Unde preferati sa nasteti?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

In tarile nordice dar si in Marea Britanie,se incurajeaza nasterea in casa in cazul sarcinilor lipsite de probleme. Ieri am vazut un documentar referitor la aceasta tema...si m-a surprins,e adevarat...m-a facut sa vad si alte alternative.
Moasa are un rol extraordinar de important,pe toata perioada sarcinii.Se considera ca medicul se ocupa de tratament iar moasa de ingrijire.Acuma,moasa de la ei are studii universitare,iar de doua ori pe an fac cursuri de specialitate.Bun....apoi exista o alta persoana numita Doula(nu stiu daca am retinut bine numele),care e o asistenta platita de Casa de Asigurari si care se ocupa de proaspata mamica si de bb dupa nastere acasa la mamica.Le invata si le sint alaturi in tot:de la prepararea mancarii la alaptat,pozitii de alaptat,baite,etc.Mi s-a parut o chestia faina,mai ales pt persoanele care pot declansa o depresie postpartum sau chiar si pt acele mamici care din pacate, ori nu mai au pe nimeni apropiat care sa le ajute ori traiesc in alt oras/tara, iar acest ajutor vine ca o manusa.
Important era,ca viitoare mamica putea sa aleaga cum vrea sa nasca.. in apa,sau asezata pe un scaun special facut,la spital sau acasa..era informata de riscuri..
Nu intotdeauna viitoare mamica era de acord sa i se puna oxitocina pt a se dilata sau sa fie taiata(epiziotomie)pina la fund si apoi cusuta.Exemplificau cu cazuri concrete..chiar mi s-a facut mila de o mamica ,care dupa 9 luni de cind fusese taiata si cusuta nu putea sa intretina inca relatii sexuale satisfactorii cu sotul ei,de unde si problemele aferente..Normal,in afara de traumatismul fizic mai intervine si cel psihic..
Nasterea in apa(in cada,acasa sau intr-o clinica) era mult promovata...era intr-adevar ceva firesc,benefic atit pt mama cit si pt fat..
Acuma, erau intr-adevar pareri care spuneau ca ne intoarcem in epoca de piatra in loc sa evoluam,dar erau si expuse f bine motivele pt care nasterea sa fie cit mai naturala..
Io,dupa ce-am vazut reportajul,as vrea sa nasc in apa si fara prea multe induceri artificile.. alaturi de personal specializat,binenteles...vreau ca copilul meu sa nu fie fortat si traumatizat cu nimic(ex.forceps), la fel si eu..Vreau sa ma bucur de experienta unica de a fi mamica fara sa fiu insotita de vreo trauma, sa ma bucur de relatiile sexuale ca si inainte..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana.ady spune:

Eu sint fericita mamica de doua fete, ceea ce inseamna ca am nascut de doua ori.

Amindoua nasterile au fost naturale, una la spital a doua acasa (asistata de sotul meu care nu este "mos", adica moasa la masculin) nu pentru ca asa am vrut dar pentru ca nu am mai avut timp sa ajungem la spital.

Din fericire amindoua nasterile au mers bine si fara complicatii. Dar daca ar fi sa aleg acum spital sau acasa, as alege spital fara doar si poate. Nu poti sa stii niciodata ce complicatii intervin la mami sau la bb.


Sivi - mami de doua printzese
Shirly (12.09.1999) & Danielle (27.03.2003)
Poze mai vechi si mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Io de nastere acasa am auzit numai la tara....

