Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 #8#

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Macarie, noi nu avem nici un dintisor... dar dureri sunt, multe. Roade tot ce prinde insa manutele sunt baza in general.
ieri i-am dat un morcov rece de la frigider. Adica crud. sa-l bage la masele...era o dulce.
Mena...fata mea si-a tinut capul...pe la 4 luni. Si atunci mai banganea. Ca un pui. Baiatul si-a tinut capul de la o luna jumate daca ii comparam o luam razna.
Pana sa am fata nu credeam ca exista bb asa de cuminti...uneori ne povesteau alte mamici in parc. Mereu ii spuneam sotului ca mint si ele ca sa faca pe grozavele E atat de cuminte de zici ca nu am copil in casa...daca nu ar fi baiatul sa-mi aduca aminte
Eu sunt tare obosita. Atatea treziri peste noapte...ba cu fata, ba cu baiatul... iar sunt la un pas de o depresie. Din pacate sau din fericire de data asta trebuie sa o tin pe picioare chiar daca ii recunosc semnele...ca nu am incotro.
Vorbeste baiatul meu incontinuu...stiti cum e sa nu taca cineva nici o secunda
Cam haotic mesajul...cam asa e si in capul meu
O zi buna si bb sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Mena eu zic ca Gabriel se descurca fantastic,sincer.Nu mai compara ca daca era sa compar o luam pe carari.Eu ma oftic doar cand aud de copii cuminti ca sunt cam obosita,dar in spirit de gluma.
Fiecare copil e unic.Hai sa-ti zic o poveste:eu si vecinul meu de la bloc de aceeasi varsta,el crescut aici,eu la tara.Mergem la scoala,clasa 1 el ia premiul 1,eu 2.Gradinita de la tara nu e asa "cool" ca cea de la oras.Vine clasa a2a si iau premiul 1 ca in fiecare an,incet,incet el se pierde ca in final sa nu mai termine clasa a12a,nici acum nu are job.Asa ca eu zic ca treburile astea de la inceput nu sunt asa importante.
Bubu puseu de crestere zici,la noi sigur nu e asta.Ma rog sa nu fie dintii,ca la voi cu stomacelul sensibil sa ii mai dai si toate porcariile de dinti:geluri,nurofen,picaturi homeopate mai bine te lipsesti.
Popi si mie mi-a fost frica de deteriorarea relatiei de cuplu,de aceea nu sunt adepta co-sleepingului.So far,so good.Sper sa nu se intample ceva pe mai departe.
Si sa nu te mai simti denaturata,noi chiar facem misto acasa ca piticu vomita doar cand suge de la mine,lp il inghite fara probleme si nu-l vomita decat daca nu prea ii e foame.Asa ca nu imi da senzatia ca laptele meu e nemaipomenit,dar am zis ca atatia specialisti care recomanda alaptatul nu sunt nebuni.

Sa va spun cum am dormit azi noapte:s-a lasat cu greu adormit la 1,la 4 s-a trezit si a supt si a mai dormit pana la 6:22.De atunci a stat mufat o ora jumate,da ati citit bine.Ma suzeta din cauza dintilor,ma rupe mijlocul ,sa faca bine sa-mi plateasca sedintele de masaj la batranete asta micu' ca din pricina alaptatului intr-o parte am durerile astea.Am zis si eu sa-l pasez mamei la ora 8 sa mai dorm,da de unde,a venit de 7ori la mine sa ma intrebe:nu-i dai cu gel la dinti,dar nu ii fac lapte,etc...
Am incercat in trecut sa nu ii dau papa cand se scoala dar a urlat asa tare de a trezit toata casa si tasu' se ducea la munca a2a ziIl las sa ii iasa dintii si dau militaria jos din pod

M-am lungit,acum el doarme,v-am zis ca ziua aplic programul de 90min si functioneaza.Pt noapte nu am remedii,nu inca

Pupam mamicile si minunile


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Buna dimineataaa. Am avut o noapte luuunga cat o zi de post.
Bubu si noi suntem exact ca Nicholas, si eu banuiesc ori puseu de crestere (am observat ca unele hainute nu-i mai sunt bune brusc), ori o bazaie dintisorii in gingii, ca roade tot ce apuca si balesteee...Acum cu dintisorii: inainte sa-i iasa se inflameaza gingia si daca te uiti pe ea vezi cu dintele se apropie de margine pt a iesi. Iar cand strapunge gingia se simte ca un mic firiz.
Mena nu pot sa spun nimic nou: fiecare copil are ritmul lui, iar Gabi are putin mai mult de recuperat fiind prematur. Ai incredere in el, nu mai incerca sa-l compari cu alti bebei sau cu graficele de crestere si bucura-te ca ai o adevarata minune de baietel pentru care tu esti centrul universului. Bucura-te de fiecare clipa, pentru ca atat de repede creste...si eu la Andreea aveam probleme cu refluxul si ma stresam, pana cand am hotarat ca mai important este sa ma bucur de ea, decat sa stau vesnic stresata.

