Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 #11#

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Pyao, bine ati venit!
Miercuri e ok pentru noi
Bubu, ce pot sa te-nvat, ca eu am dat-o-n bara
Mai stai nitel, cand ma dumiresc esplic aici
Nici eu nu-l fortez pe Lu, nici n-am cum. Cand nu mai vrea nu-i mai dau si gata
Cellena, da noi vom presta curand potty training
Mena, multumim pt carti! Cine n-are parola sa strige
Eu cred ca odata cu diversificarea problemele se vor ameliora.
Aseara am citit pe blogul Cristelei Georgescu ca se poate da spanac copilasilor de la 5 luni, sub forma de suc, 10-15 ml de suc crud amestecat in supica, de 3 ori pe saptamana. Este recomandarea dr. Doru Laza, care a vindecat multi oameni de boli grave sau fatale.
Adriana, la multe lunite!
Ti-am trimis parola, draga de tine parca ai mai cerut-o o data
Dana, offf, cred ca esti disperata... Nu stiu ce as face in locul tau, sincer...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Mena dar cauza e prematuritatea sau e genetic?Si tu esti slabuta si poate a mostenit gena asta.Am o colega cu talasemie,ea e slaba si se tot chinuie cu ambii copii ca sunt prea slabi si la limita de jos cu fierul dar sunt veseli si sanatosi in rest,dezvoltati absolut normal.

Andie bine ai revenit!
Si eu ti-o recomand cu drag pe Gero.E cea mai tare,cand am nascut a venit sa ma vada in fiecare seara desi nu era de garda.Are si ea 2 fetite.

Bubu bucura-te ca nu mananca mult.Eu una nu stiu cum sa fac sa-l satur,tocmai a supt de la mine,cand s-a enervat ca nu mai e i-am dat 120ml lp si tot ar mai fi vrut,i-am facut inca 60ml din care a mai papat jumatate.El ar manca mai mult dar e grasan si nu vreau sa-l umflu.Si in plus da afara intruna pentru ca e lacom,sigur nu-i trebuie atata mancare.

Am zis sa citesc si the no cry sleep solution,e pe tel,poate am timp dupa ce adoarme.Maine la 10 am o intalnire la servici,deci trebuie sa ma adun un pic ca se discuta treburi serioase.Si sa mai imi pun si mintea la contributie
Sefa mea a avut aceeasi pb cu fetita cea mica(se trezea des si vroia san) si a alaptat pana la 10luni desi de la 6luni era inapoi la birou.Ca si mine alapta noaptea si dimineata.In final a renuntat pt ca era mult prea obosita si copila agitata si ziua si noaptea.Cand a renuntat s-a chinuit pana a reusit sa o faca sa doarma fara sa fie leganata sau alaptata vreo 2sapt,apoi dormea de la 10 la 5dim.Imi zicea ca polonezi sunt ca noi,isi culca copii destul de tarziu.Pai in Franta la ora 8 sunt in pat.Stiu de la fost mea sefa,avea 3 baieti.Doi gemeni care la 9ani se culcau la 8 si cel mare de 11 la 8:30 ca mai avea voie sa citeasca inca jum de ora fata de fratii lui.Fara tv seara,fara jocuri pe calc.Ii lasa sa joace fotbal in curte pana oboseau si iarna ii ducea la diverse sporturi sa fie obositi.La 6dim erau in picioare,luam micul dejun impreuna.Interesant stil,nu stiu daca e aplicabil si in cazul nostru cand o sa crestem mai mari.
Sotul meu zice ca nu vrea sa il ducem la specialist ca e normal sa se trezeasca des.Ce stie el,sforaie linistit langa noi..de cele mai multe ori ii vad pe amandoi dormind,mor de dragul lor sa ii vad asa fara nici o grija pe lume...
Am mai primit o recomandare,un sedativ...nu comentez cum e crescut copilul respectivei.
Ce o sa fac de azi e sa notez orele cand se trezeste si ziua si noaptea,cat mananca si alte detalii.Pe telefon probabil
Gata pauza,ma duc sa pregatesc hainele pt maine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Cauza e prematuritatea! Eu am analizele la zi, perfecte si tati la fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara2 spune:

Mie imi e dor de Popica! Tare!
Pya, am ras in hohote privind i registrarea cu Victor sarind ca o broscuta. E incredibil cat de evoluat este. Pai pitpalacul meu cel gras( Dana, si al meu e un grasan mancacios), abia isi ridica un copan ( atat cat ii permit cretzii) ce sa se rostogoleasca el! Bine ca macar se balaceste cu colacul de gat ( mai nou innoata pe burta), asta e maximul de efort pe care il face de unul singur. In rest il munceste kinetoterapeuta cate o ora de 2 ori pe saptamana si imediat dupa adoarme tun.
Frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Va salut si eu, cu chiu-cu-vai am ajuns la zi cu cititul.

Pya, bine ca ati ajuns safe and sound, chiar ma gandeam la zborul lung ce va astepta. acuma profitati la maxim de vremea buna si mai ales de familie!

