Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (75)

Raspunsuri - Pagina 38

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina33

Despre injectiile pt plamani- eu am facut rost de bentolan (bexametazona-care are fi mai buna decat dexa) inca din luna a doua:)! Dar doctorii mei, inclusiv dr Carstoveanu, seful sectiei de ATI neonatologie de la Marie Curie au zis ca nu e cazul sa le fac decat daca exista un risc de nastere prematura (contractii, col scurt).
Asa ca am ajuns aproape de sapt 34 (cand oricum nu se mai fac) si le am inca intacte!

Anne-Mary, f util linkul, cu o singura chestie nu sunt de acord...daca noi nu am mancat broccoli, mango si avocado, nu e cazul sa le dam copiilor nostri?? Am inteles eu bine? Pai de ce sa privezi copilul de surse importante de vitamine doar ca am trait noi alte vremuri?

Azi mi-a venit pompa de san avent electrica si am testat-o. Pare mai eficienta decat cea manuala, dar "muge ca o vaca" pe trei voci, adica pt fiecare nivel are alt ton:)!





Am ras tare bine de pompa ta.
Si eu din aia vreau sa-mi iau. M-ai facut tare curioasa.

Cat despre broccoli, mango si avocado, eu le voi da oricum copiilor. Mi se pare o ineptie sa renunti la anumite legume/fructe din cauza unor asemenea motive puerile.

Tusferi, iti tin pumnii sa se redreseze cumva situatia. Ce zice consiliera ta? Are vreun sfat!





Daniela Veuger 17+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004



www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina33 spune:

Rectific: se numeste bentelan si subst activa este betametasona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

ale mele se numesc :CELESTONE CHRONODOSE sub activa betametasona

amalia tsakoniati
27+ Maria-Anastasia Irini-Ioanna
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota .










Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

@Amalia eu am facut dexametazona, ca asta am gasit, intramuscular in sapt 29, 31 si 33.

@Danyce consiliera spune ca singura sansa sa intru in normal cu alaptatul este sa ma mulg de 8 ori pe zi, dar este imposibil la mine, pt ca nu am suficient ajutor in casa pentru a pierde atata timp cu mulsul. Azi de exemplu trebuie sa apelez la prieteni sa mearga la farmacie, ca nu are cine se duce si imi trebuie urgent lapte si lapte AR pt copii. Mie iar mi s-a cam blocat un san pt ca nu am avut timp sa ma mulg deci nici vorba de timp pentru muls de dimineata pana seara...
Nici nu mai pomenesc de oboseala acumulata, ca Lara are colici si tipa toata noaptea.

Tre sa ma intorc la brotacei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Dificila situatia, Tusferi! Nu stiu ce as face in locul tau. Nici eu nu voi avea ajutor in primele luni. Mama mea va veni cand eu ma voi reintoarce la job,deci in primele luni tot singura voi fi.

Daniela Veuger 17+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004



www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Tusferi, la tine ma gandesc cand ma mulg, la noi a fost cam aceeasi situatie, trebuia fie sa stau zi sinoapte cu tzatza in gura, si chiar si dupa o ora la tzatza copiii plangeau de foame, si treb lp, ei nu sugeau nici bine, plangeau si ei si eu; fie sa ne adaptam situatiei. Ajutor la fel, era sotul acasa dar cu 2, nu se descurca nici el. Acum ca el e plecat (la munci pt 6 luni), am ajuns sa ma mulg la 8 ore si operatiunea dureaza cam o ora. Iau si pastile de lactatie si ceai, dar nu creste productia, insist cat pot de mult. Copiii iarfac mofturi la lm, dupa cate facem ca sa-l scot si mentin...e dificil, dar sigur veti gasi un ritm al vostru, pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Tusferi, imi pare rau ca esti in impas. Primele zile cu 2 bebei acasa sunt fff grele, un haos total. Din pacate cam asa este pana va gasiti ritmul, iar oboseala se acumuleaza. E fff greu sa faci fata fara ajutor. Eu am reusit sa alaptez 8 luni, din care 6 exclusiv in conditiile in care bebeii mei nu au supt, doar mancau lapte din biberon. scoteam lapte de 7-8 ori pe zi, insumat cred ca imi lua mai mult de 6 ore, nu am avut rauri de lapte. Eu am reusit asta avand ajutor pe timpul zilei, era in permanenta cineva cu mine. A fost si asa teribil de greu, pt ca sunt perfectionista si mi se parea mai ales la inceput ca nimeni nu face treaba cum trebuie, eram pachet de nervi si oboseala. In timp insa mi-am dat seama ca a fost cea mai buna decizie pt copii, au crescut ffff bine cat au mancat lm si nu au fost niciodata raciti sau bolnaviori.

