ne-am luat catzel, vrem sfaturi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KittyMummy spune:

Ela_04, da, poti tu sa iti tunzi catelusul in jurul ochilor. Dar pentru asta vei avea nevoie de niste foarfece mici si delicate cu varfuri rotunjite neaparat. Si trebuie sa ai mana sigura, lumina buna si un catelus nu foarte nebunatic care sa stea la tuns. Lauda-ti catelusul in timp ce il tunzi si dupa ce termini ofera-i recompense sau/si joaca-te cu el/ea ca sa perceapa toata experienta ca pe ceva pozitiv si prin urmare tu vei putea sa ii scurtezi blanita si alta data
In aceeasi ordine de idei, ii poti scurta blanita si la pernutele de la toate cele patru labute si chiar si in jurul funduletului.

Succes!

Mamica fericita de pisicute:Casey,Daisy, Gracie si de catelusa:Lacey.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:


are acum 7 luni si problema noastra de actualitate e ca sotul nu vrea sa-l sterilizeze...ce motive sa-i aduc?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KittyMummy spune:

Michelle, ai putea sa ii spui sotului tau ca in primul rand masculii de caine nu au cicluri de calduri niciodata. Adica ei nu intra in calduri. Femelele sunt cele care intra in calduri. Masculii simt femele in calduri si atunci vor neaparat sa le monteze daca nu sunt sterilizati, deci un fel de calduri si la ei dar conditionat de femele. Asadar, catelusul vostru va fi tot in timpul in calduri sa spunem asa atata timp cat simte una sau mai multe femele in calduri. Femelele intra in calduri de doua ori pe an dar niciodata in acelasi timp decat poate din intamplare. Asta inseamna ca veti avea un catelus care va fi tot timpul in calduri, care tot timpul va vrea sa monteze cate o catelusa. Si cand catelusul este asa pornit, inclusiv hormonii lui din corp o iau razna si se dezechilibreaza.
Ai putea sa ii spui sotului tau ca atunci cand catelusul nu este castrat exista urmatoarele riscuri:
- va fi in calduri tot timpul dupa cate o femela sau alta
- poate simti o femela in calduri de la kilometri departare, chiar si prin ziduri si usi inchise (mirosul lor este foarte fin)
- va deveni agresiv
- va deveni teritorial fata de alti caini, mai ales masculi
- va deveni neascultator
- va fi obsedat de acea femela si va va ignora pe voi
- va deveni foarte agitat
- va plange mult dupa acea femela
- va latra si/sau urla dupa femele chiar si noaptea
- va incerca sa fuga, sa evadeze ca sa gaseasca femele
- va pandi orice usa, geam, poarta deschisa si va incerca sa fuga
- va manca mai putin/ii va scadea apetitul
- va pierde din greutate
- va sari la lupte cu alti caini masculi sau ei vor sari la el
- va incerca sa monteze orice femela de caine care ii iese in drum si unele femele pot fi foarte agresive si il pot rani sau chiar omori daca il ataca
- va marca in toata casa si in toata curtea ca sa atraga femelele si sa tina la departare masculii
- va trebui sa curatati peste tot in casa unde va marca dar tot nu se va opri
- este posibil sa involueze si sa revina la facerea nevoilor in casa
- va va ignore comenzile tot timpul sau in cea mai mare parte a timpului gandurile lui fiind in permanenta la femele
- hormonii lui o vor lua razna si vor crea dezechilibre hormonale in corpul lui
- vor aparea riscuri de cancer

Este recomandabil sa il sterilizati inainte de intrarea in calduri prima data, sau in cazul lui inainte sa simta o femela in calduri pentru prima data. Varsta ideala atat pentru femele cat si pentru masculi pentru sterilizare este varsta de 6 luni. Catelusul vostru este la varsta ideala, eu cred ca nu ar mai trebui sa amanati.
Cu cat va fi mai mult in calduri, disperat sa monteze femele cu atat hormonii lui vor fi mai dezechilibrati si creste riscul aparitiei cancerului, plus tot ce am enumerat eu mai sus. Cel mai bine este sa il protejati voi de la bun inceput, sa nu il lasati asa.
Plus acum ca este pui va suporta operatia mai bine si se va vindeca mai bine fiind inca pui, inca mic. Cu cat creste cu atat procesul de vindecare dupa operatie va fi mai incet.
Nu amanati operatia pana implineste 1 an sau 2 ani sau 3 ani pentru ca el tot va simti alte femele in calduri si i se va da totul peste cap si chiar daca il sterilizati la 2-3 ani faptul ca deja i s-a dat totul peste cap in corp de cateva ori deja i-a marit riscurile pentru aparitia cancerului si apoi pe la 5-7 ani va treziti ca are cancer si va intrebati de ce pentru ca l-ati sterilizat. Da, dar l-ati lasat sa simta femele inainte, de aceea.
De asemenea un caine sterilizat traieste mai mult decat un caine nesterilizat (dovedit medical).
Pentru un caine intrarea in calduri sau simtirea femelelor in calduri nu sunt decat chinuri, ei sufera ca vor sa se monteze ca asa le cere instinctul. Este mult mai bine sa nu ii lasam sa treaca prin aceste suferinte. Mai bine pentru noi sa avem liniste si pace si mai bine pentru ei, pentru sanatatea lor.

Eu sper sa cadeti de acord si sa reusiti sa il sterilizati. Operatia de sterilizare la masculi este mult mai usoara si rapida decat la femele. Si fiind inca pui se va vindeca mai repede si mai usor dupa operatie. Intr-o saptamana maxim ar trebui sa fie ca nou, poate chiar si mai repede.

Tineti-ne la curent si mult succes!



Mergi la inceput