In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 7-a)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Ingaduiti-va unii pe altii, si, daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos pe voi, asa iertati-va si voi". Coloseni 3:13

Majoritatea marilor magazine au un departament cu produse pe a caror eticheta scrie: "Asa cum se gaseste", "uzat" sau "putin asimetric". Acestea pot avea o pata care nu mai iese, un maner lipsa ori un picior subred. Nu ti se spune unde este defectul - trebuie sa-l cauti, iar produsul odata cumparat nu mai poate fi returnat sau schimbat, iar banii nu se mai restituie. Opreste-te si priveste in jur. Viata se desfasoara intr-un astfel de departament. Gandeste-te la cei pe care-i cunosti si-i iubesti. Nu sunt "putin asimetrici"? Un "defect" aici, o mica dara de deceptie acolo, un temperament vulcanic sau o atitudine pasiva sau agresiva... Daca esti in cautarea perfectiunii, ai gresit raionul! Singura modalitate prin care poti avea o relatie cu cineva este sa iubesti acea persoana "asa cum se gaseste". Nu crede mitul care spune ca majoritatea oamenilor sunt normali (orice ar insemna asta) cu exceptia celor din viata ta. Datorita acestor conceptii eronate relatiile devin o tentativa neincetata de a-i corecta si controla pe ceilalti sau de a pretinde ca sunt ceea ce nu sunt. Thomas Merton a spus: "A iubi inseamna a permite celor dragi sa fie exact ceea ce sunt fara a incerca sa-i distorsionam pentru a se incadra in tiparele noastre. Altfel iubim doar reflectia propriei noastre persoane in ei." Garantul maturitatii reprezinta admiterea faptului ca nimeni nu este perfect si iubirea semenilor in ciuda neajunsurilor lor. Pavel a spus: "...iertati-va unii pe altii..." iar atunci cand descoperim greselile altora, nu vom fi dezamagiti. Insa mai exista un lucru ce ar trebui invatat. Care este acesta? Si tu esti parte a raionului produselor cu defecte!


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Cele sapte minuni ale Bibliei:
1. Minunea aparitiei - felul in care a fost scrisa de oameni diferiti, in epoci
si locuri diferite este una din marile mistere ale lumii.
2. Minunea alcatuirii - o culegere de 66 de carti si totusi o carte unitara.
3. Minunea varstei - cea mai veche carte aflata in circulatie.
4. Minunea raspandirii - cea mai distribuita si cea mai citita carte din lume.
5. Minunea interesului - singura carte din lume care este citita de oamenii din toate
categoriile sociale.
6. Minunea limbajului - scrisa aproape in intregime de oameni needucati si totusi
atat de perfecta ca forma literara.
7. Minunea pastrarii - cea mai dusmanita carte din lume si totusi in circulatie.
"Cuvantul Domnului ramane in veac."


Alexxia

"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"...Ci oricare va vrea sa fie mare intre voi, sa fie slujitorul vostru..." Marcu 10:43

Dumnezeu masoara maretia in functie de slujire, nu de statut; cati oameni ai slujit, nu cati te-au slujit. Acest lucru este contrar conceptiei acestei lumi, despre maretie. Ucenicii lui Isus se certau cu privire la cine merita locul I in echipa. Nici azi lucrurile nu stau foarte diferit. Toata lumea vrea sa conduca insa nimeni nu doreste sa slujeasca. Chiar si crestinii doresc sa fie lideri slujitori, nu numai slujitori. Insa a fi ca Isus inseamna a fi un slujitor, pentru ca astfel s-a numit El.
Este important sa stii care-ti este darul. Insa este si mai important sa ai o inima de slujitor. De ce? Pentru ca fara o astfel de inima, vei fi tentat:
a) sa-ti folosesti darul pentru castig personal;
b) sa-l folosesti drept scuza pentru a te feri de domeniile pe care le consideri a fi sub demnitatea ta. Dumnezeu ne testeaza inimile cerandu-ne sa slujim in moduri pentru care n-am fost echipati in mod special. De exemplu, daca vezi un om cazut in sant, Dumnezeu asteapta sa mergi si sa-l ajuti, nu sa-i spui: "Eu n-am darul milei sau al slujirii" (vezi Romani 12:5-8).Desi s-ar putea sa nu ai un dar pentru o anumita situatie, esti chemat sa faci lucrul respectiv daca nu este nimeni prin preajma sa-l faca.
De asemenea, concentrarea atentiei este importanta, insa nu-ti stabili scopuri atat de "marete" incat sa fi orb la nevoile celor din jur. Darul tau poate indica lucrarea pe care trebuie sa o faci, insa inima de slujitor indica nivelul maturitatii tale. In alte cuvinte, singura cale de a-L sluji pe Dumnezeu cu adevarat, este sa-i slujesti pe cei pe care-i iubeste!


