Integrare, socializare, acceptare

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariavi67 spune:

Citat:
Adidasii sunt cu sireturi pt ca nu am gasit din cei inalti, pt baschet care sa fie cu arici. Am vorbit insa cu un cizmar sa ii modifice, astfel incat sa scapam de chestia asta.


Exista asa ceva pe Amazon. Sunt usor de folosit si arata super. Si eu le folosesc

http://www.locklaces.com/multi-packs/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu stiam ca exista asa ceva. Dar Tudora mea de 7 ani si ceva, nu isi poate lega sireturile. A incercat mititica, i-am aratat si eu, i-au aratat si la scoala, i-a aratat si tati si Agata... nu-i iese si gata. A plins nu stiu de cire ori din cauza asta, insa nu poate si gata. Eu i-am luat toata incaltamintea cu scai si i-am spus ca din punctul meu de vedere poate purta si pina la 20 ani asa ceva. Acum nu se mai streseaza.

Adriana mica, ce exercitiu ciudat facut de un psiholog. Nu am citit subiectul, insa eu l-as intreba cu ce scop, ce rezultate cauta... Eu nu inteleg cu ce i-ar putea ajuta acest exercitiu pe niste copii atit de mici. De fapt, nu-l inteleg deloc, nici daca ar fi vorba despre adulti. Macar daca ar fi folosit cuvintul comportament, ca sa scoata anumite comportamente in evidenta, spuneti-mi ceva bun si ceva mai putin bun despre comportamentul fiecarui copil.

Am mai citit inca o data mesajul de inceput, nu-mi vine sa cred ca adultii din clasa au lasat sa curga toate acele critici fara a interveni cu ceva pozitiv care sa schimbe cursul discutiilor. Ca nu au discutat dupa aceea, ca l-au lasat sa plece asa acasa, incarcat cu toate acestea pe umerii lui micuti. Daca faceau asa ceva copilului meu, eu ma luam rau de ei.

Bun, scopul exercitiului a fost care a fost, poate sa-i ajute sa se cunoasca. Insa copilul, la copil s-a gindit cineva? A vorbit cineva macar cu el dupa? Sau l-au lasat sa stea toata ziua dupa exercitiu intr-un grup care nu are nimic bun de spus la adresa lui si apoi l-au trimis acasa si ti-au spus tie?

Si cum adica li s-a spus ca nu e frumos sa pirasca? Adica de ce a spune ce i se intimpla cu tine sau ce suporti de la ceilalti e pira si nu e cerut ajutorul adultului cind tu te simti inconfortabil si nu stii cum sa gestionezi situatia, pentru ca nu ai toate ustensilele de care ai nevoie?

Am citit acum. Sper ca asta a fost, cum spui si tu, sa vada ce nu merge si sa ia masuri. Insa cam dur exercitiul pentru copilul tau, eu nu l-as fi facut. Ma bucur macar ca a oprit exercitiul... credeam ca l-au lasat acolo, singur, sa asculte ce spuneau colegii, fara sa faca nimic.

Sper sa fie bine. Cu excursia nu stiu ce sa spun, eu sint mai closca, nu-i las pe ai mei atit de mici, chiar daac sint de acord cu a spus. Eu prefer sa-i vad bine responsabilizati si cu incredere in ei si apoi sa plece in excursii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Eu am impresia (e doar parerea mea), ca fara nici o intentie rea, ci dimpotriva, in dorinta de a-i atrage atentia pustiului ca incurca toata clasa si a-l mobiliza in felul asta, invatatoarea a facut niste comentarii negative in perioada dinaintea activitatii psihologului, comentarii gen "din cauza ca nu ti-ai legat sireturile mai repede, a intarziat toata clasa la sport". Copiii din clasa au prins comentariile invatatoarei si le-au preluat, repetandu-le in exercitiul psihologului. De aici schimbarea de atitudine a copiilor fata de pustiul in discutie. Metoda folosita cu scopul de a impulsiona a avut cu totul alt efect. Schimbata metoda si comentariile invatatorei va duce la schimbarea atitudinii copiilor.

