Copii amenintati ca vor dormi pe jos in spital

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui lai

Ca sa leg totusi interventia asta de subiect - in conditiile actuale in care medicii pleaca pe capete din Romania, sau cel putin migreaza spre alte profesii, e doar o chestiune de timp pana cand accesul in timp util la un specialist sa devina o problema majora si acolo.

Lai de motan mic de 2011 si cu si


Posibil sa nu, generatii de medici aici tot ies, deci pepiniera exista. Aici clinicile particulare au inceput sa infloreasca - nu trebuie sa mai astepti la stat daca te arde, platesti o consultatie la specialist in sistemul privat (acum o consultatie e apx 30 eur, daca salariile medicilor ar creste, ar putea costa ceva mai mult)

Chiar ma surprinde ce povestesti, daca era vorba de o interventie complicata chirurgicala ce necesita competente deosebite, poate ca mai era de inteles. Dar asa, o consultatie la specialist?? Cum sa astepti 2 luni pentru asa ceva? Ar trebui sa ai alternativa, chiar daca te costa mai mult dar sa poti oricand sa-ti faci programare la un specialist la o clinica privata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
....
Citat:
citat din mesajul lui OanaRusu
Insa - eu o tin pe a mea: sa fii empatic si respectuos cu pacientii nu tine de salar, tine strict de educatie.

Aici sunt de acord ..dar te contrazic . Este foarte greu sa fii respectuos si empatic cand nivelul de trai este minimal, cand raspunderea ta ca medic este extrem de apasatoare, cand nu esti respectat social desi faci bine atator oameni, cand vine unul ca Becali si iti vorbeste manelistic trantindu-ti caramida de bani pe masa ... e foarte greu. Rezisti la inceput, cand esti tanar, iesi din facultate, ai impresia ca salvezi lumea ... dar apoi, iti faci familie, copii, doresti sa le oferi tot mai multe si te mananca porcii ... Unii ajung sa le fie scarba de ce au ajuns si pleaca acolo unde traiesc decent, atentie, nu am spus ca se imbogatesc, dar macar nu ii mai preseaza ziua de maine ..si mai ales pleaca acolo unde sunt respectati social.

Medicina se face din pasiune si poate nu va place,, dar eu cred ca este o profesie elitista - se invata mult, mult mai mult ca in orice alta profesie, se studiaza mereu in timpul profesarii, responsabilitatea este enorma, se lucreaza cu oameni de tot felul, se cere mult mai mult profesionalism decat in orice alta meserie. Eu daca gresesc o analiza financiara, o corectez luna viitoare, dorm super linistita ... un doctor daca greseste un diagnostic poate suporta consecinte mult mai grave profesionale si emotionale.

Ca sistem si ca societate nu-ti bati joc de cei care poarta responsabilitatea nu numai sa iti prelungeeasca viata, dar sa iti ofere o calitate cat mai buna a ei.

Si eu again te contrazic

Medicul nostru homeopat e o doamna deosebita - NU face avere, face medicina, asta ar fi de inceput de lista, pot sa mai adaug destule exemple (Chirurgul care l-a operat pe sotul meu, internistul care l-a vazut de cateva ori - "ai ce face cu banii dom'le, lasa") - am vazut destule cazuri cat sa stiu ca medicina asa trebuie facuta, cu sufletul.
Elitismul scoate sufletul deoparte?
Inlocuieste ETICA?
Asta nu pot intelege....
Iar daca o parte din contributia mea se duce la oameni mai necajiti - nu-s eu suparata si nici nu ma doare capul.... ma doare de sediul de la CAS - cu lifturi de sticla, salariile lor, gresia din baie etc (asta doar ca idee...) - acolo sunt banii mei care ar tb sa vina inapoi sub forma de servicii.

Revin la topic: Sibiul a fost capitala europeana.
Sunt sibianca pe jumatate = am petrecut acolo atatea vacante de nu le stiu numarul, nu e posibil sa nu ai un spital civilizat - nu modern.
Nu e posibil ca la Sibiu, unde oamenii sunt educati, sa fie atata bataie de joc pentru ca mama era saraca - nu e OK deloc.

