Viata in Germania si Elvetia - cap. 85

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Sincer, visul meu era sa ne casatoreasca un nene imbracat in Elvis, tocmai in Las Vegas. Dar s-a dus pe apa sambetei datorita birocratiei nemtesti.





Xio, Elvis has left the building

Multi nemti se casatoresc tocmai pentru ca iau mai multi bani. Daca te casatoresti, scaoi nu numai de cei 200€ taxa de celibat ci te incadrezi si la o clasa mai buna de impozitare )treci de la clasa 1 cat esti acum, la clasa 3 care e cea mai avantajoasa ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CT spune:

'neata, suntem la mama weekend-ul asta, azi ne intoarcem, dar am vacanta urmatoarele 2 saptamani si voi avea timp sa povestesc si cum e treaba cu Lehramt-ul, desi eu am inceput-o in 2004, asa ca nu stiu in ce masura va ajuta.


Dar pe scurt am vrut sa-i spun lui xio ca eventual Danemarca ar fi o posibilitate, stiu ca multi straini (sau unde unul din ei e straini) s-au casatorit in Danemarca, deoarece e mai putina birocratie. Uite aici un link:
http://gudena-dk-heirat.eshop.t-online.de/epages/Shop42020.sf

Ar fi mai ieftina decat varianat "Elvis".

Fara innoptare urmatoarea data ar fi deja 22 martie. S-ar putea sa fie si alte oferte, ba chiar e foarte posibil, asta a fost ce am gasit la prima cautare "Heiraten Dänemark".

Iar in legatura cu asigurarea medicala: nu stiu cum ati ajuns tocmai la Allianz, ca aia zau ca nu-s casa medicala de asigurari clasica. La TK se poate asigura benevol, adica acea freiwillige Krankenversicherung:
http://www.tk.de/tk/bei-der-tk-versichert/weitere-personen/sonstige-freiwillig-versicherte/346564
Taxa lunara se plateste dupa un venit minim de 898,33, ori ca-i are, ori ca nu-i are. La AOK nu as trimite pe nimeni, si nu-s pe departe ce-i mai ieftini, pentru ca deja de ceva vreme toate asigurarile costa exact la fel, diferenta o face ceea ce ofera in plus in comparatie cu alte aisigurari, si AOK nu ofera prea multe.

Deeeeeci ... Am sunat la TK, si "in principiu" se poate asigura, dar faptul ca vine din strainatate (putea veni si din Spania, nu e special din cauza ca vine din Romania) ingreuneaza putin problema. Plus ca eu nu va stiu datele, sa nu mai zic ca m-a intrebat de numele tau de familie sa-mi dea un nr. direct, si am zis "pai sa vedeti, habar n-am". Pana la urma mi-a dat totusi un nr., si a zis ca acolo poti spune pe scurt in engleza despre ce e vorba, adicatelea ca voi stati amandoi aici, tu lucrezi si "Lebensgefährte" al tau nu lucreaza si vrea asigurare medicala, si ori e colegul vorbitor de engleza liber (vorbitor in sensul ca poate sa te sfatuiasca exact ce si cum, ca un pic engleza stiu si ceilalti) si-ti face legatura cu el, ori iti ofera sa te sune cand e el liber. Nr. unde sa suni este 040-85506079, acolo e direct "Fachabteilung", dar teoretic poti suna si la nr. general, care e gratis (daca n-ai flat, ceea ce nu cred), 0800-2858585.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna,fetele!

Nu am mai apucat sa scriu aici.
Multumesc pt info despre latina .Pana la urma sper sa fie alegerea corecta,am tot vorbit cu multe persoane si e mult mai flexibil daca se alege ca a doua limba latina si acum,de cativa ani,e din nou moda cu latina .
Poate nu e o idee rea sa-mi comand fostul nostru manual de latina macar ca informatie pt mine daca nu as putea sa o ajut dupa ce invatam noi .

Am vazut ca vorbiti de joburile din fizica.
Multi fizicieni pe la subiectul asta.Si sotul meu e fizician,e si el specialist in optica si a studiat aici in De si si.a facut PhDr tot aici si in Toronto,Canada(Uinv of Toronto).A lucrat si el multi ani in univ si intr.adevar e altceva sa treci in industrie.El si-a cautat joburi cam de 2-3 ori de cand a terminat PhDr si si-a gasit in maxim 2-3 luni pozitia dorita.Acum e multumit dar totusi ar mai vrea sa vireze intr-o alta directie .

Panseluta si Aschiuta,juniroul meu are 3,7 ani si tot cu crizele astea,tot cu "nu,nu,nu si faca-se voia mea".Offf,nu stiu cand se termina,am cam ajuns si noi la capatul puterilor ca pe el il tin deja de 2 ani...si tot am sperat ca,cu varsta,vor trece...dar nu.Am incercat si noi in toate modalitatile posibile dar mai ales cand e obosit (si e o lupta fantastica sa-l punem sa doarma...)degeaba ne straduim cu mii de explicatii si tone de calm,se tranteste pe jos,bate din picioare si mai ales urla "ich will". E o lupta continua la noi,egal unde mergem...el are ideile proprii si personale care nu sunt intotdeauna bune si safe,vorbeste perfect si corect si cu greu negociem solutiile de compromis...

Tumpi,de cand tot vreau sa-ti zic de muraturile mele.Iti amintesti discutia de pe FB? Ei,au fost absolut senzationale si abia astept sa vina octombrie sa pun iarasi .Acum voi pune mai multe,inclusiv ardei iuti pt ca ne-am batut pe ele .

Duminica frumoasa tuturor!




Aschiutza,si sotul tau e fizician?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

CT, m-ai dat pe spate Cum sa fii ataaaaaat de draguta incat sa suni acolo?
O sa sun maine sa intreb exact.
Ideea este ca eu am cativa pitici pe creier si daca ma casatoresc (desi nu am vrut sa ma casatoresc) vreau sa fie ceva mai iesit din tipare.
Adica vreau neaparat in 2 mai 2013 sau 2015, 2014 sau 2016 nu, ca nu imi plac cifrele
Sau 1 Aprilie, ca e funny si asta.
Ma rog, o sa sun luni sa intreb de asigurare si daca tot nu se poate sunt la Ausländerbehörde si ii spun doamnei de acolo ca ii vom trimite certificatul de casatorie si gata.


Candva trebuie sa ne intalnim si sa va fac cinste o noapte intreaga pt ajutor :))))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore1983 spune:

Xio,


Si noi am avut ceva greutati cu asigurarea medicala cand am venit aici. Nu am reusit sa facem o asigurare pana nu am adus din tara formularul E104 completat ( formular care atesta ca in tara ai cotizat la sistemul de sanatate din data de...pana in data de ) . Si da...trebuie sa platesti din urma, cel putin asa s-a intamplat in cazul meu . Eu am platit vreo 5 luni din urma ( perioada de cand nu am mai platit in tara pana cand am reusit sa aduc formularul, sa fac aici asigurarea, etc) Insa la sotul meu nu am reusit sa obtinem asa repede E104 din tara, caci lucrase in aramata si a fost mai dificil si trebuia sa platim aproape 1 an din urma, dar de la casa de asigurari din Romania ne-a zis ca putem plati in tara valoarea contributiei la zi si asa am facut . Pentru vreo 14 luni am platit acolo in jur de 200 de euro ....iar aici nici nu vreau sa ma gandesc cat am fi putut plati . Noi ne-am interesat atunci si cei de la AOK sunt obligati sa-ti faca chiar daca nu ai job, insa nu se poate fara acest formular. Sper sa iti fie de folos informatiile si daca mai ai nevoie de ceva ..cu cea mai mare placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Eu am avut asigurare privata la DKK pe cand nu vorbeam nici germana,nu eram nici maritata,nici job,nimic,am facut-o pe datele sotului meu,pe atunci iubit....Plateam 170 pe luna...

Eu m-am interesat insa de asigurare din ro pentru aici pentru cineva si am aflat ca in situatia in care ai cardul acela european,poti sa-i faci o extensie cumva,incat sa devina ca o asigurare de stat aici,in situatia in care nu te angajezi aici,dar ai un motiv care te face sa stai aici pentru mai mult timp....Acum am citit,pun si link,varianta asta ar fi daca se declara el arbeitsuchend...Poti citi mai multe aici,sunt niste formulare europene de obtinut...www.krankenkassen.de/meine-krankenkasse/krankenversicherung-eu/arbeit-suchen/" target="_blank">http://www.krankenkassen.de/meine-krankenkasse/krankenversicherung-eu/arbeit-suchen/

Noi ne-am casatorit in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Servus fetele

In Elvetia, ca lucrezi sau nu, ca esti casatorit sau nu, nu conteaza, asigurarea medicala e obligatorie (nu exista asigurare pt familie, fiecare isi face unde vrea, chiar si copiii ii poti asigura la alta casa de asigurari; aici platesc si copiii din pacate). Si nu se tine cont de venit, aici exista casele de asigurari de sanatate private si iti poti alege una. Se tine cont de varsta si localitatea unde stai. Exista ft multe modele de asigurari, dar importanta e asigurarea de baza (pe cele suplimentare le poti face sau nu, depinde de ce vrei). Exista insa aici modelul francizei, cuprinsa intre 300 si 2500 fr/an. Asta inseamna ca daca franciza aleasa e mica, atunci platesti mai mult lunar; daca e mare, atunci platesti mai putin. Dar daca mergi la medic, platesti la inceput facturile pana ai ajuns la folosirea francizei, apoi doar 10% din valoarea facturilor care mai apar (dar nu mai mult de o suma pe an, depinde tot de franciza aleasa). Stiu, e complicat, dar mi se pare bun sistemul, pt ca fiecare isi poate alege modelul dorit (de ex.cel mai ieftin e telemed; suni si un doctor te indruma catre un specialist; apoi vine clinica, unde mergi si in general au cam toate specializarile, daca nu, te indruma mai departe; apoi vine medicul de familie...si ultimul ar fi cel in care poti alege singur la ce medic mergi...la oftalmologie si ginecologie poti merge insa oriunde vrei, nu se tine cont de ce tip de asigurare ai ales).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Eu sunt pe dinafara cum e cu casatoriile pe aici ca noi ne-am casatorit acum 100 de ani in Romania

Alina, nici eu din 3 borcane nu mai am nici unul.Ma bucur ca v-au placut.

O saptamana frumoasa va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Azi dimineata la 7 l-am trimis pe sherif afara sa curete drumul de zapada...si cand am plecat spre birou, i-am urat vecinului care injura de zor dand la lopata, Craciun fericit . A reusit sa zambeasca.

Vreau soaaaarrreeeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Am si eu o intrebare: Ati comandat careva carti in RO cu livrarea aici?Eu as vrea sa comand pe elefant.ro...In Ro comandam de obicei la ei insa as vrea sa stiu daca aveti careva experienta cu comanda?
Cum se plateste, in cat timp ajunge si cum se face livrarea-vine coletul acasa sau la oficiul postal??

Mergi la inceput