EU pe tobogan la vale

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Ca sa va dau stirile - impozitarea onetime de 30-40% se va face la schimbul unor actiuni la noua Banca a Ciprului, actiuni garantate de rezerva uriaza de gaze a Ciprului - cea mai mare rezerva din bazinul Mediteranei. Cu alte cuvinte, nu trebuie plans totusi pe seama lor ;)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Mariuta: Pentru o familie in care amandoi lucreaza cativa ani pe salarii bune, nu e imposibil sa stranga o suta de mii, daca nu risipesc banii.
Chiar si pentru Romania, cine are o casa mostenita si o vinde poate lua pe ea si cateva sute de mii de euro.


S-au dus vremurile alea cind se vindeau case ca piinea calda. Si-apoi ce casa poti sa ai sa valoreze sute de mii de euro in Romania???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Ca sa va dau stirile - impozitarea onetime de 30-40% se va face la schimbul unor actiuni la noua Banca a Ciprului, actiuni garantate de rezerva uriaza de gaze a Ciprului - cea mai mare rezerva din bazinul Mediteranei. Cu alte cuvinte, nu trebuie plans totusi pe seama lor ;)






ete ca se inspirara din cuponiadele romanesti...sa vedem daca la ei functioneaza

ps. mi-am bagat si eu cupoanele in petrolul tarii si am castigat praful de pe toba...poate nu-s de plans dar se prea poate sa fie de ras...din ala amar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu sunt de acord cu Edip …100k nu este totusi o suma greu de economisit … aici cu siguranta NU (unde impozitele sunt mult mai mici), dar cred ca si in conditiile de impozitare a Europei, nu cred ca este.

Sigur, nu va uitati in conturile voastre de emigranti, unde a trebuit sa o luati de la lingura , nu v-a dat nimeni nimic si ati luat-o de la zero … dar exista mosteniri, avantaje provenite in a fi nativ in tara respectiva … eu cred ca 100k reprezinta o suma rezonabila de economie undeva pe la trei sferturi din viata de om activ, sau hai sa spunem spre apropierea pensiei.

De aceea masura asta de impozitare a depozitelor, mi se pare infiorataor de comunista si periculoasa … pai omul ala care mai are 5 ani pana la pensie si si-a depasit si el putin 100k pentru zilele batranetii, cum mai recupereaza banii pierduti ? Sigur, si in America au scazut enorm fondurile de pensii cand a lovit criza, dar in America TU ca individ iti manageriezi banii de pensie, ii investesti mai agresiv sau nu, de-a lungul vietii si esti pregatit sa ii pierzi sau nu.

Mai amintea cineva de banii investiti de statul American in industria auto sau chiar bancara, bani publici … dar, cel putin teoretic, banii aia ar trebui sa se intoarca inapoi cu dobanda deloc mica. Si stiu sigur ca bancile, unele dintre ele, se achita trimestrial de domanzile acelea catre stat …

Care este diferenta dintre ce se intampla acum in Cipru si colectivizarea comunista din Romania ?

Ati mai spus de guverne care au depus bani de pensii in Cipru … nimic mai corect. Banii aia nu erau INVESTITI, erau depusi intr-un loc cu dobanda mare …de ce trebuie acum ca 30% din ei sa fie pierduti ?

Deci ca masura fiscala, s-a creat un precedent care mai tarziu poate atinge orice tara europeana, pe orice suma hotarasc ei … asta e pericolul.