Si asta nu are legatura cu salariul.

In US salarul unui profesor e ff mic, dar ma indoiesc ca isi permit sa abuzeze (verbal) pe elevi sau pe parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

buflea imi pare tare rau pentru perioada emotionala prin care treci

Meseria de profesor e pentru mine meseria de suflet.
Am fosti elevi de care sunt grozav de mandra - stiu cum sa ajung la mintea elevului, stiu cum sa explic acelasi lucru in n-shpe feluri (pentru fiecare).
Mi-e ATAT de dor de catedra!

Dar stiu ca in sistemul de aici nu pot supravietui - e corupt si venitul e ridicol.
Am plecat din sistem - si asa ca mine o multi de alti profesori.
Si asta nu e mai de neglijat decat plecarea medicilor buni.

Insa.... asta nu e o scuza sa nu te porti omeneste (Ca m-am saturat de empatic ).
Suntem oameni educati, cu credinta (fiecare cu a lui), majoritatea ne induiosam pe FB la poze cu pisicute, catelusi, bebelushi etc - nu poti sa te abrutizezi asa doar pt ca nu ai salar bun.

Ingrijitoarele de la caminul unde umbla copila mea primesc undeva la 500 ron pe luna.
500!!!! pentru numele lui Dumnezeu - cand am auzit am cazut pe banca.
Sa te scoli in fiecare dimineata la 5, sa ai grija de copilasi neastamparati 8-10 ore pe zi, si sa nu ai din ce sa mananci!

Si nu-s ELITISTE nu-s cu masterat - probabil au cel mult liceul.
Atat.

Daca e sa ne uitam cu atentie, chiar dc medicii castiga foarte putin - uitati-va in jur la marea majoritate a angajtilor din RO: salariile sunt mizerabile, iar un salar decent nu-ti asigura nimic - au siguranta financiara numai cei din patura de sus - aia sunt putini si foarte bogati.

80% dintre romani (parerea mea!!) abia au ce manca.
Si lucreaza una-intr-una.

Vine o doamna din cand in cand sa ma ajute pe acasa cu curatenia - lucreaza 12 ore pe zi (servici "de zi" de la 6-7 plus curatenie prin diverse locuri - baruri, particulari).
Nu castiga mare lucru fata de ce are nevoie, nu-si permite sa-si ingrijeasca dantura - asta e un semn pe care putem verifica foarte usor cat de "bine" o duce procentul asta de 80% de care spun.

In fine....
Ma doare sufletul pt Sibiul meu scump si drag si gata - zau ca ma opresc, nu-mi place deloc sa ma aprind asa.

----------------------------------------------

Buflea - din nou - imi pare rau pentru tot prin ce treci, pentru faptul ca ai lucrat un job ce-l urai 8 luni (prea mult!), si-ti doresc sa reusesti sa gasesti solutii potrivite la problemele tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioachim spune:

E greu si in SUA.

Am o singura slujba, cu beneficii dintre cele mai bune, asigurare medicala super, alte asigurari, etc, etc.

Dar pt asta muncesc in general, 12-14-16 ore pe zi + in weekend.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Buflea - din nou - imi pare rau pentru tot prin ce treci, pentru faptul ca ai lucrat un job ce-l urai 8 luni (prea mult!), si-ti doresc sa reusesti sa gasesti solutii potrivite la problemele tale


Pai a zis c-a rezovat, acu e boieroaica, nu vezi, ne scrie din sala de sedinte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice12 spune:

Lai, cred ca locuiesti intr-o zona foarte aglomerata in SUA. La mine ai acces la un specialist in maxim o saptamana, la urgente astepti doua ore maxim. Am asteptat o ora acum cativa ani si incepusem sa ma crizez, a trebuit sa ridic nivelul de durere de la 4 la 7 ca sa ma vada mai repede. Ca sa stiti si voi, serviciul de urgenta in general crede ca pacientul poate sa astepte daca nivelul de durere este sub 4-5.

