Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (75)

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

BUna
Ina, nu te mai gandi la ce e mai rau. Cu controale dese ai sa ajungi la 37 de saptamani fara probleme din cauza cicatricii. Ce-ti face fata?

DianaraRadoi ce mai faci? Cum te simti? Ma gandesc la tine de cateva zile

Roxxy, urat. Foarte urat. Esti mama copiilor lui si pana una alta te ocupi singura de ele.

Anna, ce de bagaje. Asa o sa arate concediul meu de acum inainte? Noua ne e frica de zborul cu avionul. Un autocar o fi suficient pt toate bagajele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Roxxy, imi pare tare rau. E foarte urat din partea lui si nedrept si cred ca esti f ranita. Totusi - chiar daca nici asa nu e scuzabil - e posibil sa fi fost un cuvant spus aiurea la furie si nu ceva ce el chiar crede? Nu stiu cum sa zic sa nu fiu inteleasa gresit, dar poate nu e bine sa iei o decizie radicala gen intors in Romania bazata doar pe cearta asta - nu zic sa-l protejezi pe el, dar sa te protejezi pe tine, adica orice decizie iei sa o iei la rece, cand esti si tu calma, si sa fie ce-i mai bine pentru tine si fetite, nu ca sa-i arati lui ceva.

Ina, multumesc ca mi-ai povestit de fetita ta. Baietelul meu e mai mic si fie nu prea intelege, fie nu e prea interesat, tind sa cred ca intelege ceva dar nu f bine si nici nu e prea interesat de ceea ce intelege - si cumva pe buna dreptate.. asta e una din grijile mele cele mai mari, sper sa avem inspiratia si intelepciunea sa ne purtam cu toti trei cum e mai bine pentru fiecare.
Nu stiu cum e cu uterul cicatriceal, dar daca ai incredere in medicul tau, mergi pe mana ei, si ai incredere si in corpul tau. E adevarat ca suntem construite pentru a purta un copil deodata, nu mai multi, totusi cu grija adecvata se poate sa fie bine si pentru noi, si pentru copii. Eu cred ca daca la un moment dat chiar ar ajunge sa fie prea mult pentru corpul tau, ti-ar da semne si practic ai ajunge sa nasti la momentul respectiv. Eu ma inspir de la celelalte fete de aici de la subiect, nu putine, care au dus sarcina la termen (37+) si de la alte exemple din jurul meu, acum cateva saptamani o pacienta a unuia dintre medicii mei a nascut natural tripleti la 38 de saptamani, nu cu mult timp in urma la spitalul unde o sa nasc s-au nascut cinci bebei la 33 de saptamani, mamica avand deja un copilas de un an si jumatate (nu mai stiu daca primul copilas s-a nascut vaginal sau prin cezariana) - in ambele cazuri au fost foarte bine si mamele si toti copilasii. Astea sunt exceptii (exemplele cu tripletii si chintupletii), dar la gemeni nu trebuie nici macar sa fie exceptie, cred eu (sau oricum asa vreau sa cred ).
Eu ultima estimare a greutatilor bebeilor o am de la 33 saptamani, fetita avea aproximativ 2,500 si baiatul 2,000. Maine merg la specialist si voi primi o noua estimare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Roxxy, acum am vazut ca ai intrebat de peste. Eu nu i-am dat f mult motanului pana acum, am incercat cand era mai mic cum spui tu sa-l pasez impreuna cu legume si nu mi-a mancat, cred ca era prea puternic gustul. Acum ii mai dau din cand in cand, taiat in bucatele mici, insa acasa tot nu prea mananca, asa ca ii pun la gradinita, acolo se ia cu ceilalti copii si mananca intotdeauna mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy2 spune:

Fetelor,in primul rand va cer scuze ca scriu despre aceste lucruri,poate ar trebui sa deschid un topic la alt forum,am si promis ca nu mai vorbesc despre ceea ce se intampla.

Simt nevoia sa vorbesc cu cineva si m-am atatat foarte tare de forumul acesta,nu vreau sa deranjez pe nimeni,aveti voi si asa destule cu gemenasii vostri.

Partea cea mai grea e ca avem aceste minuni de fetite,le vad in fiecare zi schimbate,mai frumoase,mai jucause,mai dornice sa experimenteze lucruri noi si multumesc lui Dumnezeu ca s-a intamplat acum si nu mai tarziu sa ne despartim.

Ele sunt inca micute si nu cred ca realizeaza ce se intampla cu parintii lor.
Daca mai nutream sperante sa ma impac cu el,ieri s-a spulberat totul.
Adica nu l-as mai vrea nici sa imi puna aur la picioare sau sa ma roage plangand.
Si nu a rostit acel cuvant,l-am luat eu la intrebari de ce a sosit tarziu,discutia a continuat cand m-am intors caci eram infuriata rau si din una in alta a dat aprobator din cap la acel cuvant rostit de mine la adresa femeii cu care probabil isi petrece timpul.

Monas,de plecat la ai lui nu ma incanta ideea,acum mai putin decat oricand,nu vreau sa ma intretina ei,unde stau parintii lui e un orasel de provincie,nu este de lucru,de dat la cresa m-am interesat aici la Milano doar la privat,4 ore/zi costa 450 euro/luna doar pentru un copil.
Am inteles ca la cresele de stat se face reducere de 50% pentru gemeni din cost.
Nu m-am interesat pentru ca i-am dat ascultare lui,sa stau acasa cu ele pana cel putin la 2 ani.
Aici s-a dat o lege astfel incat si copiii nascuti in afara casatoriei(cazul copiilor mei)au aceleasi drepturi ca si cei nascuti din parinti casatoriti.
Asa ca as putea primi pensie alimentara pentru ele,insa va trebui cu siguranta sa iau avocat si sa ajung prin tribunal.
In momentul de fata nu pot sa fac asta,un avocat costa aici mult de tot.
Eu as lasa balta tot numai sa nu-l mai vad in viata mea.

Una peste alta mai am si o hemoragie care nu mi se opreste,i-am spus asta inainte de cearta,ca trebuie sa fac neaparat un control,ca nu-i bine ce se intampla cu mine,ca sunt obosita,ca am nevoie de ajutorul lui sau de al altcuiva.
Stiti ce face cand vorbesc cu el?
Surade si nici macar nu ma priveste,se uita doar la copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Of Roxxy :( Nu-ti mai cere scuze, te rog, sunt convinsa ca nu deranjeaza pe nimeni, fiecare are problemele lui si unora le face bine sa le discute aici la subiect, altora nu, dar daca pe tine te ajuta nu vad nici un motiv pentru care sa nu te descarci aici. Intereseaza-te mai degraba de cresele de stat. Nu stiu cum e la Milano, dar banuiesc ca nu e ff diferit - am o prietena care locuieste in Venetia, are doi copii acum, cand avea doar unul i-a fost foarte greu sa gaseasca loc la stat, cu doi insa a gasit imediat, mi-a explicat ca ai prioritate daca ai doi copii, si ca nu foarte multe familii au doi. Nu-i nimic ca nu te-ai interesat pana acum, incepi acum, pas cu pas sa aduni informatii, niciodata nu e prea tarziu.
Poate sunt asociatii pentru mame singure care sa te ajute privind pensia alimentara, poate sunt avocati care lucreaza pro-bono (si poate chiar aceste asociatii te pot indruma catre unul), sau avocati cu care sa te intelegi ca nu-i platesti inainte ci cota parte din ce castigi la proces?
Dar cel mai important acum eu zic ca este sa te ocupi de sanatatea ta, lasa fetitele cu o vecina daca poti sau chiar cu el, sau in ultima instanta ia-le cu tine si du-te la control, neaparat.
Sanatate multa si putere si o imbratisare stransa, stransa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_a spune:

roxxy, eu le-am dat pestele la gratar (crap, somon, somn) sau le-am mai dat somon fumee (cica n-ar fi prea indicat ca e cam crud)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali79 spune:

Ina, eu am nascut la 37 saptamani si o zi cu uter cicatriceal, iar fiica mea cea “mare” avea atunci 2 ani si 8 luni. Dupa 1 an ½ se considera ca uterul cicatriceal nu mai prezinta o problema serioasa. Si ai mei baieti au avut greutati de 3.4, respectiv 3.3 kg… Iar eu nu am luat decat 9 kg pe sarcina gemelara. De la 62 kg la 1.70 am ajuns la 71… Si probabil ca as mai fi dus sarcina inca o saptamana cel putin, dar colul era deschis deja si durerile prea mari pentru mine. Aproape nu mai puteam merge deja, simteam deja cum se impingeau, spatial devenise o problema mare pentru ei…
Iar ca si adaptare, fetita a fost suspicioasa 2-3 zile, dar cu grija si atentie, am trecut repede peste pragul asta, iar din acel moment, fetita i-a acceptat si ii iubeste cum putin pot exprima in cuvinte. E atat de protectoare si grijulie cu ei si dorintele lor, ca de multe ori trebuie sa-i explic sa nu-si bata capul cu baietii, eu sunt mama lor, ea trebuie sa-si vada de copilarie si atat…
Bafta in continuare tuturor gravidutelor, iar mamelor de gemeni, multa putere si rabdare, pentru ca suntem binecuvantate la dublu si nu numai!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

vali79 ce frumos povestesti felicitari pt cele 3 comori

amalia tsakoniati
26+ Maria-Anastasia Irini-Ioanna
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota .










Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina33 spune:

Vali79, multumesc pentru relatare, imi da incredere ca voi putea si eu sa ajung cat mai aproape de termen, cu un stres mai mic legat de prematuritate sau rupturi uterine de la greutatea lor. Oricum fiecare zi este mai dificila, fiecare noapte mai nedormita si numar zilele care au mai ramas pana la delivery. Cred dupa ce nasc fug putin de acasa intr-o vacanta:)! Fetita mea este foarte empatica si teoretic asteapta cu nerabdare si interes venirea fratiorilor, insa probabil ca vor exista si momente de gelozie sau frustrare, dar sper sa le putem gestiona bine.
Va urez o noapte buna de sub burta mea imensa si miscatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina33

Lai, ce greutati ai bebeii tai? Mie mi-e cam frica, mai sles ca am uter cicatricial de la cezariana de acum 3 ani. Doctorita mea a zis ca nu ma lasa sa depasesc 37 de saptamani din cauza asta. Eu nu stiu unde mai incap, oare cat ma pot "extinde"?:) De luat in greutate nu prea am luat, fata de sarcina trecuta sunt parfum- 12 kg pana la 32 de saptamani, din care sigur burta vreo 10!
Cat despre pregatirea psihologica pt fetita mai mare, e cam complicat, ea e incantata, dar in acelasi timp o simt cam speriata. Ma tot intreaba cum
o sa fie cand vin gemenii, ce o sa facem, etc. Plus ca a devenit f atasata de mine, gen ar vrea sa ma acapareze total.


Ina, si fetita mea e extrem de afectuoasa cu mine in perioada aceasta. Cand sunt acasa ma "acapareaza" ca o caracatita, ca sa te citez pe tine,iar cand sunt la servici ma suna sa-mi spuna doar "Te iubesc foarte mult, mama. Abia astept sa vii acasa." Si ea asteapta cu nerabdare sa apara fratiorii ei, dar in acelasi timp isi pune o mie de intrebari, de genul: noi o sa mai mergem undeva/unde incapem atatia + bagaje?

Roxxy, imi pare rau de situatia ta si imi inchipui cum trebuie sa te simti. Nu as vrea insa sa te amagesti ca rudele lui vor avea foarte multa intelegere fata de tine si ca vor fi de partea ta, pentru simplul fapt ca ei sunt rudele lui. Si eu m-am amagit sa trag un semnal de alarma acum cativa ani cand al meu sot suferea de o depresie crunta, pe fondul neimplinirilor profesionale, iar cand le-am spus alor lui ca nu-l conving sa ajunga la psiholog si consideram ca e nevoie, au preferat sa sustina ca mie mi se pare, iar cand am insistat, sa mi se arunce vina in carca...ca atunci precis eram eu vina depresiei lui..De atunci, am renuntat sa ma mai plang vreodata alor lui de orice il priveste pe al meu sot, pt ca stiu ca e interpretabil totul.
Cred ca si eu m-as muta in Romania, in locul tau. Mai ales ca-s fetitele asa de mici. Mai greu ar fi de ar merge deja de ceva ani la scoala si n-ar vorbi limba romana fluent.
Succes si putere, orice decizie ai lua!

Lai
, si eu abia astept sa ajung la 36-37 saptamani. O sa fiu cuminte si o sa am grija de mine maxima sa ajung acolo.

Imi cer scuze mamici si burtici ca nu mi-am mai facut aparitia de la prima postare la acest topic! V-am citit insa in mod constant.
Raportez o sarcina ok, cu un bebe baietel si o surpriza (al 2-lea bebe s-a ascuns la ultimul control) la bord. Am avut parte pana acum de aproape toate neplacerile unei sarcini, dar ma simt din ce in ce mai bine. Cresc pe zi ce trece.Am deja o burtica uriasa.

Fac o mie de planuri, renovez etajul, in primul rand camera bebelusilor, am facut diverse achizitii (mobilier, carucior, tarc, etc), urmeaza schimbarea masinii. Am optat pentru Opel Zafira cu 7 locuri, sa incapem cu totii, cu tot cu bagaje + mama mea, care va veni sa se ocupe de gemeni dupa ce mi se termina mie tot concediul.

Plec si eu la nani acum si o sa incerc sa revin mai des.
Am exact 16 saptamani si jumatate acum. Long time to go!





Daniela Veuger 16+ cu si Alma Bianca 21 octombrie 2004



www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput