Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 #6#

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ipraty spune:

Onutz, cat ii dai completare seara?
Imi spui te rog daca doarme mai mult dupa completare?
Stiu ca e greu sa accepti sa ii dai completare dar poate in timp reusesti sa o scoti daca te odihnesti mai bine noaptea.

Stiu ca parca ai spus ca ai renuntat la pompa. De ce?
Eu am citit pe de o parte ca stimuleaza lactatia, pe de alta ca nu se compara cu suptul bebelusului si ca mai bine fara ... dar tot nu-s lamurita ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Ipraty, seara ii dau cat cere, aseara i-am dat 120 in seara asta il incerc cu 150. De dormit doarme la fel acum (prima trezire e dupa 3-5 ore, cel mai des 3-4), am avut 3 zile in care nu i-am dat seara decat san, dar stiu ca nu manca suficient, adormea de oboseala si se trezea dupa o ora urland de foame, sugea un pic, dupa care chiar nu mai era si el urla efectiv. Stiam ca urla de foame si mi se rupea sufletul. Si noaptea sugea mai des si eu eram zombie. Bine, asta conteaza mai putin. Sunt sigura ca de la mine nu sugea 150 ml, asa ca... mi-am calcat pe suflet.
N-am mai folosit pompa pt ca pe el il pun la san o data la o ora, o ora si jumatate, nu apuca 2 ore. Si trage, saracul, nu m-a dezamagit
Asa ca nu vad de ce-as mai avea nevoie de pompa. Poate daca i-as mai da completare, dar deocamdata nu ii dau decat seara. Si sper sa ramana asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Dana, tin o dieta foarte simpla in care imi numar caloriile zilnice. In mod normal as manca 1200 de calorii pe zi, dar pentru ca alaptez, am crescut numarul la 1600. Meniul zilnic mi-l fac cu alimente din lista asta: http://www.femeia.ro/sanatate/nutritie/100-de-alimente-fara-calorii-1778982
la care mai adaug niste iaurt 2%, piept de pui, carne de vita... zilnic beau si cate o cola zero ca sa nu fiu lesinata toata ziua (nu pot sa beau cafea) si multa apa.
Nu mi se pare foarte greu. Am 3 mese zilnice si multe gustari daca mi se face foame (morcovi, castraveti, fructe, etc.)

ipraty, pompa stimuleaza lactatia daca o folosesti pe langa cat suge bebe. Ii dai lui bebe sa suga si dupa aia mai bagi pompa 10-15 minute chiar daca la inceput nu iese nimic. Teoria zice ca dupa ceva vreme, o sa incepi sa scoti putin cate putin si cu pompa.

Mami de strumf Ema (14.12.12)
www.facebook.com/VandaDesigns" target="_blank">Creatiile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Hi girls

Angiuta cand am citit cum ai descris tu acolo scena in care alaptezi si seara Vladut vine si se baga si el langa voi cocolosit, mi-au dat lacrimile!...asa de tare imi doresc si eu o fetitia dupa 2,3 ani incat o sa visez la scena asta a ta muuult de acum incolo..mi se pare idilica!!!

Eu de azi ma inceput sa iau si eu caspulele alea de la Favisan: cu schinduff. Sper sa imi maresc nitel productia de laptic pt ca am impesia ca Ivan ar papa mai mult acum, mai ales ca de ceva vreme papa de la ambii sani nu numai de la unul ca pana acum si seara am impresia ca ar vrea si mai mult...sper sa imi reimprospatez productia de lapte cu capsulele astea!

