Energie verde. Cata?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

eu nu as plange situatia agricultorilor ramasi fara "obiectul" muncii din cauza eolienelor...
nici inainte nu se omorau cu agricultura(nu toti),multi nu vor sa se asocieze,respectiv sa-si uneasca terenurile pentru a minimiza pierderile si a face agricultura performanta,din lipsa institutiilor aferente,a utilajelor,a (buna)vointei-(terenul meu e mai fertil,sigur a dat mai mult grau la hectar)si,hai sa vedem si partea plina a paharului,terenurile in cauza vor avea timp suficient pentru a se "odihni"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Sub eoliene se poate planta. Se planteaza. Sub o "ferma" de eoliene din Dobrogea asta vara era plantata floarea soarelui (ma rog, era cam uscata din cauza secetei dar ar fi fost uscata si fara eolienele de langa).

Drumurile de acces la eoliene se fac pe drumurile de exploatare existente. Intre sole exista si acum drumuri de acces. Fara drum de acces n-ai cum sa intri cu tractorul sau cu combina in sola. Cu cat terenurile sunt mai fragmentate (sunt lucrate separat), cu atat mai multe drumuri de acces exista. Si asta n-are legatura cu eolienele.

Energia verde in Ro e preponderent din energie eoliana, mai putin din energie solara sau biomasa (88 MW putere instalata in parcuri voltaice si 1700 MW putere instalata in parcuri eoliene). Iar energia data de hidrocentrale acopera in anii buni cca 30% (in medie e cam 20%) din totalul productiei. Conform directivelor europene pana in 2020 trebuie sa ajungem la 38% din totalul energiei asigurata din energii regenerabile.

Din ce am citit se preconizeaza totusi o reducere a numarului de certificate verzi oferite pentru energia verde. Cateva informatii www.zf.ro/companii/prima-zi-a-zf-power-summit-13-schema-de-sprijin-pentru-energia-verde-se-reduce-la-jumatate-10618407" target="_blank">aici sau www.zf.ro/companii/mesaj-clar-de-la-guvern-nu-putem-distruge-industria-doar-de-dragul-energiei-verzi-investitorii-in-regenerabile-sa-inteleaga-nu-vor-castiga-foarte-mult-ci-mult-10618430" target="_blank">aici.

Pe de alta parte, in primele 9 luni din anul trecut www.zf.ro/companii/peste-80-din-investitiile-straine-din-2012-au-venit-din-energia-verde-dar-bate-vant-puternic-de-schimbare-10653242" target="_blank">peste 80% din investitiile straine au fost orientate catre sectorul energiei verzi. Modificarea schemei de ajutor va reduce cu siguranta investitiile.

Plusuri si minusuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

O analiza macro foarte interesanta publicata ieri, cu privire la pretul energiei si la migrarea catre energia verde scrisa de Valentin Lazea, economistul sef al BNR.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula


in fine... ar fi multe de spus. interesele sunt la nivel foarte inalt.



Libelula,care ar fi interesele alea?

Dana

Mergi la inceput