Calendarul gradinarului vesel (29)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Eu sunt in extaz de ieri de cand am realizat ca anul asta voi avea flori la glicina. Iasomia este si ea pliiina de mugurasi. Toti pomii sunt extra plini de flori - e anul florilor asta, clar!. Vad ca promit si altele care au stagnat anii trecuti si nici nu mai stiu ce sunt - ador surprizele!. Nu am apucat sa fac tot ce mi-am propus, dar asa, printre putin picaturi imi adun satisfactii mari.
Capsunii trebuie curatati de frunzele patate (tot timpul). eu am deja cativa infloriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Ce incantareeeee... ador senzatia si emotia pe care o impartasim...

Izabella... primulele tale sunt preluate din mana in mana, nu din magazin, nu? Eu am din cele cumparate din Practiker cu floarea mai mare, dar tija scurta... as vrea si eu modelul asta cu tija mai lunga si asa de multe flori.. Doamne ce frumoase sunt... de unde sa iau?

Maine mai fac si eu foto... ca am noutati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Mmm, ce aroma se simte si pe forum decand primavara si-a intrat in drepturi depline si bucura fiecare gradinareasa cu florile ei minunate!
La mine anul asta e al panselutelor, am cumparat vreo 30 buc si parca tot nu ma satur de ele. Am pus pt prima oara seminte de gazon si vad ca deja a rasarit, desi e inca rar. La ce inaltime trebuie tuns oare?

Tala, gand la gand cu bucurie. Vecinul meu si-a plantat pe gard glicina, trompeta turcului si multe tipuri de ionicera (alb, rosie, roz). Abia astept sa le vad inflorite!

Eu n-am mai facut poze, dar am inca inflorite narcise, zambile, lalele, lacramioarele cresc de la zi la zi si ele. Si straturile de legume arata tare bine, au prins viteza toate la crescut!
Mi-am propus ca in w-e sa scot o parte din rasadurile de rosii afara, cu peturi in cap.
Mult spor la doresc, stiu ca veti trebalui pe afara in w-e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Liviana, la 3 saptamani de la insamantare trebuie tuns gazonul (eu asa am facut)
Am intrat sa va recomand un site care pt mine e un izvor nesecat de inspiratie, sfaturi cu adevarat pretioase: http://www.southernliving.com/home-garden/gardens/drought-tolerant-plants-00417000068325/
si eu urez spor in toate (in gradina eu nu cred ca voi face ceva, mai ales ca de la vantul asta s-a uscat pamantul piatra)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

georgipuia,doua dintre primule sunt cadou de 8 martie de anul trecut(cea grena si cea rosie cu mijloc galben,fara tija)le-am pus in gradina si au trecut iarna cu bine.
pe celalalte(cu tija si fara,9 culori in total) le am de cativa ani,am luat lastari de la vecine si s-au inmultit,altele erau in curte inainte sa vin eu.
daca vrei si imi aduci aminte(am o problema cu uitatul),dupa ce le trec florile iti trimit lastari din cele care-ti plac,prin posta,in paharele de unica folosinta
azi a venit comanda de crini si tigridii de la peticom arad(dl.tiberiu peter),sunt super incantata,abia astept sa infloreasca
fetelor,asteptam poze,nu ne faceti sa va credem pe cuvant
edit sa spun ca toti crinii au venit etichetati,cu poza,la fel si tigridia(se vede mai jos).pentru preturi intre 2,5 ron, 3 ron sau 6 ron,bulbii erau destul de mari,daca si culoarea corespunde...vom vedea la vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

In sfarsit a venit primavara si la noi. De fapt am avut cateva zile de adevarata vara. am scos repede masa si scaunele in curte, si nu am mai intrat in casa. Incredibil ce inseamna cateva zile calduroase pentru natura. Totul este verde, totul este in floare. Am profitat si eu cat am putut, mi-am mai imprastiat prin curte tot felul de seminte . Am avut gura leului , regina noptii si alte cateva adunate de mine anul trecut din Romania. Mi-am mai pus si in ghivece din ele ca sa nu le pierd. Acum ploua e frig dar sper in cateva zile sa se incalzeasca si sa porneasca si floricelele mele.