Mena big hug fata draga, nu lasa gandurile negre, delfinasul e un copil sanatos, se va regla si problema asta cu fierul si anemia. uite cat a progresat intr-o luna, deja vrea singur in fundulet.

Bioana si Lacramioara, cum v-ati acomodat la munca, mi-e groaza si mie sa incep :(((

Despre noi nici nu stiu de unde sa incep. Dupa ce am venit din Romania mi-a facut Riana vreo 2 zile de febra, ajunsese pana la 39, am dus-o la pediatra dar avea doar gatul putin rosu. Dupa ce am terminat cu febra i-a aparut o eruptie pe piele si diagnosticul a fost roseola, pana acuma nici nu auzisem de ea, o boala contagioasa dar lejera.

Eu am facut joia trecuta o tendinita la incheietura mainii drepte, am plecat singura noaptea la urgenta ca plangeam de durere, mi-au pus o atela si acuma sunt cu atela 10 zile, mai am pana duminica. cica repaus total cu mana dreapta, de unde atata fericire cu 2 copii mici dintre care unul trebuie alapta, schimbat, plimbat? Se pare ca am facut-o de la atata carat maxi-cosiul, exact pe mana dreapta asa pe ingheietura il caram, la brasov pana la etajul 3 de cateva ori pe zi. nu pot lua decat antiinflamatoare homeopate cu alaptatul care sunt frectie la piciorul de lemn pt moment.

Diversificarea cum am inceput-o asa am abandonat-o, nu i-au placut neam legumele, le scuipa afara, dupa 3 zile am abandonat. pediatra a zis sa o las in ritmul ei asa ca o sa mai incerc peste vreo 2 sapt cand face 6 luni. E ok cu laptele meu si mai primeste uneori si completare cand vad ca nu e satula dar nu-i mai vine nimic. O sa ii fac tot asa morcov si cartof ca un piuree mai subtire si cu o lingurita de ulei de masline. ma gandesc si la pastarnac ca e mai dulce, poate-poate il accepta.
Saptamana trecuta la control avea 68 de cm si 8,150 g.

Cu parul la fel stau si eu, mai am par de un dush si de o ploaie, m-am resemnat ca stiam ce ma asteapta fiind la a doua sarcina si m-am tuns destul de scurt. asta e, au revoir pleata de Ileana cosanzeana.

Scaun am si eu de lemn pt Robin, si acum la 3 ani sta in el la masa si e f multumit, tot asa ma si eu din acela ce se face in masuta si scaunel. Printesei i-am luat unul mai de bebelus gen plastic de pe Amazon, sunt f multumita, cand mai creste ii ramane cel de lemn a lui Robin.

Azi trebuia sa incep munca si spre disperarea sefilor o incep cu concediu medical toata saptamana, mi-a dat medicul de la urgente concediu pt tendinita asa ca stau acasa. Azi am dus-o prima data 2 ore pe Riana la cresa,cand m-am dus dupa ea am auzit-o de afara cum plagea draga de ea :((((. Maine iara o las vreo 3 ore, greu pt ea...

Bioana si eu am o carte ce explica asta cu wonder weeks, si la Robin se potriveau exact perioadele de agitatie maxima. La fata nu mai am timp sa observ asa cum am facut la primul copil, mai merg si cu valul ca de nu imi trece apa peste cap :)))

Despre dormit, pe Robin l-am culcat mereu in patut cand era mic si la 7 luni era deja in camera lui. prima noapte legata a dormit-o abia la 13 luni, de am sarit dimineata cu ta-su amandoi din pat ingroziti ca a patit ceva baiatul, cand colo el reusise prima noapte. Pe Riana de la inceput am pus-o in pat cu mine si acum e tot acolo, eu cu ea si ta-su cu Robin in camera lor, total benefic pt viata noastra de cuplu dupa cum va puteti imagina :)))). asta e, ei ii place si mie imi place si mai mult sa o am langa mine asa ca momentat ramanem in formatul asta. Visez ca peste vreo 2 ani le fac camera lor cu patuturi supraetajate, sa vedem cum imi iese planul.

