Am nevoie urgent de un avocat capabil

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Toate astea le rezolvati si prin mediator si aveti si scutire de timbru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

La fel ca si Marius, te indrum si eu catre un mediator, ca persoana care a apelat la serviciile unui mediator si ma felicit de mai multe ori ptr asta: 1. mediatorul pe care l-am ales s-a dovedit a avea si destul de multe cunostinte de psihologie si ne-a facut sa ne impacam (l-a convins si pe el ca trebuie schimbate multe lucruri), 2. are cu nostinte de tehnici de negociere si va fi impartial, va merge pe interesul copilului, va cunoaste situatia mult mai bine dacat un judecator care va da verdicte cf legii dar in necunostinta de cauza...etc, 3. este mai ieftin: puteti incheia totul la mediator de la divort pana la partaj si in ce priveste partajul nu se mai plateste taxa de timbru (parca asa se numeste).
Iti spun clar ca sunt multe avantaje.
Ar trebui sa stii ca sedinta de informare este gratuita. Daca el nu doreste medierea poate mediatorul sa ii faca o chemare care are un pret destul de mic si in cazul in care refuza si pe baza acelei chemari se va consemna acest lucru si actul iti este de ajutor mai departe la divort. Si tot din proprie experienta iti spun ca am trecut prin asta si se dau mari si tari la inceput si in fata altora devin mielusei: de unde: "tu esti de vina, e numai vina ta" si altele care nu imi permit sa le spun aici am ajuns la: "asta e vina mea, da si asta e vina mea, asta tot eu o fac/sau nu o fac"...etc. Acum cel putin avem un contract semnat de ambele parti si si-a luat niste angaamente, ca si mine de altfel.
Daca medierea esueaza (se fac 2-3 sedinte a cate 2-4 ore fiecare) se merge pe calea clasica a divortului.
Un alt aspect important dpdv al meu personal este ca acest tip de divort imi pare mai intim, mai civilizat si mai putin expus, nu te stie nimeni, nu te tarasti prin sali de judecata unde sunt mii de oameni si stai cu orele pana iti vine randul...
Eu iti doresc sa treci cu bine peste aceasta perioada urata din viata ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Aaa, si am uitat, ca tot sunt in cunostinta de cauza: in timpul medierii poti veni si tu si el cu o terta persoana, care poate fi un prieten, un om de ajutor moral sau un avocat. Deci functie de cum vezi ca merg lucrurile poti sa iti iei ulterior un avocat. (apropos, imi este asa de cunoscuta vorba: o sa ne batem in avocati, sa vedem care are avocat mai bun si care are mai multi bani sa si- plateasca. Am auzit-o la atatia...)
Medierea este per total mult mai ieftina decat onorariul unui avocat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Sunshine, eu am o prietena avocata, nu se ocupa de divorturi, dar are colegi care o fac (cred insa ca preturile sunt destul de piperate). Daca te mai intereseaza, o intreb pe prietena mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Marius dar medierea nu e obligatorie mai nou?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ba da .... devine obligatorie de la 1 februarie. Acuma sa ne intelegem. Devine obligatorie procedural. Deci pana sa admita un dosar trebuie partile sa se prezinte la mediere. Daca medierea are succes total procesul nu va mai avea loc, daca are succes partial procesul va continua insa doar pentru partea la care nu s-a ajuns la consens. Daca va fi fara succes procesul se va derula normal insa mediatorul trebuie sa intocmeasca actele pentru instanta fara acestea dosarul nu va fi admis.
Insa este clar ca vor fi multe procese care nu vor mai avea loc deloc sau vor fi pentru cauze partiale datorita succesului procedurii prin mediere.
Dincolo de acest aspect deloc neglijabil, costurile prin mediere sunt extraordinar de scazute, timpul e in medie pe la 2-3 saptamani in timp ce azi un dosar depus ajunge pe rol prin 2014, stressul este mic, un aspect extrem de important este confidentialitatea pentru ca in proces stiti cum e sedinta publica vin toti tampitii si neavenitii si nu le poti pune dopuri in urechi, vrei nu vrei auzi si spui chestiuni foarte delicate dar nu ai incotro. Prin mediere esti doar tu si partea adversa plus mediatorul care prin natura serviciului va asigura confidentialitate totala. Sunt foarte multe elemente de spus la o adica.
Inca ceva ce mie prin analiza mi se pare foarte important.
Intr-un proces clasic e un razboi. Se va incheia invariabil cu un castigator si un invins. La sfarsit intre cele doua parti razboiul nu o sa dispara, dimpotriva va continua sau chiar se va acutiza daca nu chiar croniciza. Ajung sa-si dea in cap ba mai rau, copiii nepotii verii ajung sa se dusmaneasca pe ani si zeci de ani, uneori nici ei nu mai stiu de ce. Prin mediere sunt sanse reale ca aceste conflicte sa fie stinse. Partile pleaca multumite de rezultat pentru ca este ceea ce ele insele au dorit au convenit si au hotarat sa fie pe viitor deci ce poate fi mai trainic mai stabil si mai pozitiv decat un astfel de rezultat?
Actul de justitie din punctul meu de vedere trebuie sa tina cont de mult mai mult decat de "dreptatea" situatiei X. Actul de justitie trebuie sa aiba in vedere omul si nevoile lui nu doar fapta. Pentru ca este un act de mare responsabilitate cand ajungi sa aduci pe un drum comun doua sau mai multe parti adverse.
E foarte mult de spus.
Aici eu raspund foarte sec de multe ori si sunt acuzat de lipsa de empatie. Fac asta pentru ca informatiile solicitate sunt seci si nu ar ajuta cu nimic sa povestesc "cum ar fi daca ar fi..." pentru ca omul este sensibil si din acest motiv devine subiectiv iar devenind subiectiv produce erori care se intorc impotriva lui.
Asa se intampla in proces. Nu este loc de greseli si nici de presupuneri. Si toate si costa bani timp nervi. Si daca mai si pierzi la final.... iti vine sa-ti iei campii.

