Recomandare bicicleta

Recomandare bicicleta | Autor: danyalo

Link direct la acest mesaj

Va cer sfatul
Vine Pastele si copilul tot baraie de bicicleta.Toate bune si frumoase el cere ca vede la altii daaar...nu prea cred ca o sa stea pe ea.Sa ma explic: cumparat tricicleta-cu bat din ala de impins din spate...nu schiteaza niciun gest de a da din pedale... ma rog zace nefolosita -o sa o dam unui copil ca noua, a primit trotineta -ca tot asa voia ---o data la inceput a urcat pe ea apoi zace si aceea...
Are 4 ani fara o luna... m-am uitat asa: in Decathlon-intre 3 si 6 ani parca -400 lei , intre 3 si 5 300 si ceva, in carfour-250 lei...
Soacra zice sa mergem sa luam din piata sau din fata de la Vitan ca sunt muuulti cu biciclete...probabil turcesti, chinezesti eu...ce ar trebui sa caut? Sa fie usoara? Sa aibe nush ce roti? sa ce? Cum ati ales bicicleta pt. copil?Merita sa dau 400 lei si sa nu se plimbe cu ea- probabil ca nu as zice...imi pare solida cea de la Decathlon dar scumputa...Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Fii-mea - 6 ani jumate.
A avut (are), trotineta...nu se-atinge de ea, role...a invatat sa mearga pe ele, dar nu-i place...zac in portbagaj sa sarim repede cu ele in caz ca are chef vreodata.
A avut bicicleta la 3 ani, cu roti ajutatoare, din aia din carrefour la 200 de lei...nu stiu daca a folosit-o de 5-6 ori (f proasta, se da super greu la pedale, e grea si nu are frana pe spate, motiv pt care mai mult dadea la pedale inapoi decat inainte). Anul asta a primit bicicleta direct cu 2 roti, de 20", nu f scumpa, dar e o bicileta buna...a invatat in 2 zile sa mearga pe ea si cere zilnic sa iasa cu ea.

Concluzii:
1.nu arunca banii pe bicicleta din piata, pt ca-s f proaste si s-ar putea ca asta sa fie motivul pt care nu o va folosi. La noi asa a fost cel putin. Orienteaza-te sa se incadreze ca marime la varsta lui, dar sa o mai foloseasca inca 1-2 ani. Cred ca 16" ar fi ok, sau 14"...(?)...nu ma pricep f bine, mai google-este.
2.Nu e musai ca daca nu i-a placut trotineta si tricicleta, sa nu-i placa nici bicicleta.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Al meu cel mare merge pe bicla cu 2 roti de la 1 an si 10 luni. acum vom trece la cea cu pedale - early rider belter.
ti-as recomanda ceva fara pedale sa se prinda singur cum sa-ti tina echilibrul. si dupa 1 an merge diret cu pedale fara roti ajutatoare.
bicla trebuie sa fie usoara. este foarte important.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Multumesc f. mult! Am vazut prin parc copilasi cu bicicleta fara pedale... caut sa vad pana acum nu mi-a cazut in ochi. Unde sunt magazine sa vad mai multe modele...in afara de Decathlon si hypermarketuri?Ralu de unde ai cumparat bicla?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

O bicicleta cu roti de 14", nu mai mari, ar fi foarte buna. Pana la 6ani o poate folosi cu incredere, dar tu stii daca chiar il pasioneaza biciclitul si o va folosi, sau doar vrea ca vede la altii.

mamica de fetita cu codite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Eu i-am luat DHS. Nu e cea mai buna bicicleta, dar e undeva la mijloc. Nu e nici petarda, dar nici ideala. Cele de la Decathlon sunt mai ok. Dar si mai scumpe. A nostra a fost 400 lei. La Decathlon sub 700 nu am gasit nimic.
Daca te indrepti spre DHS, iti recomand sa cauti on-line...sunt mai ieftine cu peste 50 de lei decat in hipermarket sau magazinele lor. Auchan-ul si Cora au biciclete DHS, daca vrei sa mergi sa le probezi. Iar magazinul lor e undeva pe centura Buc, aproape de Carrefour Militari.

E adevarat ca e f buna pt invatat cea fara pedale. De altfel asa se si recomanda invatatul pe 2 roti. Se scot pedalele la cea normala si se lasa copilul "sa se dea cu ea" asa... Totusi fii-mea n-a avut din cea fara pedale, si a pornit singura dupa 2 zile de antrenament, cate 2 ore.

