M-am hotarat.............adoptie(87)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamghicu spune:

felicitari andre! si noi am obtinut atestatul anul trecut in mai la sectorul 3 si maine ne ducem sa vedem pentru prima data un baietel de doi ani. noi ne gandeam sa ne reatestam, ca este deja tarzior insa ne-au sunat cei de la protectie sa ne spuna ca am fost selectati pentru un copil. am mari emotii pentru ziua de maine . deci ai nevoie de multa rabdare si totul se va rezolva. nici nu mai stiu ce urmeaza apoi, asa de surprinsa am fost de veste....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Buna fetelor,

Andre felicitari si Doamne ajuta sa fiti potriviti cat mai repede!

Simo te inteleg ca lupta cu sistemul iti poate face viata imposibila, dar depune totusi contestatie si consulta si un avocat;
Incearca sa nu iei personal ce iti spun ei si intrebarile pe care le pun; sigur de aceste intrebari au parte majoritatea cuplurilor;
sigur esti si tu de acord ca un copilas necajit nu trebuie sa cada din lac in put;
incearca (chiar daca e foarte greu dupa ce ti s-a intamplat)sa nu ii vezi pe cei de la Directie ca pe dusmanii tai ci ia-o ca pe faptul ca sunt oameni si pot face si ei greseli;
In acelasi timp consultati un psiholog referitor la raspunsul primit sa vedeti ce va spune si daca va poate ajuta in vreun fel!
Iti doresc sa treci cu bine peste toate astea.

Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iridessa spune:

Felicitari, andre!

Mult succes, Maria! Doamne ajuta sa fie copilasul asteptat! Cand aveti prima intalnire?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malex spune:

mariamghicu... TE ASTEPTAM CU VESTI!!!!! Ce de emotii tb sa aveti!!!!!
La voi au mers lucrurile f repede, eu am atestat din 2011 si nu am vazut niciun copil
Ca si Simona si eu sunt aproape de a capitula si de a depune armele!!!!!!!
Mai astept pana imi expira atestatul si daca nu rezolv nimic, asta e......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

MariaM iti tinem pumnii stransi sa vii cu vesti bune dupa intalnire

Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Buna,

Nu stiu cate dintre voi isi mai amintesc de mine avand in vedere ca nu am mai intrat de fffffffffff multa vreme.
Pentru fetele care asteapta sa devina mamici pot da un singur sfat: nu va pierdeti speranta oricat de greu va este si oricat de mult trebuie sa asteptati. Nimic nu se compara cu momentul in care iti vezi copilul pt prima data si il ti strans langa tine sa nu il pierzi.

Au trecut multi ani si inca imi amintesc si plang cand ma gandesc la prima intalnire cu printesa mea. Acum are 6 anisori, merge la scoala si cand ma priveste cu ochisorii ei mici si negri si se cuibareste la mine in brate ma intreb de ce a trebuit sa pierd timp pretios cu analize si inseminari.

Asa ca nu va lasati doborati de sistemul nostru ce "cacao" si nici ce minunatii asistenti sociali care in majoritatea lor sunt niste ......... DD are grija de fiecare si pana la urma toate va veti strange in brate micutii.

Pupici tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Simoimi pare rau ca s-a intamplat acest lucru, nu pot sa cred. Daca te mai simti pregatita sa mergi mai departe, depune contestatie la ORA. Nu se stie niciodata raspunsul lor. Daca nu, poti lua o pauza, in care sa te linistesti si sa te gandesti ce vei face mai tarziu. Eu ma asteptam sa-ti dea atestatul, nu pot crede ca exista atata rea-vointa si ca si cei de la DGASPC au luat-o la modul personal. Daca te hotarasti pt contestatie, mizeaza pe faptul ca nu esti la prima atestare si poti apela si la un avocat ca sa-ti pledeze drepturile si ii poti da in judecata. Nu-i lasa sa castige daca iti doresti cu adevarat sa fii mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Nu Simo, nu te da batuta...au inceput un razboi cei de la Directie, tu du-l la sfarsit..e razbunarea lor pentru ca ai indraznit sa contesti anul trecut decizia lor.
1. te duci la un psiholog autorizat, agreat eventual de Directie, faci un test psihologic si tu si sotul si daca rezultatul lui nu corespunde cu cel al celor de la Directie atunci treci la punctul 2
2. te duci la presa, anunti toata presa si cu televiziunile dupa tine te duci la Directie si depui contestatie si te duci la Director cu toate televiziunile dupa tine si-l anunti ce oameni incapapili plateste din banii tai, adica din banii publici, oameni pusi acolo sa distruga vietile oamenilor.