Eu nu cunosc in amanunt motivele, dar de ce nu au scazut / disparut dobanzile ? De ce nu a crescut rata de impozitare pe VENIT, nu pe economii …si de ce de restul banilor lipsa nu au fost imprumutati de Europa cu dobanda, pe care tot cipriotul de rand o va plati, dar macar aceste masuri ii vor lovi pe cei care se mai pot ridica de jos si recupera paguba ….iar cei aproape de pensie, norocul lor, sa fie sanatosi si sa priveasca cerul albastru din baston.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Cu chiu cu vai au ajuns la o solutie. Si asa 10 mld euro imprumutati de UE nu-i o suma de ici de colo, in conditiile in care au discutat cu Moscova si s-au ales cu praful de pe toba. Italia a aplicat o masura similara acum ceva ani, dar procentul a fost mult mai mic, italienii l-au platit fara mari comentarii. Dar in Italia cand am fost am observat cum italienii muncesc pana la 5 jumatate minim, muncesc si in week end, iar magazinele, cafenelele, mallurile sunt deschise pana la 18 30 - 22 00 si mai tarziu si tot asa. O diferenta majora, din punctul meu de vedere. Ma rog, poate sunt eu subiectiva. Dar parca si americanii muncesc ca nebunii si in mod sigur au paradis fiscal in Delaware. Ca sa nu mai spun ca erau sa pice si ei in cap, parca in septembrie anul trecut au negociat deficitul, democratii cu republicanii, corect?

Problema UE este ca nu ai o guvernanta fiscala unitara, fiecare tara face aproximativ ce vrea, in niste limite destul de laxe si uite ca unii si-o iau in cap rau de tot.

Repet, 150 mii euro nu-s bani putini, dar eu nu as sta cu ei in banca sa pui bani in banca azi, echivaleaza cu a pune banii la saltea. Ii papa inflatia grupa mare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Pe mine sa fiu sincera nu ma intereseaza Cipru insa ma intereseaza trendul: azi incep astia cu cei de 100.000 maine vom fi si noi astia cu 5000 in banca tinta "desteptilor" astora de finantisti din Troika in care nu mai crede nimeni, bine poate niste oameni mai creduli.

Deci eu nu m-as culca pe o ureche ca vai le iau banii mafiotilor alora care au pus deoparte 100.000 ca maine s-ar putea sa ii friga si p-aia de au 10.000.

Si sincera sa fiu eu nu am muncit ca proasta si platit taxe ca sa vina vreun idiot d-asta pro-UE si sa zica, lasa bey, ciocu mic, ce-ti trebuie banii astia pe criza, lasa ca ajutam noi bancile saracele cu ei, sacrifica-te tu .

Eu va zic precedentul e creat deja. Adio bani pusi in banca, mai bine ii investiti in altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
La un venit de familie 200-300 de mii pe an ( ma refer la 2 cu joburi profesionale


Ce fel de joburi profesionale? Aici 300k de familie ar putea cistiga 2 doctori, ambii trecuri de 40, deci cu vechime si experienta. Sau niste avocati cu clientela groasa. Dat citi sint de astia?

Si mai e o chestie, cu cit cistigi mai bine, cu atita te intinzi mai mult si pui mai greu deoparte. De exemplu daca eu si sotul am cistiga 300k/an, in mod sigur mi-as trage o casa mai mare si mai scumpa, masini mai benga, ca da prost sa fii platit asa de bine si sa umbli in Ford fiesta si sa stai intr-un apartament de 2 dormitoare (in scopul de a pune 150k deoparte). Sincer nu cred ca la 35 de ani poti cistiga atit si nu unul din soti, amindoi!



un salariu de doctor e intre 200 de mii pe an si 4-500k daca esti chirurg, ginecolog sau o alta specialitate mai complicata. Un salariu de inginer de petrol. mecanic, electric in domeniul petrolului e intre 130k si 170k pe an.... IT ( aici nu ma refer la unul care scrie 2 coduri ci la tipi specializati) 120-150k pe an... economisti ( cu certificari CGA, CMA) pe la 100-150k sau 100-250k pe an in trading. MBA de la 100k cand iesi din scoala la cat poti.... ( apropos... aici emigrantii castiga la fel ca si nativii ca sa nu va vina alte idei ca astea sunt salarii de americani sau canadieni). Combinatii de profesii poti face tu ca sa vezi venituri pe familie.

exemplu de profesori la 40 de ani cu un venit de 195k pe familie ( care mai au si niste pensii astronomice in plus fata de salariu):
http://www.theglobeandmail.com/globe-investor/personal-finance/retirement-rrsps/mortgage-free-and-dreaming-of-more-space/article9209876/