Din pacate in ritmul pe care il descrii vei pierde laptele. Ca sa mentii lactatia sanul trebuie stimulat, conteaza f mult orice minut oe care il petrec micutii la san, chiar daca nu sug eficient, conteaza orice muls. Singurul sfat, daca iti doresti sa alaptezi, e sa iei pe cineva sa te ajute cu treburile casei, singura nu vei putea face fata. Pentru ameliorarea colicilor Larei incearca sa nu ii dai lm amestecat cu lp. Daca ai inceput sa suplimentezi cu lp da mese separate de lm si la distanta de minim o ora jumatate da lp, pt ca se digera diferit si de aici colici, gaze, disconfort.

Anne, ma intrebai cu tranzitul cum sunt piticii. Ai mei au inceput sa faca masline pe la 7 luni, cand a inceput laptele praf sa fie mai mult cantitativ. Din fericire tot in aceeasi perioada au inceput ei sa manance mai bine solidele, acum nu avem pb de tranzit, fac si de 2 ori pe zi, scaun cu consistenta normala. Eu am mereu in casa borcanase cu pere de la dm si orice fructe mananca le pun si vreo 2 lingurite de pere. In legume le pun cativa stropi de ulei de masline, ca sa ii ajute si vad ca tehnica da roade, nu mai fac masline si nici nu se chinuie.

Ioana, ce dragut v-ati gandit sa le faceti bunicilor surpriza. Noi asa am facut de craciun dar acum ne-am luat cu altele. Dar vrem si noi sa mai ajungem la Ileana la studio. Mai nou Miss a mea refuza laptele, vrea sa manance doar cu lingurita. E un challenge pt noi, sigur dintii sunt de vina caci sta cu mainile pana la cot in gura. Papa maxim 100 ml din biberon - cum zicea Anne, foamea e mare si isi invinge durerea-iar apoi ne chinuim noi cu lingurira. Luna asta nu cred ca o sa ia spectaculos in greutate daca nu remediem situatia asta.

Daca aveti sugestii si sfaturi ca sa trecem mai usor peste perioada eruptiilor dentare please-help!


Amalia, pupam fetele, va asteptam mai des pe la noi. Si eu tot betametazona, denumirea comerciala diprophos. Sa nu mananci sarat, caci eu m-am umflat teribil.


Pup toate gemenistele, fara exceptie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Brigit, relax. Ii povestea Ioanei (ne-am vazut sambata asa ca ne-ai ramas datoare cu o plimbare) ca pediatra mea mi-a spus sa le dau cereale baietilor dar celui mic sa-i dau in fiecare seara si celui mare sa-i dau de 2 maxim 3 ori pe saptamana. De ce? ca sa recupereze cel mic la greutate. Cel mare are 8,8 kg iar micul are 7,5. De ce sa recupereze? Eu nu inteleg fenomenul asta. NU intentionez sa-l tai de Craciun deci de ce asta cu recuperatul? Pe mine ma asa rece. Zau. Atata timp cat amandoi iau in greutate, nu ma intentioneaza sa-i umflu eu doar ca sa dea bine la grafic. Mi se rupe. E adevarat ca a racit cel mic prin februarie dar o forma foarte usoara si nu ma convinge nimeni ca daca avea 1,5 kg in plus nu racea. De asta nu te inteleg de ce tii cu dintii de greutatea ei. Ce daca nu ia luna asta x grame? O sa ia luna viitoare. Sau peste 2 luni sau poate ca asta e ritmul ei. Nu e mai imporant ca nu s-a imbolnavit si ca nu ai avut probleme cu ea/ei?
Nu stiu! Eu sunt mult mai relaxata la capitolul asta. Nici cand era stefan la limina inferioara a graficului nu m-am ingrijorat. Pediatra mai ca plangea cand imi spunea "este la -2" iar eu dadeam nepasatoare din umar pt ca luase 900 g luna aia deci eu nu vedeam unde era problema.
Incercase cineva sa-mi explice de ce este asa obsedata cu greutatea. CIca, dupa ea, daca insista cu mancarea acum la 6-7 luni, asta ii garanta ei ca la 2 ani o sa rupa copilul castroanele. Din punctul meu de vedere nu o asigura decat de declansarea unei anxietati si aversiuni a copilului fata de mancare. Dar asta e doar parerea mea.
Nu le inteleg nici pe mamicile care stau si cantaresc mancarea, o masoara, numara linguritele Cata risipa de energie. Ieri le-am dat baietilor doar bucati de legume: dovleac, morcov, pastarnc, patrunjel. Le-au supt si au mai razuit cu dintii dar am aruncat toate bucatile la sfarsit. Cat sa fii mancat? 10 g de dovlecel si 10ml de suc din morcov si pastarnac. In rest au aruncat cu mancarea, au fugarit-o pe tavita si la final s-au pus pe un ras in hohote. Pt mine asta a fost o masa reusita.
repede pana nu se termina bateria: Chamomila pastilute pt dureri de dinti. Exista si margele din chihlimbar care cica ar fi bune in cazul asta dar nu stiu in ce masura sunt bune. daca imi mai amintesc, spun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

