E mai dificil sa cresti o fata decat un baiat?
Raspunsuri - Pagina 3
Cricor spune:
Eu cred, ca cel mai usor e sa cresti copilul care iti seamana ca fire si temperament pentru ca e usor de intuit si stii instinctiv ce solutii, sfaturi, pargii..etc sunt cel mai eficiente.
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cricor Eu cred, ca cel mai usor e sa cresti copilul care iti seamana ca fire si temperament pentru ca e usor de intuit si stii instinctiv ce solutii, sfaturi, pargii..etc sunt cel mai eficiente. |
Cricor, asta mi-a placut.
Da' cei mai multi nu prea (mai) au sansa asta. Mai vad pe cite unul (dintre copilasii proprii) certaret ca bunica-sa, cu voce frumoasa ca bunica-su, citind superficial si sociabil ca cealalalta bunica, , da' cu mine nu prea seamana la fire.
Asa, si ca lucrurile sa fie complicate bine, nici nu seamana intre ei (psihologic vorbind).
Cricor spune:
Ei..acum nu ma gandeam ca o sa fie leit parintelui , ci pe aproape.
Al meu imi seamana mie mai mult decat ii seamana lui taica-sau. Sigur, nu in totalitate, dar ma recunosc in el..mai ales in cele rele .
Miriluta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Aqai
pai hannen si tu... miriliuta a zis clar ca asta e un fapt stiut de orice femeie casatorita, nu neaparat de toti barbatii la noi e clar, era mai de mult o gluma ca intre baieti si barbati difera doar pretul jucariilor. domnul casei e de acord :) _ |
Cool
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui buflea Eu cred asa : In copilarie e mai usor cu fetele, pentru ca sunt mai linistite, se joaca mai domestic, coloreaza, piaptana papusi, nu catzara toti pomii, nu sar in toate baltile, nu alearga haotic ...etc |
Zaaau?
Fii-mea nu-i de acord.
papanash spune:
eu cred ca e in functie de temperamentul parintelui, eu am fost tare baietoasa in copilarie, de aceea mi se pare ( inca) apa de ploaie orice traznaie face baiatul meu. Cand eram la varsta lui, veneau mame de baieti la usa mamei sa ma parasca ca le-am batut baietii :)
nu ma intrebati de ce faceam asta, au trecut zeci de ani...
( cat de penibil poate fi ca tu, mama de copil (baiat), sa mergi la usa parintilor unei fete de 5-6 ani, sa spui ca i-a pus piedica, tras de maneca, caciula, par !!! )
Donia spune:
Eu personal cred ca diferenta e data nu atat de sexul copiilor, ci de diferenta de personalitate si de temperament.
Fata mea, de exemplu, sarea in toate baltile, pe cand baiatul sare peste toate baltile.
citat din mesajul lui papanash eu cred ca e in functie de temperamentul parintelui, eu am fost tare baietoasa in copilarie, de aceea mi se pare ( inca) apa de ploaie orice traznaie face baiatul meu. Cand eram la varsta lui, veneau mame de baieti la usa mamei sa ma parasca ca le-am batut baietii :) nu ma intrebati de ce faceam asta, au trecut zeci de ani... ( cat de penibil poate fi ca tu, mama de copil (baiat), sa mergi la usa parintilor unei fete de 5-6 ani, sa spui ca i-a pus piedica, tras de maneca, caciula, par !!! ) |
Poate ca mamele respective isi invatau baietii sa nu le puna piedica fetelor, sa nu le traga de maneca, caciula, par. Sau ai fi preferat sa-i invete sa-ti traga o bataie buna?
papanash spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Donia Eu personal cred ca diferenta e data nu atat de sexul copiilor, ci de diferenta de personalitate si de temperament. Fata mea, de exemplu, sarea in toate baltile, pe cand baiatul sare peste toate baltile.
Poate ca mamele respective isi invatau baietii sa nu le puna piedica fetelor, sa nu le traga de maneca, caciula, par. Sau ai fi preferat sa-i invete sa-ti traga o bataie buna? |
relaxeaza-te, e mai bine ! Esti adepta bataii ? nu era in discutie ! Ai baiat si fata, daca baiatul vine de la gradi si-ti spune ca o colega i-a tras caciula din cap te duci la parintii fetei sa-l parasti ? Vezi, despre asta era vorba, atitudinea parintilor, nu despre ce prefera un copil .
Donia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui papanash
relaxeaza-te, e mai bine ! Esti adepta bataii ? nu era in discutie ! Ai baiat si fata, daca baiatul vine de la gradi si-ti spune ca o colega i-a tras caciula din cap te duci la parintii fetei sa-l parasti ? Vezi, despre asta era vorba, atitudinea parintilor, nu despre ce prefera un copil . .............................................................. Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 ) Oamenii sunt facuti sa fie iubiti si lucrurile sunt facute sa fie folosite. Confuzia in aceasta lume este ca oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite ! |
Ah, dar sunt foarte relaxata. Tu? Sper ca esti bine, imi pare rau daca te-ai suparat din cauza mea. Really.
Totusi, daca vrei sa continuam discutia pe tema relaxarii, sugerez sa deschizi subiect la Psi sau sa mutam discutia pe privat, ca altfel deturnam subiectul.
Donia spune:
citat din mesajul lui papanash relaxeaza-te, e mai bine ! Esti adepta bataii ? nu era in discutie ! Ai baiat si fata, daca baiatul vine de la gradi si-ti spune ca o colega i-a tras caciula din cap te duci la parintii fetei sa-l parasti ? Vezi, despre asta era vorba, atitudinea parintilor, nu despre ce prefera un copil . |
Si ca sa raspund si intrebarii... Daca iti vine copilul suparat ca alt copil il impinge, ii trage caciula pe cap etc, ce poti sa faci?
- sa vorbesti cu parintii copilului respectiv (si nu vad ce e penibil in asta)
- sa ii spui copilului propriu sa-l ignore pe celalalt (bine, bine, da' pana cand?)
- sa-ti inveti copilul propriu sa riposteze - problema e ca nu stii daca ii va trage caciula pe cap sau daca ii va trage una pur si simplu. Merita riscul?
Deci care ar fi alternativa mai sanatoasa? Dupa mine, discutia civilizata. Din moment ce tie ti se pare penibila, am dedus ca preferi riposta...