Copii amenintati ca vor dormi pe jos in spital

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Am vazut o factura cu o singura pozitie: MEDICAL SERVICIES :( total billed 25,304. apoi au mai venit cateva mai mici // doar ca m a cusut a fost $600 cica a numit o surgery haha ha



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta
aici te contrazic eu : empatia nu are nici o legatura cu sistemul, cu banii , cu vremea. esti empatic sau nu, unii incearca sa ii invete pe altii dar adevarul este ca empatia vine din nastere. restul este "facatura". de aceea nu o sa vedeti oameni inteligenti si empatici in acelasi timp in politica , de exemplu. ( obama este exceptia , din punctul meu de vedere, bineinteles)


Degeaba esti Alina empatic, daca nu poti face nimic.

Voi vorbit aici de ETICA, RESPECT, EMPATIE ... pai astia sunt termeni care definesc un om multumit si echilibrat pe interior, implinit profesional, respectat de societate. Daca omul ala e putred de dezamagire, daca chirurgul vine sa opereze o tumoare gandindu-se cu ce plateste chiria maine,daca accepta spaga si se dispretuieste pentru asta, daca ii trebuie vata si bisturie si trebuie sa si le cumpere din banii proprii (care bani, ce sa plateasca mai repede chiria sau bisturiul ?) ... daca omul ala e nefericit, cum vreti voi sa emane si sa imparta fericire ? Pe deviza asta penibila ca "asta e meseria pe care mi-am ales-o" ?

Iar Oana ? Ce solutie e asta la tine ? Nu-ti convine abandoneaza-ti meseria ? Pai asta se intampla ... Acestea este solutia medicilor romani in zilele noastre :

1. Sa se complaca in sistemul asta miserabil si sa fie inghititi de el

2. Sa abandoneze meseria si sa lucreze in firmele farmaceutice

3. Sa plece si sa profeseze in tari unde efortul lor este evaluat financiar si respectat social

Care sunt efectele celor 3 solutii, pentru pacientii romani ?

1. Sa fie tratati de doctori mediocrii, preocupati mai mult de supravietuire si probabil imbogatire, decat de meserie.

2. Nu mai exista doctori pentru pacienti.

3. Nu mai exista doctori pentru pacientii romanni.

Exact asta se intampla acum in Romania ... Cine insa pierde cel mai tare ? Tot voi, oamenii de rand ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

pai si pe mine m-au "billuit" cu vreo 7 mii de dolari , nastere normala pe mine si supraveghere copilul, dar nu am platit nimic. ( dar am vazut cat au taxat camera, doctorul, asistenta, adica detaliat . ca asigurarea mea a scazut nota la jumate si eu nu am platit nimic face parte din adevarul ca in america totul este posibil!)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

yeap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

buflea, te contrazic din nou: atunci cand esti empatic, poti face totul: chiar si o schimbare! si emptia nu are nici o legatura cu sistemul care te recunoaste, apreciaza , aplauda sau nu.

are legatura cu sinele tau care e fericit indiferent de lipsa celor de mai sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Mai buflea, cu multe suntem noi de acord, dar cu "acerbizarea" asta a luptei pt supravietuire nu sunt de acord.

nu mi se pare normal sa lucrezi 2 joburi ca sa ai acces la ingrijire normala. Stii de ce? pentru ca sistemul ala e umflat de profiturile colosale din farma, si stiu bine ce vorbesc. de ce mama naibii sa-mi mananc viata si bucuria alergand intre joburi constant doar ca am am 2000 de dolari sa platesc un nenorocit de implant dentar, de ex? Implanul ala NU COSTA 2000 de dolari. NU MERITA 2000 de dolari.

Un sistem ca asta canadian e cat de cat echitabil. vrei acces in sistem pt o problema minora? astepti. esti on the fast track la intalnirea cu creatorul si te incearca vreo boala terminala? ai acces rapid la toata tehnologia.

Si stii de ce si functioneaza? pentru ca asa cum spunea Maru, ochii sunt mari ca cepele peste tot si nimeni nu misca in linie. la urma urmelor, impozite platim toti. chiar daca nu beneficiem direct de ingrijirea medicala, o fac cei din familie care nu platesc - copii, de cate t-spe ori pe an merg copiii la doctor? ai mei si de 2-3 ori pe luna in sezonele reci de glorie. parintii care nu mai lucreaza?


Sistemele de sanatate universale functioneaza bine atunci cand cel care gestioneaza banii este CINSTIT. Pentru ca sunt bani multi si trebuie impartiti CORECT si cu CAP ... medicina nu inseamna numai salariile medicilor. Poate (?) asta este cel mai mic cost ... Inseamna aparatura medicala extrem de sofisticata si extrem de scumpa, inseamna specializarea personalului medical (extrem de lunga si iar extrem de scumpa), inseamna medicatie (iar scumpa) si inseamna CERCETARE. De aici costurile enorme ale actului medical.
Nu se poate sa ceri servicii medicale performante cu vracii si naturistele de alta data. Nu in zilele noastre, la bolile secolului nostru.

Daca administratorl acestor fonduri este corupt, atat de corupt cat este el in Romania, nu ii mai dai banii astia pe mana.