http://s511.photobucket.com/user/anne-mary/media/IMG_0502_zpse4d4108d.mp4.html
nebunieeee. Evident nu mai era nici urma de leguma pe tavita pt ca erau printre picioarele lor sau pe podea. Se uitau unul la altu si radeau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Anne, daaa, stiu de plimbarea voastra ca mi s-a confesat Ioana. Am renuntat la statutul de capitalisti si ne-amfacut tarani, stam toata ziua la aer liber. Venim prin oras cand si cand, poate reusim sa ne vedem.

Cu greutatea piticei nu sunt obsedata, insa nici relaxata nu sunt. Totusi are mai putin de 6 kg, este prematur cu greutate fff mica la nastere. Ea a luat f bine in greutate si este un copil sanatos caci este controlata si paraverificata. Dar, tu ce ai face daca Stefan sau Tudor ar manca doar 100 ml de lapte dimineata si vreo 120 seara? Dupa mesele de solide nu bea nici apa, nici ceai nici lapte. Eu nu pot sa o tin sa se deshidrateze. Da, ma chinui,masor, dau cu lingurita pt ca vad ca ii e foame, mananca la lingurita laptele, e clar chinuita de gingii.
Eu fac parte din categoria mamelor caremasoara mancarea. Dar, crede-ma ca avem copii cu totul si cu totul diferiti. Ai tai sunt mancaciosi, pe ai mei nuimi amintesc de candnu i-am auzit tipand de foame. Ai tai inteleg ca se trezesc de doua ori pe noapte sa manance. Ai mei dorm de la 9 seara la 9 dimineata si cand sse trezesc au mai mult chef de joaca decat de mancare. Tin cont de unde am pornit cu ei, 900 respectiv 1100, stiu ca au greutati bune acum insa cel putin in perioada aceasta cand li se formeaza niste deprinderi alimentare eu simt nevoia unei abordari mai structurate. Tocmai pt ca eu sunt genul de persoana care mananca atunci cand isi aminteste-si sotul meu e la fel, nu prea avem mese in familie in adevaratul sens al cuvantului, vreau ca ei sa aiba orele de masa bine stabilite si poate in felul asta ne mai ordonam si noi, parintii.
Eu bucati nu le-am dat, ca nu au cu ce sa le razuie ca nu au inca niciun dintoc. Le dai crude? Ma gandesc sa le dau si eu sa isi mai maseze gingiile.


In alta ordine de idei, ca sa nu ne mai plimbam peste tot cu caruciorul actual, care e f ok, este de fapt un travel system mai complex (jane twin two strata) vreau un carut dublu cu inchidere umbrela, usor dar stabil si solid, pe care sa il pot pune in portbagaj usor, fara sa blochez o gramada de spatiu si pe care sa il "parchez" la bucuresti cat suntem la bunici, pt ca la mutarile astea de colo colo imi trebuie loc in portbagaj pt carat alte lucruri. Ce imi recomandati? Ana, cum te descurci cu maclarenul?

Mergi la inceput