Calendarul gradinarului vesel (29)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Au aparut si la mine bobocii de branduse, narcise si zambile... oare gasesc brandusele inflorite azi?

Am tuns si eu sambata pomii, contrar dorintei sotului meu...
Si eu eram dependenta de webshot si sunt tare dezamagita acum

Fetele la voi in ce stadiu este magnolia? Ma pot orienta dupa vre-un semn daca a trecut cu bine de iarna?

Tala vreau si eu cimbrisor... nu merge sa-mi dai seminte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Inbox si Georgi va trimit prin posta cimbrisor (e mai greu cu recoltatul semintelor, sunt ff mici si eu una m-am chinuit f mult sa-l obtin asa, apoi s-a dezvoltat el ca nebunul)
Magnolia mea are niste boboci uriasi, dar ii are asa de ceva vreme
Valentina bine ca mi-ai amintit de spanac si loboda. sper sa reusesc zilele astea sa seman si eu.
Pitica mea a bifat azi pe lista 'facute' si mancat pamant...nu mai sta afara decat pe jos, faramiteaza pamant in gropile pe care le face frac-su (carticioara mea)
Simona, la muscari mei au aparut frunzele inca din toamna, acum sunt cam blegite, asa e si la tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Magnolia mea are crengutele ok, mugurii sunt mici, statuti... adevarul este ca am acoperit-o peste iarna cu un ghiveci de culoare neagra si sotul m-a certat... ca trebuia folie prin care sa treaca lumina... acum e dezvelita de vreo 2 saptamani... sper sa-i placa lumina ziua si gerul noaptea...

Tala ce sa trimiti prin posta? Planta de cimbrisor? Merge? Dulcica ta invata lucruri noi: textura si gustul pamantului

Noi avem o problema... o decizie de luat... unde sa facem tarcul labradorului... curtea e deja aglomerata si nu cedez neam teren in fata casei... sotul nu cedeaza la o parte din platforma masinii ca i-ar fi greu apoi sa mai parcheze... cam la limita... Cat mi-as dori sa mai cumpar un 50-60 mp in spate...

Brandusele sunt mai mici decat imi imaginam... inca nu au inflorit, dar nici mult nu mai au. Sunt tare nerabdatoare sa se coloreze gradina, dar deocamdata dimineata sunt minus 1-2 grade si gheata depusa serios pe masina, flori si iarba...Anunta totusi ca se va mai incalzi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jurnalul_roz spune:


Buna

Am primit o magnolie roz(inca nu are flori dar cine mi-a dat-o mi-a spus ca este de culoare roz) si nu prea stiu exact unde sa-l plantez in gradina.
Copacelul are 70 de cm iar pe net am citit ca, magnolia, este un copac inalt si trebuie plantata intr-un loc semi umbros.
Puteti sa-mi dati un sfat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Vad ca a fost un weekend frumos si ati inceput deja sa iesiti rin gradina! Noi weekendul trecut am fost la munte, la Hoteluld e Gheata de la Balea Lac - e superb, va recomand, desi sincer zona nu e exploatata la intregul ei potential...

Tala - asa fac muscarii - si ai mei au frunze mari de tot, pleostite la pamant, inca din toamna - dar acum in primavara vor iesi din mijocul funzelor pleostite tijele florale, nu ai grija!

Si la mine au rasarit zambilele, unele lalele, alea mai timpurii, iar unele narcise au deja tija florala, dar cred ca va mai dura pana cand cresc indeajuns ca sa infloreasca...

Eu am sa gradinaresc weekendul asta - am inteles ca va fi extrem de cald - chiar 18-20 de grade, dar pe prognoza am vazut ca marti in Buc va fi 1 grad si lapovita si ninsoare...

Semintele mele de vinete puse de rasad nu au fost prea spornice - cred ca doar vreo 3-4 au rasarit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Fetele... noi vrem sa intoarcem gazonul... cum ne recomandati sa procedam? Eu vorbeam dimineata cu sotul ca trebuie sapat si intors cat mai repede... lasat sa se usuce vechile radacini si apoi maruntit, indreptat si resemanat... si asta pana nu da caldura mare si pana nu devine imperios necesar treseul nostru prin zona semanata.

Aveti alte sfaturi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jurnalul_roz


Buna

Am primit o magnolie roz(inca nu are flori dar cine mi-a dat-o mi-a spus ca este de culoare roz) si nu prea stiu exact unde sa-l plantez in gradina.
Copacelul are 70 de cm iar pe net am citit ca, magnolia, este un copac inalt si trebuie plantata intr-un loc semi umbros.
Puteti sa-mi dati un sfat?


Buna... eu am plantat magnolia central in curte... si la fel am vazut-o pozitionata si la altcineva. La mine practic are lumina dimineata si dupa amiaza, dar in miezul zilei este umbrita de coama casei... Deocamdata e prima iarna de care am trecut si astept sa vad daca este ok... Nu stiu daca cum am pus-o eu e bine, dar o sa vad anul asta... Poate stiu fetele mai bine si-ti vor raspunde...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jurnalul_roz spune:


Multumesc Georgi


Din pacate eu nu prea mai am loc in curte si-am citit ca-i trebuie cel putin 6 m (in jururl ei)pentru crestere.
Din ce mi-ai recomandat sa citesc scrie clar ca pentru plantare trebuie sa am un cerc cu diametru de 3,6 m.(si locul ales de mine nu are mai mult de 2,5m).
Nu stiu nici daca face parte din categoria speciilor care ating dimensiuni foarte mari. Stiu doar ca floarea este roz.
S-o plantez chiar daca n-am suficient spatiu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Eu am vazut magnolie la cineva in curte... pozitionata de un peisagist... in principiu acolo avea loc minim 4/4, dar era tunsa si cu aspect de lumanare... lasata sa creasca in inaltime, dar nu si in latime... Daca o poti conduce din tuns e ok, parerea mea. Nici eu nu o las pe a mea sa sa lateasca prea tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Si eu am fost harnica zilele astea. Iubesc asa de mult primavara. Am avut cateva zile calduroase asa ca am lasat balta toata treaba si am iesit in gradina.
Am mai latit-o putin , am repus garduletul ca era trantit pe alocuri. am semanat cate ceva ceapa, usturoi, ridichi si salata. am avut placuta surpriza sa vad prin toata gradina imprastiata salata (feldsalat)semanata in toamna, pe alocuri chiar aprope buna de papat. Am cuparat seminte de morcovi, patrunjel radacina, si pastarnac. Pot sa le pun de pe acum?. Am citit la voi ca ati semanat si mazarea. Nu e prea devreme?
In casa mi-am pus rasaduri. Am cumparat cutiute de rasaduri cu pamantul in ele si semintele alaturi. de petunii, garofite, si cred craite portocalii (pe germana le spune Studentenblumen, tagetes),care mi-au rasarit a doua zi deja si rosii.
Mai am o punga cu 50 de gladiole. Trebuie sa le gasesc loc si lor in gradina. E plina gradina de ghiocei, lalele sunt rasarite si ele, zambilele au chiar si floare. Asta seara a tras si prima ploie rapida "de vara" cu tunete si fulgere.
sotula taiat prunul si parul. Prunul avea multe crengute uscate si trebuia neaparat "tuns" sper sa nu fi taiat prea mult din el.

spor la gradinarit.....




Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)

Poze noi.....cu noi



Mit Kindern vergehen die Jahre wie im Flug. Doch Augenblicke werden zu Ewigkeiten.


Mergi la inceput