Sexualitatea

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

vb de santaj sentimental

anca DNP21martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Stiam eu de ce am deschis subiectul! Ca fiica-mea e precoce, nu gluma.
Ieri am avut prima discutie despre cum se fac copiii. Mi-a spus ca ea inghite seminte si dupa aia o sa-i creasca un bebe in burtica... la 3 ani si jumatate . Si a mai spus: "Da, cum am ajuns eu in burta la tine, asa e! Ai inghitit pe Roxana cand era mica asa ca o samanta si s-a facut mare si doctorita a a scos-o."
Cu semintele i-am explicat mai demult ca toate florile cresc din seminte, si copacii la fel... dar a facut ea legatura si la oameni.
Asa ca nu era sa las copilul dezinformat si i-am spus ca eu am avut o samanta in burtica si a mai pus si tata una (i-am zis si pe unde ) si din semintele astea doua s-a facut un bebe. Dar cu toate emotiile mele, a mers foarte bine discutia, a fost tare multumita ca am lamurit-o, nu era nici pe departe socata sau stanjenita.
Uneori zice ca eu am fost bebe la ea in burta si m-a scos la nascare...
Of, of, of, dragi copii, numai mama sa nu fii Cine stie se intrebari ma mai asteapta?


Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scouty spune:

pe lista de discutii dedicata pustimii postasem recent un mesaj pe acest topic ... ideea este ca, in eventualitatea in care va este greu sa discutati cu copilul/adolescentul vostru aceste subiecte, ea/el pot fi indrumate spre site-uri internet/carti care (verificate de dumneavoastra in prealabil) pot face aceasta munca de lamurire ... fara a fi educati de mici in spirit deschis, acela ca pot pune orice intrebari, cu siguranta ca la adolescenta nu vor cauta sa afle raspunsuri la problemele lor de la parinti ... si decit de la prietenii din gasca, mai bine de pe site-uri specializate ...

This is a forwarded message
From: HERMANNSTADT <radus@alpinet.org>
To: cincisprezece@yahoogroups.com
Date: Monday, December 6, 2004, 9:09:03 PM
Subject: [15] clopotel.ro - portal pentru parinti si copii jurnal, referate, chat, jocuri, di

===8<==============Original message text===============


daca americanii au http://www.puberty101.com/ sau
http://www.there4me.com iata si la noi exista incercari pentru a face
lumina in subiecte tabu:

http://www.clopotel.ro/utile/sex.php
Pornind de la constatarea ca e mai bine sa afli INAINTE decat DUPA si de la intrebarile voastre referitoare la sexualitate, am construit aceasta sectiune, urmarind mai multe scopuri:
Ca sa vi se raspunda la intrebarile care va framanta si poate va e jena sa le puneti;
Pentru a va cunoaste corpul si functionarea lui;
Pentru ca modificarile pe care le aduce pubertatea sa nu va ia prin surprindere;
Pentru a nu ajunge “in fata faptului implinit” sau “cand nu se mai poate face nimic”
Pentru a sti despre sexualitate inainte de “a o face”
Pentru a invata sa va feriti de boli si de alte pericole;
Pentru a face copii din dragoste si nu din greseala;
Pentru a nu-i face atunci cand nu-i doriti;
Pentru a nu regreta o viata ceea ce s-a intamplat intr-o clipa;
Pentru acestea si pentru multe altele, va invit sa cititi, sa aflati si sa intrebati pentru ca “a nu sti” este mai daunator decat “a sti” ;
Nu e o rusine sa intrebi ci sa nu o faci…!


prietenie, friendship
radu serban--


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Ei ce mare problema?Eu cred ca fiecare isi incepe viatza sexuala cand doreste.Eu de exemplu m-am culcat cu viitorul meu sot la 15 ani...si sincer va spun ca nu am regretat...si cand mama mea a aflat a zis" may dar se vede ca aschia nu sare departe de trunchi"

Ferariu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

E grav daca pe baiatul meu, care are 16 ani si 2 luni, 1,83m si e si frumusel foc, nu-l intereseaza deloc acst subiect?
Si spun asta in cunostinta e cauza, nu ca nu as sti ce se petrece cu el. Singurele subiecte care-l atrag sunt cele legate de counter-stike si informatica. Iese in oras doar cand are vreun antrenament sau concurs. Nu discuta subiectul desi i-am facut educatie de mic in acest domeniul. Am fost cat mai deschisi posibil cu el, in limita bunului simt, normal. Cand incercam sa vorbim cu el, ne zambeste sfios, cu un fel de superioritate ....ca si cum ar sti tot(care ma seaca),si ne taie elanul scurt: "sunt inca copil, nu ma intereseaza, poate cand voi implini 18 ani sau cand voi intanli fata potrivita"
Cum s-o intanleasca daca el taie toate puntile de comunicare cu ele?
(ne-am gandit si la varianta homosexualitatii, ingrijorati, dar ne-a infirmat categoric)
O fi timid ca mine, eu am inceput viata sexuala la 20 de ani cu primul meu prieten (actualul sot).
Am delirat cam mult
Numai bine, Ada

Cine nu iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Adusca, eu am un nepot care la 16 ani nu era interesat decat de calculator, toate discutiile cu cei 2-3 prieteni se invarteau in jurul calculatorului. Iar prietenii erau doar baieti, se vizitau, ieseau impreuna cateodata si cam atat.
Si intr-adevar, cam dupa 18 ani au inceput sa organizeze chefuri la care invitau si fete, asa ca eu nu cred ca ai avea motive de ingrijorare. Chiar daca baiatul tau are 16 ani, recunoste chiar el ca afectiv nu e pregatit pentru relatii. Cred ca o sa vina timpul sa socializeze mai mult, inevitabil va fi atras la un moment dat de lumea din jurul calculatorului.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natushka spune:

Acum zic ca nu ar trebui sa va mai ganditi "cum era pe vremea voastra" pentru ca nu mai are rost. Lucrurile s-au schimbat pe toate planurile mai ales dupa revolutie, dar sa revenim la oile noastre. Inca de mica mama mi-a spus ce inseamna sa fii fetita si ce inseamna sa fii baietel si care sunt diferentele dintre cele doua sexe. Am asimilat usor toate informatiile primite si acum sunt foarte informata si ma bucur ca stiu ce inseamna una si alta. Mi s-a explicat pe un tom prietenos si cald mai apoi ce se intampla daca ma cuylc cu vreun baiat. Mi-a spus si ce inseamna o "joaca" aparent nevinovata. In ziua de azi virginitatea este privita ca o boala care trebuia "vindecata" cat mai repede. Educatia sexuala se face fara inhibitii si faca ocolisuri. Chiar daca va este greu ca parinti calcati-va pe inima si spuneti-i copilului ce si cum pentru ca mai apoi sa aveti sufletul impacat ca ati facut tot ce v-a stat in putinta si ca atat cat ati putut l-ati sfatuit. Decat ca mai tarziu sa regretati amarnic micile amanari. Bineinteles nu trebuie sa fie socat adolescentul sau copilul cu amanunte prea prea intime...totul se face treptat. Chiar daca sunt fata vb si cu tata pe astfel de teme si el ma sfatuieste sa nu cedez diferitelor presiuni venite nu numai din partea baietilor ci si din cauza bombardamentului de indemnuri gen: "incearca nu ai ce pierde!" Vorbim pana si despre tampoane si metode contraceptive. Succes!

The one and only

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poison spune:

eu am 15 ani , acum am trecut clasa a9a , am gasit intamplator forumul si m-am gandit sa va scriu . m-am distrat copios pe faze de genul "aveam 20 si nu stiu cati de ani si am facut-o cu sotul meu" , la fel si mama : " primul peu sarut a fost cand treceam clasa a9a,esti foarte mica,bla bla bla " . mi-am inceput viata sexuala acum 1 luna , cu un tip cu care sunt de 5 luni si care a reusit sa ma faca sa inteleg multe din viata asta de tot ... va spun o chestie , ca sunteti mame si vreti binele copilului...nu-l stresati cu chestii de genul "nu te apuca de fumat,nu o face acum,ca e prea devreme,nu umbla cu aia,nu aia,nu aia" . nu rezolvati nimic . toata puterea de a te schimba vine din interior . am dat capacitatea , am avut prieten cu care m-am vazut pe furis , cand cica eram la meditatii , sau alte povesti . am invatat si am avut o medie mare,puteam intra oriunde . ma apucasem de fumat , ca cica eram stresata . preietenul meu m-a facut sa ma las si pot spune ca au trecut 3 luni de atunci si nu-mi mai trebuie . am facut dragoste cu el , desi mama ma batea la cap ca sunt prea mica , si sa nu o fac . prietene de ale mele mai mari,ma intrebau toate daca nu sunt prea mica.le-am raspuns categoric nu.nu regret ce am facut...voi,adultii,nu intelegeti o chestie...degeaba incercati sa ne faceti sa nu repetam greselile voastre...si degeaba incercati sa ne invatati sa facem ca voi...daca o mama a facut-o la 20 d ani,isi va invata fata sa faca la fel...nu merge.sper sa ma intelegeti,ca trec prina sta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Salutari,
Scriu si eu, pentru ca am doar 20 ani si ma consider tanara!
E usor sa spui ca vrei sa fii un parinte bun, ca vrei sa inveti copilul nu stiu ce reguli, ca vrei sa-i fii prieten, etc. E muult mult mai greu in practica.
Eu sunt un caz fericit. Pe mine m-a crescut bunica pentru ca mama a fost mereu bolnava. Si uimitor, bunica de 70 si nu stiu cati de ani a avut puterea sa-mi raspunda la intrebarea daca sa-mi incep viata sexuala sau nu cu urmatorul banc: "Vine o maicuta la poarta raiului si ii explica lui Dumnezeu ca a fost cuminte toata viata si acum vine sa-i ceara s-o primeasca in rai. Raspunsul divinitatii a fost: Eu ti-am dat-o ca s-o dai, nu sa vii cu ea in rai." Bunica a mai completat: fata mamii, vremurile is altele, eu nu te pot sfatui. Doar tu esti in masura sa decizi. Mentionez ca partea medicala o cunosteam, am rude medici la fel de deschisi sa discute. Am avut suport din toate punctele de vedere, chiar si daca ar fi fost o experienta nasoala! Norocul meu ca n-a fost!
Am scris cumva revoltata pentru ca am o multime de colege cu mame "incuiata", care vor sa fie prietene si nu reusesc. Si eu, ca si voi, mamicile, imi doresc sa fiu prietena. Ma rog lui Dumnezeu sa-mi lumineze mintea pana atunci. Si sa nu se schimbe vremurile asa de mult. Oricum ar fi 14 ani inca mi se pare putin...


Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

M-ati pus pe ginduri.Fata mea are13 ani, oare ce o fi in capul ei? Eu i-am explicat tot,fara jena, in limita normalului si cred ca a inteles ceva.Dupa ce am citit ce ati scris voi am cazut pe ginduri.Am sa redeschid discutia cu ea sa vedem ce mai zice.

alina

Mergi la inceput