Sezatoarea canadiana (221)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Diana, eu mai merg cu cosul, da'l pun in portbagaj:)

e o strada aici aproape, de fermieri, cumpar vara oua proaspete, cumpar legume de ferma (dupa ce doua-trei saptamini le vind pe cele de sera, apar si ale lor), etc. iarna in schimb, eu sunt abonat fidel costco, cit ca ma ruineaza cu preturile.

Simo,
am trecut pe la Terrebonne cu intentie de ski, nu e cazul, e un deal de sanius de cartier acolo, sunt doar copiii pe ski, paralel cu o pirtie de tuburi(asa se numesc oare rotile alea uriase pe care se dau?). daca ai chef s'o intiezi pe MissZ, e fun. puzderie de tzinci pe ski.
asa ca am continuat spre Mont Gabriel, e foarte fain, ne-a prins seara, lumini, mi-am luat instructor, me-se-ri-as, incep sa misc pe pirtia de incepatori; acum sunt doua tabere in familie, io adepta'Mont Gabriel, barbatii ce vor la Mont Bruno. sa vedem cine cistiga:)


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Alo bunaseara,

am dat si eu pe aici, sa vad ce se mai intampla si sa pic de pe scaun, din decembrie cand am intrat sa spun La multi ani s-a scris mai mult de un capitol, ma bucur asa de mult sa vad ca ne reunim !!!

Asa ca bun gasit tuturor- nu zic nume ca daca uit pe cineva ar fii rude din partea mea, dar daca apar Denisam, Mikiion si MQQM chiar ca ma cred transportata back in time in 2004-2005- si ma bucur sa gaesc atatea vesti bune!
Noi mari noutati nu avem. Am avut un Craciun de vis alaturi de o familie de prieteni sositi in vizita din China, un revelion bestial alaturi de multi prieteni deci cum s-ar zice, am intrat cu bine in noul an! Cu toate ca 2013 nu-mi suna mie prea bine...

De slabit nu e cazul, de alergat nu-mi da voie nenea doctorul doar Zumba, renovari in casa nu mai fac ca abia am renovat bucataria vara asta, In Romania nu mai merg pana in 2015 ca am fost vara asta, de scoli particulare n-am bani din pacate deci nu pot contribui cu idei si sugestii la aceste topice. Tare mult va invidiez quebecoaselor ca aveti atatea scoli bune acolo la voi, la noi la tara la Waterloo se merge pe scoala arondata de cartier, macar ai mei merg la cea catolica...Felicitari scolareilor vostri!

Ioana mea e in clasa a 6 si intrevad germenii preadolescentei la ea, invata tare bine si e pasioanata de gimnastica si science, David in clasa a 1a, si daca nu primesc laude de la testele saptamanale primesc note de disciplina...ei, nu le putem avea pe toate, nu?

DanaP si Try, cred ca de la voi mi s-a tras ideea cu un perete de alta culoare la dormitor, avem peretii de la masterul bedroom in culoarea sampaniei si unul rosu...da' rosu! Initial am avut strangeri de inima de cum va iesi dar rezultatul e super!

Simonna, la sugestia pediatrei din Romania (aka cumnata mea :) ) i-am dat lui David seria de Bronhovaxon si scuip in san, dar pana acum n-a racim deloc, dar deloc iarna asta. E prima iarna care a trecut pana acum fara sa vizitam Emmergency room so far...
la amandoi le dam dimineata Echinaceea, fish oil, ginger si inca ne tinem departe de raceli si gripe.

Nu mai stiu daca Ana Stroe sau Oana Gabriela au mentionat de kijiji pt schiuri, mersi de idee, o sa caut ceva pt David, vrea in sfarsit si el sa incerce, s-a plictisit ca el sa se dea cu saniuta in timp ce sor-sa sare de pe schiuri pe snowboard si tot asa.

Donia, sa aveti vacanta frumoasa- cred ca sunteti plecati acum asa ca astept cu nerabdare sa va intoarceti si sa vorbim, si noi tot la Cayo Guilermo am vrea sa mergem prin aprilie, dupa ce termin cu auditurile de la serviciu.

In rest, fuge timpul asta ceva de speriat, nu stii cand e luni si cand e sambata, insa e bine ca suntem mereu ocupati ca va dati seama ce deprimant ar fii sa stam in casa, fara sa avem nimic de facut? Sa nu trebuiasca sa duci vreun copil la activitati? Sa nu trebuiasca sa faci teme cu amandoi in paralel ? E greu dar e asa frumos...

si acum va spun Noapte buna, ma duc sa ma culc ca maine avem fotbal cu David si tocmai am realizat sa ar fii frumos sa fac un tort, ca maine implinesc 31 de ani si jumatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:


Ce bucurie sa vad ca se porneste din nou sezatoarea!Felicitari fetelor !!
Un 2013 excelent va dorim si noi de pe coasta de vest!

