Delfinasi jucausi de iulie-august (98)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onimir spune:

Buna, dragi mamici!
Intram sa va transmitem si noi o primavara insorita cu multe bucurii din partea celor mici si nu numai!!

Am mai avut tentative sa va scriu, dar pana sa ma pun la curent cu noutatile imi depaseam timpul de pauza.Va admir cand vad ca va organizati asa de bine cu serviciu, copii si casa .Trebuie sa-mi spuneti si mie secretul pentru ca mie niciodata nu-mi ajunge timpul.

In ce priveste problema noastra cu intarzierea vorbirii, Victoras a inceput de vreo luna sa numere si acum asta e pasiunea lui.Pe unde vede o cifra o arata si cere sa-i confirmi ca a recunoscut-o si face asta la toate masinile de prin parcare, la cutiile postale si pe unde nici nu-ti trece mintea .
Inainte de asta am mers cu el la un psiholog si apoi la un neuropsihiatru care ne-a spus ca nu e cazul de autism , ne-a pus diagnostic intarziere in dezvoltarea limbajului , dar ne-a dat sa-i facem cerebrolysine, 1 la 2 zile timp de 12 zile si dupa o pauza de 10 zile, encefabol.
Am stat in dubii o saptamana pentru ca nu vroiam sa injectez copilul aiurea , am cerut parerea medicului de familie care a spus ca n-are ce sa-i faca rau si sa i le fac daca asa a recomandat specialistul.Dar in acelasi timp mi-am dedicat mai mult timp copilului si nu am mai deschis tv-ul la sfatul dr neuropsihiatru.
Dupa 2 saptamani de la consultul neuropsihiatrului am fost la un alt psiholog recomandat de acesta pentru "linistea noastra sufleteasca" .
In schimb psihologul a bagat mai tare samanta de indoiala in sufletul nostru spunand ca Victoras are retard in dezvoltarea vorbirii si elemente autiste in comportament.
Nu vreau sa stiti ce e in sufletul meu.Am o colega care are o fetita cu autism , face terapie la Bucuresti si e spre bine.Toata ziua o sun sa o intreb cum se comporta fetita ei, daca face anumite lucruri pe care Victor le face si mereu imi spun ca Victoras e un copil normal doar ca prea alintat.
Acum am decis sa-l bagam in colectivitate sa vedem evolutia si de ieri Victoras merge la cresa.Spre bucuria mea a parut sa-i placa chiar daca a plans putin cand am plecat dimineata.Astept sa vad luni ce reactie va avea caci acum va sti ca-l las acolo.
Cam astea despre noi.O sa va tin la curent cu evolutia puiului.
Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:



onimir, imi imaginez cam ce poate fi in sufletul tau . Dar totusi diagnosticul de autism nu se pune dupa prima vizita, nu?

Otilia, ai dreptate, cred ca ar trebui sa conteze doar partile bune, dar uneori simt ca nu mai pot si as vrea o pauza de la moftureli macar de 1 zi. blondinele. Tu nu esti in grupul yahoo? Ca acolo a pus baby pozele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Salutare dragelor!!

Onimir, totusi un diagnostic de felul asta nu se pune la prima vizita si cred ca am cam luat-o razna cu acest diagnostic. Orice intarziere, orice e iesit din tipare, gata e autism!!
Mai ales ca ati mai fost la un dr inainte cu 2 sapt si nu ti-a dat acest diagnostic. Si mai sunt delfinasi care inca nu vb.

Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 20+ , bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

iete ca mais criu si eu pe aici
voi fetele stiti de pe fb de noi
asa ca vreau sa-i zic lui onimir ca si sebi a alut encephabol 3 saptamani. si noi am fost la neuropsihiatru avand in vedere ca nu vorbea, isi tara un picior..asta prin vara. vreau sa iti zic ca dupa 3 zile de encephabol Sebi a mers pt prima oara in 4 labe normal si si-a dat si drumul la vorbire. plus ca l-am bagat la cresa care a facut minuni cu el. asta daca nu te ganesti la racelile repetate si alte "ganganii"..stiu fetele de ce zic asta
noua nu ne-a zis de autism nimic, doar ca are un retard in vorbire si ceva probleme motorii..noi am fost cu probleme la nastere ..oxigenarea creierului..de astea.. trebuia sa mai mergem si nu am fost. dar am de gand sa ma duc pt ca mi se pare ca plange din orice si e si cam agresiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Buna fete dragi!

Onimir si eu stiu ca diagnosticul de autism / semne de autism se pune dupa o observare atenta si mai indelungata a comportamentului copilului. F. mult conteaza si comportamentul lui in colectivitate, de aceea trebuie luate in considerare si opiniile parintilor si ale educatoarelor. E f. bine ca l-ai dus la cresa, s-ar putea sa evolueze rapid in bine! Eu zic sa mai consulti si alte pareri, alti medici, nu te panica!