Cellena, ce mi-ar placea sa tin si eu cura..dar mie m-e frica..eu de azi dupa ce ca iau capsule mananc si mai mult..de fapt ma chinui..dar naspa e ca am inceput sa mananca cate o ciocolata pe zi!sper sa ma opresc curand;))!ca nu stiu ce sa mananc sanatos..
dimineata nu am ce decat un iaurt cu seminte.. la pranz fructe, apoi o supa cu ceva carne si seara 2 sandvisuri cu branza si ceva carne gen muschi, sunca,etc.. m-am saturat si de astea pana in gat! peste tot vad la Tv ce naspa sunt toate...ca pana si carnea pe care o consumam e plina de antibiotice, ca porcii se mananca intre ei, ca gainile sunt stresate ca legumele sunt pline de pesticide..ce sa mai! iar sunt in depresie si cu dietele sanatoase.. oare mai exista asa cevs? mancare sanatoasa?
*de fapt eu de ieri sunt intr-un stress continuu si aseara chiar mi-era teama sa nu pierd laptele..sotul meu s-a operat de miopie ca sa scape de ochelari ieri si de ieri e un cosmar in casa: nu tolereaza deloc durerea si efectiv a avut 1 minut in care a urlat de durere si de ciuda..se plimba prin casa ca nebunul, lacrimeaza non styop , il ustura ochii si e un stress ambulant iritat obosit si nervos! deci ieri zici ca era nebun de m-am si speriat..de parca l-am trimis io sa se opereze..el a ales..in fine..sunt tare suparata ca acum am 2 copchii in casa si Ivan si sotul dupa care tre sa stau cu picaturi din ora in ora in ochi si sa ii ascult lamentarile..si culmea e ca nu ma intelge cand ii zic ca nu trebe sa ma stresez ca mi-e frica sa nu pierd laptele , el crede ca asta e o gluma cu pierdutul..dar daca eu ma consum..in fine..sper sa treaca cat mai repede

Ivan in afara de pumnii aia care ii mannca non stop... suparata sunt si pe el ca-si baga non stop degetelele in gurita incat se irita ca fraierul la gura, ca nu stiu ce sa ii mai fac..ii dau cu galbenele ii trece si daca intr-o ora maxim isi baga iar degetele iar e tot rosu si plin de bubite de la bale:))off..
* al meu nu se intoarce pe burtica.. se incovoaie, se intoarce pe o parte si ramane blocat cu mana sub el..asa ramaane, inca nu se intoarce pe burtica de tot.. ai vostri se intorc? isi scot mainile de sub ei si aterizeaza frumos pe burtica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Mami, sunt de acord ca nimic din ce mancam nu e sanatos , doar ca daca ai grija poti sa mananci un pic mai sanatos decat prajeli si dulciuri. Abia astept vara sa mananc legume si fructe din curtea soacra-mii, oua de la gainile ei si a zis ca pentru Ema se apuca si de crescut pui, deci macar atat... Tu oricum esti slabuta (asa se vede in poze ), asa ca bucura-te de ciocolata pe care poti s-o mananci. La mine era grava situatia. Ma apuca depresia de fiecare data cand trebuia sa ies din casa.
Si Ema e plina de bubite cum zici si de Ivan tot din cauza asta. Am constatat ca s-au mai ameliorat de cand o dau cu apa termala de cateva ori pe zi, apoi crema: de dimineata si seara dupa baie ii dau cu Mustela Stelatopia si inainte de iesit afara cu crema impotriva frigului de la Mustela sau Alverde. Cea de la Mustela miroase foarte puternic si am cam dat-o cu inima stransa, desi e mai buna. Cea de la Alverde nu miroase asa rau, e bunuta, dar nu la fel ca cea de la Mustela.
Plus ca o spal bine pe fata cu apa de multe ori pe zi.

Hai, relaxeaza-te, doar nu vrei sa-i transmiti lui Ivan energie negativa, nu?