Citind din urma, nu am putut sa nu observ ca preocuparile tuturor au ramas cam aceleasi, aka gradinite, scoli, licee, bilete de avion, vacante, pereti . Ce frumos ar fi sa continuam sa ne plingem sau bucuram si pe aici .
Pentru cele ce nu-si mai amintesc,n-ar fi de mirare ca nu am fost foarte consecventa in ale scrisului, noi am locuit o vreme in Montreal si apoi ne-am mutat mai in vest asa ...

Si noi, cam ca toata lumea, jonglam printre joburi, lectii si activitati, cum spunea si laurajr, e "fun" sa faci lectii cu 2 de virste apropiate in acelasi timp si sa alergi de la o activitate la alta non-stop.
Julia e clasa a patra, e in faza in care ar mai vrea sa fie printesa dar si domnisoara, si nu stie ce vrea mai mult. Ii place pictura si pianul, iar mai nou ne bate la cap ca vrea si la dansuri. Poate daca am lungi ziua . Ca vorbeati mai devreme despre Kumon, Julia tocmai ce a inceput programul,dar la mate doar, la scoala a avut pina acum 3 profesori anul asta unul mai inconsistent ca altul.
Pentru partea engleza programul se bazeaza doar pe reading si comprehension, fac doar putina gramatica si ceva semne de punctuatie, dar nu fac ceea ce m-ar fi interesat pe mine, compuneri. Asa ca, cum acolo stam bine zic eu, nu cred ca este cazul sa ne ducem.

Luca e in clasa 1, e super incintat, inca, de scoala, ii place soccer si hockey, cel din urma numai in calitate de spectator ca inca se mai gindeste daca vrea sa alerge pe gheata . Ca citeam mai demult, cred ca Diana zicea de pronuntie, si noi avem inca probleme in a pronunta ch, sh si th, asa ca dupa multe evaluari ( incepute acum vreo 2 ani) incepem in curind sedinte de logopedie.

Diana, multumesc mult de informatiile referitoare la UM pe avion. Foarte utile, poate prindem ceva curaj la anul sa ii trimitem, Julia ar fi ok cu ideea, insa Luca nu pare a vrea sa porneasca fara noi la drum.Sa nu mai spun ca eu am un nod in stomac, stiu, paranoia, cind ma gindesc la asta. Sintem si noi in mari dileme pentru ca anul asta bunicii nu pot veni si singura solutie pare a fi sa ii trimitem pe ei.

Simonna, pentru copii noi folosim de vreo 2-3 ani un siropel, Sambucus for Kids, care am observat ca are succes.Nu stiu insa daca din cauza ca il folosim curent sau si-au intarit copiii imunitatea.Uite linkul daca te intereseaza ptr viitor :

http://www.amazon.com/Natures-Way-Sambucus-Berry-Flavored/dp/B001GKUH24

Bun venit,zmotocel si nutmeg!!


Cam atitea de pe frontul de vest. O duminica placuta si, sper, pe curind!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Buna seara,

confirm diana ca si eu am auzit de shoppingul peste granita, de detoate.

am o prietena care merge la NY pt pantofi :) si haine mai trendy. mie imi e lene si sa merg pana la toronto.

vreau sa interb daca mai cumpara cineva haine pt baieti la bonnie toggs, aveau pana anul asta niste pantaloni de un soi de fas impermeabil cu fleece inauntru si anul asta nu stiu, nu mai produc ei, or nu mai aduc la noi nu mai pot gasi si erau grozavi... se mai gaseste ceva similar pe undeva? spuneti-mi daca stiti, please



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Diana, citind povestea cu baietelul de 10 ani mi-am amintit cind ne povesteai tu de neamul "patel" la resto, de fiecare data cind vad un indian te si vad imitindu-l. haioase amintiri...

Nelia, da , tot la el merg, am dus-o si pe Denisa si pe fina mea.

Cu shoppingul in state si eu am amici romani care o fac. De la noi e juma de ora pina la vama si preturile sunt intr-adevar mai mici. cum nu se platesc taxe la mincare probabil ca economia e consistenta.
Eu ca si alte fete merg saptaminal al Costco si urasc cind mai tre' sa opresc la vreun Maxi ceva ptr 3 fire de ceapa pe care nu le gasesc acolo.

Laura, 31? ma simt asa de batrina, eu intr-o luna fac...45.Ce-as vrea sa mai fiu la 31!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Ladies,
sint racita cobza, cred ca respir pe urechi, am de lucru ca la balamuc si maninc o prshtura facuta de o doamna de la Colegu' de la job, care il bucura cu atentii de-astea tata ziulica, nu-s ce alte bucurii mai are ea.... LOL
Da' prashtura'i buna si am mincat si cipsuri si gref si nu mai stiu ce, sint compulsiv eater cind sint racita, cred ca produc energie cind mestec si asta ma incalzeste!!!

