MONTIGNAC (186)...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Somleac ,baietelul nu e al meu, eram la o actiune caritabila la Valea Plopului.
Brandusik-bravo pentru mama ta.Eu pe a mea cu ultima dieta am bagat-o in ceata complet, era siderata cand a vazut ca nu pot manca nimic din ceea ce imi oferea.Si replica: Dumnezeule, aia nu, aia nu, carne nu mananci, tu ce mananci de fapt?????

Mama, ce vorbareata sunt azi...profit ca e lejer si am timp.Cu cantaritul am lasat-o mai moale si eu, oricum am undeva in jur de 58.5-59, depinde de cantar si de cum sunt imbracata, dar mi-am redevenit simpatica.Prietena mea ,Klara, despre care v-am spus ca tine dieta asistata, are minus 2,5 in 10 zile si este in extaz, a zis ca in ultimii 30 de ani nu a mancat atat de mult si de bine si nu s-a simtit mai bine...plus ca nu a slabit la fata, cum patea de obicei, de arata ca din filmele de groaza, s-a subtiat exact acolo unde avea nevoie, burta si solduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ziua buna doamnelor.....
Brindu, bafta la dentist! hai ca acush se termina si o sa fii super ok

Bebe03 - daca ai vreun lidl prin jur, ia iaurt 0% de acolo, marca e a lor, Pilos, dar e facut de ceid e la Olympus. e tare tare bun. la el poti manca paine cu tarate (wasa sau similar, dar sa fie acolo vreo 20% fibre) sau faci tu cum a zis caress acum vreo cateva zile. sau ai dejun lipidic, unde ai voie oua, branze de toate felurile, legume, carne, sunca, ce doresti.

Andanii, buna remacra cu ingrasatul, desi eu sunt maniaca cu cantaritul, dupa cum ziceam ma mobilizeaza. chiar si daca vaz ca stagnez, ma mobilizeaza sa fac ceva sa o ia din nou in jos.

eu azi, ca n-am mai pus u meniu conform de o mie de ani :
md: iaurt 0% cu 2 felii de uscaciuni tip wasa (21% fibre)
g: mar
pranz: salata de cruditati si pui la gratar
c: spanac. cu oua as vrea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Si inca o intrebare, daca tot am timp: exista in opinia voastra vreun motiv pentru care Monti nu ar putea fi tinuta de catre o femeie insarcinata in 4 luni?Ea a avut mereu probleme cu greutatea, pe care le-a controlat cu eforturi mari toata viata, si este absolut ingrozita ca s-ar putea ingrasa excesiv in sarcina-desi pana la 4 luni e chiar foarte ok.Nu are voie sa faca niciun fel de miscare-nu stiu de ce, asa ca daca nu controleaza cat de cat ce mananca e posibil sa ia mult mai mult decat si-ar dori.A tinut vreuna din voi in timpul sarcinii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

cred ca voi renunta la branza asta de tot, si la iaurt, piine nici gind sa maninc, voi trece pe cascaval sau motarela dimineata cu rosie si castravete, si o sa alternez cu oua ombleta sau fierte combinate cu rosie, ardei gras sau castravete.
la pranz peste sau carne cu salate sau legume, ciuperci
seara celebra ciorba gatita cumulte legume adica: ceapa, telina radacina, ardei, rosii, stevie, pastai, dovlegel, uneori varza sau loboda si marar verde, una, doua lg. ulei de masline la o oala de 3 kg. si uneori un ou batut cu iaurt
vreau sa-mi spuneti daca aceste legume combinate sunt Ok
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Nu cred ca trebuie sa renunti de tot, doar sa le combini cum trebuie si sa nu exagerezi ca frecventa si cantitate, atat...zic eu.
Legumele sunt ok, mai putin telina, pe care e bine sa o fierbi in bucati mari si sa o scoti pe urma( in general radacinoasele fierte nu sunt permise in faza 1-morcov, telina, pastarnac, albitura, cred ca nici gulia fiarta, dar nu sunt sigura)

PS Trebuie sa fac si eu o ciorba, neaparat!Sau inca o supa crema de praz cu ciuperci, doamne cat de buna e...