S-a trezit piticot, trebuie sa fac si curatenie, tort (luni e ziua mamicii mele iubite, dar o sarbatorim maine) si acusi imi ajung si socrii.



Tocmai a iesit soareleee Dar tot frig e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Multumesc dragelor de sprijin si cuvinte frumoase... am plans toata noaptea si la trezire am facut din nou exercitii cu el... e a 4 a oara si deja se vad rezultate, semn ca el nu poate nu ca e puturos... asta e... cred ca am picat asa de rau in butoi (nici acum nu am iesit) pt ca ieri kinetoterapeutul-pot sa ii zic Alex ca e mai scurt???- mi-a zis ca e in urma cu achizitiile iar seara sotul mi-a zis ca nu i se pare ca gangureste cine stie ce...

ma simt vlaguita


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Pe scurt ca trebuie sa plec. Va citesc dar nu prea mai apuc sa scriu.

Mena, special pentru tine. La tot ce tot au zis fete nu mai am ce sa adaug. Au spus ele totul. Dar pentru mangaiera ta.
Corina mai mica cu 5 zile decat Gabi al tau, nu se da in vant sa gangureasca, nu se intoarce si nici nu apuca jucariile.
Deci Ai rabdare. Gabi are de recuperat prematuritatea. Acum la inceput e mai greu, dar cand va fi timpul potrivit nu ilvei mai putea opri.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipraty spune:

Mena, mamico, nu uita ca aici sunt bebei de noiembrie decembrie in timp ce noi aveam termenul abia in ianuarie, chiar daca Gabriel al tau a fost un pic mai grabit.
Eu stiu ce zic, ca tot citind de mamicile noastre dragi de la odisee care nasteau si nasteau , eu am asteptat sa nasc de pe 12 decembrie, in fiecare zi credeam ca azi e ziua si abia pe 3 ianuarie am nascut.

Atat pediatrul cat si medicul de familie ne-au spus ca avem un bebe f bine dezvoltat si el inca nu isi tine capul f bine, pe burtica cu greu isi intoarce capul dintr-o parte in alta si daca ii pun mainile pe langa corp nu si le aduce in fata, ceea ce e super ca il pun sa doarma pe burta si nu se mai trezeste asa usor din cauza mainilor.
Eu zic sa stai linistita si sa ai incredere in Gabriel ca se descurca f. bine.

Fetelor eu citesc de AP (attachement parenting), imi place conceptul si imi pare rau ca nu l-am descoperit mai repede, chiar daca imi dau seama ca facem multe din lucrurile promovate de AP.

Imi place sa citesc diverse pornind de la blogul acesta: alexcreste.blogspot.ro nu neaparat cum scrie autoarea ci mai mult ca are o groaza de carti si linkuri recomandate.
De aici am inceput sa imi dau seama ca unele lucruri pe care incercam sa le evit ca sa "nu se invete prost" sunt defapt bune pentru bebelus, gen dormitul langa mama, alaptatul fara ore fixe, plansul copilului e benefic dar numai daca esti langa el si il tii in brate, purtatul in brate si in esarfa cat mai mult ... mie imi place, aruncati si voi un ochi.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyaoliang spune:

Mena, iesi repede din butoi, n-ai ce cauta acolo! Ai un baietel superb, perfect, care te molipseste cu veselia lui...E minunata poza de la avatar! Fiecare copil are ritmul lui, asta e clar. Cu atat mai mult cu cat lui Gabriel i-a lipsit ceva tummy time, eu zic sa-l lasi in ritmul lui...si uite ca repet si eu ce-au zis fetele. Sa nu fii mirata daca le va face pe toate dintr-o data, la noi asa a fost...de pe-o zi pe alta au aparut toate...zici ca nu era acelasi copil.
IPopica, ai dreptate, trebuie sa ai incredere in pediatra, daca ea te-a sfatuit sa incepi diversificarea, atunci stie ea mai bine...Cred ca toate ar trebui sa avem totusi mai multa incredere in doctori...Zic eu...dar uite ca m-am tot zvarcolit si m-am intrebat cum e mai bine pt Victor, si cu tratamentul, si cu vaccinul...si am ales sa merg pe mana pediatrei, ca doar asta e meseria ei, si a facut scoala pt. asta. Sigur, sunt si exceptii, si dr incompetenti, dar hai sa incercam macar sa nu le mai punem atat sfaturile si concluziile la indoiala. Eu daca nu am incredere in pediatra lui Victor o sa innebunesc aici, pt. ca prea multe optiuni nu am, asa ca am decis ca de acum incolo sa merg pe mana ei, pana acum a fost ok. Ea l-a vazut din momentul in care s-a nascut, a fost cu noi in sala, l-a examinat prima (nu stiu, astia n-or avea neonatologi, sau ea e neonatolog, habar n-am) si stie ce e mai bine pt. el. Are si ea la randul ei 2 copilasi mici
Drept pt. care i-am facut azi vaccinul de 4 luni- n-a zis nici mac!!! Nimic, niciun scancet! Febra n-a facut pana acum, totul e ok.
Oricum, din cate am vazut asiaticii astia sunt muuult mai relaxati, nu se streseaza atat, sunt zen...Am mai avut eu de-a face si cu chinezi, si asa erau si ei : "nu ai nimic, boala e in capul tau, esti perfect sanatoasa, etc."
Una peste alta, Ioana, sa ne tii la curent cu decursul diversificarii la Mara.

Victor a luat in greutate bine sapt asta, iar per total, luna asta, 450 de grame. Are 6.7 kg la 4 luni, dr a zis ca e normal, chiar daca nu si-a dublat greutatea de la nastere (ar fi trebuit sa aibe 7.4 kg daca e sa ma iau dupa carti!!!)
Va invit la o felie de tort si un ceiuc...avem 4 luni azi! Si un an de cand ocupa primul loc in sufletul si gandurile noastre...pe 23.03.2012 am facut primul test, si a fost POZITIV!!! A trecut un an deja...ce an!

we placut!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyaoliang spune:

Am uitat...referitor la dezinfectanti safe, puteti incerca si cu bicarbonat de sodiu, eu il folosesc cu succes la multe prin casa. E safe pt. bb, eu ii pun chiar si in apa de baie o lingura de bicarbonat, iar cadita tot cu bicarbonat i-o spal, inainte de fiecare baie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyaoliang spune:

HAi ca iar am uitat ceva...
Bubule...ai un soricel dulce foc! lui Nicholas cel cuminte! Sa treaca repede puseul de crestere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Popico, ia vino incoa sa te pup si nu te mai zbarli matalutza, ca nimeni nu a zis nimicutza rau si stii ca aproape toate suntem in aceeasi oala si asa cum ai zis, intrebam, comentam, -tot timpul-cum invatam altfel?
Si daca te superi,eu tot te iubesc, ca mi-esti draga de parca te-as cunoaste dintotdeauna, asa ca te mai pup o data si repet, cu toate ca am citit clar ca e schema Marei, eu tot zic ca pentru proteine mai poate astepta

Dana, la noi sigur e puseu de crestere, am scotocit la dinti si e liniste pe acolo.Ma rog sa NU fie dintii de nu mai pot,fiindca Nicolas al meu, dupa sutele de ore de chin cu colicii lui, si-gur are nevoie de o pauza de odihna..macar un pic! oricum, azi noapte s-a trezit la 2 ore juma nu la o ora si..un Pupic mare pentru Sebi!

Ipraty, la fel si eu citeam aseara pe site-ul de care am spus despre atasamentul securizant, foarte forte bine scris, minunat, multe mamici ar trebui sa il citeasca, ca sa nu mai sara cu baubau, baba cloanta,"nu stii, esti prea mic", pusul la colt si altele,pentru ca cei mici au alt fel de a le interpreta pe toate, insa asta nu inseamna ca nu inteleg ce le spui, ca sunt prea mici.Mi-a placut la nebunie, ce sa mai si am avut multe de invatat, l-am pus si pe iubi sa il citeasca.

Pya,pupam si iar pupam un scump mic care a crescut mare si ii dorim multe lunite cu sanatate, soare, zanbet si voie buna!

Mena,trimite plansul la plimbare, ca nu ajuta-ci chiar face rau!pupam puiul si mama ingrijorata fara sa fie cazul

Gina2, e clar.cresc!

va pupacim pe toate!iu-huuu, e sambata!

Mergi la inceput