Bine eu acum aberez, pentru ca, pentru a nu-i mai da banii pe mana, trebuie sa vina unii cinstiti si dispusi la aceste masuri antipopuliste care sa schimbe legile si structura unei societati ... ori inca nu exista asemenea specimene in Romania.

Dar macar omul de rand daca ar avea o imagine de ansamblu a situatiei si daca, in ciuda dezavantajelor, ar intelege ce se intampla ...tot ar fi un pas inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

io stiu ce spui tu acolo, agree, nu vorbesc de salariile medicilor. dar iti spun ca toata lista aia extrem de scumpa insirata de tine e extrem de scumpa fiindca ea cara in spate profituri uriase.

cum suna o marja de profit de 60%?

de aceea militez pt aplicarea sistemului legislativ. ca mai degraba dau bani statului care ii administreaza corect decat unei industrii care mentine un cerc vicios. ca se poate au ba in romania... dumnezeu mai stie. nimeni nu se afirma la lider si populatia e placida in realitate.

pe forumuri ne aratam vitejiile :)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

buflea, te contrazic din nou: atunci cand esti empatic, poti face totul: chiar si o schimbare! si emptia nu are nici o legatura cu sistemul care te recunoaste, apreciaza , aplauda sau nu.

are legatura cu sinele tau care e fericit indiferent de lipsa celor de mai sus!

alina


Si eu nu ma las, nu ma las .

Eu am trait 1 saptamana cu un nod in stomac cand a murit Monica. Am citit subiectele alea si am empatizat cu toata lumea de mi s-au uscat lacrimile. Eram intr-o situatie favorabila financiar si am putut sa fac ceva, de aici de departe. Am trimis niste bani,m-am gandit apoi luni si inainte si dupa, la ea, la copiii ei ... am pornit Jurnalul ala, am si lucrat putin la el. Am avut resurse interioare si financiare sa fac ceva.

M-a afectat si cand a murit acum baietelul asta Alex ... mama lui era pe lista mea de la Secret Bunny. Am schimbat si cateva mesaje pe privat si am empatizat cu situatia la fel ca si in exemplul alterior.
Din pacate nu mai am aceeasi situatie favorabila nici financiara si nici emotionala. Acum sunt bulversata cu tatal meu, mintea mea sta la boala lui, citesc pe net, caut solutii, caut in mine sperante, incerc sa nu innebunesc ... pentru fata asta Diana nu am facut nimic, in afara de un mesaj pe forum. Mai rau chiar, m-am gandit mult mai putin la ea decat la Monica, pentru ca resursele mele interioare in a ma dedica acestei tragedii sunt mai limitate.

Sunt alte cazuri pe la Umanitare pe care nici nu le deschid ... pentru ca simt ca nu pot.

Si totusi ma consider un om empatic, sufer tare alaturi de orice, desi fac foarte putin, foarte, foarte putin.

Problemele personale consuma resurse, problemele financiare produc mari probleme personale ... ramane putin de oferit altora pe degeaba, cand pe interior esti dezamagit si nefericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

buflea, daca tot imi arunci mingea la fileu, trebuie sa ti-o dau inapoi. te contrazic din nou, nu inteleg de cata cercetare avem nevoie ca sa intelegem ca suntem ceea ce mancam , ceea ce bem, ceea ce gandim, ceea ce alegem sa ne inconjoare?

sida are nu stiu cati zeci de ani si nimeni nu poate sa o trateze , bolile de inima intrec mortalitatea cancerului care e un pic mai tanar si de care ne iradiem si chimicam si murim la greu, depresiile si sinuciderele sunt din ce in ce mai multe si de neinteles.

cata cercetare ne mai trebuie si cati bani trebuie sa mai bagam intr-un sistem medical care e creat in marea lui majoritate doar pentru banii unora si nesimtirea altora?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

io stiu ce spui tu acolo, agree, nu vorbesc de salariile medicilor. dar iti spun ca toata lista aia extrem de scumpa insirata de tine e extrem de scumpa fiindca ea cara in spate profituri uriase.

cum suna o marja de profit de 60%?

Sunt de acord cu tine ... e mult 60% ...acum ca vorbim ca intre finantiste ...60% probabil ca era marginea la medicamentele "de lux", nu ?

Profiturile pot fi si chiar cred ca in curand vor fi ... regularizate (asa se spune ?). Aici in USA, acum 2 ani parca, s-a pus limita la profiturile companiilor de asigurari medicale. Banii nefolositi care depasesc acel profit ai fost dati inapoi contribuabililor.

Cum nici un sistem din asta medical nu pare a fi perfect si in conditiile crizei economice mondiale, e foarte posibil ca aceasta regula sa se extinda si asupra companiilor farmaceutice.

Pe de alta parte, daca tot m-am varsat pe subiectul asta , dati-mi voie sa va aduc aminte despre subiectul meu cu celulele Hella ... in care eu spuneam ca, daca o companie farmaceutica face profit pe baza unui material genetic furnizat de un pacient, atunci acea persoana ar trebui sa primeasca royalties ... si pararea generala a celor care au participat la subiect a fost ca nu am dreptate.

Mergi la inceput