Bentita tricolora

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ


Raspunsul corect nu este adolescentul care-si pune bentita cu tricolorul, intr-adevar. Raspunsul corect este implicarea autoritatilor romanie ,scoaterea capului din nisip.

--------------------------------------------
““Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei““S.F.


Exact!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
citat din mesajul lui viviana

SABINA ELENA, eleva cu BENTITA TRICOLORA, invitata la REALITATEA TV, AZI de la ora 21:00


"Cand tricolorul iti rupe sufletul si stii ca-ti cumperi linistea ascunzandu-l, dar alegi sa-l arati tuturor, cu orice risc, insemna ca tara ta mai are o sansa."




sorry, dar asta e doar bla-bla nationalist. parerea mea e ca sabina e doar o fetita prostuta, care s-a gasit si ea sa scapere un chibrit, stiind ca sunt gazele deschise si ca o sa explodeze. nu e nicio eroina, e o victima jalnica a xenofobiei. si e pacat ca-i atata lume (proasta), care se gaseste sa-i dea importanta aiurea in tramvai.

a zis cineva ceva de respectul pe care il datoram celuilalt, macar de ziua lui nationala? s-a vorbit cumva de respect si bun simt in acest context asa de inflamat?


Nu faptul ca i se da importanta adolescentei este de mirare. Ci faptul ca se da importanta unui fenomen extrem de raspandit in Romania( presiunea maghiara) in urma unui gest facut de un minor.

Am ajuns ca adolescentii sa vorbeasca despre drapelul Romaniei si purtarea lui in suflet(?!) Acum o sa se stranga toti xenofobii de partea fetei asteia care se simte un erou national(de asta avem noi nevoie???) . Deci iar mergem invers, iar luam deciziile cele mai proaste.
Tam tamul nu e aiurea, este doar pe drumul gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu zic ca tot aiurea e.

Sa invitzi pe post o adolescenta cu educatzie xenofoba si s-o ridici la nivel de "erou natzional"(pun intre ghilimele pentru ca nu i s-a data cets titlu,insa este tratat ca si posesoare a lui),nu poate decit inflama spiritele .

Cred ca aici ar trebui sa intervina "fineteza"aia d ecare spunea Katya.

Lasate autoritazile sa-si faca treaba si atit.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

un text care explica perfect situatia, din punctul meu de vedere. de aici:

http://www.vice.com/ro/read/sabina-fata-cu-bentita-tricolora-este-un-nonsubiect


edit: am vrut sa pun tot textul, dar e ilizibil din cauza diacriticelor. asa ca ramane linkul.

dar tot va pun un fragment :):

"Stiti cum se fac luptele de cocosi? Tii doi cocosi īn brate, unul spre altul si ii tot misti in sus si īn jos de cur. Fiecare cocos, fiind pasare proasta, percepe miscarea celuilalt ca o provocare la lupta. Si asa se iau doi cocosi la bataie degeaba, crezand ca celalalt a pornit-o. Exact asa si nationalistii. Fiind la fel de prosti ca gainile, sunt miscati in sus si īn jos de micii formatori de opinie si sunt gata de lupta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Bineinteles ca s-a discutat de respect.
De respectul pe care l-a avut directorul liceului pe 1 decembrie fata de imnul tarii in care traieste.

Bineinteles ca este un balon umflat de presa si televiziuni, dar in spatele balonului astuia se ascund o gramada de lucrurui ramase in aer, lucruri de care nu se discuta. Lucurui pe care nimeni nu vrea sa puna degetul, sa le rezolve.

adrain nastase e un martir. In fapt un corupt. Astfel coruptia a ajuns sa fie privita ca ceva perfect normal.
Cineva a spus cu scarba: justitia nu trebuie sa se ocupe de gainarii. Dar cine trebuie sa o faca: eu?
Deci gainaria e ceva normal.
Educatia e pe butuci. In atatia ani de zile nu s-a gasit nimeni cu 2 coaie zdravene, de neclintit, care sa spuna: asa trebuie facut si asa voi face indiferent de greutati.
Deci tergiversarea/lipsa educatiei e, iarasi, normala.


Noroc ca a venit o eleva sa arate: asa nu! nu e normal ce faceti voi adultii.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana


Noroc ca a venit o eleva sa arate: asa nu! nu e normal ce faceti voi adultii.









Asta e ceea ce spuneam anterior,ridicarea la rang de "erou natzional"!

Viviana,tu chiar crezi ca eleva asta din prea mult patriotism,din prea multa dragoste pentru Romania a actzionat asa?

Eu zic sa nu ne ascundem dupa deget si sa recunoastem adevaratele motive a actziunii ei.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

viviana, aaa, s-a discutat de respectul pe care-l datoreaza directorul liceului. dar de respectul pe care-l datoreaza sabina s-a discutat? sau mereu "ceilalti" tre' sa ne respecte pe noi, noi care avem doar drepturi, niciodata obligatii...


de fapt, nu am chef sa intru in polemica asta, care-i o polemica flescaita si obosita si demna de cocosii aia de care vorbeam mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paff spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Asta cu purtatul bentitei tricolore este o ofensa, mi se pare de domeniul fantasticului!Nu inteleg de ce s-ar simti cineva ofensat de asta, cineva care traieste in Romania, este cetatean roman! Am inteles, sarbatoresc ziua maghiarilor sau ziua Ungariei, whatever, dar esti cetatean roman, traiesti in Romania, cu ce te deranjeaza steagul tarii al carei cetatean esti?