Daca un caz ajunge la presa ai vazut ca se rezolva mai atent, se face ceva. Nu te lasa, da esti la mana lor si orice potrivire teoretica o fac ei, vei merge la vizite insotite de cei din televiziuni, vei filma totul pentru a nu fi loc de interpretari ca anul trecut, cum ca tu sufoci copilul si sotul e prea relaxat.

Nu Simo, nu renunta, pune presa pe ei, vei vedea atunci cati viitori/posibili parinti adoptivi te vor incuraja; faceti ceva sa schimbati sistemul, daca sunteti multe veti reusi.
Am luptat cu sistemul si am castigat; si tu poti castiga.

Sa fiti sanatoase si sa va ajute Dumnezeu pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

simo stiu ca esti obosita de acest sistem . dar nu trebuie sa renunti . si eu cred ca cel mai bine ar fi sa apleati la un avocat care sa va ajute in contestaia pe care o faceti . eu sunt de parere ca si angajatii acestia sunt oameni si ei intotdeauna aleg calea cea mai sigura in deciziile pe care le iau . adica mai bine te refuza decat sa fie nevoie vreodata sa dea explicatii . chiar si daca nu se pune problema de explicatii ulterior ( de atata timp te stiu de pe forum ) ei nu stiu asta si au decis ca nu poti lua un copil . insa sunt atatea alte persoane care te pot evalua . si asta trebuie sa faci . efectiv sa ceri o reevaluare . fii sigura ca aceasta va fi facuta de altcineva . si daca reevaluarea o vei face printr-un avocat , vor vedea ca este treaba serioasa .

de atatea ori am fost suparata pe tara asta unde esti judecat dupa geanta pe care o ai si dupa telefonul la care vorbesti . si este pacat ca am ajuns la mana unor persoane care nu au nici o legatura cu multe din principiile dupa care noi ne ghidam . insa sunt sigura ca gandurile bune si oamenii deosebiti vor triumfa . si daca nu ar fi asa , prefer sa lupt pentru o cauza in care chiar cred decat sa plec capul . poate vor mai fi si alti oameni si impreuna vom reusi sa schimbam ceva .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Simo ,imi pare tare rau pt.tot ce vi se intimpla ,ma gindesc si sint alaturi de tine ,te inteleg f.bine ca asteptind atita timp sa afli ca ti se da un asemenea raspuns ,e de necrezut.
Eu nu am mai auzit sau cunoscut pe nimeni care sa fi trecut prin asa ceva ,e tare ciudat acest lucru adica prima data v-au dat atestatul si la o distanta de un an totul sa schimbat ,adica sinteti alte persoane?
Iti doresc sa -ti gasesti cit de cit un moment de liniste in care sa faci asa cum au mai spus si alte fete ,sa faceti contestatie ,daca tot sa ajuns pina aici sa faceti tot ce se mai poate.
Si pt.linistea voastra cred ca e bine sa consultati un psiholog ,sa-i cereti parerea unui specialist care nu are nimic in comun cu directia .

Pt.fetele care asteapta de mai multi ani ,eu pot sa va spun ca va inteleg cit este de greu sa asteptati ,ca sinteti nerabdatoare sa va stringeti copilasul in brate,dar va asigur ca chiar daca este uneori extrem de greu adoptia din Ro este una destul de usoara si de rapida in comparatie cu procedura din alte tari si faptul ca sinteti in tara in comparatie cu cetatenii romani care sint stabiliti in strainatate ,unde pt.a obtine atestatul trebuie sa astepti cel putin un an ,unde ti se cer mult mai multe acte si nu numai ,deci voi sinteti privilegiate.Asa ca inarmati-va cu rabdare.
Eu care am reusit sa adopt inca mai fac la acte ,e ca si cind as fi facut 3 adoptii.

Mergi la inceput