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Draga Mihaela si Alexxia, multumesc Domnului din toata inima pentru mesajele voastre si Il rog sa va intareasca in credinta ca si in continuare, Domnul nostru drag sa cerceteze inimile celor ce citesc mesajele scrise de mainile voastre.



Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"...Ratacesc incoace si incolo, si ma framant..." Psalmul 55:2

Cand psalmistul a spus: "...Ratacesc incoace si incolo, si ma framant..." a zugravit foarte fidel imaginea zilelor noastre. Exista o epidemie invizibila numita Stres, care ne face sa ne simtim extenuati, uzati si suprasolicitati. Din moment ce nu putem schimba viata, trebuie sa ne schimbam modul de abordare. Acest lucru se poate realiza in doua moduri:
1) Simplifica-ti modul de viata! Cineva a spus in gluma: "Am inceput cu aproape nimic si acum am aproape totul!" Insa unii dintre noi avem cat sa ne ajunga pentru zece vieti! Adreseaza-ti urmatoarea intrebare: "Chiar am nevoie de toate aceste haine, carti, CD-uri si alte lucruri pe care le-am strans?" De ce sa nu renunt la cele care nu-mi mai sunt de folos pentru a le darui cuiva care are nevoie de ele? Facand acest lucru, nivelul stresului va scadea considerabil si te vei simti eliberat, deoarece cu cat ai mai mult cu atat trebuie sa gestionezi mai multe lucruri! De aceea Isus a spus: "Este mai ferice sa dai decat sa primesti." (Fapte 20:35).
2) Urmareste progresul, nu perfectiunea! Louis de Fontanes a spus: "Dorinta de perfectiune este cea mai cumplita maladie care a afectat vreodata mintea umana". Perfectionistii nu sunt doar proprii lor critici, ci sunt aspri si cu cei care nu se pot ridica la standardele lor imposibile. Invata sa traiesti cu marje de eroare si increde-te mai mult in Dumnezeu. Daca doresti progres trebuie sa accepti si reziduurile care-l insotesc!


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teolina spune:



Dragelor,

As vrea sa va intreb ceva, poate ma puteti ajuta: eu stiu de rugaciunea talismanul, dar tot intreband de ea in diverse biserici, mi s-a spus ca nu se stie de asa ceva, ba cineva s-a uitat chiar urat la mine... De ce nu mai exista in biserici aceasta rugaciune? Voi ce stiti? Eu nu mai inteleg nimic.

Pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavarsit lucrarea,pentru ca sa fiti desavarsiti, intregi, si sa nu duceti lipsa de nimic." Iacov 1:4