Personal, 14" mi se pare perfecta pt acum, la 4 ani, dar la 6 ani cred ca o sa-l cam "stranga". Fiica-mea are 6 ani juamte si merge bine pe 20". E doar o idee maricica, pe la 7 ani o sa-i vina perfect. Dar depinde si de inaltime, nu fix de varsta, e adevarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Fiul meu are aproape 5 ani.Anul trecut a primit de Pasti o bicileta fara pedale ( am gasit pe net ieftina- in jur de 150 de lei).E cu frana de mana dar pe roata din spate.Foarte mult l-a ajutat sa invete sa-si tina echilibru.A invatat sa coboare pe panta cu picioarele sus si doar cu frana.
In anul asta urmaresc sa-i cumpar o bicileta fara roti ajutatoare, probabil cu roti de 16".Sper ca trecerea la bicileta cu pedale sa fie usoara.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Eu tot la DHS le-am cumparat. Pana la 5 ani si jumatate au avut de 12 , dupa aceea le-am cumparat de 16. Anul acesta la 7ani vroiam se le schimb, sa le iau una de18 sau 20 dar am probat si nu ajung la pedale foarte bine, motiv pentru care mai amanam un an. Fetele au 1, 16 m inaltime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Noi avem una de la Praktiker, a costat 250 de lei, de 12 inch, luata cand avea piciul 2 ani jumatate. A pedalat de pe la 2 ani si 8 luni, iar acu, la 3 ani jumatate, suntem mari fani bicicleta(cu rotitele ajutatoare, desigur).
La noi a contat sa poata sa pedaleze repede, nu stiu cum sa explic, sa se invarta lantul ala usor.
Eu una nu as da prea multi bani, ca si mai sus, am avut si tricicleta din aia cu bat, la care nu poate pedala nici acum.
In schimb am avut o "trocaleta" de plastic fara pedale, mititica, mare mare atractie(de la Carrefour, 55 de lei), asa ca ma gandesc sa ii cumpar si o bicicleta fara pedale, poate invata sa isi tina echilibrul. Am vazul la Lidl joia trecuta, 159 de lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Si eu tot o bicicleta fara pedale iti recomand. Baietelul meu are una de la 3 ani si a fost foarte entuziasmat. Inca ii face mare placere sa mearga pe bicicleta fara pedale cu toate ca are si una cu pedale si are aproape 6 ani.
Pe trotineta nu a mers, tot asa prefera sa fie impins. Insa dupa ce a descoperit bicicleta fara pedale doar cu ea ieseam afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui danyalo
Are 4 ani fara o luna... m-am uitat asa: in Decathlon-intre 3 si 6 ani parca -400 lei , intre 3 si 5 300 si ceva, in carfour-250 lei...
Soacra zice sa mergem sa luam din piata sau din fata de la Vitan ca sunt muuulti cu biciclete...probabil turcesti, chinezesti eu...ce ar trebui sa caut? Sa fie usoara? Sa aibe nush ce roti? sa ce? Cum ati ales bicicleta pt. copil?


Aceeasi problema am avut-o si noi in vara lui 2011, tot 4 ani fara o luna avea fetita mea, cand i-am luat bicla. Stiam doar ca vrea bicla mov, cu cosulet de jucarii si cutiuta pentru sandwich.

La vremea respectiva, ne incadram in categoria 5-9 ani dupa inaltime si 4-7 dupa varsta. Si nu stiam ce roti alegem, de 12 sau de 14? Am intrebat aici, pe forum si mi-au fost recomandate rotile de 16. Acelasi lucru l-a facut si specialistul (dar aveam sa vedem ca s-a inselat).

Asadar... am luat cu roti de 16 si a fost foarte mare pentru ea, desi saua era lasata la minim, se chinuia vizibil sa ajunga la pedale si nu avea suficienta forta sa impinga.

Cumnata i-a luat baiatului ei, la cateva zile dupa noi, una cu roti de 12, a mers perfect din prima.

Noi am tot incercat, mergea 15 min si renunta, eram decisa sa o vand, dar am zis sa mai asteptam si uite asa, bicla noastra a stat cuminte in garaj; aveam doar grija sa o sterg de praf cand si cand si sa facem ture de incercare, fara prea mare succes, insa... Ei bine, de abia acum, la 5,9 ani si inalta ca de 7, merge perfect pe ea.

In concluzie, in nici un caz, la varsta aceasta, roti de 16!!!

Si soacra ta are dreptate, mergeti la Vitan! Noi am cumparat-o de la DHS (vis-a-vis de targul Vitan, putin pe diagonala ), la 220 lei atunci. Sunt multe bicle afara, dar inauntru...e raiul bicicletelor!!! Mergi cu incredere acolo, nu vei regreta! Acolo bicla va fi reglata dupa inaltimea copilului, verificata si i se va monta si claxon, daca nu are.

Spor la pedalat!




Mergi la inceput