Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 #9#

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Noi suntem bine. Baiatul e mai bine...tot cu mucii taras... se sterge pe maneca imi aduce aminte de mine cand eram mica. Desi eu stau cu batista dupa el...o sa invete el si la batista cu timpul...nu ma grabesc.
Tot mai tuseste dar nu rau...parca si-a mai dat drumul...tusea era f seaca.
L-am scos mult afara azi...gata cu babizmele astea ca sa stea baiatul in casa la caldura. Prosti! chinui copilul aiurea in tramvai pt o viroza afurisita. Mai greu imi este mie sa trec peste mentalitati de genul asta... dar ma contolez..strang din dinti si ma rog ma rog sa nu fac vreo tampenie bineinteles.
Fetei azi i-am inceput oarecum diversificarea... am fiert un morcov micut bine si i-am dat cu degetul un pic. Ma tinea de mana cu manutele ei si imi sugea degetul era adorabila... i-am dat doar de 3 ori asa cu degetul. Inainte si dupa san. Inainte ca sa nu ii fie foame prea tare si dupa in loc de apa... inca nu i-am dat nici apa nici ceai. Maine o sa fac la fel.
Aaaa, la inceput i-am pus doar morcovul intr-o farfurie de plastic pt bb... nu a nimerit neam morcovul dupa ce l-am strivit putin s-a balacit si ea ...sa vedeti ce isi indesa pumnii in gurita...haioasa rau. uitasem momentele astea de la baiat...sunt minunate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Ela, si eu m-am gandit sa incep la fel, sa-i dau de pe degetul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Mena unde e HipHip asta..m-ar interesa si pe mine un mei tai ca am vazut ca e f subtire fata de marsupiu spre ex si nici nu costa atataaa..la fel ca Onutz am vazut mei tai si la 120de lei..nu as da 350 -450 de lei pe nici un sistem de purtat ca mi se pare mult prea mult.

Ela..picioarele amortiteale baiatului mai pot fi si de la lipsa de Ca..cum sta pe partea asta?

Doamne Cellena am ras de m-am prapadit citind ce ai scris din Capraru=))stiam si eu de unele;))..printre care sa dam o bucatica de parizer la bebelusii de peste nu stiu cate luni parca :))o data cu diversificarea... PS: cartea e scrisa parca in vremea comunismului..atunci era de asteptat ca toti sa crestem"dresati" :))) dar nu cred ca parintii nostri luau litera de lege ce scria acolo! no way!cel putin nu la faza cu 'parazitii" :))ce mama ma-sii ca doar am fost copil dorit, nu eram un parazit (figurat vorbind=)) =)) Eu merg pe opinia Cellenei:) si eu m-am infricosat citind Capraru..nu zic ca Popi nu are si ea dreptate..dar la prima vedere am tras poate alte concluzii ca si Cellena;)) eu nu vad copilul ca pe o masinarie cu manual de utilizare (asa mi se pare ca e descris in Capraru).

Mi se pare scump baby spa.. 120 de lei 30 de minute de balaceala..cam mult..dar asta e.. daca e nevoie....eu una astept marea..e mai ieftin :))

NOi azi pt prima data nu am vrut sa mai stam in landou.. de ceva vreme vrea sa se ridice in fund si se csreme si se inroseste si se enerveaza si ridica capull si se ridica la 30 de grade si eu nu il ajut si nu il las deloc in fundulet;))apoi pediatra mi-a zis ca sa fac 15 repetari dimineatas si 15 seara cu dat degetele mele lui si ridicat usor daca el vrea si fac asta ca e mare amator si rade cu gura pana la urechi si vrea direct in picioare!!Dar de maine bag scaunul sport al caruciorului si il voi lasa ca si scoica la 45 de grade,,nu am ce face ca nu mai sta in lando..desi mai are o sapt si ceva . pana face 5 luni


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Inutil sa va zic si parerea mea despre parenting. Eu sunt pro attachment pe care il aplic zi de zi. Este atat de natural, nu sunt incorsetata de reguli, copilul e fericit so eu sunt multumita. Referitor la lm eu ii dau dreptate cellenei, se produce mai mult prin stimulare, dar mai tine si de organism, cred, sau pur si simplu de psihicul mamei. Nu m-am gandit niciodata daca am suficient sau nu iar puiul a crescut ca in povesti.
Despre cresa sau bona/bunica pot spune ca o sa aleg in functie de necesitatile lui. Daca el e pregatit de gradi, ok, daca nu mai asteptam un an. Gradi nu poate face decat bine(tot o profa la origini va zice).
Madalina intra pe hiphip.ro si vezi acolo adresa de showroom.

Nu mai stiu cine zicea ca are port bb de la chicco si isi poarta pitpalacul cu fata in afara. Te roooooooooooooog!!! Informeaza-te! Nu e deloc ok si daca nu ai de la cine sa iei informatia corecta o sa vin cu linkuri ca sa iti dai seama de ce zic asta.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Lacramioara, despre tine vorbesc. O sa caut linkuri maine ca sa citesti de ce nu sunt bune sistemele de purtare care permit sa porti copilul in afara+ca pariez ca are forma de chilote, josl. Pe scurt iti zic ca face sprijin pe pelvis, oute si ca provoaca displazie de sold. Cu fata in afara nu te simte , nu poate fi pottejat de vantul care ii bate in fata, nici de suprastimulare, nici de diverse imagini pe care nu ar fi ok poate ca un bb mic sa le vada. Te roooog, nu il mai tine acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Lacramioara, sunt de acord cu Mena. Nu e buna pozitia in afara indiferent de modelul de carrier (crede-ma pe cuvant, de 2 saptamani doar asta studiez, citesc carti, site-uri, vad filmulete, probez chestii, etc. :)) )
Si ca sa i-o iau inainte Menei, uite un link de ce sa nu-ti porti copilul cu spatele la tine: http://www.bobafamily.com/blog/2011/10/11/nine-reasons-not-to-carry-your-baby-facing-out/

Ca sa te convingi, incearca sa-ti imaginezi daca tu ai sta comod in pozitia in care sta bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Cand am nascut eu baiatul nu prea erau ca acum o mie de variante de purtat... era asta de la Chicco. Sau poate erau dar nu eram eu suficient de informata... in fine...l-am pus si eu pe baiat de cateva ori... ca era cam incomod pt mine
Acum am un ergobaby... tot asa...o data sau de doua ori am pus fata. Cel mai usor imi este cu carutul. Bine eu mai am si baiatul...trebuie sa fiu pregatita sa ma aplec, sa il prind in caz de ceva... in fine indiferent in ce il ti il poti pune si cu fatza la tine si cu spatele...
Eu i-am pus cu fatza spre mine instinctual...nu aveam eu habar de toate studiile astea ce au aparut acum.
Dar dupa 6 luni in general copilul oricum intoarce capul in toate directiile fiind curios. Si raspunde la stimuli...la unzgomot strain, la diverse culori...ca doar nu e papusa cum o pui asa sta. Asta e la inceput...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Fetelor, gata. Cautarea a luat sfarsit. Am ramas pana la urma la wrap (care mi se pare cel mai versatil). Stiu copii de 2 ani + inca purtati in wrap -> sper sa fie si cazul nostru. L-am spalat, l-am pus pe mine, am bagat copilul inauntru si am plecat la drum. Ii place, a adormit instant. Iar mie chiar mi se pare comod. Plus ca ma simt ca atunci cand eram gravida (cu burta un pic mai sus ca atunci :)) ).
Acum vreau toate culorile, dar cred ca o sa mi le fac eu. De maine ma apuc de cautat materiale :D
(Post scris de pe bancuta, cu Ema dormind in wrap )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cellena

Fetelor, gata. Cautarea a luat sfarsit. Am ramas pana la urma la wrap (care mi se pare cel mai versatil). Stiu copii de 2 ani + inca purtati in wrap -> sper sa fie si cazul nostru. L-am spalat, l-am pus pe mine, am bagat copilul inauntru si am plecat la drum. Ii place, a adormit instant. Iar mie chiar mi se pare comod. Plus ca ma simt ca atunci cand eram gravida (cu burta un pic mai sus ca atunci :)) ).
Acum vreau toate culorile, dar cred ca o sa mi le fac eu. De maine ma apuc de cautat materiale :D
(Post scris de pe bancuta, cu Ema dormind in wrap )

Mami de strumf Ema (14.12.12)


www.facebook.com/VandaDesigns" target="_blank">Creatiile mele
Ce mai scriu eu pe blog




Si mie imi place si wrapul dar si marsupi. Sunteti superbe. Sa il purtati sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyaoliang spune:

Onutz, condoleante...Cuvintele sunt de prisos in astfel de momente...
Lacramioara, Bioana, succes cu reinceperea job-ului, multe reusite sa aveti, mamicilor!
Cellena, sa purtati sanatoase wrap-ul si...la mai multe. Super postarile de pe blog, o sa te urmaresc .
Mena, felicitari pentru rezultatele bune obtinute cu kineto!!!

Vazand ca discutati despre sisteme de purtare a bb-ilor am facut si eu o cercetare (Mena multumesc de indrumarea catre hiphip) si acum nu ma pot hotari intre Marsupi si Manduca (de aici mi-am cumparat un sling fix, insa nu l-am prea folosit, am impresia ca aluneca din el, sau poate nu-l pun eu bine, nu stiu )...Am vazut ca exista un Marsupi de vara, din in si bumbac, care ar fi ok pt. vremea de aici. Voi ce credeti, care e mai bun? Ce ati folosit/folositi voi.
La Manduca imi place ca e pt. toate taliile, si il poate purta si sotulica. Oricum, cat stam la Bucuresti mergem la showroom si le probam.
Vaai, atatea planuri am...vreau sa ajung si la Bebe tei, l-am descoperit inainte sa plecam dar mi-am luat doar strictul necesar.

Despre noi, ce sa va zic...ne pregatim intens de drum, cumparaturi etc.
Victor cred ca se pregateste s-o porneasca de-a busilea: azi si-a indoit genunchii sub el, s-a ridicat si mai sus in maini si s-a tot miscat inainte si inapoi, pe loc. Mamici cu experiente, imi spuneti si mie cam cat mai dureaza pana "o ia la talpasita"? De tarat se tareste de mult deja, ii pun jucarele mai departe de el si ajunge la ele satisfacut. In patut se prinde de margine si s-ar ridica. Mi se pare ca trece asa de repede timpul...parca ieri era bebe mic, nou-nascut...
va, mai am niste hainute de calcat si apoi la .

Mergi la inceput