Cum alegem rolele?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Sfat din perspectiva unei 'datatoare cu rolele' adulta: luati-le pe dimensiunea ei de acum, nu cu jumagtate/ un numar mai mare, ca sa le aiba si la anu'. Pot face niste batai/ rani de toat frumusetea!

Si pe mine ma freaca gheata de la role pe partea din fata a gleznei. Soluta mea a fost mereu o soseta de bumbac lunga cat sa apere pielea in zona aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Multumesc, Ioana, pentru sfat! Dar cum imi dau seama care e masura potrivita pentru ea? Ca sigur nu e ca la pantofiori, sa apas pe varf, sa-i simt degetul mare.



www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Raza de soare , eu am pentru fete modelul 2 expus de tine. Sunt foarte multumita, ele se simt foarte bine . Le avem de un an si sunt in stare foarte buna.
Rolele au masura reglabila, si in functie de picior poti sa-i alegi un numar mai mare sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Raza, nu stiu cat te ajuta dar iti scriu si eu criteriile dupa care m-am orientat eu, ca nespecialist in role.

- gheata sa fie reglabila - exista si role "reglabile" (varianta play 3 la Oxelo) care de fapt sunt cu gheata turnata din plastic la marimea cea mai mare, 34 in cazul nostru, iar reglabila este doar soseta din interior. Alea au "cazut" din start pt ca fi-mea poarta inca 31 la picior si 3 numere in plus o faceau sa fie instabila pe ele inca de cand le-am cumparat. Deci gheata tre sa fie reglabila cu adevarat in lungime...

- am dorit sa fie cu roti moi, alunecoase si silentioase pentru ca am trecut prin parc pe langa copii cu role mai slabute calitativ si pe langa faptul ca zgomoteau si scrasneau, se vedea ca acei copii depun prea mult efort pt a merge cu ele, ceea ce nu aduce niciun beneficiu in invatarea mersului pe role.

- am pornit cu ideea (cam fixa) ca as prefera sa fie cu siret, dar dupa experienta de-o iarna a patinelor de gheata am ajuns la concluzia ca 2 arici si inchizatoarea micrometrica de sus sunt ideale.

- m-a socat initial ca inchizatoarea micrometrica la Play 5 se desface complet (la cele de gheata, RCO, nu e asa) dar am descoperit ca asta e un avantaj, se incalta mai usor si nu mai trebuie sa ajustezi de fiecare data inchizatoarea.

Nu ma pricep la ABEC-uri, m-am ghidat dupa instructiunile de pe site (nivel de cunostinte - incepatori in cazul nostru si nr de kilograme - maxim 40).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Multumesc, fetelor!

boticelina, dana d a explicat mai devreme ce sunt ABEC-urile. Da' iar vin cu o intrebare...Ce e inchizatoarea micrometrica?

Zilele trecute, pe langa pitica de 4 anisori, pe care va spuneam ca am admirat-o, am vazut si o fetita mai mare, care mergea pe role ciudat rau de tot; mergea cu rotile cumva pe marginea lor, avand gleznele, efectiv, indoite in X, spre interior (sper ca m-am facut inteleasa). Iar asta tot timpul, nu doar la viraje! Nu mi s-a parut ca rolele ar fi fost deschise sau mai mari...atunci, de ce mersul acela extrem de chinuit? Am vazut-o apoi si fara role, nu avea absolut nici o problema la picioare.



www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Noi avem role tot din Decathlon, si fetele se descurca f bine. Le-am luat si protectii, pe care chiar le utilizam si si-au scos banii, cum s-ar zice. genuncherele si palmierele sunt f zgariate... si n-au fost cazaturi grave, dar na, pe palme si in genunchi... asa le-am scutit de mult julituri (care usturaaaaaa). Cotierele nu-s chiar asa uzate... Le-am luat si casti, ca Doamne fereste... Oricum le aveau de la biciclete.

Ambele au avut de pe la 4 ani role. Ba chiar cea mica, cand inca nu-i cumparasem, ii lua lu' sora-sa mare rolele, cand si le dadea jos, si de descurca f onorabil (pe la 3 ani si ceva).
Eu personal la inceput de tot, le-am lasat pe role pe suprafete mochetate, prin parcuri (normal, nu in zone prea aglomerate) ca se invete cu miscarile, cum sa cada, astfel incat sa nu trebuuiasca sa le tin de mana (ca e aiurea rau), si asa nu aveam nici eu emotii ca pica... Pe urma cand le-am vazut sigure pe ele (deci cam de anul trecut, la 5 ani cea mare, 4 ani si ceva cea mica) le-am echipat, si le-am lasat si pe astfalt, pe alei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Multumesc, Ioana, pentru sfat! Dar cum imi dau seama care e masura potrivita pentru ea? Ca sigur nu e ca la pantofiori, sa apas pe varf, sa-i simt degetul mare.


Aici m-ai prins! poate stiu sa te ajute parintii de copii mai mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fi`mea care poarta 34 la pantofi, rolele le-a reglat pe 35.


Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Olivia Ionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aneline spune:

Raza, iti spune copilul daca se simte ok in ele. In cazul rolelor reglabile, daca ii vine cea mai mica masura trebuie sa vezi cat de mult se strange "soseta" aia din interior. La unele modele am avut surpriza sa il jeneze pe copil. De asemenea, vezi si latimea piciorului si cat de bine sta gheata in picior. Cel mai bine, mergi cu copilul sa le probeze si i le iei pe cele in care se simte bine.
Noi de ex i-am luat la inceput (avea 3 ani) rolele astea http://www.rco.ro/shop/patine-cu-rotile-c6/set-role-copii-ss-3102-xs-p262.html, dar nu s-a impacat deloc cu ele (din cauza "sosetei" care se strangea si i-a facut rani, plus ca merg foarte greu si trebuia sa impinga destul de mult).

Mergi la inceput