Cu intructiuni speciale de la piticoata mea, la fel de impatimita in ale gradinii ca si mama-sa am facut si cateva poze de prin curte.

https://picasaweb.google.com/117646415556753840331/DePrimavara02#

am si o rugaminte. Stiti cumva ce planta e aceasta?
https://picasaweb.google.com/117646415556753840331/DePrimavara02#5867896788387127986
am descoperita anul trecut in toamna si am lasat-o.A ramas verde peste iarna nu i-a pasat de frig si zapada si acum e mare si viguroasa si tooot creste.

Si fiindca am avut vacanta si sora mea ne-a vizitat cu familia ei am facut si o mica excursie pe Mainau,insula florilor. Din pacate saptamana trecuta nu erau decat brandusele inflorite. Eu am ramas putin dezamagita speram sa vad lalelele si narcisele in toata spendoarea lor. In schimb am fost din plin rasplatiti de o minunata expozitie de orhidee.
https://picasaweb.google.com/117646415556753840331/Mainau10Apr#

va las sa le admirati si voi.



Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)

http://picasaweb.google.com/kluckermira/WeekendDeRusalii#" target="_blank">Poze noi.....cu noi



Mit Kindern vergehen die Jahre wie im Flug. Doch Augenblicke werden zu Ewigkeiten.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

in sfarsit primavara si la noi, adica au fost cateva zile, ca de acum se anunta iarasi frig
am stat destul prin gradina dar tot mai am multe de facut, plus ca mama e in vacanta
au inceput sa infloreasca bulboasele, dar anul asta sunt dezamagita de lalele, foarte multe au mucegait frunzele si se usuca, chiar daca au boboc, si celelalte au parca pete pe flori (alea neinflorite) cred ca e urmarea inghetului, erau peste 5 cm rasarite si ninsoarea n-a tinut mult, dar gerul da
tot soiurile traditionale sunt baza
doar lalelele din jardiniere nu par atacate, au rasarit mai greu, pe alea le-am plantat in toamna, problema la ele e ca m-a ajutat fiica-mea si degeaba i-am explicat cum trebuie sa le aseze, nici eu nu am verificat-o, le-a pus taman cu fundu in sus, si vazand ca nu mai rasar din ele le-am cautat si le-am intors, dar nu am reusit cu toate, asa ca o sa fie o inflorire neuniforma si in toamna trebuie sa le plantez din nou
la clemais vad ca au mai dat lastari de jos, la cei pe care-i credeam pierduti, deci numai unul s-a uscat, trandafirii pusi acum in primavara nu au rezistat nici ei toti, de la gerul tarziu
m-am luptat iarasi cu limacsii, rod tot
maine program de taiat iarba si om mai vedea
spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

mira,foarte frumoase florile,si cele din gradina ta si cele din expozitie,multumim ca imparti cu noi asemenea bucurii
planta necunoscuta din poza pare sa fie "carticioara",pe care vecina m-a indemnat sa o plantez prin gradina ca alunga cartitele,dar a aparut un musuroi direct in planta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Mira... ce poze minunate ne-ai adus... o experienta deosebita!!!

Izabela.. primulele mele sunt fix din cele de care zici tu, de magazin cu tija scurta si floarea mare (alba, galbena, roz inchis si grena), dar astea mai "salbatice" imi plac parca mai mult tocmai pt ca nu sunt atat de inghesuite florile intre ele si printre frunze, ci fac o coroana de flori deasupra frunzisului... incet incet aduc eu si din acestea in curtea mea...

Spre marea mea bucurie am gasit lastaras la clematisul pe care l-am crezut pierdut deci Simona suntem niste fericite, nu?

Gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Fetelor, mai las sticlele pe trandafiri, sau pot sa le scot...intelegeti voi ce vreau sa zic!

Tala, mi s-au prins toate florile de la tine, si mutate de doua ori prin curte! Mai putin crengutele de afin parca erau... ele erau deja aproape uscate cand am desfacut pachetul, dar restul sunt foarte bine.

Mergi la inceput