Papa demisioneaza
Raspunsuri - Pagina 2
giulia81 spune:
si eu am ramas putin socata de veste...
oare nu ar fi mai bine sa aleaga un om mai tinar? sau aia mai tineri nu intrunesc calitatile pt a fi numiti papa?
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer)
histamina spune:
Printre favoritii la scaunul pontifical se numara Arhiepiscopul cardinal de New York, Timothy Michael Dolan, cardinalul nigerian Francis Arinze si cardinalul Cristoph Schonborn al Vienei.
personal, il simptizez pe Cristoph Schonborn , pe care am si avut onoarea sa il intalnesc personal. Un om plin bun simt, cu un farmec aristocratic, impecabil ca teolog.
lavi02 spune:
Histamina, ti-am dat aprob nu pt ca as fi avut ce dezaproba la mesajul tau ci pentru ca mi-a placut foarte mult mesajul, foarte frumos documentat!
Mi se pare foarte trist cand o persoana trebuie sa se retraga din cauza varstei inaintate. Pe de alta parte tot respectul pentru gestul lui, daca el considera ca nu isi mai poate indeplini misiunea de papa, sa lase locul altcuiva.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Mie Papa Ioan Paul al 2-lea mi s-a parut unul dintre cei mai cu "har" papi ai Bisericii Catolice. |
Discursul lui de la Bucuresti mi-a mers la inima, asa cum doar numai cateva alte discursuri m-au marcat in toata viata. Va fi foarte greu ca un alt papa sau inalta fata bisericeasca sa ma mai impresioneze la fel de mult.
In ce-l priveste pe Benedict al 16-lea, desi nu l-am agreat initial, a avut totusi multe iesiri incisive impotriva societatii "moderne", combatand consumerismul, mercantilismul, libertinismul si altele. Ceea ce cred ca i-a si atras "intentia" de a se retrage. Neavand carisma lui Ioan Paul al 2-lea, trecut prin vitregiile nazismului si comunismului, plus un atentat, banuiesc ca ii este mult mai greu sa reziste imenselor presiuni geo-politice din afara Vaticanului, precum si intrigilor din sanul Vaticanului.
histamina spune:
am fost voluntar la vizita Sf Parinte Papa Ioan Paul al II lea. la liturghia oficiata in Catedrala sf Iosif am avut privilegiul imens sa stau langa Cardinalul Todea care statea langa Sf Parinte.
e f greu sa se nasca un papa cu o personalitate atat de carismatica si complexa asa cum a fost acest papa.dincolo de carisma sa extrordinara, Papa Ioan Paul al II lea a fost un personaj istoric, un om care a facut istorie,care a luptat fatis impotriva comunismului,care nu s-a sfiit sa spuna lurcrurilor pe nume. si da, asa cum mai toti marii istorici ai lumii au convenit, caderea comunismului i se datoreaza si Papei Ioana Paul al II lea.a fost ,pana acum ,singurul lider spiritual care si-a cerut iertare pentru greselile,erorile facute de religia sa.
discutand strict obiectiv.
cu o pareza destul de urata l-am vazut pe acest OM cum s-a straduit sa isi invete discursul in limba romana.
a acceptat toate conditiile impuse de BOR ca sa vina in Romania.
am apreciat f mult gestul patriarhului Teoctist.
au fost niste zile binecuvantate.
da,e f greu sa se mai gaseasca cineva care sa nu fie doar Papa,ci si sa scrie istorie, istoria omenirii.
dianama spune:
Am inteles ca de 700 de ani nu s-a mai intamplat ca un papa sa se retraga.....sper sa nu spun vreo tampanie,e ceea ce am auzt si eu la tv.
Eu cred ca a contribuit situatia cam zbuciumata a politicii Italiei.Sunt fff multe jocuri politice .....in acest moment,alegerile....
aschiutza spune:
Eu am un mare respect pt acest papa. A fost ales la o virsta la care putini oameni mai sunt liberali, sa ii reprosezi ca nu este unul, cind toti care l-au ales stiau ca e conservativ, mi-i se pare deplasat. Inseamna ca asa un papa si-au dorit ceilalti cardinali si nu e vina lui ca nu e cum ne dorim noi sau media sa fie. Apoi il respect ca nu a incercat sa fie popular si sa isi puna o masca, ci a ramas asa cum era el, chit ca nu a fost asa de iubit precum predecesorul lui.
In ultimul rind il respect pt ca si-a dat aceasta demisie. Papii nu sunt Dumnezeu, indeplinesc o functie si e normal d.p.m.d.v. ca atunci cind nu pot sa o indeplineasca sa lase pe altcineva in locul lor. A preferat sa plece cu demnitate decit sa ajunga subiectul unui circ mediatic, cum din pacate a fost moartea lui Ioan Paul (sa nu se inteleaga ca dau vina aici pe Ioan Paul, dar precis Benedict a putut sa vada ce circ a fost, ce bataie pe ultimele amanunte, ce lupta pt cine e primaul care anunta ultimele clipe ale lui Ioan Paul al II lea). Banuiesc ca vom afla cindva mai multe amanunte despre motivele sale, dar oricare ar fii, jos palaria ca lasa locul cuiva cu forte noi!
andacos spune:
Aschiutza,eu am ascultat astazi si spuneau ca scandalul sexual din biserica catolica din ultimul timp,-a darimat pur si simplu,plus ca ar suferi de dementza,asta fiind motivul principal al retragerii.
Dana
saskia spune:
Exact asta a scris si presa olandeza, o parte din ea, ca toate scandalurile de pedofilie in care au fost implicati preotii catolici ar fi constituit o mare piatra de incercare, la care probabil nu a facut fata fiind si la o varsta mai inaintata, probabil multe presiuni politice, masinarii, musamalizari, asa ca a preferat calea asta.
eumada spune:
Histamina....
Am nevoie de niste lamuriri..e nevoie de cunostintele tale..
Istoric,dincolo de elucubratiile presei (care a scapat de 2012 si acum incepe sa ne intoxice altfel),deci istoric despre Fatima aia si profetiile ei...exista ceva dovezi istorice,pergamente,alea,alea?