"Lupii tineri" din "generatia asteptata"!

"Lupii tineri" din "generatia asteptata"! | Autor: Deceneus

Link direct la acest mesaj

In anii '90 se spunea ca trebuie sa se schimbe o generatie ca sa ne rupem de mentalitatea comunista, iar Brucan estima la 20 de ani perioada de "desteptare a romanilor". In '90 s-a facut o strategie prin care sa treaca avutia tarii in mainile activistilor si a securistilor, considerati "crema societatii". Multi care au primit misiune a sa se lanseze in afaceri erau fosti studenti eminenti, sau chiar fosti olimpici, asa ca Ghita.

Centralismul comunist a fost trecut sub acoperire, in firme ale securitatii inregistrate pe numele reprezentantilor. Nici un magnat nu a facut afaceri de unul singur. Au lucrat in "gasca", pe domenii in care erau specializati si familiarizati.

De ce a esuat politica lor economica? Din aceleasi motive pentru care a esuat comunismul!
Desi persoane inteligente nu erau pregatiti pentru management, nu erau democrati, nu erau interesati de afacere pentru ca nu era a lor, nu au apelat si nu s-au sprijinit pe specialisti si au preferat "oameni de incredere", si cel mai important functioneaza pe o piata unde nu exista copetitie.

Acum "luptii tineri" ai anilor '90 au devenit "vanat" pentru "lupii tineri" ai anilor 2000, o generatie supranumita de Cotidianul lui Turcescu, ca "generatia asteptata", formata din oameni ca Ponta, Udrea, Antonescu, Boureanu, Maior, Coldea, MRU etc...
Ei vaneaza oameni ca Ion Niculae, Vantu, Voculescu, Patriciu, Culita Tarata, Trita Fanita s.a.m.d.
Nu-i exclus ca mazilirea lui Diaconescu si Geoana la alegerile din PSD sa fi fost rezultatul conflictului dintre "lupii tineri" din generatia promovata de fostii activiti si securisti. Nici acum nu se stie de ce a renuntat Diaconescu la candidatura si s-a raliat la gruparea lui Basescu.

Ghita l-a atacat pe Antonescu, si la randul lui SRS si Ioan Niculae au atacat mediatic serviciile si pe Coldea, intr-un www.realitatea.net/realitatealaraport.html#emisiune08Februarie2013-2100" target="_blank">interviu la Realitatea.(emisiunea merita urmarita)
Maior finul lui Ponta raspunde si face primele victime - in persoana Senatorului PSD Valer Marian care-i trimte o www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-catre-victor-ponta-207088/" target="_blank">Scrisoare deschis#259; c#259;tre Victor Ponta.

Citat:
Regret c#259; v-am sup#259;rat pentru devoalarea generalului Coldea (câinele cel mai r#259;u #537;i mai credincios al lui B#259;sescu), pentru care na#537;ul Maior v-a cerut capul meu politic. ( Pretendentul #537;i apoi pretendenta pe care i-a#539;i preferat #537;i i-a#539;i încurajat la Satu Mare au m#259;rturisit totul).

Am decis s#259; v#259; scriu pentru c#259; nu mai am nimic de câ#537;tigat sau de pierdut în aceast#259; lume, din care vreau s#259; plec precum am intrat: cu capul sus !
Cu mult respect #537;i cu pu#539;in#259; am#259;r#259;ciune, înc#259; al dumneavoastr#259; loial

Senator Valer Marian

Pre#537;edintele Organiza#539;iei Jude#539;ene Satu Mare a PSD
Membru al Comitetului Executiv Na#539;ional al PSD

Aceasta-i problema fundamentala a lui Ponta, sa tina in "zabala" "caii naravasi".
Cascavalul s-a subtiat si lupta intre "tovarasi" si "beizadele" lor se ascute.
La lupii tineri nu le convine sa traiasca din salarii si altii sa se infrupte din resursele tarii, si vor sa fie parteneri de afaceri.
In Romania nu exista putere si opozitie politica.
Puterea si opozitia sunt economice.
Lupta pentru putere are ca miza accesul la fonduri si la contracte cu statul.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.digi24.ro/stire/EXCLUSIV-George-Maior-SRI-despre-Ioan-Niculae-Domnul-Niculae-daca-tacea-filozof-ramanea_82524" target="_blank">Raspunsul lui George Maior este neconvingator.

Citat:
George Maior: Domnul Nicolae daca tacea, filozof ramânea. O sa îi raspund în felul urmator: Securitatea la care domnia sa a lucrat a distrus un stat, l-a sters de pe harta politica, strategica a lumii civilizate si nu a înteles deloc prin aceasta lumea în care traia si actiona acel stat, din pacate. Si vad ca, ca exponent vechi al acestui organism, nici el nu cred ca întelege foarte bine despre ce lume vorbim în secolul XXI. Asa pot sa-i raspund.
..
Acum nu spun ca în cadrul Securitatii nu au fost si oameni competenti, dar la nivel institutional acea organizatie era una ideologica, pervertita la valori ideologice care apara valori ideologice, inclusiv economia de comanda. Sectia în care a lucrat dl. Niculae era directia de securitate economica a Securitatii care apara ce? Un sistem de comanda în economie care s-a dovedit a fi falimentar inclusiv din punct de vedere al logicii pietei.


Mergi la inceput