nu mai stiu ce mai vroiam sa scriu. azi am profitat ca robin era la gradi, Riana la cresa 2 ore si eu am mancat micul dejun in oras si am fost la coafor, asa in cinstea mainii mele de olog.
va tzuc si scuzati logoreea, am recuperat si m-am intins ca o placinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Ha! Mazo a murit, traiasca onutz!
Deci am rezolvat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Asaaaa...
Deci, Bubulici, citeste cu atentie, ca trebuie sa migrati si tu si gagalicea urgent
Intri la contul meu-profil personal, unde e un link cu rosu. Link-ul ala te redirectioneaza catre platforma noua. Dai click pe el si ajungi pe o pagina de log in. Scrii mataluta acolo ori user name-ul, ori adresa de email cu care te-ai inscris pe acest minunat sait unde impartasiram noi bucurii si necazuri de mai bine de un an de zile si nu scrii nimic la parola, apesi unde scrie "am uitat parola". Apoi tre'sa introduci adresa de email, unde vei primi un link de resetare a parolei. Il accesezi si scrii acolo parola noua si o confirmi. Poate fi aceeasi pe care o ai si aici, ca sa nu-ti mai storci creierii.
Si gata
Dar inainte de toate verifica cu ce adresa de mail ti-ai facut contul, trebuie sa o folosesti pe aceeasi, ca mie de aici mi s-a tras "mazo"
Bine ca am elucidat, ca-mi statea pe creier
O noapte buna ca doresc, nu cum se anunta a mea, ca al meu Lucian s-a trezit de vreo 6 ori pana acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Ufff Dana, nervi de fier iti doresc! Asa probleme cu plinsul am avut si noi cu juniorul (nu de noapte, dar plins de neoprit si f strident). SI tot asa m-am enervat la culme cu toata lumea care imi dadea sfatul binevoitor ca bebele nu plinge fara motiv. Stiu, cunosc, spune-mi motivul atunci !

Dormiti in intuneric sau cu lampita de veghe?

Mena, pupici! Nu mai dispera, tu stii ce luptator ai!

La multi ani tuturor bebeilor sarbatoriti!

Dana si in Germania merg copii devreme la culcare. Pe Florian nu am reusit sa il obisnuim sa mearga inainte de 8 jumatate. De obicei la 7 juma face baie, pe urma se mai hirjoneste , cintam, rugaciune, tralalaaa se face 8 jumatate. Uneori in weekend si mai tirziu daca suntem plecati pe coclauri. Pe Lili o culc la vreo 10:30 -11:30, dupa cum se nimereste cu ultimul alaptat. Daca o culc mai devreme se trezeste noaptea, asa ca prefer solutia asta. Asa imi doarme pina la 7 de obicei.

Juniorul meu e bolnav, cu 40 de grade. Asa ca azi a fost o zi criminala .Sunt f obosita, nu am dormit azinoapte, noaptea asta iar se anunta alba (deja juniorul s-a catarat la noi in pat si doarme nelinistit).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Si am fost si la vaccin azi si din fericire a venit si tati cu noi . Gogoneata n-a plans deloc, nu-mi venea sa cred. Ba chiar dupa ce i-a scos acul din picior, i-a tras un mare zambet asistentei.
De crescut a crescut ok, buricul se prezinta bine, ii dam inainte cu alaptatul, dar mi-a dat si o foaie cu diversificarea, pentru ca a fost ultima vizita la dr. asta inainte de concediul ei de maternitate.

Am vorbit si de autodiversificare si a zis ca pot folosi lista de la ea cu principiile autodiversificarii.

E de bun simt ce scrie acolo, nu incepe cu cereale, zice ca la un bebe cu tranzitul intestinal lent se incepe cu fructe, iar daca tranzitul e mai pus pe treaba, ii dam legume intai. De cereale instant a zis si ea ca nu-s de dat si mai ales nu de la inceput. Cand o fi cazul mi-a recomandat sa iau tapioca, hrisca sau quinoa de la plafar.
Mi-a mai placut ca legumele de inceput sunt din cele de pe plaiuri mioritice si la fructe tot cam asa (cu cateva exceptii)

Iaurt sau branza de vaci preparate in casa, carne de la 7 luni, alaptat in completarea meselor pana la inlocuirea lor (nu da un termen fix, ceea ce mi-a placut mult) si cam asta e tot.

Onutz, ma bucur ca nu-s singura si am cu cine impartasi pareri. Tu ai habar de unde sa incepem? :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Mena, dar daca analizele nu sunt facute cum trebuie, ai luat si asta in considerare? Te rog sa te linistesti, situatia nu e fara iesire,isi va reveni, asa cum a facut de fiecare data!e un invingator , ca si tine!

Onutz, eu am uitat parola de la contul comun, pls help

Cellena, Onutz, daaaa, eu sunt pentru potty training as soon as possible, din clipa in care sta in fundulet, am doua prietene cu bebelusele de 10 luni, care fac bine merci la olita..(!)

Dana,repet, am mai scris canddva:incearca sa gasesti si sa citesti "Baby whisperer solves all your problems"-by Tracy Hogg.ai sa vezi de ce e buna
Te pup

Nicholas azi nu a vrut nimicutza in afara de lapte, asa ca Ina draga, cu rabdarea treci marea, incetisor, ca pana la urma ii convingem noi, ca nu au incotro
Imi pare rau de problemele cu mana, cu siguranta greutatea a fost de vina...
Cea mica e bine acum?

Andie, ne bucuram sa te vedem aici.
Popiiiiiii!!!

Pyaaaaa, LML lui Victoras, multa sanatate si o vacanta de vis!

Douraaaaaa, esti bine???Ne e dor de tine!!

Noi am inceput sa fim agitica, roade tot ce prinde si baleste ce n-ai vazut, saracutul,cred ca e posibil sa ne salute dintii in curand?

zi buna, dragele!

Mergi la inceput