In ceea ce priveste taxele intre USA si Canada( va spun dpdv al unui CPA care face in timpul liber taxe pt canadieni care locuiesc in USA), taxele in SUA sunt mai mici pentru ca nu vorbim numai despre procentele standard la un anumit nivel de venit. In USA ai mult mai multe posibilitati de a deduce din venit inainte sa aplici % de taxe, printre cele mai importante deduceri este morgage-ul la casa. De asemenea ai posibilitatea sa contribui la un Flexible Health Account care inseamna ca cheltuielile medicale( anul asta up to $2,500) nu sunt incluse in venitul pentru taxe. In SUA este foarte important sa ai un job mediu care sa-ti ofere asigurare medicala si nu este prea greu sa-l obtii nici macar ca imigrant, daca ai un pic de scoala, sincer acum.

In ceea ce priveste Romania, este saraca si corupta. Nu poti sa ceri servicii de calitate intr-un sistem care nu are bani nici de pansamente. Presupun ca niste oameni dedicati ar gasi o solutie decenta, nu sunt convinsa ca o solutie bazata pe costul real ar fi pe placul pacientilor. La cata saracie este in Romania, unii ar alege sa dea spaga in loc sa plateasca costul real. La spaga mai poti sa negociezi cel putin. Este destul de trist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Letitia-pai in final majoritatea ormanilor care pleaca cand sunt tineri, pina in 30 de ani reusesc-ca suntem bataiosi si destepti si ne adaptam(cred ca si la tine a fost cam la fel, din cate cunosc eu sistemul din UK de la cumnatii mei-avantaj ca esti aproape de casa si poti striga dupa ajutoare dc vor sa vina). Daca am rezolvat sa nu crezi ca nu avem alte probleme,dar asta e viata,peste tot apare cate ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice12 spune:

Majoritatea care au vrut sa faca ceva peste medie in USA au muncit, asa cum a facut Buflea. O felicit pentru tot efortul ei!
Si totusi nu cred ca este specific numai pentru USA, se intampla in orice tara din lume. Din observatiile mele, diferenta e ca in SUA succesul este pe masura muncii tale. Vrei sa ai job peste medie, muncesti. Daca esti imigrant, muncesti si mai mult ca sa-i prinzi din urma pe cei de aici. Am trecut si eu peste o perioada cu job super stresant de 9-10 ore pe zi + 2 ore pe drum intre casa si lucru, apoi mers acasa la copil( ca sotul nu avea timp pentru ca lucra si mai multe ore pe zi) si cand toate se linisteau te apucai de invatat pana noaptea tarziu ca sa intrii in asociatii profesionale. La 6 te trezeai si o luai de la capat. Ma uit in urma la perioada respectiva si parca nu a fost atat de greu totusi, a meritat tot efortul. Nimeni nu reuseste in viata, mai ales ca imigrant, fara multa munca si sacrificii.

Scuze pentru mesajul meu off topic dar este din cauza lui Buflea. : ) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Denisa, eu am scris in gluma ce am scris, nu in bataie de joc. Buflea e persoana mea favorita de pe forum , o citesc cu nesat tot timpul.
Din fericire eu nu a trebuit sa muncesc 14 ore pe zi, dar am avut si eu joburi pe care le-am urit. A trebuit sa o iau iarasi de la stadiul de junior, scoala luata de la capat, ca cea din Romania nu valora prea mult si tot asa. De ajutat nu m-a ajutat nimeni din romania, chit ca-i mai aproape. Regret ca nu am plecat cu 10 ani mai devreme, asta-i singurul meu regret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Letitia-am inteles gluma, no worries, am zis si eu cum ne descurcam noi pe aici,iar cu plecatul mai devreme, da sunt de acord...
Weekend fain!

Mergi la inceput