Daca esti stresat (si cine nu este in zilele noastre) ai trei optiuni:
1. Poti exploda, improscandu-i pe cei din jur cu frustrarile tale! Insa inainte de a face acest lucru, ia aminte la urmatoarele cuvinte: "Tot asa si limba, este un mic madular, si se faleste cu lucruri mari. Iata, un foc mic ce padure mare aprinde!" (Iacov 3:5). Daca toata lumea stie ce crezi (la nervi), nu vei mai avea pe nimeni si nimic! Daca nu esti pregatit sa suporti consecintele gurii tale slobode, nu spune lucruri pe care s-ar putea sa le regreti mai tarziu!
2. Poti face implozie, ingropand in interior frustrarile in loc sa le rezolvi. Daca faci parte din aceasta categorie, tensiunea arteriala va atinge cote alarmante, iar tu vei deveni candidatul ideal pentru boli de inima. Vei deveni o bomba cu ceas! Ingroparea tensiunilor in interior se aseamana cu pastrarea unui sconcs in camara. Nu-l hrani si nu-l incuraja sa ramana, ci scapa de el!
3. Lasa valul sa treaca peste tine, invatand sa accepti lucrurile pe care nu le poti schimba. Pavel a spus: "...stiu in cine am crezut. Si sunt incredintat ca El are puterea sa pazeasca ce I-am incredintat pana in ziua aceea" (2 Timotei 1:12). Ia aminte la cuvintele "I-am incredintat". Acest lucru inseamna acceptare in sensul cel mai adevarat al cuvantului, si mai spune ceva de modul in care experimentezi pacea. Invatand sa lasi valul sa treaca, este singura modalitate de abordare a vietii, pentru ca-i permite lui Dumnezeu sa stabileasca directia din care va sosi. Pavel a scris: "... ne bucuram chiar si in necazurile noastre,caci stim ca necazul aduce rabdare..." (Romani 5:3). Iacov a adaugat:"Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavarsit lucrarea, ca sa fiti desavarsiti, intregi, si sa nu duceti lipsa de nimic". Modul in care stii sa faci fata tensiunilor nu-ti demonstreaza numai caracterul ci ti-l si intareste.


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"...Vedeti si paziti-va de orice fel de lacomie de bani;caci viata cuiva nu sta in belsugul avutiei lui". (Luca 12:15)

Banii nu pot cumpara fericirea! Indiferent cat de mult(e) ai, nu va fi niciodata suficient. Intotdeauna teama iti va sopti:"daca nu obtii mai mult, nu vei fi in siguranta". Daca banii ar aduce fericirea, n-ar fi cei bogati mai fericiti decat restul lumii? Cu toate acestea, studiile arata in mod constant si consistent ca "nivelul" fericirii celor bogati este putin deasupra "mediei", insa in multe cazuri este mult sub aceasta "medie". In ciuda a ceea ce ai fost conditionat sa crezi, oamenii fericiti nu alearga dupa bani, ci isi urmeaza pasiunile, pentru ca acestea dau sens vietii.
Biblia spune: "Sa nu fiti iubitori de bani..." (Evrei 13:5). Fericirea bazata pe avere este o slabiciune pe care si-o permit oamenii care nu se simt in siguranta. Le este teama sa-si priveasca sufletele si sa-si infrunte temerile. Este o greseala sa crezi ca bogatia asigura o viata de libertate, statut social si putere. Sa luam libertatea, de exemplu. Cei bogati ajung in aceasta pozitie sacrificandu-si de obicei libertatea si timpul liber. Statutul? Si aceasta este o panta alunecoasa, pentru ca oricat de mult te-ai catara pe scara statutului, va fi mereu cineva deasupra ta. Cum ramane cu puterea? Odata cu cresterea ei, pierzi controlul asupra vietii, deoarece trebuie sa multumesti o multime de oameni si sa rezolvi o multime de obligatii.
Daca urmaresti insa telul pe care ti l-a dat Dumnezeu, banii vor fi pe locul doi. Simbolurile adevaratului tau statut vor fi mantuirea, maturizarea spirituala, un camin fericit, prieteni de nadejde si bucuria incredibila de a face lucrurile la care te-a indemnat Dumnezeu.