Maria si
RAZVAN MIHAI – puiul meu drag




“Normal înseamnă să te îmbraci în haine pe care le-ai cumpărat pentru lucru, să conduci prin aglomeratie într-o masină pe care încă o plătesti, astfel încât să ajungi la un serviciu de care ai nevoie pentru a plăti hainele, masina si casa pe care o lasi goală toată ziua ca să-ti permiti să trăiesti în ea.”(Ellen Goodman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crykett spune:

la spital am nascut de doua ori acasa mia fost frica

cristina de Antonio 20-11-2006 Andrei 31-08-2004 POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiantudor spune:

Eu am nascut de doua ori in spital si numai in spital as vrea sa nasc.
De ce?
Pentru ca, termenul de "nastere fara complicatii" nu mi-l poate garanta nimeni ca sa ma faca sa nasc acasa.
Imprevizibilul exista si nu il putem controla noi, oamenii.
Oricat de specialiste si oricate studii ar avea unele moase, daca nu exista echipamentul necesar in caz de nevoie, o nastere acasa in Romania se poate termina foarte tragic.
Si daca Doamne Fereste s-ar intampla ceva cu copilul meu, doar pentru ca eu am vrut sa fiu mai confortabila si sa nasc acasa, nu as putea sa traiesc cu asa ceva pe constiinta.

Prima mea nastere a fost una naturala, fara oxitocina, fara epidurala. Cand am inceput sa ma rup in franjuri, a venit si doctorul si a apucat (norocul meu) sa imi faca partial o epiziotomie
Nu pot sa imi imaginez cum as fi nascut acasa. Cred ca ma rupeam in cel mai rau hal si nici un doctor nu m-ar fi putut cose la loc. Prima mea nastere a fost un calvar.

A doua nastere a fost una naturala, cu oxitocina, cu epidurala, cu epiziotomie. O sa imi aduc aminte cu placere de aceasta nastere toata viata. In 3 zile dupa nastere stateam in fund fara sa ma doara nimic.

Ce a fost cel mai grav lucru din aceste experiente, a fost ca nici unul din copii mei nu au respirat singuri dupa expulzie. Au fost conectati la aparatul de oxigen. Din acest motiv au primit notele 8 si 9. Nu stiu ce ar fi putut face moasa daca as fi nascut acasa in aceste situatii.

Fiecare alege in functie de credinta.
Eu il aleg pe Dzeu si am ales sa nasc in spital cu EL alaturi de mine.

Tks
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Subscriu si eu la ideea de nastere in spital

Nu am nascut inca, dar daca as avea de ales as alege fara doar si poate spitalul. Cel putin stii ca atunci cand vor interveni complicatii exista sanse sa fie cineva pe faza si sa te ajute.

Chestia cu nascutul acasa mi se pare cea mai mare prostie si iresponsabilitate atat fata de tine ca femeie cat si fatza de copil. Plus mai e si partea urata a nasterii: placenta, sangele. Unde nasti, dormitor? Nu m-as mai culca niciodata in patul in care am nascut.

Si in fond fiecare nastere e unica: nimeni nu poae garanta ca totul va fii bine fie pentru copil fie pentru mama. Cel mai bine e sa fii cel mai sigur si mai precaut. Niciodata excesul de precautie nu a facut rau; in schimb ignorantza da.
Asa ca prefer siguranta, adica un mediu cu toate dotarile necesare pentru orice eventualitate.




Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

La spital mai ales ca vreau sa incerc nasterea in apa.

Ali29si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Eu as incerca la Euroclinic

