cum se face sapunul?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Banuiesc ca iti crapa pielea, dar daca nu ai probleme... de ce nu ai incerca (in loc de sapun non-stop) sa alternezi cu otet in care macerezi coji de citrice? Gasesti tot felul de postari pe pinterest (mai exista o varianta cu vodka in loc de otet . Se adauga coji de lamaie, scortisoara si vanilie si se lasa la macerat. Vodka omoara microbii si se evapora rapid, fara sa lase miros. Cel putin asa sustin...).

Si noi avem catei, dar stau numai afara. Marturisesc ca sunt singura din familie care nu prea se inghesuie la mangaiat .

P.S. Interesant este ca exista o buruiana... soapwort (saponaria) cu care spalau in trecut rufe, parul.... O am si eu pe camp :), de mult fata ma bate la cap sa facem sapun lichid cu ea. Acum descopar ca are si proprietati antimicrobiale:
http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/723451/SAPONARIA_OFFICINALIS_LEAF_EXTRACT/

Am gasit si un video in care iti arata cum procedeaza si ce clabuci rezulta :) plus o postare pe blogul cuiva (pt. detergent si sampon). Spune-mi daca te intereseaza :). Imi inchipui totusi ca nu o poti pastra peste iarna (poate doar planta culeasa si congelata ???... Stiu ca merge cu jewelweed (slabanog) pentru poison ivy ).

O poza si detalii aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Saponaria.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

cred ca alcoolul usuca si mai tare. Poate nuci de sapun? Iti poti prepara o data la doua un ceai din nuci de sapun in care adaugi cateva picaturi de glicerina vegetala.
Si o crema de maini, de 2-3 ori pe zi, ceva natural, unt de shea de exemplu

Mergi la inceput