Cura detoxifiere cu sarea epsom

Cura detoxifiere cu sarea epsom | Autor: alinaxeni

Link direct la acest mesaj

Sarea epsom sau sarea amara se spune ca este buna pt. detoxifierea organismului.Am gasit zilele trecute o cura de detoxifiere pe baza de sare amara si as vrea sa o incerc.Problema mea este ca nu stiu cam de cate ori,sau la ce interval de timp poate fi facuta.E o cura dura si de aici nelamurirea mea.Daca ati folosit-o mi-ar fi de mare ajutor sfatul vostru.

Pentru cura de detoxifiere a ficatului si a colecistului,
-Aveti nevoie de 60 g de sare amară (se găseste la farmacie) pe care o dizolvati în 750 ml apă. Se obtine o solutie laxativă, care se împarte în 3 căni de cîte 250 ml fiecare.
- Separat, se amestecă 200 ml ulei de măsline presat la rece si zeama de la 3 lămîi. În ziua respectivă, masa de dimineată se ia la ora 10.00, iar pînă la ora 14.00 nu se mănîncă nimic.
- La ora 14.00 se ia prima cană (250 ml) de laxativ
- la ora 16.00 se ia a doua cană (250 ml) de laxativ
- iar la ora 18.00 se înghite uleiul de măsline (200 ml) amestecat cu zeama de lămîie, apoi se stă pe partea dreaptă timp de jumătate de oră.
- La ora 22.00 se ia ultima cană de laxativ,
- iar la ora 23.00 se mănîncă o cană de gris fiert în lapte.
- În timpul zilei se poate bea apă, dar nu cu o oră înainte si nici cu o oră după ce se bea uleiul.

ATENTIE: Această cură nu este recomandată celor cu gastrită hiperacidă si ulcer gastro-duodenal.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Alina, mai citeste si:

http://www.quibono.net/cur259355area_ficatu.html

http://thewellbeingguru.com/?p=69

si in afara de asta cauta Liver Flush-Andreas Moritz pe net si citeste-citeste-citeste.

La procedura asta sunt f importante orele la care se iau sarea, mixul cu ulei de masline etc. De asemenea, 5 zile inainte se bea cate 1l se suc de mere/zi ca sa se inmoaie pietrele. In plus, la 2-3 zile dupa procedura trebuie facuta o curatare profunda a intestinului, ca daca raman pietre pe acolo e jale.

Citeste mai mult inainte sa faci, informeaza-te, e mai mult si altfel decat ce scrii tu acolo!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Alina, mai citeste si:

In plus, la 2-3 zile dupa procedura trebuie facuta o curatare profunda a intestinului, ca daca raman pietre pe acolo e jale.



Caro


Daca raman pietrele eliminate din colecist in intestin, e jale...?De ce?Ce se intampla cu ele?Si cum ar putea ramane?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Foarte interesant si util articolul.Trebuie sa-l citesc foarte atent dar un lucru e clar la mine,n-am pietre dar am probleme.Am facut de curand o ecografie care a evidentiat o malformatie la nivelul canalelor biliare.Medicul mi-a spus ca nu am nevoie de operatie deocamdata dar pe viitor nu este exclus.Dupa eco am facut o cura cu ulei de masline si zeama de lamaie care m-a ajutat destul de mult.Au disparut durerile,care erau aprope insuportabile,si a scazut balonarea.Cura in sine inteleg ca e buna doar daca e tinuta cu strictete.

Caress,imagineazati un corp dur,poate chiar taios/coltos,care migreaza prin colon,care nu e un dub drept,neted.Oricand poate ramane blocata piatra intr-un pliu al colonului si in jurul ei se se intample lucruri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Alinaxeni,canalul coledoc, pe care trebuie sa se elimine calculii, ca alta varianta nu exista,are aprox 4 mm diametru, deci cel mai mare calcul nu poate avea mai mult de atat.In al doilea rand,e rarissima situatia cand exista calcul unic, in general este o policalculoza, deci toti calculii vor avea margini netede si rotunjite, si vor trece ca vantul si ca vantul prin tot intestinul, nu vor ramane nicaieri.Nici nu ai idee cate tipuri de obiecte dure si nedigerabile, cu dimensiuni mult mai mari de atat, tranziteaza fara probleme intestinul si se elimina prin scaun.Intestinul, incepand de la duoden si pana la ultima sa portiune, are mecanisme de protectie foarte complexe si bine puse la punct care il feresc de leziunile pe care le-ar putea produce un eventual corp strain.Chiar nu e cazul sa iti faci astfel de ganduri.

Riscul mare este de obstructie la nivelul din duoden unde se deschide atat canalul coledoc, cat si cel pancreatic principal, daca acolo se blocheaza un calcul, e jale intr-adevar, poate apare ori un icter mecanic, ori, doamne fereste ,o pancreatita acuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Eu cred ca trebuie planificat cu grija, astfel incat sa se ia si vreo 3 zile de concediu medical minim, ca sa nu zic ca la atat laxativ cat spuneti voi acolo... ar trebui si un mobil pe aproape si un sunat la urgenta sa te puna rapid pe perfuzii.

Ati discutat cu un medic ce vreti sa faceti? Sau mai cautati pe net pareri, de exemplu o cautare cu sare amara contraindicatii s-ar putea sa va releve lucruri surprinzatoare in legatura cu supradozajul acesteia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu am facut, am citit mult inainte, am respectat intocmai niste pasi, voi repeta de inca 2-3 ori la intervale regulamentare. Ma simt bine, chiar f bine, dar nu dau sfaturi in afara de a citi si a se informa.

Un lucru insa pot spune: daca faci corect n-ai nevoie nici de concediu medical, nici de salvare, perfuzii etc.


Mergi la inceput