sfat

sfat | Autor: gyongyi78

Link direct la acest mesaj

as dori sa cer sfatul intr-o problema destul de delicata pt mine. Nasii mei de cununie in special nasa ma acuza ca de ce nu stau pe net sa stau la discutii cu ea. Mentionez ca am un baiat de 2 ani si 4 luni, lucram atat eu cat si sotul meu. Cea care are grija de baiatul meu esta mama mea cat suntem la servici. Dupa servici normal este sa ma ocup de copil si de casa.Sotul meu lucreaza de cele mai multe ori peste program. Suntem bucurosi ca ne putem ocupa de educatia copilului nostru si sa nu stam pe internet. Mentionez ca nasa are si ea un baiat de 1 an si 2 luni dar are si alte 2 fete de 22 ani si 21 ani care se ocupa de copil si normal ca ea are timp de internet. Urmeaza sarbatorile de Pasti mergem la soacra mea si vin nasii la ea.Din surse sigure am aflat ca are de gand sa imi tina predica ca o ignor complet citez "atunci cand o sa fie ea singura cu copilul in camera sa ii explic cum e in viata si care este datoria fiecaruia". Noi locuim in Ardeal si ei sunt la Bucuresti, nu avem posibilitate de plimbare lunar asa cum vor ei.Nici datoria de nasa nu si-a facut-o fata de copilul meu de cand l-a botezat, doar cand i-a luat motul atunci i-a luat niste haine.De ziua lui anul trecut nici n-a sunat sa ii zica la multi ani. Si mai are ea pretentii de la noi.
Zice-ti ce as putea sa fac sa ma lase in pace si sa isi vada ea de viata ei sa nu ma mai deranjeze.Eu sunt o persoana care daca are dreptate ma duc pana in panzele albe si nu ma las. Dar am o problema plang foarte repede daca sunt luata la rost fara motiv.
Dati-mi un sfat cum sa rezolv aceasta situatie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ii spui exact ce ai de spus asa cum ai scris aici si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

In primul rand nu te pierzi cu firea daca te ia la rost. Nici nu ai motive sa te stresezi sau sa plangi si esti si prevenita despre ce ti se planuieste.
Apoi iti formulezi in cap o schita de mesaj, ca sa nu iasa nici prea dur sau nepoliticos, chiar daca ar merita-o, ca sa nu-ti strici tie si familiei sarbatoarea Pastelui.
Si cand se leaga te tine, ii spui calm si clar ce ai de spus si ai terminat discutia. In final sunteti adulti, si singura ta datorie fata de ea e respectul ca ti-a crestinat copilul. Respect care e pe doua parti, la randul lui mai trebuie si dus mai departe si de catre nasi nu doar de catre fini ...
Nu-ti mai fa atatea griji, toata viata cineva va avea pretentii de la tine sa faci aia, sau ailalta ... tu faci ce stii tu ca ai de facut si gata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

offtopic - marius ai PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

off topic raspunsul este "NU"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Daca sti in principiu pe ce subiecte are de gand sa-ti faca predica, pregateste-te dinainte ce ii raspunzi.* Dar cum zice ralcat, nu are rost sa te enervezi si sa strici atmosfera de Pasti - ca vina sigur o sa cada vina pe tine, daca ex nasa se supara si pleaca acasa etc. si plus dupa sigur o sa te simti tu prost.
Ii zici ca tu iti prioritezi altfel timpul - cum ne-ai povestit si noua - ii zici si tu ai mustrari de constiinta ca nu petreci asa mult timp cu baietelul care inca e mic si are nevoie de voi etc etc.
Si ca nu aveti posibilitatea sa ii vizitati asa des (lipsa timp, finainte) - dar ca ii asteptati cu drag pe ei ;) (hahaha)

* Sau vorbesti cu ea inainte - telefon, Skype etc. dar nu zici de ce o suni. Asa nu stai sa speculezi pana de Pasti etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

AAA, daaa....naspa senzatiea asta a unora care daca boteaza un copil cred ca parintii copilului trebuie sa ii fie recunoscatori, sa le pupe picioarele.
Tu o cunosti mai bine, banuiesc ca ai o idee ce ar prinde la ea ca sa ai rezultatul dorit...acum , daca vrei sa nu mai fii deranjata niciodata, nu e greu dar nu e aleasa perioada bine, totusi de Pasti nu cred eu ca e ok....daca vrei sa ramai in relatii decente e mai dificil. Sincer, eu mi-as face timp azi, maine, 30 min acolo, sa vb cu ea inainte...sa o intreb ce o nemultumeste pt ca asa am auzit, ca ar fi nemultumita...in functie de ce iti spune poti aborda problema explicandu-i ca prioritatile tale difera de ale ei, si pt tine e mult mai important copilul, finul ei....fata de care, apropos, ea e datoare, nu tu (nasul/nasa fiind parintele spiritual), iar daca ea nu intelege e strict problema ei, nu a ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Eu am problema asta cu mai toti cunoscutii care nu inteleg si imi reproseaza ca nu stau pe site-uri de socializare, ca nu pun poze, ca nu stau cat vor ei la taclale.
Eu una mai intru aici, pe inca un forum cand si cand si am mess-ul si gata. Arunc cate un ochi in cate o pauza la job.
Acasa nu am timp sa intru, decat, poate, foarte putin, dupa ce culc copilul, daca chiar am terminat tot ce aveam de facut, sau astept sa se termine vreo masina de rufe sa intind sau sa se termine de fiert o mancare.
Ti-am spus astea ca sa nu crezi ca esti singura si cumva iesita din vreun tipar.

Nasei respective sau oricarei alte persoane care ti-ar reprosa asa ceva eu i-as raspunde foarte politicos, ca fiecare are propriul lui mod de a-si organiza timpul, in afara de asta, calculatorul iti oboseste teribil ochii si medicul oftalmolog ti-a recomandat sa stai cat mai putin posibil la calculator. Ca iti este foarte draga ca persoana si ti-ai dori sa socializati mai mult si mai des, dar din pacate stati atat de departe, dar or veni ele si vremuri mai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

femeie, fii barbata!

in locul tau eu nu m-as duce decat daca as fi asigurata ca nasii nu pun piciorul in casa socrilor in conditiile astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ita2v spune:

impune-ti punctul de vedere .spune ce te doare dar nu o face in casa socrilor ca lumea cam are prostul obicei de a-si da ca parerea la subiect si daca zici ca te porneste plansul repede as zice sa nu porti discutia de fata cu altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyongyi78 spune:

nu o sa mai calce cat de caurand dupa pasti ca se insoara cumnatul meu si nu mai este loc unde sa mai vina si 3 persoane. Ina afara de asta soacra mea are si ea tabieturile ei si ii da viata peste cap. Noi ca mergem acolo suntem de-ai casei nu zice absolut nimic

Mergi la inceput