Later edit-in ton cu ce ziceam mai devreme de iaurt, mai bine dregi ciorba cu ou cu smantana decat cu ou cu iaurt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

mersi caress, vreau sa inlocuiesc branza cu cascaval sau motarela pe care sa o combin cu legume
morcovul l-am scos o sa scot din ciorbe si telina,gulie nu maninc de fel
mie imi fac bine la digestie, supele si ciorbele, nu pot o zi fara castronelul de ciorba, le acresc cu bors din tarate de grau facut in casa, e ok?
cum e supa de praz cu ciuperci? cum se prepara? poate ma incumet sa o fac si eu... mai schimb meniul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe03

mersi caress, vreau sa inlocuiesc branza cu cascaval sau motarela pe care sa o combin cu legume
morcovul l-am scos o sa scot din ciorbe si telina,gulie nu maninc de fel
mie imi fac bine la digestie, supele si ciorbele, nu pot o zi fara castronelul de ciorba, le acresc cu bors din tarate de grau facut in casa, e ok?
cum e supa de praz cu ciuperci? cum se prepara? poate ma incumet sa o fac si eu... mai schimb meniul


Cu singura specificatie ca mozzarella e de preferat sa fie cea cremoasa, pentru pizza, si nu cea in zer( dupa care sunt lesinata-dar am taiat-o de pe lista momentan)

Supa crema de ciuperci cu praz:am pus cantitati egale de praz si ciuperci champignon, taiate destul de mare, le-am inabusit in putin ulei de masline-0 lingura sa zic ca a fost,si sare, adaugand cate putina apa,sa nu aiba gustul ala de fiert.Cand s-au inmuiat bine de tot am adaugat patrunjel verde tocat marunt si putin piper alb, am dublat cantitatea de apa si am mai clocotit-o putin apoi am dat-o deoparte sa se racoreasca.Am blenduit-o bine si am pus doua linguri de smantana de gatit cu 15% grasime(reteta era si cu unt, si cu 200 ml de smantana, ceea ce mi s-a parut enorm).Si a iesit exceptional de buna, cred ca ma puteam lipsi si de smantana aia, tot buna era...Ideea e ca grosul si lichidul de deasupra sa fie cam volume egale pentru ca sa fie destul de densa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

Carees uite ca eu mananc in acest stil de mai mult de 5 ani si nu am stiut toata povestea asta ca branza de vaci normala nu avem voie sa o mancam ... unde ai citit asta ? ... te rog sa-mi spui si mie sursa daca intr-adevar este asa se pare ca mai am de invatat si am slabit degeaba cu acest regim pe care l-am adoptat ca stil de viata pentru intreaga familie de ani de zile

Ce pot sa spun ca eu am slabit 30 kg mancand in acest stil respectand regulile enumerate de mine ... nu am eliminat deloc lapte, branza, iaurt sub nici o forma ... unde mai pui ca am preferat sa mananc de la sat aduse, d'alea adevarate nu doar amidoanele din magazin

Eu in tot procesul asta am respectat niste reguli simple:
lactatele degresate (lapte, iaurt, branza) le-am combinat doar cu carbohidrati gen paine, finn crisp, cereale integrale ... indici intre 40-50
lactatele nedegresate (lapte, branza, iaurt) le-am combinat cu restul mancaricilor cu indice mai mic de 35

nu vreau sa intru in polemici pe tema asta, departe de mine gandul asta, dar totusi am citit cartea aia de atatea ori si nu am vazut nicaieri scris branza dulce degresata e voie si branza dulce nedegresata nu e voie .... pe bune, intr-adevar acolo unde e ascociata branza cu cereale, paine e scris ca trebuie neaparat degreasata dar in rest scrie branza (asta poate fi si cas, si branza dulce, si telemea )

Eu spun ca totusi ... sunt multe alte asocieri mult mai periculoase si serioase ca de exemplu: macaroane, orez, cartof combinat cu carne, branza, oua .... decat aceasta ascociere a branzei de vaci cu ou de la care a pornit toata discutia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

.,, Atentie la brânzeturile de vaci, care contin 5 g de glucide la 100 de grame. Este mai bine sa le consumati la micul dejun sau la gustare, evitând sa le mâncati la sfârsitul unei mese care contine lipide''



,,Va trebui, de exemplu, sa întelegeti ca, daca luati o masa proteino-lipidica (compusa din carne sau peste cu legume), veti putea sa mâncati, daca doriti smântâna fara a abuza si fara nici un prejudiciu pentru noile reguli alimentare pe care le respectati.

În schimb, daca vre#355;i s#259; mânca#355;i brânz#259; de vaci, în cursul unei mese pe baz#259; de glucide, singura brânz#259; care v#259; este îng#259;duit#259; este cea cu 0% materii grase.''

Caut si fragmentul in care scrie de iaurt si de faptul ca branzeturile cu zer si lactatele sunt factori de stagnare.

Am editat jumatate de text, se intelege sper...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

cine crezi ca poate citi ????

Mergi la inceput