Viata in Germania si Elvetia - cap. 85

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Selina, trebuie sa se uite incontinuu dupa pozitii. Cam vin in valuri. Numai iulie-august e totul mort ca sunt multi prin concedii si nu prea se fac interviuri pe atunci. Cind a fost criza, s-au inchis multe fabrici (printre care Qimonda in Dresden) si atunci au ramas multi specialisti pe tusa in acelasi timp existind putine pozitii. Pe urma iar a fost o perioada de destindere, acuma deocamdata nu stiu ca sotul nu se uita decit dupa anumite pozitii (ceva de genul pozitia visata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maisa19 spune:

CT, eu sunt aia care ma interesez de Lehramt. In principiu am citit pe net si-n lung si-n lat, dar opinia cuiva din domeniu chiar nu-mi strica. Am vazut ca mai sunt si alte fete interesate si m-am gandit sa postez direct aici si nu pe privat.
Eu studiez ingineria, mai exact mechatronik, dar as vrea sa trec la wirtschaftsingenieur. Dar ce sanse as avea mai departe intr-un lehramt (quereinstieg) habar nu am. M-am gandit sa fac de la inceput lehramtul mate fizica ca la asta ma pricep, dar sa vedem. Astept opinia ta CT!

Acum insa trebuie sa ne mutam ca ne-am cam saturat de mirosul de vitzici de pe-aici, impropriu spus pentru ca nu ne-a deranjat niciodata. Zona super dar joburi preponderent in turism. So...sotul (ca el e vinovatul)lucreaza deja in zona tintita. Iar eu caut locuinta...ca tot a venit vorba de makleri...ce-mi plac..plini de sugestii cam cum ar trebui sa-mi organizez eu viata..in fine.
Perioada de proba intr-un contract de munca ar putea teoretic sa fie o problema la gasirea unei locuinte. Are cineva experiente mai placute?
Acum ma gandeam sa va intreb si de gradinite, desi nu stiu daca vreuna dintre voi mai are copil de gradi: sunt mai multe tipuri de gradinite in germania si voi stiti mai bine ca mine asta. Ce tip de gradinita are mai multe activitati, sa le dea mai multe de facut ca deja plecam cu scandal de acasa ca el se plictiseste acolo. Ma ia groaza cand ma gandesc ca n-are decat 3 ani si ce-o sa fac pana la 6. Acum ar fi momentul pt o schimbare.
PS: eu cred ca Amonar e mai europeana....sa vedem daca am avut dreptate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

salut!

este vreuna din voi din Koln sau din Dusseldorf?

am mare nevoie de cate un magnet din orasele astea, contra cost evidet.

dc da va rog dati un pm.

multumesc anticipat

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

Aschiuta multumesc.
Vom mai cauta si noi. E greu sa treci din academic in industrie. Deocamdata o lungeste cu proiecte, dar e stresul mare din pricina limitei de 12 ani, care e tinuta foarte strict aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

selina multumesc mult

am trimis mesaj la tine pe pm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Eu am specializare pe materiale cristaline si spectroscopie...Sa vedem daca am bafta de ceva :)

Selina-d la ce te referi cu limita de 12 ani??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Avem o familie de prieteni (ambii romani), ea a terminat fizica in Romania, doctoratul l-a facut in State, a lucrat acolo in cercetare, iar de ani buni lucreaza in Elvetia, tot in cercetare (Paul Scherrer Institute - sunt cei care fac si terapia cu protoni). Ea nu vorbea boaba de germana cand s-au mutat aici, engleza i-a fost de ajuns (germana a invatat-o intre timp, dar la servici vorbeste doar engleza). Vad ca au destule joburi pe site-ul lor, iar in general se cere doar engleza : http://www.psi.ch/pa/offenestellen/

Mihaela



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

Dyanira in universitati (cred ca si in restul institutelor de cercetare publice) nu poti lucra cu contracte temporare decat 12 ani. Dupa aia ori gasesti pozitie permanenta, ori pleci. Am inteles ca in unele landuri sunt mai relaxati, dar in Sachsen sunt foarte stricti.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Aschiutza, ce mai faci mamico? cum mai e cu ? toate bune?
Tu erai cea careia eu trebuia sa ii trimit o harta veche?
Nu vreau sa par neserioasa ca n-am trimis-o, baiu e intre timp nici nu o mai gasesc! am pus-o intr-un tub si nu stiu unde e. Banuiesc ca ar fi in pod, da nu m-am incumetat pe frigul asta sa urc acolo, sa o caut.

Sau poate o fi Helbi, cea careia trebuia eu sa o trimit?

LG, Simina

Mergi la inceput