De aceea cred ca vor fi multi oameni multumiti cand isi vor fi rezolvat problemele prin mediere.
Desigur vor exista si cazuri care se vor transa inevitabil prin proces.
Am povestit cam mult... m-am luat cu vorba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sunshine_me spune:

Va multumesc tare mult.
I-am trimis deocamdata o lista cu mediatori. L-am rugat sa-si aleaga de acolo unul..si sa mergem.
Sincer nu am mari sperante..dar..mai astept cateva zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Foarte bine a punctat Marius. Eu dupa cum am spus am avut de castigat multe prin mediere. Daca nu apelam la mediator in primul rand ca probabil si acum umblam prin judecatorii, eram pusa in mii de situatii penibile, iar tensiunea dintre noi era oricum la maxim, relatia fiind intr-o stare de degradare profunda, iar copii mei ar fi fost supusi unui stres enorm, unor frustari ale noastre (parintii) care i-ar fi afectat si pe ei cu siguranta. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi insemnat ptr copii mei un divort, mai ales unul urat, cu certuri si jigniri de ambele parti, cu certuri pe fiecare lingura din casa, pe fiecare fir de par al copiilor.
Am precizat, poate am avut norocul sa dau de un mediator care a stiut sa aplice si niste tehnici de psihologie si sa ne faca pe amandoi sa intelegem unde am gresit, care este vina fiecaruia, ce nevoi avem fiecare. Personal nu am putut sa imi duc sotul la psiholog ptr ca a refuzat din start aceasta varianta pe motiv ca el nu are nici o problema ca eu sunt bolnava nu el. Mediatorul l-a facut sa inteleaga ca are si el foarte multe probleme, mai ales de comunicare si adaptare. Ptr mine asta a fost marele castig, ca a acceptat sa schimbe niste lucruri care ne distrugeau casnicia.
(Din pacate este f greu in societatea noastra sa duci un barbat la psiholog. )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Sunshine_me, nu astepta dupa el. Spunei clar ca tu alegi aceasta varianta. Da-i termene. Trimite-i eventual niste link-uri unde explica avantajele medierii, pasii ce trebuie urmati. Daca nu va dori sa mearga de bunavoie, du-te tu, asa cum ti-am scris in primul mail, fa contract de mediere prin care ii face chemare la sedinta de informare. Daca nu se prezinta este in dezavantajul lui. Explica-i ca sedinta de informare este gratuita. Daca ai facut o lista cu mediatori si accepta, pune-l sa aleaga 2-3 si apoi sa alegi si tu unul din cei doi, sau alegeti impreuna. Acum depinde si cum va intelegeti, dar cred ca deja comunicarea dintre voi este aproape zero. Incearca sa il presezi sa nu treaca timpul ptr ca este in defavoarea ta, te tine ca pe jar in timp ce el isi vede de viata lui si te joaca pe degete. Crede-ma ca in astfel de situatii trebuie sa fii foarte hotarata tu care vrei sa fie pasul urmator.
Iti doresc multa putere. Daca mai ai intrebari nu ezita sa intrebi. Sunt trecuta prin aceasta experienta si cred ca iti pot da niste sfaturi, inclusiv sa nu iei ca ultima varianta divortul, medierea va poate aduce si o impacare in niste conditii clar stabilite, cu contract pe care fiecare dintre parti trebuie sa il respecte. Nerespectarea contractului poate duce la continuarea actiunii de divort in favoarea celui care a pastrat termenii contractului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Asa este. Alege un mediator stabileste o intalnire cu el/ea si te va coordona mai departe.

Mergi la inceput