Cat si cum vorbim la mobil in transportul public?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Eleni, tare faza cu mamaia de dimineata
Sa stii ca si eu ma tot intrebam ce tot cauta oamenii in varsta sa se inghesuie asa la prima ora... In timp, m-am gandit si eu, ca totusi unii pensionari mai lucreaza extra, unii sunt bunici si se duc la nepoti, altii sunt bone si deci tot la slujba se duc...

Una tare de la mama:
Un tip asa genul smecheras-golanas, isi suna un amic:
"Bai, hai sa-ti spun ultimele noutati: sa stii ca nu mai sunt singur! Sunt cu una, e frumoasa, desteapta, lucreaza la registrul comertului, baaaai, sa pici in freza, nu alta... Da are un copil, dar nu-i bai, cum imi creste si mie altul copilul, asa o sa cresc si eu copilul altuia, asta-i viata!" S-a aranjat omul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Ei, Maru exagereaza, greyhound e o linie de transport, sunt niste autocare normale care fac trasee spre si dinspre toronto si de care se folosesc navetistii si nu numai. Si nu e interdictie la folosit telefonul, dar lumea are in general bun simt si nu o face. Nici in autobuze sau tramvaie sau metrou. Acolo lumea are mai degraba boala cu blackberry-ul, toti sunt cu nasul in emailuri non stop. Deci nu te dau jos din autobuz decit daca faci scandal, esti beat, faci urit.

Pe mine mai tare decit zbieratul in mobile ma deranjeaza fundurile lipite de scaune si cufundarea patimasa in lectura oricarei bucati de hirtie disponibila care scuteste cititorul de a da ochii cu gravida/batrinica/invalidul din dreptul lui care tare ar avea nevoie de scaunul ala. Situatia se intilneste si in Romania, si in Canada, oho, inca cum pe metrou la orele diminetii, pe gotrain, cam orice mijloc de transport, doar nu pe greyhound, ca ala e cu pasagerul si locul. Iar aici in Germania am ramas surprinsa de amabilitatea celor din jur. Cind eram gravida nu a existat o data sa ma fi urcat intr-un mijloc de transport, indiferent de ora si aglomeratie si sa nu sara cineva sa imi dea locul, chiar daca eu nu il voiam.


Eu cele 9 luni de sarcina am luat zilnic autobuzul; mergeam la college. Si nu mi s-a intamplat nici macar o singura data sa calatoresc in picioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Hai ca ar fi chiar ceva sa il dea jos din avion

"Stimate calator sunteti rugat sa parasiti mijlocul de transport pe usa din spate dreapta. Va anuntam ca pana la sol mai aveti 10.512 m insa pentru comoditatea coborarii comandantul va duce aeronava la plafonul de 10.000 m"


Haha, radeti voi radeti. Nu ati vazut stirea cu avionul plecat din Newfoundland (provincie Candiana) si oprit in Bahamas, in drum spre Rep. Dominicana, ptr. ca o familie (mama, tata, fiul de 22 de ani) au fumat in wc???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Marius, datul pasagerilor recalcitranti din avion se intimpla mai des decit iti imaginezi si asta nu prin parasutare. Un pilot poate alege in cazuri extreme sa aterizeze undeva pe traseu, chiar facind o deturnare. Costurile aditionale care nu sunt deloc mici le plateste pasagerul recalcitrant.


Neah, aiurea; familia din cauza carora s-a aterizat in Bahamas, si restul pasagerilor au fost cazati la hotel in Bahamas peste noapte, au fost amendati cu $500 mama si tatal; fiul nu. Deci, compania aeriana a avut costuri de zeci de mii de dolari si au 'recuperat' $1000. De fapt, nici nu sunt sigura ca mia aia s-a dus la compania aeriana, am impresia ca a ramas in Bahamas...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Pai si o sa aterizeze special pe un alt aeroport pentru ca X vorbeste a telefon? Sunt rezervat...