Salariu de sudor 100-130k pe an la 25-30 de ani poate chiar mai mult daca lucreaza in Nord...

uite aici discutii de necalificati( sau meseriasi) care castiga intre 100 si 180k pe an.... nu e usor dar oamenii aia poate pun bani deoparte 10 ani si apoi vor sa stea la soare nu sa le ia guvernul banii ca doar nu au lucrat ei la -30 de grade:

http://forums.redflagdeals.com/minimum-salary-youd-take-fort-mcmurray-1114002/


Cam la fel e si prin US ca stiu o gramada care au plecat la salarii mai bune acolo ( IT, petrol, telecom).

Unde sunt eu de exemplu TVA-ul e 5% si cel mai mare impozit pe salariu e 39% peste 127k salariu ( sper ca intelegi cum e cu impozitarea progresiva.. 39% ce e peste 127k doar, deci nu e 39% din total.. la vreo 150k salariu taxa e 29.7%). Veniturile din investitii ( capital gain si dividente)taxate sub 20%. In Nord, sunt si alte scutiri de taxe dar nu le stiu exact.


A si aia cu 250-300k pe familie isi permit si Lexus de 40-50-60k fara ca sa afecteze economiile.... Casa o iei in general cat iti trebuie de mare... daca nu esti roman bineinteles ca atunci sunt alte prioritati:) Ca idee, in NA in general o familie sta la casa nu in apartament...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Edip, Europa este la ani lumina de situatia salariala descrisa de tine, si asta pentru absolut toate categoriile profesionale mentionate de tine. Plus impozitele mai mari, taxele, TVA-ul, tot ce vrei tu.
In EU 100.000 de euro in contul de economii reprezinta o mica avere.
Sunt de acord si cu Saskia ca nu e chiar asta solutia repararii greselilor bancilor - sa iei din economiile oamenilor - insa pana una-alta acei oameni au trait intr-o bula financiara protectoare in timp ce Uniunea din care fac parte trebuie sa cotizeze acum sa-i scoata din belea. Cotizantii fiind cei care indura conditii financiare austere de vreo 5 ani incoace. Nu mi se pare cinstit asa.

Aseara au difuzat un reportaj despre un cipriot care era super ingrijorat ca n-o sa mai aiba bani sa-l trimita si pe-al doilea fiu la facultate in Anglia... si ca o sa trebuiasca, saracul, sa urmeze cursurile unei facultati din Cipru...! Asta e moft din punctul meu de vedere, exista sute de mii de oameni care, de cand cu criza, au pierdut afaceri, case, ba si-au pierdut si mintile unii din ei...

Si inca ceva Edip, voi nu contribuiti la un sistem de pensii? Prin intermediul salariului sau printr-un sistem de pensie privata? Te intreb pentru ca aici asa e. (Deci nu trebuie sa ma ingrijesc eu sa am mormane de bani cand ajung la varsta pensionarii). Aici de fapt nu prea conteaza cat de mare ai avut salariul, pensiile sunt toate aproape la fel (deci nu in functie de cat ai cotizat). Cei cu salarii mai mari isi fac pensii private, pentru completare. Inclusiv cei care nu au lucrat niciodata primesc pensie atunci cand implinesc 65 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Mai luati in calcul ca 100.000 Euro= 129.000 $=131.000 CAD

sau altfel: 100.000 $=78.000 Euro

Pentru unii nu-i nici o diferenta, dar sunt, totusi 30%.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Despre cum manipuleaza politicienii ... iata o mostra:
Studentii au iesit la Nicosia pentru a protesta impotriva EU, Germania si IMF - si au iesit cu slogane: Germanii ne iau tara, IMF cara-te si ... inevitabilul Turcii sa plece din Cipru ...

In loc sa ia la intrebari pe politicieni ... au gasit alti vinovati
http://www.cyprus-mail.com/cyprus/thousands-students-take-streets/20130327


.....

Mergi la inceput