Nastere normala sau cezariana?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonaburg spune:

Am nascut prima data natural si a doua data prin cezariana. Doctorii au decis pt. mine de fiecare data. daca as face un al trei-lea bebe si as putea alege, dar comisiile medicale sunt in prezent f. severe si zgarcite in aprobari de cezariene pt. ca sunt costisitoare, as alege 100% cezariana. Dupa nasterea naturala (prima)am suferit mai bine de un an ca ma mir ca domnul - sotul meu -nu a cedat psihic.Dupa operatie m-am refacut in trei zile si acum am o cicatrice ca un fir argintiu de par iar sotul meu era in extaz cand a aflat ca la 6 saptamani dupa cezariana eram deja bine mersi si apta pt. reluarea vietii in doi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Pentru sanatatea mea normal, pentru cea a copilului am ales cezariana si bine am facut ca a fost pelvian.

paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_sonyei spune:

Si eu am ales nasterea normala, dar dupa 24 de ore de travaliu am facut anestezie epidurala (in total am fost in travaliu 36 de ore)... Bebe ar fi vrut sa iasa dar se pare ca seman cu mama mea care a avut nevoie de interventia doctorilor la fiecare nastere (nu i s-au rupt membranele) si a nascut de 3 ori...M-am refacut foarte repede si ii multumesc doctoritei mele ca a avut o mana de aur...

Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra
-------------------------------------
Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns @lbin@ spune:

despre subiectul asta am mai scris pe aici pe undeva ..daca ar fi de ales aş alege naşterea normala bineınteles! da'nu mereu ai posibilitatea sa alegi te poti trezi cu o surpriza la naştere ...despre naşterea prin cezariana aici ın turcia :
-poti naşte de trei ori prin cezariana dar perioada ıntre sarcini sa fie de cel putin 2 ani
-anestezia este generala dar minima(pt a afecta cıt mai putin bebeluşul ) adica mai ıntıi adormi apoi ıncet ıncet devi semiconştienta(am auzit plınsul copilului )dar am cam simtit şi durerea (a meritat toata suferinta pt. ca la cezariana nu ai posibilitatea sa-i auzi vocea )
-mi-au adus fetita ın camera la aproximativ 2 ore dupa operatie doctora m-a lamurit ın privinta ei (ıi facusera analizele o tinusera o ora la ıncubator ca aşa se procedeaza nu intru ın amanunte ),nu ne-au tinut separat am fost tinute ın aceeaşi camera pe durata internarii(3 zile)
-m-au sfatuit sa o alaptez chiar daca eu am ripostat ca nu am lapte doctora mi-a demonstrat ca am şi m-a informat ca primul lichid care se afla ın sıni ın primele 24 de ore este foarte ımportant pt bebe
-operatia a fost fara copci (prin lipire)deci nu m-a chinuit nimeni ca sa-mi scoata atele :)
-taietura este o dungulita fina foarte estetica (ıntre locul unde se termina burtica şi ıncepe pubisul deci pot purta bikini fara sa se vada :)am o prietena care a facut cezariana ın romania operatia este groaznica groasa cıt un deget şi este taiata chiar pe burta zici ca mai are un ..fundulet..ın fata..
-tot personalul cu care am intrat ın contact (doctori asistente moaşe femei care fac curatenie )s-au purtat extraordinar de bine ımi vorbeau frumos şi mi-au dat ıntotdeauna lamuriri cınd le solicitam , nu a fost spital de stat dar nici particular oricum aici nu conteaza indiferent ce spital este plateşti ori tu din buzunarul tau ori asigurarea daca o ai bineınteles suma a fost de 500 dolari o suma destul de acceptabila ın comparatie cu alte spitale ...toata lumea ne-a spus ca am scapat ieftin :)
avantaje şi..dezavantaje: poti sta ın poponeta dar mergi ca o babuta cam 3-4 zile :) durerile de la naştere nu ai ocazia sa le cunoşti dar ai dureri dupa (dureaza ın jur de 24 de ore pe urma se amelioreaza )ın maxim 2 saptamıni eşti ca şi noua dupa o cezariana
daca ai pe cineva lınga tine care sa te ajute ıti revii şi mai repede asta e valabil ın amındoua cazurile :)
deci daca stam sa ne gındim mai bine la naştere şi dupa naştere indiferent de felul ın care ai facut-o ai ''putin'' de tras :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

toata sarcina m-am pregatit pentru nastere normala, dar nu a fost sa fie. dr a hotarat: cezariana!

diana si denisa
http://community.webshots.com/user/dianadumitroaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Daca as fi avut posibilitatea sa aleg as fi ales nasterea naturala.Din pacate a fost nevoie de cezariana.Dar totusi nu mi-am pierdut sperantza ca urmatorul va fi natural

Stefania si David 24.12.2004

www.babiesonline.com/babies/d/davidel" target="_blank">DAVID
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grisulica spune:

Aleg nastere naturala.Insa la recomandarea medicului(am avut tensiune de sarcina a fost nevoit sa apeleze la cezariana).
Oana siMada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_trancu spune:

la mine nu cred ca voi putea alege. am ultimele 2 vertebre strambe (cazaturi in fund la patinaj) si put ramane paralizata la nastere daca e bb mai mare si le misca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flor_25 spune:

Pareea mea personala ( pana acum nefiind nici o data insarcinata), este cezariana din mai multe motive.
1. Cu toate ca nu am fost operata de nimic in viata mea, prefer cezariana pt. ca in /romania si la noi in oras, Buzau, nu se uita un doctor la tine daca vrei sa nasti normal.
2. Am vazut cazuri de cezariana ( nasa mea ) care la doua ore dupa operatie a fost singura la baie, dupa patru ore a fost dusa la salon , unde a primit bebele la pat.
Cred ca depinde de fiecare cat de speriata este de operatia in sine.
3. Dca nasti normal si te mai si taie, apoi te coase aia nu se cheama tot operatie?
Cate mamici nu au s-au nu au avut probleme in timp datorita cusaturilor facute de asistenta sau moasa X?
Sunt foarte rare cazurile cand vine doctorul la tine sa te coasa , dar sa te intrebe cum te smti?
La noi in Buzau daca ai ghininul sa nasti la sfarsit de sapt. dr. este la vila lui de la ...., n-ai incotro si nasti cu moasa sau asistenta, care pe langa faptul ca ii dai o ''caciula'' de bani face si misto de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Eu am optat pentru nastere normala dar a doua oara daca va fi sigur voi alege cezariana.Nu m-au speriat durerile,pe care le consider normale,ci ceea ce se poate intampla cand nu ai doctor bun.Eu era sa-mi pierd copilul sau sa ramana cu probleme neurologice,doar norocul ne-a scapat de o asemenea tragedie,pentru ca doctorul meu a preferat sa doarma.Si e sef de sectie...care m-a urmarit de la 4 saptamani dar n-a vazut nimic deosebit pana cand m-am urcat pe masa sa nasc.Mai degraba sa fii taiata decat sa te intorci acasa fara copil!!!
Hana

Mergi la inceput