Mami de strumf Ema (14.12.12)
www.facebook.com/VandaDesigns" target="_blank">Creatiile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Mami, nici Luci nu se intoarce, isi ridica piciorusele cam la 90 de grade, apoi ori le lasa sa cada, ori se lasa cu totul pe o parte. Sau impinge intr-un picior si in cap, se face arc si aproape ca ajunge pe o parte. Aproape
Deci nici vorba de rostogolit pe burtica in mod voit cu aterizare perfecta
Noi nu prea avem asa probleme cu pumnisorii pentru ca lui ii place taaaare mult sa vorbeasca, mai ales cu caruselul. Si rade, cateodata rade in hohote (cand il gadil la gatisor si il zgudui nitel). Si cand nu vorbeste roade pumnisorii sau degetele. Cand e langa mine imi ia mana si roade un deget. In schimb nu stie sa roada jucaria de ros, o suge si se enerveaza ca nu curge nimic
Sa stii ca si eu am aceeasi problema ca si tine cu mancarea. Si cu dulciurile. Ciocolatele, napolitane, croissante, bezele, miere cu paine... Ufff...
Acum ma uit si la "Ajutor, vreau sa slabesc", de unde ma mai inspir... Ma gandeam sa cumpar faina de orez sa fac lapte de orez, sa-mi fac lapte de migdale si sa folosesc la mancare quinoa, orezul integral, semintele de susan, fulgii de hrisca...
Nu mai vorbesc de emisiunea aceea despre fermele de animale ca ma buseste plansul. Ma gandesc serios sa nu mai mananc decat peste, si ala salbatic, nu de crescatorie.
Zicea iar un nene la tv zilele trecute ca vegetarienii se priveaza de nutrienti importanti pt ca au renuntat la carne. Hai pe bune? Care or fi mai importanti, hormonii, medicamentele, antibioticele, apa cu o tona de sare...?
Cellena, esti de mare inspiratie


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S.ellena spune:

Buna mamici dragi! V-am citit mai mereu dar nu am mai apucat sa scriu nimic, am profitat de vremea buna si am stat mai mult pe afara.
Danah, cu siguranta un specialist te va ajuta mult. Eu sunt absolventa de psiho, asa ca iti recomand cu drag sa apelezi la specialist. Ai sa vezi cum se va imbunatati situatia cu Mara.
Pya, iti inteleg ingrijorarea cu greutatea. Si fetita mea a luat in luna a 3 a decat 500 gr. Pediatra mi-a zis sa nu-mi fac griji pt ca e un copil sanatos, cu falcute, cute la picioruse. A luat asa putin pt ca e f activa, nu doarme ziua mai deloc si in plus, mai si da laptic afara dupa masa. In schimb, e lungana maxim, are 66 cm (cu 52 cm am nascut-o).

Noi am fost marti sa facem vaccinul de 2 luni (am intarzaiat o luna pt ca nu a avut pediatra in februarie dar degeaba, ca nici acum nu l-a primit asa ca am dat 255 ron pe el). Eva a plans doar putin apoi a inceput sa rada si sa gangureasca. Are 5700 gr si 66 cm. M-am bucurat ca nu a facut nici temperatura si nu a fost nici maraita.
Ieri a implinit si ea 3 luni si ghiciti ce cadou i-am facut?!?! I-am rupt mana fetelor!!!!!!!!!!!!! Dormise 2 ore leganata pe picioare si dupa ce s-a trezzit am luat-o sa ne jucam un pic, inainte de masa. Am pus-o pe genunchii mei, am pupacit-o un pic, i-am pus degetele mele in manute si am tras-o usurel spre mine. De obicei era f incantata de treaba asta, se incorda maxim si venea spre noi, in fundulet. Dupa ce o lasam inapoi pe genunchi, dadea sa se ridice sg. Insa de data asta cred ca a fost cam blegajita dupa somn iar eu o mare tampita, nu m-am gandit. Am tras-o f usurel dar s-a auzit o paraitura mica la mana dreapta. A inceput sa planga ciudat, de durere cred. Am pus-o la san, s-a linistit imediat, ba chiar a ras un pic cand i-am facut goange. Mi-am dat seama ca e ceva in neregula pt ca nu mai misca manuta aia, decat palmuta o inchidea si deschidea. Apoi, usor usor a inceput sa planga. Eram disperata. L-am sunat pe sot sa vina de la serv, am infasurat fata in sacul de dormit si o paturica si am fugit la urgente. Manuta i-a sarit din umar, i-au pus-o la loc acolo (uff, nu m-am putut uita) si au bandajat-o f nasol asa in jurul trunchiului si cu manuta indoita la piept. Trebuie sa stea asa pana luni de dimi, cand ne ducem la control. Fetelor, habar nu aveti ce e in inima mea, cat de vinovata ma simt! Ea saracuta acum e bn, rade, gongane, doarme bine, am vazut chiar ca misca manuta de acolo de sus de la umar. Partea proasta e ca nu i-am mai facut baie de luni seara, pt ca marti dupa vaccin nu am avut voie apoi miercuri s-a intamplat nenorocirea si mai stam asa pana luni. Am curatat-o cu un prosop imbibat in apa calda dar mi-e teama sa nu se opareasca la subratul ala unde e bandajata. Sper sa fie bn pana luni, mai ales ca sambata viitoare avem si botezul. Nici macar nu am cum s-o imbrac, ne chinuim rau. Vom sta si inchise in casa in perioada asta frumoasa...Ma simt f rau, m-au criticat si cei din familia mea cand le-am povestit, nici nu vreau sa ma gandesc cat de judecata voi fi cand vor afla cei din partea sotului meu .
Am reusit sa papam laptic (muls) din biberon asa ca am inceput sa fac provizii in congelator. Ma mulg noaptea pe la ora 2 si pana la 5-6 cand se trezeste ea se reface productia. Am ales sa ma mulg direct in biberoane pe care le-am congelat asa, cu totul. Voi lua la restaurant 3, cred ca-mi vor ajunge. Abia astept sa se faca si Eva bine si sa ne distram la petrecere!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