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Si roada neprihanirii este semanata in pace pentru cei ce fac pace". Iacov 3:18

Exista doua lucruri pe care trebuie sa le faci neaparat cand vine vorba despre armonia dintre oameni:
1) Trebuie sa fii plin de tact! Singura modalitate prin care poti evita oamenii "dificili" este sa parasesti planeta. Acesti oameni au rani emotionale nevindecate inca, sentimente profunde de nesiguranta, manierism afectat, abilitati sociale care lasa de dorit si un fundal de dezvoltare disfunctional. Ei se incadreaza in categoria MMH (Mult mai Mult Har). Cauta sa cunosti istoria acestor oameni, iar odata cunoscute lucrurile prin care au trecut, vei deveni mai intelegator. Mai mult, doar pentru ca tie nu-ti este teama de ceva, nu inseamna ca teama lor este absurda. Putem vorbi despre adevarata prietenie atunci cand participantii la ea isi pot spune unii altora temerile si framantarile fara ca acestea sa fie facute publice sau ridiculizate.
2) Trebuie sa ai o atitudine plina de modestie! Mandria zideste ziduri, iar modestia-poduri; ea este balsamul care alina relatiile. Intrebare: Cum poti dezvolta si mai mult o asemenea atitudine? Admitandu-ti propriile slabiciuni, fiind deschis spre indreptare, fiind mai rabdator si ajutandu-i pe ceilalti sa progreseze. Pavel a scris: "Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti." (Romani 12:16). Crestinilor din Filipi ne-a scris: "Nu faceti nimic din duh de cearta sau slava desarta; ci in smerenie fiecare sa priveasca pe altul mai presus de el insusi. Fiecare din voi sa se uite nu la foloasele lui, ci la foloasele altora." (Filipeni 2:3,4). A fi modest nu inseamna a te desconsidera ci a te gandi un pic mai putin la propria persoana.
Este nevoie de harul lui Dumnezeu si de eforturi mari din partea noastra pentru a trai in armonie cu ceilalti, iar cel dintai se gaseste din belsug pentru toata lumea. Ia aminte la urmatoarele cuvinte:"...si cautati sa pastrati unirea Duhului, prin legatura pacii". (Efeseni 4:3)


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"...prigoniti, dar nu parasiti; trantiti jos, dar nu omorati". (2 Corinteni 4:9)

Peter, fiul pastorului Mark Coleman, a mostenit pasiunea tatalui sau pentru excursii. Pe cand avea doar cinci ani, cei doi au planuit sa urce pe un munte si sa se aseze cu corturile la marginea unui lac. Mark i-a spus fiului sau ca va fi o excursie dificila, ca vor fi obositi dar nu se vor opri pentru a ajunge la locul de campare inainte de lasarea intunericului.
Insa lucrurile s-au dovedit mai dificile decat se asteptasera. Baiatul era tot mai obosit, insa nu se dadea batut. A alunecat pe pietrele dislocate, insa a mers mai departe. A cazut si si-a rupt blugii in genunchi, insa a mers mai departe. In cele din urma, dupa o cazatura mai rea, s-a oprit langa o stanca si a inceput sa planga. Tatal s-a apropiat si pe cand sa-i spuna ceva fiului sau, acesta i-a retezat-o: "stiu, tata, pot plange, atata vreme cat merg mai departe!".
Pavel a spus: "Suntem incoltiti in toate chipurile, dar nu la stramtoare; in grea cumpana, dar nu deznadajduiti; prigoniti, dar nu parasiti; trantiti jos, dar nu omorati...Pentru ca noi nu ne uitam la lucrurile care se vad, ci la cele care nu se vad; caci lucrurile care se vad, sunt trecatoare, pe cand cele ce nu se vad, sunt vesnice." (2 Corinteni 4:8,9,18).
Daca azi calatoria vietii pare lunga si istovitoare, te poti opri si odihni (si chiar plange) cu conditia sa mergi mai departe. Cum? Uitandu-ne "...tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus..." (Evrei 12:2). Permite-i sa-ti fie modelul demn de urmat, inspiratia si motivatia cea mai puternica.


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput