Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (75)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Diana, asa este, cele homozigote sunt mai pacatoase, dar cred ca tratamentul este acelasi. Eu in afara sarcinii am facut tratament pregatitor pt sarcina, adica Femibion 1, acid folic suplimentar (ca si Femibionul are acid folic) si Aspenter. Sa dea DD sa devii mamica de gemenasi!

Brigit, si eu sunt optimista. Doctorii zic ca uterul nu mai tine cand bbii depasesc 5kg, dar nu e lege. Depinde de la persoana la persoana...

Mutatie 677 C>T in gena MTHFR in stare heterozigota, Mutatie -675 4G in gena PAI- I A in stare heterozigota, Mutatie fact. XIII - genotip heterozigot

34+ cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

eu stiam ca uterul tine pana la 6kg. si in plus, cati gemeni nu s-au nascut cu peste 2,500 fiecare? hai sa fim seriosi.

p.s. mi-au dat plavix pt ca nu pot sa iau aspirina. cat ati facut tratament pregatitor? mie mi-au zis initial 6 luni si repetam analizele in iulie si mai vedem dup-aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

diana, eu am tinut-o tot intr-un tratament pregatitor, pt ca eu am obtinut sarcina prin FIV. Mutatiile le-am depistat in august 2011 si am tot facut FIV-uri pana in august 2012, cand am fost binecuvantata de Dzeu cu sarcina asta gemelara. In tot acest timp am luat ce ziceam mai sus...

Mutatie 677 C>T in gena MTHFR in stare heterozigota, Mutatie -675 4G in gena PAI- I A in stare heterozigota, Mutatie fact. XIII - genotip heterozigot

34+ cu si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

@Diana - bine ai revenit, ma bucur enorm ca ai cateva raspunsuri! Ajuta putin. Am o prietena buna, ea a pierdut 2 sarcini din aceeasi cauza. DUpa ce a aflat cauza si a inceput un tratament, a si ramas insarcinata. Acum are o fetita de doi ani jumatate si un baiat de 4 luni. Stiu ca a fost la Fundeni la sectia de hematologie, la Dr. Valentina Uscatescu. Cred ca e singurul medic despre care am auzit, poate fetele de aici stiu si mai multe.

Ma bucur mult ca sunt sanse sa mai ai gemeni, cine stie? Cu unul sau mai multi, te asteptam cu drag cu vesti bune cand va fi momentul :) Pana atunci, pupcenkovici la greu si din partea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

mi-a fost tare dor de voi. la uscatescu am ajuns si eu. si la cardiologie tot la Fundeni. Sunt foarte profesionisti. la cardio dupa tromboembolismul pulmonar, de-aia.

duminica trecuta am botezat o fetita si peste doua sapt voi mai boteza una. nu m-am hotarat dupa ce le-am pierdut pe ale mele, hotararea era luata dinainte. ce m-a uimit e ca nu mi-a fost deloc greu. mie imi plac copiii dintotdeauna (si nu neaparat ai mei) si nu am de gand sa schimb asta orice mi s-ar intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna mamici si burtici,
Ce faceti? Ce fac pruncii?
La noi este ok. Va spusesem ca Eva mi-a zis intr-o zi , dupa ce i-am lasat sa se joace cu niste banuti de 10 bani, ca a inghitit unul? Am fost la ecograf ca sa ma linistesc, si nu avea nimic in burta, slava Domnului! In rest e destul de greu, ajung cam obosita si ei ma asteapta sa ne jucam. Ne jucam, ce s afacem? Acum e in mare voga la noi saritul in pat. Si-i las, ca tare-mi placea si mie treaba asta. Doar ii atentionez si le pun perne pe margine sa nu se loveasca. Parca v-am spus ca sareau in pat si se jucau la intrerupator intr-o zi. L-em atras atentia ca se "strica becul" , iar Eva nici macar nu s-a oprit din sarit ci mi-e replicat: (re)"para tati".Deci ....deja imi raspunde si nu se prea sinchiseste de mine.

Roxy: mai ai doar cateva luni de tras mai greu, cu cat se vor mari o sa le faci baita mai usor, si le vei scoate la plimbare de manuta, o sa vezi ca va fi din ce in ce mai bine.

Diana: te imbratisez cu drag.

Adde: ce mai faci? Daca mai intri da-mi un semn savedem cum facem cu lucrusoarele acelea. Cand vin bebe pe lume? Ai aflat ce este?

Maine ne ducem la un botez, sper sa nu faca ai mei scandal si sa putem sta si la masa un pic.
Va pupm cu drag pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Felicitari, Eva! Bine ati venit, Aris si Aron! Sa fiti sanatosi, voiosi si norocosi!

Diana, ma bucur mult sa te citesc, si de faptul ca ai gasit niste raspunsuri, cu siguranta asta te va ajuta mult mai departe. Si eu am niste probleme cu trombofiliile, nu asta a fost problema principala la mine, dar a trebuit tinut cont si de asta. Cel mai parsiv e cand nu stii, dar cand stii cum stai poti sa tii sub control si cu tratamentul adecvat o sa fie bine. Felicitari pentru finute!

Tusferi, iti tin pumnii si te urmaresc indeaproape, sa ne tii la curent! Eu calc pe urmele tale, duminica/luni facem 33 de saptamani. M-au incurajat foarte mult experientele fetelor de aici de pe subiect care au nascut la 37 si 38 de saptamani. Asa sa fie si la noi

Eu ma duc luni la specialistul in medicina fetala pt. eco de nivelul doi, n-am mai fost de patru saptamani la el (la obstetricianul cu care o sa nasc merg acum in fiecare saptamana si imi face si el eco de fiecare data, dar sumar, se uita la lichidul amniotic, la bataile inimioarelor, la pozitia bebeilor si cam atat), abia astept sa vad ce-mi povesteste de bubulinii dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Mona, ce haioasa Eva Ma bucur ca e bine la voi, o sa fie mai greu si mai obositor o vreme pana va obisnuiti cu noul program, dar in curand o sa gasesti ritmul potrivit si o sa fie si mai bine

Adriana, nu cred ca faci tu ceva gresit, iar in timpul zilei nici nu stiu daca e o idee buna sa o fortezi cu somnul, mai bine te concentrezi pe somnul de noapte. Eu cred ca e foarte bine cum faci tu, sa pastrezi rutina de seara, la aceeasi ora, cu baita, papa, si tot ce ati incorporat voi in ritual, asta o va ajuta foarte mult pe termen mediu si lung cu somnul de noapte chiar daca acum treceti printr-o perioada mai dificila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy2 spune:

Buna seara si de la mine,
n-am mai scris dar citesc ce scrieti si promit ca nu voi mai scrie despre problemele mele personale,in fond aici se discuta despre experientele noastre ca gravidute si ca mamici,oricum eu va multumesc tuturor celor care m-ati incurajat si m-ati sfatuit cum e mai bine.

Monas,deja le fac baita impreuna,problema-ca sa zic asa-e faptul ca acea cadita este destul de lunga sa incapa amandoua insa are forma speciala pentru spalat nou-nascuti,in interior este pe mai bine de jumatate ca un deal,ca sa poata sa stea copilasul inclinat.
in fine,reusesc si asa,una sta pe deal si cealalta in vale,le umplu mai mult cadita cu apa.Uneia din ele ii place la nebunie apa,se balaceste,rade,celeilalte nu ii place deloc.

ieri am fost la vaccin cu ele pentru hepatita A(este optional) si pe drum au vomitat amandoua in masina,ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum.
bineinteles ca am informat doctora si nu am mai facut vaccinul,ne-a chemat joia viitoare.
Mi-a spus sa fiu atenta daca mai vomita si sa chem pediatra caci circula pe aici gastroenterita.
Nu mi-au mai vomitat si sper sa nu aiba rau de masina,voi vedea saptamana viitoare.
Fetitele merg din ce in ce mai bine,se joaca mai mult singure,nu impreuna,nu isi impart mai deloc jucariile si cand una ii fura celeilalte jucaria iese cu plansete.

Diana eu ma gandesc mereu la tine si imi pare bine ca ai scris si ca te simti mai bine.

Eva felicitari si sa fie sanatosi puiutii tai,fara colici si tu sa ai mult lapte sa poti sa ii alaptezi cat mai mult.

Adriana eu cred ca faci totul bine,nu gresesti nimic,cine stie de ce nu doarme micuta.Eu am citit intr-o carte ca daca un copilas nu doarme bine dupa-amiaza ajunge seara sa fie foarte agitat.
Bine ca i-au trecut colicii.

Lai,iti doresc sa ajungi cat mai departe cu sarcina,important e sa fii optimista.
eu imi amintesc ca numaram zilele si mi-am propus sa ajung pana la mijlocul lui decembrie cand am facut 37 de saptamani si am ajuns cu ajutorul lui Dumnezeu.

va pup pe toate si noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

Ady, felicitari pentru noptile fara colici! :D Ai sa si uiti de ele :P

Iti scriu pentru partea cu somnul, pentru ca eu m-am chinuit cu Dragos cam pe acelasi tipar. Nu dormea ziua decat 10 minute, rar maxim 20 si era toata ziua marait, plangea din orice. Am descoperit ca cel mai important este sa ii citesc primele semne de oboseala si sa il duc la patuc imediat ce plange fara motiv. Ca la carte, dupa 90 de minute de activitate Dragos are nevoie de o pauza. Daca Mara doarme si pana la 2h adunate, el are mai multe reprize si mai scurte. Punandu-l repetat, s-a invatat si adoarme singur fara prea mare efort acum ziua, iar noaptea doarme de multe ori 8-10h legate.

Ce a mai functionat bine: sa ii pun ceva pe ochi. Fata de Mara, el e foarte sensibil la lumina si nu poate adormi. Ca sa ma asigur ca nu ii vine peste nas carpisoara aia, am schimbat-o pe o caciula prea mare, subtire de bumbac, pe care i-o trag pana peste ochi cand il pun la somn. Desi nu le dau caciuli prin casa deloc, la el a trebuit sa fac artificiul asta. In camera trebuie sa fie destul de rece, asa ca aerisesc bine inainte si am oprit caloriferul de luni bune la ei.

Ah, iar baita nu trebuie sa fie prea calda ;) Eu seara la final, in vanita cu apa la 37grade, le dau cu dusul apa putin mai calaie (putin de tot mai rece decat cea de baie), fix numai cateva secunde la clatit.

Sper ca te ajuta sa ii descoperi micutei tale ritmul.
Pupcenko!

Mergi la inceput