Si cum adica au trebuit sa ceara voie sa cante Imnul de 1 decembrie???? Directorul ala nu este cetatean roman, platit din banii contribuabililor romani? Ei in loc sa aplaneze orice eventual conflict, il atata? Pfff, rau am ajuns!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania





Nu am apucat sa citesc tot subiectul si nu stiu daca s-a mai scris asta dar de 1 decembrie,pe langa faptul ca au venit cu steagurile si au huiduit in timp ce se canta imnul romanesc,au venit si cu banderole negre de doliu pe mana.Mie asta mi se pare extrem de urat.
Si daca se spune ca Sabina a facut ceea ce a facut din cauza educatiei de acasa,pe ceilalati copii(pana la urma asta sunt,niste copii) cine i-a indemnat sa vina cu banderole de doliu la scoala de 1 decembrie?
Eu nu sunt extemista..am in familie unguri prin alianta.Sunt chiar foarte apropiata de unii mebrii ai familei si ii respect pentru ca niciodata nu s-au simtit altfel decar romani nascuti in Romania.Dar am si rude indoctrinate,crescute de mici cu ideea asta ca sunt unguri si ca sunt superiori romanilor.Pai nu o sa uit niciodata drumurile lungi cu masina cu rudele mele,eu fiind singura care nu stia limba maghiara.Drum de 4 ore in care s-a vorbit non stop pe ungureste timp in care eu ma uitam pe geam si admiram frumusetile patriei.Asta nu este urat?Nu este lipsa de respect?Si multe alte exemple de situatii asemenatoare in care am ramas pe dinafara uitandu-ma ca la filme straine pentru ca ceilalti nu aveau bunul simt sa vorbeasca in limba romana.
Sa nu mai zic de firea lor aroganta(aici eu vorbesc strict de persoanele pe care le cunosc eu,nu generalizez).Daca mancam o felie de paine si era buna,sigur era adusa din Ungaria,daca discutam admirativ despre vreo masina,era sigur fabricata in Ungaria.etc
Pana la urma eu nu inteleg ce vor ei prin autonomia asta.La mine in oras sunt vrei doua licee cu predare in limba maghiara,scoli generale.In fiecare scoala generala este sectie maghiara.Sunt baruri si restaurante unde se vorbeste numai limba maghiara si unde fiti atenti,romanii sunt priviti cu ostilitate daca incearca sa mearga impreuna cu prietenii lor unguri.Chiar nu inteleg de ce un om in toata firea(i-am vazut profilul de facebook inainte sa fie inchis) are voie sa ameninte o fetita de 15 ani cu moartea si tot ei se simt jigniti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paff spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Lali, poate ca tb sa citesc toate articolele, ca vad ca ori n-am inteles, ori nici eu nu m-am facut inteleasa: ca sa dau un alt ex, e ca si cum eu n-as purta cruce la git mereu dar, traind intr-un mediu si de musulmani, m-as afisa cu ditamai crucea exact cind ei ar avea o sarbatoare imp . Deci nu ca fata n-ar fi libera sa poarte o bentita tricolora .

http://pentru-raisa.blogspot.com


Eu nu stiu de ce nu citesti toate articolele pana la capat.Fetita asta imrpeuna cu alte fetite au ales sa poarte bentita in ziua de 15 martie pentru ca pe 1 decembrie,colegii de etnie maghiara au venit cu steaguri la scoala si cu banderole negre pe mana in semn de doliu.Deasemenea,in timp ce se canta imnul Romaniei,au inceput sa huiduie si sa faca semne obscene.
No,acum intreb si eu..pentru unguri este o traditie sa vina cu banderole negre la mana sau i-a apucat tocmai de 1 decembrie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Pai cel care a fost lipsit de respect fata de romani(copiii din discutie) a fost un director de liceu,care in mod normal ar trebui sa fie un mentor.Daca el,pus acolo ca sa indrume,ii indruma spre xenofobie si rasism atunci nu avem ce sa le cerem elevilor.Suntem in Romania si suntem romani.Si avem dreptul si copiii nostri au dreptul sa fie romani.Asa cum francezii au vrut sa fie francezi,cum italienii au vrut sa fie italieni etc.

Mai,din punctul meu de vedere fetita asta a facut ce adultii nu au avut curajul.Ca replica.Nu a intors si celalalt obraz.A luat atitudine,atat cat a dus-o pe ea mintea.
De ce au fost implicati copiii?

De ce,noi,in casa noastra,sa nu putem sa ne punem ce perdele vrem,cand vrem,din cauza ca nu-i plac vecinului.?De ce daca are socoteli cu mine sa-mi ameninte copilul?

Imi aduc aminte de o postare a lui Formahaulti cu rochita rosie si cea verde.



Mergi la inceput