5+
http://bd.lilypie.com/nDa8p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Eu pe primul baiat l-am nascut singura acasa in Romania ...si nu din inconstienta mea sau ca eram la tara (ci colo in buricul Bucurestiului) ,ci a "iubitului si stimatului" serviciu de Ambulanta ( nu am fost considerata urgenta ) ...mi-a fost de 1000000000000000000000000000+1 de ori mai bine decat la spital ..am ramas cu sechele grave de pe urma spitalului , a tratamentului aplicat (si fizic ,dar mai ales psihic ).
In Olanda se naste acasa , mamicile sunt duse la spital numai daca este ceva in neregula sau daca doresc asta (si le tine buzunarul)..dar acum nu va imaginati ca femeia naste singura ca in evu mediu..ca nu o ajuta nimeni ..sau ca nu e monitorizata din prima clipa ..Esti urmarita in permanenta ( de la data confirmarii sarcinii) de o moasa profesionista care face vreo 4-5 ani de studii pentru meseria asta( un fel de echivalent al doctorului rezident la noi , ptr ca e mai scolita ca o asistenta medicala si mai mare in grad ..na ca nu stiu sa explic altfel) ..care are toate dotarile necesare unei nasteri ( cea pe care am vazut-o eu la o nepoata a domnului meu avea o masinuta gen Caddy cu de toate inclusiv tub de oxigen ,monitor ptr bb,cantar etc..cand a venit ziceai ca se muta in acasa atatea erau de adus)...cand ajunge primul lucru ii pune monitor pentru bb sa il auda in permanenta...iar la cea mai mica suspiciune ca ceva nu ar fi in regula este chemat( sau sunat) doctorul specialist .( la ce am vazut eu nu a fost nevoie ,dar am inteles ca un echipaj de Ambulanta e mereu pe faza ) .
Noi pe vremea aia locuiam in Belgia,dar al meu fiind olandez a insistat ca copilul sa se nasca in Olanda ,asa ca ne-am dus la un spital orasenesc , de acolo ( ptr ca nu aveau sala de nasteri si nici moase) m-au trimis ( in orasul unde locuiesc acum ) ,la un fel de spital regional, cu salvarea ,daca nu faceam asa am inteles ca nu pupam spital fara avizul moasei
La spital am nascut tot cu moasa ( nici in acolo la o nastere normala fara probleme nu vezi medic ) ...medicul a venit dupa vreo ora pentru ca i se paruse moasei ca am o mica ruptura pe uter si a trebuit sa consulte medicul ..medicul a venit,m-a consultat a dat verdictu" nu e nimic "..si la 3 ore de la nastere ne-au dat drumu acasa ..si mie si copilului ...de ce?? explicatia lor a fost una pe cat de simpla pe atat de adevarata ( cel putin ptr mine ) ...mama este mult mai relaxata si reactioneaza mult mai bine in mediul familial decat in spital ,iar daca mama e relaxata si fericita si copilul e la fel ...eu personal dupa nasterea din Romania am oroareeeeee de spitale ..pur si simplu nu imi gasesc locul ...
Acum sa va mai spun ca si acasa venea o asistenta de 2 ori pe zi si aveam un caiet gen carte unde notam totul despre mine si despre bb ..temperatura la amandoi , la bebe de cate ori a facut kk,pipi..etc , la mine cum am sanii, ce culoare au lohiile ..etc etc ..venea asitenta ..ma intreba diverse despre mine si copil , ne controla pe amandoi de sus pana jos, etc .Plus de asistenta asta, mai veneau acasa medicul de familie , o asistenta de la spital care i-a facut lui bb test auditiv, analize( luat sange) ,etc si o asistenta de la Consulatie Bureau ( un fel de doctor +protectia cpilului+psiholog ...etc ..la ei faci toate controalele , toate vaccinele etc ) asta din urma era cu cantaritul si sfaturile de orice fel si venea odata a 2 zile.Nasterea la spital m-a costat aproape 2000 de euro ( da ptr alea 3 ore ) ..dintre care cca 600 ptr ambulanta ( e adevarat ca nu aveam asigurare ,). Am inteles ca in aceleasi conditii ( fara asigurare adica) acasa plateam moasa cca 1000 de euro .Dar nu regret un singur cent ,am fost tratata mai ceva ca o printesa ,ba va spun cu mana pe inima ca pentru prima data in viata mea regret ca nu am putut sa le dau o "atentie".

Daca ar fi sa mai nasc odata ..as face-o acasa .
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

ALESSIA 105,super cu nasterea acasa!si eu as vrea sa nasc acasa dar aici in romania nu vad cum!ori se poate?
7+

MIKYCRIS

Mergi la inceput