Lalala dupa ce i-ai dat encephabol lui Sebi ati mai fost la evaluare cu el? Ma faci curioasa, cred ca stii ca si Raducu e cam in urma cu limbajul, pana acum nu mi-am facut griji prea mari, mai ales ca de 2-3 luni a progresat enorm, doar ca nu formuleaza propozitii (face uneori propozitii de 2 cuvinte sau asociaza doua cuvinte de ex. "creion galben"). Si al meu plange din orice si pare sa nu inteleaga ce ii explicam, alteori ma uimeste cu rationamentele pe care le face. Nu stiu ce sa mai cred. As vrea sa-l duc la o evaluare dar nu stiu la cine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Va salut si eu!

Of, ca si eu uneori is ingrijorata de Vlad. Poate e doar varsta. Eu am incercat sa nu ii interzic foarte multe (sau, ma rog, sa nu ii spun mereu nu si nu). Mereu trebuie sa fiu inventiva cand ne imbracam de iesit afara (si duraza minim o juma de ora), mereu cand ne schimbam in pijama, cand ne spalam pe maini, etc. Adica, daca ii spun hai sa ne imbracam/spalam, nu vrea. In oras, daca trecem pe langa covrigarie, e musai sa luam covrig,si el trebuie sa ceara. Daca e in carucior (ca mai nou ii place maxim in el), il dezleg, il ridic la geam, ii da banii doamnei,primim covrigii,il pun inapoi in carucior. Nu mi se pare un efort mare din partea mea,ca stiu ca asta e placerea lui. Asta e doar un exemplu (ideea e ca ii cam ant in struna) si ne intelegem bine. Dar azi de exemplu,era in brate,impingeam si caruciorul, eram la 2 metri de masina, si zice ca vrea in carucior.Ii spun frumos ca nu il mai pun in carucior, ca suntem aproape de masina, si ne urcam in masina. Baaai, ce urlet mi-a tras, cu toata puterea lui, de am ramas masca... la fel si prietena mea, care il stie pe Vlad blandul de pe lume :) apoi ca nu vrea la aerosoli, ca nu vrea la masa... mereu trebuie sa inventez nici eu nu mai stiu ce, ca sa fie bine. E un sensibil, plange destul de repede (asa era si taica-so). Daca ceva nu ii convine, i se intoarce buzita, si zice ca s-a suparat si vine repede la mine in brate. Sta asa un minut, nu are rost sa il iau cu altceva, ca imi zice clar ca nu vrea nimic, ca e inca suparat.Dupa un minut zice ca i-a trecut si e vesel nevoie mare :) Acum ca citesc Puiutz ca si Raducu e plangacios,m-am mai linistit :) Chestia e ca mi-e groaza de gradi, ca acolo nu sta nimeni dupa sensibilitatile lui....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Neata

Cristina, inseamna ca chiar are nevoie de gradi. Pana la urma, tb sa se invete ca in viata nu primeste totul pe tava. Raul cu cat urla mai tare, cu atat il ignor mai mult.
Si la noi sunt pb cu imbracatul, daca nu vrea, il anunt frumos ca noi mergem si el sta acasa, si ma duc si ma imbrac si eu, si pe cand ajung sa ma incalt, vine si imi spune ca vine si el si sa-l imbrac.
Cand plange , ma fac si eu ca plang si se enerveaza si imi spune ca eu sa nu plang, ca numai Raul plange.

Paula, mamica lui Raul Ionut nascut la 24.07.2010 si 21+ , bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Hahah, Paula, idem si la noi.Ma imbrac, imi iau geanta si ii spun ca in cazul asta eu plec si el ramane.Vine fuga, zice si io vin, si io vin. Bun, zic, hai sa ne imbracam. Si deja e smecher.Zice- aaa, pai nu vreau sa ne imbracam... si o luam de la capat... La fel cu plansul, ma fac si eu ca plang,nu e bine, numai el plange :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Si noi procedam la fel cand e vorba de plecat undeva. El fuge in pat in dormitor, iar noi ii spunem ca plecam fara el, eventual il luam pe Winnie cu noi . Si vine fuguta sa il imbracam.

Oare cat mai dureaza perioada asta

Cand urla pentru diverse lucruri care nu-i convin, prima data ii explic de ce nu se intampla cum vrea el, daca continua sa urle il las in pace sau daca urla prea tare il trimit sa se linisteasca la el (Adica la noi) in camera. Uneori se duce singur, nici nu mai asteapta sa-l trimitem noi . In mai putin de 1 minut vine inapoi zambaret sau macar fara sa mai planga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

puiutz,spre rusinea mea nu m mai fost la evaluare.in bucuresti iti pot recomanda pe cineva. ideea e ca e un medicament si nu te sfatuiesc sa l dai decat la reconandarea dr.si totusi,fiecare copil areritmul lui de dezvoltare.la sebi a contat ff mult si cresa

Mergi la inceput