Ah, da' si copilul "a brokat" cu blonda, ca cica l-a intrebat ce viitor au ei doi si cind el a recunoscut ca nu crede ca o sa se casatoreasca ca-i cam departe in timp au avut o mai mare discutie si s-au separat!!!!!
Mie mi-au iesit ochii din cap de mirare si-asa am ramas de atunci, tot nu pricep cum isi poate pune fatuca aia probleme de-astea la 14 ani.
Da' am lacrimat si eu de dragul ei, serios acum, ea chiar sufera...
Romeo e bine, se joaca pe PS3 si e asaltat de pustoaice, nu-mi vine sa cred, mi-a tot spus el ca fetele ii tot zic ca abia asteapta sa "caseze" cu blonda ca sa intre ele pe fir...

Si-acum sa mai raspund la choses:

Ana, vazut si eu pozele cu pirtia din Terrebonne, e penibila :)
Trebuie sa incercati si Mont Habitant, cred ca e mai aproape decit Mont Gabriel.

Laura si Rocs, sarumina de sugestii, pe una am comunicat-o in Ro, pe celaalta o google imediat

Nutmeg, salutam, welcome and see you around...

Si s-a terminat lunch-ul... Imi pluteste creierul in el insusi, sper sa nu dam faliment in baza preturilr facute de mine...

Uitam. Intrebare, va rog:

Cu ce fel de asiguare (sanatate/cancelation) mergeti voi, respectiv minorul neinsotit, in Ro? Eu m-am hotarit, il trimit pe Radu si vreau sa stiu ce sa fac.

Simonna


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Podeanu

Nelia, da , tot la el merg, am dus-o si pe Denisa si pe fina mea.



Eu credeam ca nu mai lucreaza. Ah, ce ma bucur! Acum, daca te rog frumos, imi dai si mie numarul lui de telefon? Caci nu mai stiu pe unde e de cind cu nasterile. Nu am nici un gind sa renunt la el, daca ma reprimeste, adica daca mai are loc pentru paciente. Cred ca inca mai am dosarul la el.

Diana, parca tu ai scris. Da, as putea sa ma duc tot la Ziegler daca nu as sti ce e la usa lui. Se sta foarte mult, e foarte ocupat si il las fetelor care au mai multa nevoie de el, adica cele care inca mai nasc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


am si eu o intrebare, Diana, poate tu esti mai in tema:

mai exista in aeroporturi serviciul ala de depozitare bagaje? acu'100 de ani de exemplu, in tineretea mea era sigur la Otopeni, daca nu aveam chef 2-3 zile sa iau valizele, plateam o taxa zilnica si ramineau in aeroport, depozitate.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Diana, am gatat cu zugravitul, cu ajutorul unei prietene care mi-a fost ca inger pazitor zilele astea. S-a uscat repede vopseaua peste tot, insa timpul pt renovat si mutare a fost de numai o saptamana. Adica de vinerea trecuta pana vinerea urmatoare. Suntem acum cu lucrurile impartite in doua apartamente; noroc ca nu ne despart decat doua usi de celalat apart.

Ana, eu am cumparat asigurarea de cancelation/accidents/etc de la RBC. Daca vrei detalii caut si ti le dau. M-a costat 222$ pt 2 luni, un adult si doi copii.

Serviciu de depozitare stiu sigur ca exista in Londra. Despre alt aeroport nu stiu, dar cred ca ar trebui sa existe peste tot.

Va doresc o saptamana frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Sanatate la bolnavioare! Of, ca deabia astept primavara sa nu mai stam cu stres cu gripe/raceli.
Mai Laura, te-au primit pe forum la varsta aia? Tztztz. Eu nu mai stiu, daca cu tine sau cu Donia ma mai sfatuiam candva de al meu nazdravan mare si fetita ta/a ei? Rosa la mine e in floare demult... Ca amandoua aveti pereche.
Danap lasa mama cati sunt, important e ca sunt frumosi;) Ce ma mai bucur eu cand mai prind cate unul;)Sa nu zic cati ani o sa am eu cand pisoiul meu o sa fie de varsta la copii tai...
Vai Simonna, ce ti-e si cu baietii astia, nu sufera deloc deloc:)) Si eu folosesc Sambucus ala recomandat de rocs (apropos, ai vazut cum a pus ea un ranjit din ala?:))tztztz
Nu incep sa povestesc cu cumparaturile in vecini, ca nu ma mai opresc. Noi suntem din aia cu portbagajul plin (da nu 6 pachete de unt:)). Nu stiu cum sunt preturile la voi, dar dpmdv nu stiti ce pierdeti. Si ma refer strict la mancare. Noi cumparam pe cat posibil organic (adica tot ce se poate gasi organic). La noi in magazine nu sunt prea multe produse organice (ca in mag de asa zisa specialitate organica nu ma apropii ca nu am chef sa contribui la bunastarea altcuiva) si atunci cand sunt cateva produse preturile sunt mult mai mari ca la vecini. Da este obositor si da rau la ochi dar per ansamblu da mult mai bine la buzunar.

Numai bine tuturorsi caldura in suflete

Mergi la inceput