Slow-a trai viata pe viteza intai

Slow-a trai viata pe viteza intai | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

Va rog sa nu mutati subiectul ca zau ca asta e o arta , numa' daca e musai si musai.
Iaca inca o provocare, pornita de la lecturarea unei carti "In Praise of Slow" al canadianului Carl Honoré sau cum sa punem frana si sa ne traim viata la viteza intai. Pe mine insasi lecturarea m-a facut sa incetinesc oleaca si sa ma gandesc serios unde naiba ma grabesc cand ma grabesc. Vorbesc aicea de graba pe toate planurile, sa infulec, sa fac treburie casnice, sa ma duc la serviciu, sa vin de la serviciu, pana si sa dorm sau sa citesc. Daca storc toata placerea din calatorie, cum sa ma bucur cand ajung la destinatie?
Va provoc asadar sa spuneti si voi daca aveti astfel de framantari, ce faceti ca sa incetiniti ritmul si in general sa va bucurati ma mult de tot ceea ce faceti.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Eu duc o viata extrem de monotona, asa ca nu mi-ar strica sa fie mai alerta. Macar sa o simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Scarmanus, ai cumva cartea in format pdf?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Scarmanus, ai cumva cartea in format pdf?


Nu, dar o poti gasi aici foarte ieftin:
http://www.play.com/Books/Books/4-/648067/In-Praise-of-Slow/Product.html?searchstring=in+praise+of+slow&searchsource=0&searchtype=allproducts&urlrefer=search

Livrarea e gratuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galisia spune:


Foarte frumos subiect!

Cam tot in ideea asta eu am citit - "Cealalta fata a timpului"/dr.Stephan Rechtshaffen.
Autorul ne propune o perspectiva diferita dar convingatoare asupra timpului si mai ales a "timpului personal".Printre altele ,aflam ca timpul ...se creaza si ca ,atentie,pentru a avea mai mult timp trebuie nu sa ne grabim ci ...sa incetinim ritmul.Si sa eliminam din activitati( da,se poate!)
Atunci cand descoperim sensul solitudinii,al momentelor pentru contemplatie si meditatie,in care mintea se linisteste si se "aseaza" intr-o stare de stabilitate - timpul se dilata si ,din interior in afara ,obtinem controlul asupra evenimentelor.

In ceea ce ma priveste incerc sa-mi ordonez cat mai bine ziua,tipul de activitati,prioritatile.Daca am zile mai incarcate cu sarcini profesionale,aloc apoi o "zi de relaxare",in care ma rup de job,sau acesta trece pe planul doi,trei.Sunt zile pe care le aloc unor hoinareli linistite in oras,prin locurile care imi plac si sunt zile de interior,cand ma dedic treburilor casnice,sau odihnei pasive.
Important este sa simti de ce ai nevoie si sa "faci ventilatie",sa elimini tensiunile,sa te simti bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliwia spune:

Este foarte important sa invatam sa incetinim ritmul. Nu ne ajuta cu nimic sa ne risipim energiile in toate partile, mai devreme sau mai tarziu stilul de viata prea alert sau prea haotic se va intoarce impotriva noastra.

Pentru cei care vor sa incerce sa-si linisteasca mintea si sa se desprinda de iuresul asta ametitor care a devenit lumea, recomand o alta lectura din care se pot trage multe invataminte: "The Power of Now" de Eckhart Tolle. E super pentru incepatori.

adi2003, si o viata alerta poate fi monotona - e chiar o varianta mai rea, pentru ca nu te alegi decat cu extenuarea fizica si psihica. Din experienta o spun, de cand am incetinit ritmul, alta e dispozitia zilnica.

N-am citit "In Praise of Slow", multumesc de sugestie scarmanus. Am trecut-o pe lista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Mda...extremele nu-s bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Am sa caut si eu cartile.
Stii filmuletul de mai jos? Este mai vechi, poate s-au schimbat pe ici pe colo treburile de atunci:

http://www.youtube.com/watch?v=A3oIiH7BLmg

Pe mine numai copiii ("Hai, tine-ma un pic in brate si apoi fa-mi si un masaj ca nu te uit nici eu" plus lectura zilnica de seara) si natura ma slowaie down. Mai o inundatie cum numai o data la 50 de ani prinzi (timp de cascat gura la singurul pod de acces acoperit de valtori), scolile inchise pe motiv de zapada (si de iesit afara cu sania, copt mere pe "soba" si framantat paine in casa), freezing rain care ne taie curentul (prilej de facut animale din umbre pe pereti, experimentat cu lumanari, lanterne si oglinzi) sau pur si simplu explorarea ei (fluturii de noapte adunati pe terasa vara, oposumul si raconul ce dau iama pe seara in compost, veveritele zburatoare cu cuib in acoperis, groundhogul perseverent ce-si sapa tunel de 3 ani incoace pe sub gardul din gradina) s.a.m.d. Locul preferat in care uit de timp este la rau privind copiii cum se dau in leagan, fac baie sau se catara in copaci.

Imi lipseste mult bunica. Ea ma facea sa stau pe pat langa ea mai mereu cand ma intorceam de la scoala si sa-i povestesc ce era nou. De fiecare data imi tinea mainile intr-ale ei. Ale mele invariabil reci, ale ei binefacator de calde si moi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliwia spune:

ML, dar in ce colt de rai traiesti acolo? As da bucuroasa curentul meu care nu se intrerupe pe veveritele si racoon-ii tai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:


Ce-mi plac pozele de la semnatura @ML>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Suntem in Carolina (a de nord :), la munte), Olivia.
Si mie imi plac ale tale Adi (parca tu aveai un papagal?? :))

Mergi la inceput