Unul din fratii Baldwin (nu stiu care) a fost dat jos din avion inainte de decolare si i s-a interzis sa mai foloseasca acea linie aeriana ptr. ca se juca la telefon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Nu se poarta ca si cu animalele,se poarta rece si atat. Sunt reguli pe care le stii si trebuie sa le respecti.



Ba se poarta rau, nu rece. "Stay!" se spune unui caine, nu unor oameni.


"stay" este cuvantul cel mai scurt, cuprinzator si la obiect folosit atunci cand trebuie sa opresti pe cineva in loc, nu se traduce prin "sezi". dar acum depinde in ce context ti-a fost adresat, ca nu ma gandesc ca te-au poftit in avion sa stai jos pe un scaun si ti-au spus " Stay!" ( in cazul asta trebuia sa faci reclamatie ) .





alina


Alina, multam, stiu si eu ce variante de adresare sunt la dispozitie, ca invirt pe des'tul mic pina si engleza lui shakespeare. Stay se spune la caini, adica sa stea sa astepte. Sit este comanda pentru stat jos. In cazul relatiilor inter-umane se foloseste "wait please". Si ma rog, asta e un exemplu, dar eu nu imi fac o impresie pornind de la o experienta, ci de la un cumul de experiente. Si cum calatoresc peste ocean in mod regulat de la 15 ani ... deci de vreo 22 de ani, am avut suficiente experiente pe aeroporturi americane, canadiene si europene. Sigur ca mai dai si peste oameni de treaba, dar in general, majoritatea angajatilor de pe aeroporturi au simtul umorului extirpat si se mai simt si un fel de mici dumnezei, fiindca au puterea sa iti faca zile fripte daca vor.

Gata, am explicat destul, nu mai revin pe tema asta, ca nu vreau sa deturnez de tot subiectul. Cumva plecasem de la faptul ca nu te dau jos din autocar pentru vorbit la telefon, dar din avion s-ar putea sa te dea daca nu faci frumos, ca la dresaj.


Nu e vorba ca e ca la dresaj, ci e vorba de reguli care trebuiesc respectate. Pentru siguranta tuturor. Desigur ca politetea este cu totul altceva Eu urmaresc (ocazional) "Borders" si mi se par chiar foarte politicosi. Desigur, e vorba de canadieni. Si de cate ori am trecut prin aeroportul din Toronto mi s-au adresat cu "Madam" , Please and Thank you.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Pai Nadia, ia zboara tu cu transfer in US sa vezi cum e, ca la Pearson stiu si eu cum e, e acasa. Si "welcome home! "

Si eu nu am fost gravida in TO, asa ca povestesc doar din ce am vazut referitor la alte gravide in calatoriile mele zilnice cu TTCul. Odata m-am ridicat eu de la mijlocul rindului sa las o gravida inghesuita linga usa, ca nu se ridica nimeni, nici de pe locurile alea rezervate. Si pina sa vina femeia, s-a si asezat un nene tinerel. Bineinteles ca am intrat in el si cu ocazia asta le-am batut obrazul si celorlalti

O prietena povestea ca gravida fiind statea in picioare in gotrain. Si s-a ridicat o batrinica sa ii dea locul din trenul ala plin de oameni in putere, ca doar e plin de navetisti care merg la lucru. Si mai tin minte ca de plictiseala, ca mergeam pina la yorkdale faceam statistica la citi barbati si cite femei stau jos. Intotdeauna barbatii erau majoritari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Cristoiu, tocmai de-aia am specificat ca astia politicosii sunt canadieni. Ca in aeroporturi americane, aia-s paranoici raaau; DAR eu ii prefer paranoici si stiu ca cobor din avion, cu copilul, exact asa cum am urcat: tefere si nevatamate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

in aeroport in to

veneam in vizita cu pruncii. husbandu' hamalea bagaje si scaune de masina, io hamaleam rucsac cu laptop si acte, o geanta de umar, un copil maimuta intr-o brate, atul in cealalta brate - maraiti si adormiti