Oricine face greseli din astea, din bune intentii. Multi critica in speranta ca cel criticat va incerca sa se schimbe ca sa nu mai fie criticat, si fara sa realizeze ca rezultatul obtinut e foarte departe de cel dorit. Important e sa-ti dai seama la timp si sa schimbi, ceea ce pare ca se intampla in cazul invatatoarei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Legat de excursie, daca merg toti copiii din clasa, lasa-l si pe el. Aici copiii au primul sleepover cu clasa chiar la scoala, dar la 7 ani, si se intampla la scoala, in mediu cunoscut, aproape de casa, parintii pot sa-i ia acasa oricand in caz de criza, si oricum toata distractia se termina dimineata la 7, deci nu dureaza mult. Abia la 8 ani au prima "tabara" de 3 zile, cand dorm 2 nopti departe de casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana114 spune:

Buna tuturor,

Am si eu o situatie care cred ca se incadreaza la adaptare/socializare a copilului in gradinita:
Am doua fete gemene de 4 ani si 6 luni. Sunt la gradinita in grupa mijlocie, si la sosire nu sunt foarte incantate ca merg, dar la plecare sunt foarte vesele si-mi spun ca le-a placut. au avut o perioada in care nu mai vroiau sa mearga la gradi ca dna mai iesea pe hol sa vb cu colega si copii ramasi faceau galagie, iar pe ele le deranja/speria galagia, intr-un final au inteles ca doamna mai trebuie sa si iasa dar nu inteleg in continuare de ce copii trebuie sa faca galagie....ma rog, s-au adaptat si la aceasta situatie mai greut.
Insa una dintre gemenele mele in varsta de 4 ani si 6 luni. de prin luna noiembrie a anului trecut(2012) a inceput sa aiba un comportament putin mai 'ciudat" la gradinita; adica cerea foarte des la toaleta(in special inainte de masa de pranz, in timpul mesei-unde nu prea manca decat f putin, in timpul somnului de pranz se trezea de 2-3 ori ca sa mearga la toaleta, desi de cele mai multe ori nu facea nimic, sau o gasea doamna uitandu-se in oglinda sau jucandu-se in baie singura), doamnele au crezut initial ca are o infectie urinara , dar i-am facut analize si au iesit ok. Acasa nu facea /cerea la toaleta atat de des precum la gradinita.
Acum, suntem in ianuarie 2013 si aceasta problema s-a perpetuat, ajungand ca si casa de fiecare data cand trebuie sa ne asezam la masa sa spuna ca ea trebuie sa mearga la wc (unde face intr-adevar pisu), apoi in timp ce mananca-la 2 min dupa ce s-a asezat la masa- cere din nou, ca nu mai rezista. O las sa se duca dar nu face nimic, doar sta pe wc .....si tot asa in fiecare zi.
Nu stiu care este cauza acestui comportament care nu mi se pare normal si as vrea sa ma sfatuiti cum ar trebui sa ma comport cu ea in caz ca ati mai auzit despre asemenea situatii; mai ales ca acum se pare ca a inceput sa plece si singura din clasa , fara sa o mai anunte pe doamna si se duce direct la baie.

Va multmesc pentru ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Testu ala e gresit din start . Care e relevanta lui ? sa adanceasca si mai mult problemele copiilor care au si asa o perioada destul de grea , adaptarea la scoala. Ca parinte ,normal ca iti faci griji ,mai ales ca iti cunosti copilul si iti doresti sa mearga zilnic intr-un mediu placut in care e acceptat si valorizat.