neata,hai ca nu mai apuc sa va scriu...
ANGELIQUE sper ca ati scapat si sunteti bine,pe drumul cel bun.

DANNAH Mara are nevoie de mai multa atentie din partea voastra.

IULIA un la micul crestin. sa va traiasca.
MENA nu te mai stresa,ia totul mai cu calm.daca ia in greutate nu trebuie sa il trezesti.eu la inceput o trezeam sa manance peste noapte pentru ca nu punea cat trebuia in greutate, apoi nu a mai fost cazul.

CELLENA,DANA ce frumueseti aveti la avatar. .CELLENA o sa slabesti ca esti ambitioasa.

MAMI barbatii sunt niste copii mici cand e vorba de durere.ii omoara o durere de masea.ce s-ar face daca ar trbui sa nasca¿! cred ca nu ar face copiii...

IPRATY cand sugea Irina scoteam bine cu pompa.cand a lasat sa suga nu am mai avut succes....cel mai bine stimuleaza bebele.

INA drum bun, sa ajungeti cu bine.

MADALINA frumoasa foc fetita ta.de unde spunei ai luat costumul¿ ca vrem si noi unul pe cand mergem in tara.

ALMY,ONUTZ,ANGIUTZ, ASCHIUTZA,ARY,EPOPEASCA .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

noi suntem bine,crestem..e drept ca nu am cantarit-o.pe 1 aprilie mergem la controlul de 4 luni si vedem atunci.e vesela, mereu cu zambetul pe buze,foarte activa.daca o prinzi de maini da se se ridice. inca nu e cazul...a inceput sa ii placa si pe burtica. nu mai protesteaza.sta o vreme,apoi se intoarce...povesteste cu toata lumea.mananca tot la 3 ore cate 120 ml.din 15 incep munca si imi e groaza...ca o sa imi fie dor de ea. mi-o grijeste mama pana la sfarsitul lui mai. apoi trebuie sa ii caut gradinita...
de la Irina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

noi suntem bine,crestem..e drept ca nu am cantarit-o.pe 1 aprilie mergem la controlul de 4 luni si vedem atunci.e vesela, mereu cu zambetul pe buze,foarte activa.daca o prinzi de maini da se se ridice. inca nu e cazul...a inceput sa ii placa si pe burtica. nu mai protesteaza.sta o vreme,apoi se intoarce...povesteste cu toata lumea.mananca tot la 3 ore cate 120 ml.din 15 incep munca si imi e groaza...ca o sa imi fie dor de ea. mi-o grijeste mama pana la sfarsitul lui mai. apoi trebuie sa ii caut gradinita...
de la Irina.

Mergi la inceput