intr-o mana aveam pasapoartele - ca trebuia sa le prezint la control. un nene statea in picioare langa o tejghea inalta, sa spun la inaltimea umarului? eu dau sa-i dau pasapoartele sa le ia din mana mea, el nu si pace ca musai sa le pun pe tejgheaua lui, ca asa e procedura si sa el nu imi atinge pasapoartele din mana mea. foarte politicos (in voce), nu doar plin de sarcasm si dispret (in privire). nu s-a dat batut nici cum, fir-ar! (si nu, nu era la ghiseele alea in care stau ei inchisi, era ceva etapa aiurea in drum spre aia unde e clar ca faci pe dracu'n patru sa le pui pasapoartele pe tejghea)

asa ca pana la urma am pus pruncimea jos, s-au trezit si pus pe urlat si am avut o conversatie draguta cu nenea in urlete de copii mici.

oricum intre timp m-am desteptat ca aratam ca vaca la jug, aici e alergie cumva la carat copiii in brate. asa ca ala m-a tratat ca pe bananiera ce aratam cu maimutele de gat.

in londra, in aceeasi calatorie, a admirat un mate din ala batran sictirit si gras paspoartele mele de-am zis ca pierd avionul. pana la urma l-am intrebat mai ferm asa daca e o problema cu pasapoartele. A spus nu. l-am intrebat atunci de ce ma tine in loc? a inceput sa zica ceva si l-am intrerupt nepoliticos, ca daca n-are problema sa-mi dea pasapoartele, daca are sa-mi spuna. mi le-a dat cu ura :))))

pe avioane, insa, personalul a fost tot timpul ireprosabil, niciodta nu am avut nemultumiri



Disclaimer: cand zici aici, zic aici la mine in sat. in general oamenii merg cu copiii pe langa ei sau in tot soiul de instrumente caratoare. exceptie emigrantii. da' nu ma supar daca voi ziceti ca ati vazut altfel, cata vreme nu imi ziceti ca eu n-am vazut bine :))))




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

O faza destul de recenta: veneam de la Paris la Bucuresti in decembrie, anul trecut, si am remarcat inca de la coada de la imbarcare un nene mai ciudat, foarte agitat, mi s-a parut ca vorbea si singur... in fine. Dupa ce am ajuns in avion, incepe nenea sa faca un scandal monstru ca pasagerul de langa isi pusese geanta langa a lui in compartimentul de deasupra scaunelor, si ii strica geanta etc. Era, of course, roman!

Au venit cateva stewardeze sa stea de vorba cu el, foarte calme si politicoase, apoi chiar capitanul, tot asa, politicos si linistit si el, s-a calmat si omul nostru... Si apare la un moment dat un barbat asa, de culoare, de vreo doi metri, extrem de bine facut, cu tatuaje si cercel in ureche, si o vesta pe care scria "Obama's Panthers" (m-a marcat amanuntul asta), era ca din filme, zau! Si il ia pe pasagerul recalcitrant si dus a fost!

Deci, da, se intampla sa te dea jos din avion, ceea ce pentru ei e foarte aiurea, pentru ca trebuie sa-ti dea si bagajul jos (nu-si permit sa lase bagaje fara stapan in avion sub nicio forma), deci e mare bataie de cap. Cu toate astea, daca esti suficient de recalcitrant, ramai la sol. Nu am vazut inca oameni "evacuati" in timpul zborului, imi imaginez ce situatie ciudata ce trebuie sa fie! Din fericire nu am intalnit pana acum in deplasarile cu avionul oameni care sa faca balamuc prea mare, deci cred ca am avut noroc.

Iar cu vorbitul la mobil in avion, din cate am vazut eu pana acum, oamenii in general respecta regula, doar cand se apropie decolarea incepe agitatia (a propos, ma amuza de fiecare data cum oamenii se ridica de pe scaune cu mult inaintea decolarii propriu-zise si stau in picioare cu bagajele, zici ca le e frica sa nu plece iar avionul inainte sa apuce ei sa coboare ).

Mergi la inceput