Au copiii in orar intalnirea cu psihologul? Este trecut in curriculum ? Sau , hai sa facem varza copiii doar ca sa aratam ce important e sa avem un psiholog la scoala .
La noi copiii merg de la 4 ani la scoala si au de 3 ori pe saptamana sportul .Intotdeauna se face . Echipamentul ramane la scoala . DAR , invatatoarea are datoria de a le explica copiilor cum sa-si aseza hainele atunci cand se dezbraca ii mai ajuta ,le descheie un nasture . Am fost sfatuiti ca pantofii sa aiba velcro nu sireturi .In primul an majoritatea aveau bluzele si tricourile pe dos la plecarea acasa.
Dar eu nu m-as ingrijora pentru asta ci faptul ca adultii din jur ( invatatoarea ) genereaxza si intretine conflictul !!!Chiar trebuie sa existe asa o competitie mai ales ca e sunt la inceput si au nevoie de ajutor ?Tot raspunsul e la invatatoare . Ea are clasa pe care si-o face . Si a cui a fost ideea cu testul?
Ce asa face daca as fi in locul tau ? As invita acasa cate un coleg cu care fiul tau este prieten .Poate la randul lui va fi si el invitat .
Si daca tu ai increderein copilul tau si stii ca este bun si se poarte frumos ajuta-l cumva si spune-i ca unii oameni sunt mai lenti altii mai rapizi ,unii mai inalti altii mai scunzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Mariavi, multumesc de tip. Ma uit si comand. Mi-a fost teama sa risc sa-l las sa faca baschet incaltat cu adidasi normali, au fost zile cand s-a pland de jena in zona gleznelor.

Nelia, Vic, perfect adevarat ce spuneti voi. Asa este, copiii preiau cu usurinta ceea ce aud la adulti. Nu m-am indoit pana acum de faptul ca exista intentii bune. Discutiile intre parinti si scoala ar trebui sa duca in final la identificarea modalitatii de transmitere a unui anumit mesaj, astfel incat acesta sa fie mai usor receptat de catre copil.

Eu am considerat ca ar fi fost o idee buna sa ne uitam si in evaluarile de la gradi, erau mentionate acolo exemple de situatii cand metoda incurajarii a functionat in cazul nostru pt a-l ajuta pe copil sa reuseasca intr-o anume directie. Mi s-a spus insa ca schimbarile in cursul unui an sunt destul de mari, ceea ce face ca evaluarile din anii trecuti sa nu mai fie relevante. Oricum, pe durata discutiei, psihologul a avut recomandari atat pt noi, cat si pt doamna invatatoare.

Pe langa ceea ce vom face noi acasa, speram ca si la scoala se va incerca o adaptare mai mare la nevoile copilului, ar trebui sa se poata face acest lucru dat fiind ca sunt doar zece in clasa. Vom tine legatura stransa, astfel incat sa identificam la timp daca suntem sau nu in directia buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Missdarcey, in curricula scolii au inclus o data pe luna o sesiune denumita "Dezvoltare personala". Din ceea ce relata copilul acasa, la majoritatea intalnirilor discuta despre sentimente gen trufie, invidie etc pornind de la o poveste. Mi s-a parut ok, iar reactia copilului era una pozitiva. Nu stiu care a fost motivul pt care la ultima intalnire de acest fel s-a considerat ar fi oportun sa se faca acest test.

Noi avem zilnic ora de sport, echipamentul ramane la scoala. Doamna invatatoare ii ajuta pe copiii, a semnalat insa ca la toti ceilalti in afara de noi, progresele sunt vizibile. Este de fapt o problema combinata, lipsa de indemanare + copil distrat. Noi lucram inca de cand ni s-a semnalat prima oara la ambele aspecte, nu am vrut insa ca nivelul de presiune resimtita de copil sa fie exagerat de mare, astfel incat sa determine poate, o reactie de aversiune din partea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

In ceea ce priveste excursia, el si-ar dori sa mearga. Ramane sa ne mai gandim impreuna, sa vedem ce alti colegi mai merg, daca nu cumva se razgandeste pe ultima suta de metri.

Altfel, suntem tentati sa il lasam, este pana la urma vorba doar de o noapte. Cu siguranta, interactiunea cu colegii intr-un cadru mai relaxat va ajuta. Nu stiu daca este suficient timp pt a declansa niste stimuli pe partea de auto-organizare, probabil ca asta se va intampla in timp, dupa alte cateva situatii similare.

Mergi la inceput