras, 3 lg. susan, 3 lg. faina, sare, piper, 2 oua

Ciocanelele se spala si se sterg cu un servet de bucatarie. Intr-o farfurie adanca, se amesteca bine pesmetul, cascavalul si susanul. Faina se condimenteaza bine cu sare si piper. Ouale se bat intr-o farfurie.
Ciocanelele se dau mai intai prin faina, apoi prin ou si, la final, prin amestecul de pesmet si cascaval. Se preseaza usor, pentru ca pesmetul sa nu cada la prajire. Se lasa pulpele astfel pregatite, pe un platou, 30 de minute la frigider.
Se unge gratarul bine incins cu putin ulei si se prajesc pulpele cca 30-40 minute, intorcandu-le de pe o parte pe alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Crochete din carne de pasare

Ingrediente: 750 g piept de pasare, 100 g unt, 200 g pesmet, 3 oua, suc de lamaie, 200 ml ulei, sare, piper, verdeata, 6 lg. sos de rosii

Carnea se dezoseaza, se inabusa in unt si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se adauga 2 galbenusuri, apoi 2 albusuri batute spuma si putin suc de lamaie. Se sareaza si se pipereaza.
Se formeaza crochete care se trec prin ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins. Se servesc presarate cu verdeata, cu sos de rosii si salata verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Friptura de vita la tava
500 g carne macra de vitel,5 linguri de vin alb sec,un cub de unt
o lingurita mustar,sare, piper, cimbru,condimente pentru friptura
2 catei de usturoi.

Se taie carnea in felii de 1 cm grosime si se bate bine cu ciocanul de snitele. Se unge cu toate ingredientele, mai putin usturoiul care se taie felii. Se acopera cu apa in care s-a pus vinul si se da la cuptor la foc mediu. Se verifica din jumatate in jumatate de ora daca are apa suficienta sa fiarba. Cat de repede este gata depinde de fragezimea carnii.
Se poate servi cu hrean ras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salata cu de toate

Ingrediente: cartofi fierti in coaja, ardei gras, ceapa, castravete crud, masline, oua fierte tari, conserva de ton, maioneza, piper, sare, rosii pentru garnisit, patrunjel pentru garnisit

Preparare reteta: Se fierb cartofii in coaja, se racesc si se taie cuburi sau felii nu prea subtiri. Ceapa se taie julien. Castravetele se taie felii. Ardeiul se taie julien. Ouale se taie felii pentru ornat. Rosiile daca sint mici se taie rondele, daca sint mari, se taieelii. Patrunjelul se toaca. Tonul trebuie sa fie bucatele. Maslinele se lasa intregi. Se amesteca ardeiul, cartoful, castravetele, tonul, ceapa, maioneza (dupa gust), sarea, piperul, maslinele, apoi se orneaza cu maioneza, rosii, patrunjel tocat si maslinne. Se poate servi ca salata sau ca garnitura

Mergi la inceput